Snaha o miminko 6 měsíců. Znáte to?
Ahoj holky,
možná to taky znáte... už konečně nastala ta správná doba pro založení rodiny...a ono to nějak nejde. Kolem sebe mám kamarádky těhulky, všem se to povedlo ještě k tomu napoprvé a já pořád nic. Každý měsíc 7 dní před menses jsem jak na trní... a pak to zase přijde a já bulim, jak želva. Přitom se snažím na to nemyslet, být vyrovnaná, neupínat se na to. Ale přes veškeré snahy to, přiznávám...moc nejde. Přitom bych měla být zdravá... antikoncepci jsem vysadila loni v prosinci... snažíme se cca od února. Ovulace dle gynekoložky probíhá, cyklus mám pravidelný jak hodinky, 27 dní. Beru zatím jen kyselinu listovou. Možná je to v hlavě... ☹ Už začínám mít černé myšlenky: Co když to nepůjde? Nejsem ve svých 29. letech moc stará? Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti "se snažením", jak jste se cítily, co vám pomohlo? Pokud budete mít pro mne pár slov útěchy budu vděčná! Krásný den všem! 🌞🌷
@zacinajicisnazilka Hele, v klidu - znám i případ, kdy prostě byli v CAR, holka nastimulovanou ovulaci (jinak neprobíhala), načasované, měli zkusit doma přirozeně - a prostě to nešlo. Ono to je fakt normální, že když to nejde, tak to prostě nejde - možná je to na tobě cítit, že tlačíš na pilu a tak. Mě taky přišlo, že jsme pak spolu kolem ovulace v podstatě zásadně nespali, protože já byla asi nervní či co, ale než jsme se dostali "do akce", tak jsme se pohádali.
Navíc se moc nemluví o tom, kolik chlapů má "erektilní dysfunkci" a tak to v podstatě ani moc přirozeně nejde. Nebo fakt blbě. Od toho tu je CAR. Jediné, co chlap musí zvládnout, je "spermie do krabičky" a osobně doporučuji, pokud to je jenom trošku možné, aby to zvládl na místě v CAR (zkoušeli jsme i doma a přivézt a ten rozdíl je opravdu markantní). Jo a nevím, jak jinde, ale u nás nikdo neřekl ani ťuk, že jsem s ním do kabinky chodila taky (před inseminací, při všech kontrolách a tak, je-li to před klasickým IVF, tak to už nejde, pokud jde holka na odběr oocytů).
My se momentálně taky snažíme o miminko od února, dělám.si o ilacni testy a teď 14 dní jím tabletk Drmek, měl by podpořit víc ovulaci, tak uvidíme ☺️ Ale taky na to furt myslím a stresuju se podvědomě z toho.Doma máme teda už 2,5letyho syna, a ráda bych navázala z řidičáku na mateřskou, abych nemusela do práce. Syn se nám povedl po 3 měsících, bez nějakýho měření, testů nebo vitamínů, takže jsem z toho lehce rozladěná, no. Ale věřím,že to půjde 👍 I kdyz je to samý čekání, na ovulaci a pak jestli dorazí na nebo ne 😄
Ahoj neztracej naději,ještě se nesnažte moc dlouho, my se snažili dva roky,teď už rok jezdíme do asistované reprodukce. Pokud jsi teprve v prosinci vysadila antikoncepci,tělo potřebuje očistu, někdo sice otěhotni hned po vysazení ale není tomu vždy tak .. partner už byl na spermiu? Muzete oba začít brát zatím nějaké přírodní produkty. Držím palce ať nečekate tak dlouho👍🍀
@klokanka31 Uf... tvoje cesta k miminku byla pěkně spletitá... Hlavně že to ale vyšlo! Gratuluji k malé princezně! Snad to bude mít i u nás jednou šťastný konec 🙂 Děkuji moc za Tvůj příběh a za útěchu.
@vineta Ok... pokusím se. Vím, že dítě není nárok a že láteření a sebelítost mi nepomůže. Je to ale pro mě trochu složitý to neřešit... je to pro mě všechno nové. A člověk si to představuje až příliš jednoduše a a podvědomě odmítá že to nemusí být jednoduché...Moje babička, mamka, sestra do toho vždy vlítly ani nevěděly jak, já zatím nic... a tak ve mě pořád hlodá takový červík pochybnosti jestli je se mnou vše ok... byť vím, že to nemá vůbec smysl takhle řešit... ☹ Nedá mi to...
@abunny Děkuju 😊 a neboj, i ty se dočkáš 😉

Poprvé jsem otěhotněla hned, tak jsem tak nějak očekávala, že to půjde rychle i napodruhé.
A ejhle, po devíti měsících jsem otěhotněla, ale chvíli na to potratila. Našla jsem si novou práci, takže jsem se zaměřila na ni. Po dvou letech jsme si řekli, že to ještě zkusíme a zase to trvalo 9 měsíců. Teď jsem v 19.tt 🙂. Držím palce.