Potřebuji se vypsat. Tři neúspěšné pokusy o těhotenství.
Ahoj,
asi se potřebuji jen vypsat..
Mám dvě děti, zaplaťpánbůh zdravé, skvělé děti. Děti současného manžela nejsou. Ale už pár let je se mnou vychovává.
Po třech letech vztahu s nynějším manželem, jsem otěhotněla.. V 9tt se plod nevyvijel(kyretaz). Po pár letech jsme si s manželem řekli, že se pokusíme znovu. Vysadila jsem antikoncepci. MS chodila celkem pravidelně. Ovulace také. Jen jsem prošpinila spolu s MS půlku cyklu. A každý cyklus. U doktorky vše v pořádku. Všechny testy. I HP, ŠŽ, HPV viry, cytologie.
Po 7 měsících se zadařilo, cyklus stejný jako předtím i se špiněním . V 5tt SP, biochemické. Ořvala jsem to podruhé a přestala jsem s měřením BT, i Gynexem, drmkem, bylinkama, cvičením, i se 182828 vitaminama).
A nyní po dalších 4 měsících si právě procházím tím samým. Opět přišlo,ale o pár dní dříve lehké špinění sotva na intimku tak jak přichází v každém cyklu, a přešlo to do červeného špinění a nyní zas hnedocervene, jen pri utreni, na intimce není skoro nic.. Kdyby se neobjevila červená,tak ani na test nepomyslim. Jen jsem si vzpomněla jak to bylo naposled. Test jsem si udělala teď odpoledne a je tam duch v limitu. Můžu být tak 9-10DPO odhaduji jen podle bolesti, ktere byly minulý tyden. MS mám mít za 3-4 dny. Vím, že to zas nevyjde. Je to stejný průběh jako před pár měsíci. A já si říkám, proč si tak ubližuji. Asi mi není souzeno mít další dítě. Proč nejsem ráda, že mám již dvě. Vím, že je tu spousty holek co nemají žádné a snaží se také. A já se cítím jak sobec. Omlouvám se za román a hlavně za anonym. Stydím se za své pocity a nemám to komu říct. Manžel to bere tak, že dvě děti už máme. A když se nedaří, má to tak asi být. A já to zatím takhle srovnané nemám.
Ahojky,moc mě mrzí,čím prochazíš. Mám také dvě děti a nyní mě taky trápí neustálé špinění...už to trvá skoro rok,je to od doby,co jsem přestala kojit mladší dcerku...Dr mi nasadil HA,aby se to srovnalo... nic...vždy jeden týden od soboty do neděle i přes HA špiním. Nyní přišel,že uděláme konizaci čípku,že tam mám nějaký vřídek (mám ho tam ještě před dětmi). Já si tím zákrokem ale nejsem jistá, protože možná bych v budoucnu chtěla ještě jedno miminko (za chvíli je mi 27). Nezdá se mi,že by udělal všechny možné vyšetření,tak se trápím, jestli na zákrok jít či ne...V pátek jdu ještě na konzultaci jinam a doufám v nějaký jiný návrh,než hned zákrok. Také si připadám špinavá,je to hrozné...
Kámoška špinila, menzes najednou bolestivou a silnou 7 dní. Pak pět dní klid, pak zase špinění, krev. Na konci už nevycházela denně bez vložky. Také byla nedlouho po vyšetření a vše OK. Naštvala se, šla znovu k Mudr. V krátkém čase se jí udělaly myomy, které tam původně nebyly. Asi něco zhoubného, nebo náběh, celý spodek má pryč, kromě vaječníků. Bylo jí v té době 40.
@ivule95 ja kdyz si zavadela utrogestan, taky jsem vzdy nahmatala pupinek(vridek). Nicemu nevadil drive, ani ted.
Ja mam hnede spineni lehke behem cyklu, po ovulaci uz zacina silnejsi s kousky sliznice. Tak ze se mi asi odlucuje drive. Nebo ji mam hodne. Stalo se mi to ted pred ovulaci dokonce.
Chjoo, nechci psat ze jsem rada, ze nejsem jediný exemplář, ale nevím, proc to nejde, nebo proc to nikdo neřeší. Podle me to v poradku neni. Ani na normalni fungovani. (Ja uz bych mohla dělat reklamu na vložky, intimky.). Takovou spotrebu jsem nemela nikdy, jak za posledni mesice.
@rozitta taky se tam opet chystám. Uz si pripadam jak hypochondr. Děkuji za příspěvek
Mám to stejně,až na to že beru HA, přesto mám pocit,že mám ovulaci,ač si připadám jak blázen. Vždy 10. prášek a objeví se lehké růžové špinění,bolesti hlavně na pravém vaječníku,jak jsem to mívala při ovu. Další den je špinění už růžovo-hnnedé a další den jsou tam jakoby i ,, kousky,,Toto přestane až 3 dny před MS. Už jsem z toho zoufalá, připadám si taky jak hypochondr. Dr pořád mluví o čípku,ale po styku nešpiním,ani když mi dělá stěr. Vždycky použije ještě takový tón,že prostě nešpiním. Žádné jiné bolesti nemám. Jen vím přesně na den,kdy to začne a kdy skončí.Úplně souhlasím,na normální žítí to není,ta spotřeba je šílená...
Doufám že v pátek nějak pochodím. Mám prostě pocit že HA mi to neudrží... Trochu se k tomu upínám. Nemám ani hormonální profil... Když jsem se zmínila,reakce taková,že už jsem pak raději nic neříkala...
@ivule95 brala jsem take HA dlouho, ke konci jsem začala taky špinit. Tak jsem si řekla, že ji vysadim. Ze ji asi uz nesnesu. Ze se telo aspon pročistí. A bum mám to tisíckrát horší.
U tebe by možná pomohla změna HA a hlavně doktora asi.
Já ji právě beru půl roku, nasadil mi ji na srovnání cyklu...ta,co jsem brala před dětmi mi to nedělala... Když jsem mu navrhla zkusit HA vyměnit, netvářil se...Ano,proto jdu na tu konzultaci k jinému lékaři... Výsledky mám negativní,tak nechci možná zbytečný zákrok...
To je teda psycho špinit skoro celý měsíc. Zkoušely jste na to nějaké bylinky?
@levandule_k ano prosim. Jelikoz jsem cetla, ze se nemaji bylinky michat. Zkousela jsem drmek. Neco přes dva mesice(stejné). Pote gynex, ten obsahuje bylinek vice take stejne. Pak tri mesice kontryhel take stejne. Pote uz jen vitaminy. Nejaky bkomplex, b6 a chytre miminko. Nyni jsem jiz druhy měsíc neberu vubec nic, jsem čistá 🙂. A bohužel. Pote jsem dostala utrogestan na 3 mesice. A bylo to stejne. Spinila jsem i pres nej v době braní.
Kontryhel asi není úplně vhodný, když podporuje nárůst děložní sliznice. Ale umí i jiné věci, třeba posiluje ochablé svalstvo nebo pomáhá při křečích během menstrurace.
Drmek se používá se při neplodnosti, spojené s nízkou hladinou progesteronu, při nedostatečné činnosti žlutého tělíska. Bere se od 2. poloviny cyklu.
Některé k sobě jdou, některé ne, třeba kontryhel se bere v první půlce cyklu a drmek v druhé.
Jsou i směsovky na podporu plodnosti, každý bylinkář má svoji, každému sedne něco jiného. Pro zajímavost posílám odkaz https://www.bylinkyprovsechny.cz/nemoci/ruzne-n...
Asi bych na tvém místě vyzkoušela lněné semínko. V lněném semínku se podle posledních výzkumů nacházejí hormonálně aktivní lignany, které vyrovnávají hladinu estrogenů. Dále také obsahuje omega-3 kyseliny s protinádorovým účinkem, účinkem na čištění cév a snížení cholesterolu. Před konzumací je nutné narušit slupku semínka, aby naším traktem jen bezvýznamně neprošlo. Ideální je použít mlýnek na kávu či mixér. Zdroj https://www.bylinkyprovsechny.cz/nemoci/ruzne-n...
Docela zajímavá bylinka je řebříček, používá se také na ženské potíže. Intuitivně mě napadlo, že by ho stálo za to vyzkoušet. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st... Pokud si budeš dělat čaj, tak ho luhuj 15-20 minut, 5 minut je málo.
Jednou jsem narazila na cviky pánevního dna na stránce ditevitano.cz Byly to takové nenápadné, nenáročné cviky. Lektorka říkala, že během cvičení se může stát, že se nám zkrátí menstruační cyklus třeba na 14 dní, menstruace může být hodně silná, ale pak to to naskočí do normálu, jak se to tělo pročistí. Já to necvičila úplně na 100%, ale menstruace mi přišla dřív o týden. V té přednášce se probíralo, že jsme často sevřené a ty svaly jsou neustále v tenzi, a to je blbě. Potřebujeme je uvolněné.
@levandule_k Cvičení je určitě super, ms mám opravdu bez bolestí,pecka. Některé cviky jsem dělala vyloženě před spaním v posteli 🙂 nic náročného. Mě se třeba po pár měsících délka MS zkrátila a intenzita také.Jinak myslíte,že i když beru HA,tak by ty bylinky pomohly? Konkrétně drmek. Děkuji
Také jsem před první dcerou a pak mezi 1. a 2. dítětem měla problém v počátcích těhotenství. Miminka se přestala kolem 6. týdne vyvíjet. Podle západní medicíny smůla, z výsledků nikdy nic nevyšlo. Pak jsem začala chodit na akupunkturu a jedla "seno" - jak říkal těm bylinkám manžel. A ono to pak dopadlo dobře. Držím palce, ať to vyjde.
@ivule95 Tohle je otázka za zlatého bludišťáka. HA blokuje cyklus tím, že tělu dodává svoje hormony a tělo si tak myslí, že je těhotné. Takhle drmek podporuje žluté tělísko, ale já nevím, jak se chová žluté tělísko, když bereš HA. Dále obsahuje (fytohormony) tělu podobné látky progesteronu. Já jsem ekonom, ne lékař ani farmaceut, nejsem schopna posoudit, jestli se s HA nejdou proti sobě, nebo naopak něco zesiluje, ale našla jsem tyhle informace o drmku.
Na stránce bylinky pro všechny píšou tohle: "Drmek je mlékotvorná bylinka, tedy podporuje kojení. Přesto by mělo být jeho užití v době kojení přiměřené.
Dále neužíváme při gynekologickém onkologickém onemocnění (rakovina) a rakovině prsu. Též je ke zvážení při užívání hormonální antikoncepce a hormonální léčby indikované lékařem." (Autor webu je lékař a nadšenec do bylinek, má hodně načteno, je tam i poradna, eventuálně napiš dotaz tam a co na tvůj problém.)
Já osobně bych drmek s HA asi nebrala.
Problém je, že nevíme důvod krvácení, teda aspoň já to nevím. Je to ten vřídek, nebo jsou to hormony.
Pokud hormony, tak to chce zvolit správnou bylinku ve správný čas. (Nějak nevím, co způsobuje krvácení mimo cyklus, čeho máš nadbytek, nebo nedostatek.) Pokud ten vřídek, zaměřila bych se na hojivé bylinky (tinkury, čaje), sedací bylinkové koupele. Některé bylinky mají antibakteriální, antivirové účinky a proti zánětlivé účinky. Tak i něco s tímhle účinkem, za mě teda řebříček (účinky proti rakovině, proti zánětům, u některých nemocí zastavuje krvácení, sice tam zrovna nepíšou o děloze...) heřmánek (protizánětlivé účinky, podporuje hojení ran.
Jinak nevím, jak ti chtějí dělat hormonální profil, když bereš HA...
@levandule_k děkuji mockrát. Rozhodla jsem se,že HA vysadím, stejně je to k ničemu a zkusím ty bylinky
@levandule_k prosim te mas nejakou zkusenost s cinskou medicinou? Jejich bylinkama, tobolkama? Zkousela jsem si udělat test na tcm. A vyslo mi, že bych měla, mohla brát JEMNOST NEBESKE VÍLY. Je to prý i na špinění.
Jinak druhy cyklus už jen nespinim ale i krvácím, slabě. Minuly cyklus 10-12DC hnědé spineni poté od 22DC dva dny spineneni ruzove, jeden den hnědé, dva dny hnede s krvi, 4dny hnede spineni poté asi MS dva dny a další tri dny hnede spineni. Tak že za minulý cyklus jsem 17 dni byla mimo.
Nyní uz opět spineni plus krev. 23DC.
Jsem ze všeho už úplně znechucená.
Už fakt nevím 😔😔😔 k dr jdu az koncem ledna. Ale ani tam se mi nechce. Pořád a stále mi opakuje, že je vše ok. Přitom je to celkem kapacita v oboru. Už nic nechapu
To je blbé, když ti říká, že je všechno ok a přitom krvácíš. Mě úplně vytáčí odpověď, že je vše ok, ale já mám přitom problém, takže tam někde něco být musí.
S čínskou medicínou zkušenost nemám, ale vím, že když máš nějaký problém, tak často ti řeknou, že máš máš oslabené plíce, slezinu, zanesená játra střeva. Čínská medicína má také zajímavé bylinky, ale chtělo by to se poradit s někým, kdo tomu rozumí.
Z mého pohledu červená krev je lepší než hnědá, hnědá znamená, že už je uvnitř dlouho a rozkládá se. To není dobré.
Teď je otázka, jestli se třeba jenom nečistíš a příští cyklus bude normální? (Ale nevím) Jako já vím, že bys chtěla vidět světlo na konci tunelu, kdybych řekla, hele ještě půl roku to budeš krvácet mimo cyklus, pak už ne, tak toho půl roku vydržíš.
Já jsem byla nedávno na terapii, paní trochu vychází z kineziologie, ale šla vlastní cestou, pracuje s energiemi a minulými životy. (Já jsem tam šla spíš ze zvědavosti než, abych řešila nějaký zdravotní nebo psychologický problém.) Mám tuhle tématiku ráda, tak jsem si to chtěla vyzkoušet na vlastní kůži ne jen o tom číst. Ona říkala, že já moc věcí k řešení nemám, že mám spíš drobnosti. Pak jsem si vzpomněla, že když jsem v blízkosti jedné osoby, tak trpím pocitem nejsem dost dobrá, ale já ho normálně nemám. Byla tam vazba z minulého života, tak se rušila, vracela se do rovnováhy energie. Plus mám trochu oslabenou vnitřní ženu. Faktem je, že se po tom cítím skvěle a ten pocit nedostatečnosti zmizel, cítím se rovnocenná vůči té osobě. Říkala, že se může stát, že příští cyklus bude delší, intenzivnější, ms může přijít dřív, ale pak ty další budou normální, že tělo se bude potřebovat vyčistit. Ms Intenzivnější asi trochu byla a přišla mi o týden dřív. Mě to jinak chodí jak hodinky.
Já nevím, jak moc je ti tahle alternativa blízká nebo vzdálená.
@levandule_k o tomto nyni hodně také čtu. Mame kineziologa kousek od nás, ten zas hodně procistuje pomoci kyvadla. Pořád se tak nejak rozhoupavam, jestli navstivit nebo ne.
Určitě necekam, ze kdyz mi nekdo napise, pul roku a bude to ok, ze to je pravda.
K tomu pročištění, take jsem myslela že se nedocistuji poradne, ale rok to trva. Rok uz spinim hnede. Plus i nyni par cyklu cervene.
Já jsem byla nadšená z té terapie a kudy chodím, tudy chválím. Nevím, odkud jsi, klidně bych ti dala kontakt.
S tím půl rokem, jsem to myslela tak, že kdybys měla jistotu, že za půl roku budeš mít normální cyklus, tak se ti uleví, i když půl roku je dlouhá doba. Ta nekonečnost, kdy nevíš, jestli se to zlepší nebo ne, je ubíjející.
Když vezmu symboliku menstruace dle Ruedrigera Dalkheho (německý psychosomatiky, lékař a ezoterik). Měsíčky jsou symbolem plodnosti, ženskosti a schopnosti přijímat. Cyklu se musíme podrobit se všemi omezeními, které přináší. Schopnosti oddat se a přijímat jsou tématem ženství. Schopnost vzdát se aktivního konání. Nesmířenost s vlastním ženstvím se skrývá za poruchami menstruace. Další symbolika menstruace můžeme vnímat jako malou smrt, tkáň odumírá a je vypuzována z těla. Smrt je jenom výzva, abychom se zbavili svého křečovitého já, upustili od mocenských hrátek a nechali věcem volný průběh. Smrt hrozí jen egu, ne člověku samotnému.
Projeď si vztah sama k sobě, své ženskosti, zapátrej, jestli nemáš zraněnou ženu v sobě, zraněné vnitřní dítě. Prozkoumej vztah s vlastní matkou. Prozkoumej, co znamená být ženou ve vaší rodině. Můžeš mít v sobě nějaké bloky. Já jsem měla polycystické vaječníky a menstruaci 4 krát do roka. Po té, co jsem se trochu začala zabývat osobní rozvojem a psychosomatikou, vím, že jsem se na určité úrovni vědomí snažila potlačit svoji ženskost, protože jsem si myslela, že být ženou je méně výhodné a významné, než být mužem.
@levandule_k ahoj, predem preji krasne, klidne svatky.
Dnes jsem zjistila dve carky na testu.
Ale porad spinim tak uvidim, co z toho bude.
Ahoj, děkuji, také přeji krásné a pohodové svátky.
Držím palce, ať další Vánoce trávíte i novým členem❤
Také přeji pohodové svátky. Držím palečky ❤️🍀
@ivule95 dekuji.
Carky jsou vyrazne, dalnice jak tu holky pisou. Ale boli me brisko jak na MS. A porad spinim, malo ale spinim. Tak opet budu doufat
Já u obou dětí špinila a bylo vše v pořádku. Nic jsem nebrala. U jedné to přestalo okolo 6tt a u druhé kolem 8tt. Bude to dobré, uvidíš 🍀🍀🍀❤️
@levandule_k pokud tě zajímá TCM doporučuju doktorku Zhang v Praze na Národní. Je skvělá na neplodnost.
@ivule95 děkuju.. Ja vubec nevim co delat. Tentokrat je jine to, ze mam fakt vyrazne carky, nejen ducha. Dr jsem jen volala a ta rikala brat ascorutin, utrogestan.
@fandysek_1 Prahu mám trochu z ruky, ale díky za tip. Já spíš tíhnu k psychosomatice a bylinkám, mám to jako koníček. TČM je určitě zajímavá a věřím, že může pomoct. Mám ráda příběhy, kdy si někdo nějak vyřešil svůj zdravotní problém. Baví mě hledat souvislosti a zajímá mě, jestli jeho postup pomůže i někomu jinému se stejným problémem 🙂
Anonym Snažila bych se, co nejvíc hodit do klidu, i když je to zatraceně těžké a brát to, co říkala dr.
@levandule_k U mě to tak bylo. Díky TCM jsem otěhotněla a teď, už máme děti tři.
Věřím,že to bude dobré🍀❤️ Já se vykašlala na HA,dostala jsem tip na člověka, který dělá TCM a je hodně dobrý. Jsem zvědavá🙂 Napiš občas zprávu,jak se ti daří,budu na tebe myslet ❤️🍀
@ivule95 děkuju . Spineni uz skoro zadne. Zasla jsem si i vcera na krev, zitra budou vysledky a necham si nabrat znovu. Jestli se HCG zvysuje. Testy si uz nedelam. Nechci zmatkovat, kdyby byl slabší, silnejsi atd.

@anonymka227 me je jeste o par let vic. Vime to obe jake to. Kdyz prvni deti sly jak po masle. Bud rada, ze k tomu nemas to co ja.. To debilni spineni mi komplikuje zivot. Necitim se byt cista. S manzelem se nemuzu ani poradne milovat tak jak bych chtela.. Peoste nic. Kdyz uz nejde mimco. Tak at mam aspon pokoj a normalni cyklus. Ne, ze nevim kdy jsem to vlastne dostala, kdyz spinim a krvacim 25 dni z 30. A doktorka rekne, ue to je normalni.
Nebooj. Vis, ze muzes otěhotnět. Tak se tam zadaří a vyjde to. Nemáš nic pridruzeneho k tomu. Tak ze drzim palecky at to vyjde🌼