Pomohl vám Duphaston a Clostilbegyt k otěhotnění?
Ahoj holky. Před týdnem mi gynekoložka napsala prášky Duphaston na srovnání cyklu,a Clostilbegyt na vyvolání ovulace. Prý bych mohla i do dvou měsíců otěhotnět,pokud teda nebude problém u manžela. A tak se chci zeptat,pomohly vám tyhle prášky k otěhotnění?
Holky nam clostyl a duphaston pomohl ve tretim cyklu.Od prosince mam nahore 11 kg,ale stalo to za to!Jsem v 8 tydnu.Tak to nevzdavejte!
@brambora28 díky za odpověď 🙂 problémy mam, neovuluji :( hormonální profil mam hotový a v pořádku, tak snad to vyjde 🙂 doufám 🙂 a co ty, jak jsi na tom? otěhotněla jsi po něčem jiném?
@pejtinka1 tak to je dobře, že to máš na základě nějakých vyšetření 🙂 Moc držím palce ať ti to vyjde 😉 já první měsíc brání Clostilu a Duphastoni otěhotněla ale pak potratila... Ten můj pribeh je tady popsány pár stran zpět 😉
Ahoj holky, přidám se k Vám 🙂. Snažíme se s přítelem o miminko a jediná chyba je, že neovuluji. Doktor mi předepsal clostilbelgyt a duphaston. Clostík 5DC, pět dní a duphaston 14DC , deset dní. Pro další prášky mám jít při menstruaci. Máte s tím některá zkušenost?
@issabellluky Ahoj 🙂 Já brala stejně a po prvním braní jsem otěhotněla. Bohužel to nedopadlo.. A bohužel doktor ani nezjišťoval jestli ovuluji, a i přesto, že mám polycystické vaječníky mi Clostilbegyt napsal a po potratu mi řekl, ať to beru znova.. Tak jsme nakonec skončili v CARu a čeká nás IVF. Ale pokud nemáš problémy s cystami a máš problémy s ovulací, Clostík je jediný lék na trhu a určitě Ti pomůže a brzy budete mít miminko 🙂
Brambora28 No spíše mám problémy s menstruací, nemám jí pravidelnou, nebo spíše bez prášku ji nemám vůbec. Zatím to beru první měsíc a teď dobíram duphaston a příští návštěva u lékaře při menstruaci, což mi přijde divný. Jak mě zkontroluje...spíše si myslím že mi jen předpíše další léky, což nechápu, když tu holky psaly, že chodili na nějaké kontroly. No mám z toho strašný vítr :(.
@brambora28 Hlídala si ovulaci? A zda ano, kdy ti chodila?
@issabellluky Nehlídala. Měření domácími testy je nepřesný. Ovulaci má hlídat lékař, prostřednictvím UTZ. A následně pokud není to řešit právě třeba Clostilbegytem.. Ten Clostil se může brát max. 6 měsíců. Pokud nemáš pravidelnou MS, tak buď ti ji tímto chce srovnat nebo nevím.. Co ti řekl, proč ti dává tyto hormony? Ví, jestli máš nebo nemáš ovulaci?
@brambora28 Ano ví, tak mi nasadil clostik s duphastonem a nějaké vitamíny. Zatím to beru první měsíc a dal nám termín do září, tak s tím asi počítá, že se to nesmí brát déle 🙂. Jinak ovulku zatím nehlida, mam ji hlídat já pomocí testiku 🙂. A jak si na tom vlastně ty? 🙂
@issabellluky ahoj u clostiku je děsně důležitý aby te tak 2x před ovu kontroloval protože hrozí velké riziko cyst... clostik bych Ja bez kontrol určitě nebrala.... :(
@issabellluky Ahoj🙂 Mi se podařilo s třetím cyklem s Clostilem. Ovulaci jsem si hlídala pomoci testu a mívala jsem jí 15. - 17. den. Hlavně si dej pozor, ať nenasadíš duphaston dříve, než ovulace, tak to funguje jako antikoncepce..
@radunkap nám clostik pomohl po prvním měsíci
@issabellluky No mě to sice pomohlo, ale pak jsem potratila a měla velké problémy - už jsem to tu psala.. Po potratu neustálé bolesti, krvácení/nekrvácení, cysty, které praskaly, doporučení revize, následně zase že nutná není.. Tady díky holkám jsem zjistila, že k těm cystám nejspíš přispěl právě Clostil.. No nakonec jsme skončili v CARu v Reprofitu a čeká nás umělé oplodnění - IVF (manžel má z 50% dědičné postižení, mě teď navíc zjistili PCO - polycystické vaječníky - takže by nám to stejně asi jen tak nešlo..) Aktuálně čekáme na docela podrobné genetické vyšetření, aby zjistili, který gen je přesně špatný a mohli to následně zjistit i u embryí.. A potom nás čeká celý IVF proces.. vidím to tak až na konec roku, že by mohlo dojít k transferu embryí..
Tobě přeji, ať se brzy zadaří a nemusíš dál nic řešit, snad jen jestli miminko bude holčička nebo chlapeček a podobné příjemné starosti 😉
@8karolina4 No právě, že nic takového doktor neříkal :(a mam teď z toho docela vítr. O kontrolách vůbec nemluvil :/, beru to teprve první měsíc, teď jsem na duphastonu a kontrola má byt při menstruaci, ale to mi napíše jen další léky. :/
@radunkap ahoj no mě právě doktor říkal, že ovu mám hlídat testováním, ale je mi divné, že mi nasadil Clostik 5DC na pět dní a duphaston hned 14DC na deset dní, přijde mi to strašně brzo ten duphaston ;(.
@brambora28 tak to tě strašně obdivuji 🙂, si strašně silná ženská a přeji ze srdíčka, ať se Vám to podaří 🙂). Já doufám,že se nám zadári, nepočítám s tím hned, vím že to potrvá třeba i rok, jen ať se hlavně zadári 🙂. Nám všem
@issabellluky to je divny. Byt tebou tak tam zavolám a zeptám se. Kamarádce se udělala cysta hned po prvním měsíci bráni a pak půl řešila Cystu a nakonec operace :( bez kontroly ani ránu. Ale je to jen Můj názor....
@8karolina4 no odběru tedy ten duphaston a až půjdu pro další prášky, tak se ho zeptám, jak je to možný.
*doberu
@issabellluky to je strašně brzy. Já brala 16.-25 DC a když nebyla ovu, tak i 18-25 DC..Zkus se s ním poradit.
@radunkap dobrý to tedy tenhle měsíc, chybí mi asi 2 dny s duphastoben a domluvím se sním. Je to divné tedy, nechápu proč mi to dal tak brzy :/.
:* doberu
Ahoj holky, mam ještě dotaz. Po jak dlouhý době, jste dostaly MS po duphastonu?
@issabellluky já jak kdy. Většinou 3 den po vysazení, jeden cyklus po týdnu. Další cyklus mi přišla ms ještě během posledního dne. A teď už čekám 6 den zda dorazí, ale přeji si ať nechodí 😊
@pavkova28 A jaká doba je na to, abych to dostala? Jinak držím palce ať mrcha nedorazí 🙂
@issabellluky někde jsem četla, že do týdne, ale už nevím kde. Delší dobu než týden jsem zatím neměla. Uvidím teď, zítra je to týden.
@pavkova28 tak držím palce, ať nedorazí 🙂 já to mám taky zítra týden... ale už mě bolí v podbřišku a maličko spinim, tak doufám ze se to rozjede. A děkuji za odpověď 🙂
@issabellluky nemáš zač, také jsem ráda, když mi někdo odpoví 😊
@pavkova28 no to já taky, jelikož jsem nováček ve všem a je to hrozný :D. Ještě právě musím probrat s doktorem, proč mám duphaston od 14DC, protože holky psaly, ze je to moc brzo :(.

@pejtinka1 Ahoj 🙂 Jojo, brala jsem ho tak, ale už ho nechci nikdy vidět, protože jsem z něj měla cysty, se kterýma jsem měla následně problémy.. Každopádně pokud ti to Dr. nasadila na základně problémy s ovulací a po vyšetření hormonálního profilu, je to OK 😉