Podařilo se vám otěhotnět s velkou nadváhou?
Ahoj maminky. Chtěla bych znát názory těch,kterým s epodařilo otěhotnět,i když měli velkou nadváhu? Už jedno dítko mám,to s epodařilo hned na první pokus týden před MS.Jenže to jsme v té době vážila 70kg,ted mám o 30víc :( Moc bych si přála další mimčo,jenže nám to nějak nejde :( Beru Femibion,občas i zinek na plodnost.Ale zatím nic.Před 3 týdny jsme se s přítelem zasnažily asi 5krát a ted předevčírem znovu. Budu moc ráda,za jakékoliv zkušennosti,nebo vaše rady.Děkuju moc a hezký den vám přeju 🙂
Já vím,že bych asi měla nejdříc shodit,jenže to může trvat třeba rok,než se mi to podaří.A s mou vůlí,nevím,jestli to sama zvládnu :( Mimčo bych chtěla opravdu co nejdřív,malý by byl štastný,kdyby měl sourozence... Každopádně vám děkuji za radu,vážím si toho 🙂 Zkusím si dnes nakoupit zdravé jídlo a trošku se snažit na tom zapracovat. 🙂
@dadinkamaminka tak nejde ani o to zhubnuti, jako spis o to, cítit se lip 🙂 já do ty doby jedla jak prase - samy smažený, bílý pečivo, furt omáčky, mekac, bagety...(mnam). Pak jsem začala víc saláty, ryby, žitný pečivo,svaciny,... A fakt jsem se cítila lip, ne tak plna, měla jsem víc energie. A taky začít cvičit a prokrvit to tam :-P
ono se často stává, že ženy s nadváhou trpí PCOS (resp. PCOS způsobí nadváhu), proto je tam problém s otěhotněním častější. Jak dlouho se snažíte?
Ona dieta leckdy pomůže i někomu, kdo má BMI v normě, já jsem třeba celkem hubená (ale mám PCOS) a otěhotněla jsem po roce a čtvrt až v cyklu, kdy jsem úplně vynechala rafinované cukry (od sladkých nápojů přes buchty, koláče, ani čokoládu jsem nejedla). Tak zkus třeba omezit aspoň ty cukry, třeba ti to taky pomůže.
@dadinkamaminka Ahoj, já jsem asi za 4 měsíce zhubla přes 10 kg a to jenom díky stravě. Přestala jsem jíst smažené, sladké, bílé pečivo, slané a šlo to samo. Celkem jsem shodila 15 kg a podařilo se mi otěhotnět a myslím si, že je to díky té stravě. Tak to zkuš a třeba ti to taky půjde 🙂
Vzdy musi byt zdravy pomer prijem/vydej. Takze klasika jist male porce, pravidelne a hlavne pohyb, pohyb klidne chuze. Jak se odlehci telo tak i hlava 🙂 drzim palce

Já teda nemám.nadváhu, ale než jsem otěhotněla (planovane), tak jsem jedla fakt zdravě. Zkus se víc zajímat o to, co jis, jez lehký jídla a budeš se cítit lip a všechno půjde lip. Držím palce ❤