Prosím o názory
Ahoj holky ,nejedná se o mě,ale osobou mi blízkou.Dle mě doktor přestřelil!Těhotenství 8 týden,předchozí dva potraty ,vždy stejný konec...žádná srdeční akce.Nyni 8 týden,plod roste ,před 14 dny však byla akce 90 a doktor řekl,že teda nasadí léky,ale,že nemá nastávající maminka počítat s tím,že to nějak dopadne.Do dnešního dne nevzal krev,nevystavil průkazku,nic nevysvětlí.Proto návštěva jiného lékaře na vlastní náklady.Akce před týdnem stejná,malé porostlo,bylo doporučeno od lékaře odejít!Za mě je to kretén,každá je individuální,stejně,tak každé dítě a těhotenství,podotýkám,že žádné problémy nejsou,kromě zvětšujících se prsou...Teď bude ve středu další kontrola...už u jiné lékařky.Co si o tom všem myslíte...já prostě vím,že bude vše v poradku, ale co mě zaráží,že dávno neřešil vyšetření krve ...
@blecha94 já jsem se nepřišla hádat takže pokud nemáte co k mému příspěvků napsat nekomentujte, děkuji moc...ona už mu totiž šanci dala,když ji ve 14tydnu poslal domu,že na kyretáž stačí přijít až v pondělí ,byl pátek...,když na kontrole byl plod bez akce, ale o tom se tu rozepisovat nebudu...,takže děkuji za Váš názor a naschledanou😉Ono je někdy těžké pochopit druhého o to víc psanny projev...já se ptám zda někdo má zkušenost s tím,že měl nižší akci Atd ,jaké jsou postřehy jiných ....mějte se
@dolezalovalucie Ano za mě pochybil...tak ono hlavně to není jen můj názor,ale i názor dalších dvou lékařů....nerozepsal jsem vše detailně...já vím,že je těhotenství a dítě sázka do loterie a zázrak...jen mě zajímá,jak to měli maminky,které třeba měli podobný problém s těhotenstvím...
@doramon Jen pisu svoji zkušenost když uz si stěžujete,ze na kyretaz sla o několik dnu později,obvykle se ceka ze plod odejde sam,ja sla az za tri tydny s tim ze pokud bude komplikace mam prijet okamzite.Srdecni akce se meni takze to vůbec nemusi nic znamenat
@dolezalovalucie Jenže lékař a sestřička v nemocnici ji zdupali jestli je normální...,že půjde hned ...zákrok nakonec trval zkoro hodinu a byla v nemocnici až do pondělka na IV.Atb
@nita1984 řeknu to tak věřím,že to bude dobré...jedná se o mou sestru....a kdyby....tak už...stejně víme co se má udělat...,jak jsem psala teta je doktorka...,která ji více méně vše vysvětlila...ale i takmě zajímá kolik holek si něčím podobným prošlo...jak jim to dopadlo Atd 😊
po dvou potratech by mohl udělat vyš.na trombofilní mutace. že nedal průkazku je podle mě logické.
každopádně trombofilní mutace jsou hodně drahé vyšetření, takže možná bude problém zde...
@dolezalovalucie a ve kterem tt?Prvni semestr vim,ze se ceka,ale 14tt mi uz na samovolny potrat prijde pozde.Ale osobni zkusenost v tak vysokem tt nemam.
@doramon ano, mám s něčím podobným zkušenost, nebo spíš 10 let zkušeností na vlastní kůži ... a ano, dopadlo to dobře, ale asi až na patnáctý pokus ... a lékaře jsem kvůli tomu neměnila, můj lékař byl jeden z nejlepších gyn. odborníků v ČR, dělal co mohl, měla jsem všechna vyšetření (a vše v pořádku), měla jsem léky i "pro jistotu" a stejně to Xkrát nedopadlo dobře ... příroda tak rozhodla 🙄
Nečetla jsem předchozí komentáře, píšu vlastní zkušenost. Bohužel vás asi nepotěším...měla jsem to stejně. První potrat kvůli velkému žloutk.vačku, u druhého těhotenství byla srdeční akce, ale frekvence nízká. Moje dr.není moc empaticka takže mi na rovinu řekla že z toho nic nebude. Jela jsem k jinému dr., ten shledal normální těhotenství, že se za týden může vše změnit, ale myslím že to byla od něj spíš jen utecha. Pak slabé krvácení, tak šup do fakultky, tam dr.říkal že už toho viděl hodně, a že tyto případy končí téměř vždy špatně, s největší pravděpodobností se plod potratí...léky nasazeny, ale měl pravdu. Doma jsem za pár dní potratila asi v 11týdnu. Stát se může samozřejmě cokoliv, ale myslím že v případě špatného srdíčka se už nic nezmění...
Jinak po 2 potratech nás poslali na genetické testy, ty vyšly v pořádku.
Před 3.těhotenstvím jsem užívala asi 2měsíce femibion, je v něm nastepena kyselina listová, a najednou 3.těhotenství bylo od začátku v pořádku, včetně těhot.nevolností, ty jsem předtím vůbec neměla. Za mně věřím že ta listovka pomohla. Plno žen totiž neumí stěpit kys.listovou a pak konci těhotenství neúspěšně.
@linee Ja mela zamlkly v 10tt s revizi a samovolny v 6tt,to bylo brzo,jen vim ze před tou revizi mi rekla doktorka,ze mam ještě počkat jestli nezacnu krvácet jestli ve 14tt je to jiné nevim urcite ale predpolkadam,ze by to doktor vedel
První ZT jsem měla bez srdeční akce, gynekolog mě poslal hned na revizi, v nemocnici jsme se domluvili na týdenním odkladu (už se rozjížděl SP), stejně jsem na ní nakonec musela. Druhé těhu jsem srdeční akci měla, ale jen 128 bpm. Dr. tehdy sice řekl, že se to určitě ještě zrychlí, ale myslím, že už tušil, že to zas neklapne. Když na další kontrole srdíčko nebilo, jela jsem rovnou na revizi, chtěla jsem to už mít za sebou, i když pro tělo je podle mého názoru lepší SP než revize.
V popisovaném postupu lékaře kromě asi nižší schopnosti sdělit pacientce, že to není úplně v pořádku, nic špatného nevidím (můj dr. mi taky chtěl dát průkazku až ve 12tt). Předpokládám, že pokud vaše teta říkala, že měl lékař udělat krev a genetiku, nemyslela tím teď během těhotenství ale už po druhém potratu. Jenže vyšetření na trombofilní mutace a genetika se obvykle dělá až po 3 potratu, pokud není pacientka již staršího věku. Autorko přečtěte si svůj úvodní dotaz, pokud se divíte, proč se ostatní vyjadřují k postupu lékaře.
Ve 14 tt se již revize nedělá a musí se vyvolat potrat.
Začnu tím, že pokud je tazatelka těhotná teď, už musí jen čekat. Utrogestan, anopyrin a klid. Kolem 12 týdne bude screening a pak se uvidí.
Mě hcg nebrali, když bylo srdíčko a průkazku mám asi od 12 týdne. Takže za mě standardní postup.
Řešit situaci s genetikou, inunem a atd. měla tazatelka po druhém potratu a to žádankou od svého gynekologa. Většina ji vypíše a nemá problém, případně pošlou do repro centra. Já tím prošla a nechala jsem si dělat hodně vyšetření.
Tak bohužel to nedopadlo..zítra ráno revize....
Ano po zítřejší revizi...až se trošku hodí do klidu začne kolotoč vyšetření...nakonec to dnes vypadá,že tam byli dva....tak snad to bylo naposledy😥

@doramon Ja mela první rizikove a ted druhé tehotentsvi taky a nikdo mi krev na genetiku nebral,proste se to do 12tt stava,pokud se ted vyviji normalne tak to stále muze dobře dopadnout,at si zaplati 1.screening jestli to do te doby bude v poradku tak se krev na genetiku posila,to za me staci.To vy jste napsala,ze lekar pochybil,ja jsem jen odpověděla,ze si to nemyslim