icon

Snažení a přechod? Je mi 43

miluskah
25. črc 2018

Prosím ma někdo zkušenost?Snažíme se už pět let a nic :( Byli jsme v sanusu a vše OK.Je mi už ale 43 let a ted mám 23 zpožděnou MS.Včera jsem byla na gynde a prý nemá smysl pichat vyvolavacku, ze není narostla sliznice.Takže asi blížící se přechod????? Vůbec mi nic neřekl, prý to nemám řešit, bud to dostanu nebo ne.Mate prosím někdo nějakou radu? Jsem z toho opravdu na dně :(

Strana
z7
fatal_error
4. srp 2018

@miluskah a co ti ta doktorka doporucila? ja jsem mnohem mladsi, ale mam problemy s cyklem a tak vim, ze kdyz nebylo co vyvolavat, dostala jsem norethisteron. zkus tam jit znova a rict si o nej. hormonalni profil ti delali? jedno dlouhy zpozdeni jeste nic neznamena. jasne ze telo uz asi po ctyricitce tu tvorbu hormonu flaka, ale prechod to byt nemusi, hlavne klid. vzhledem k veku uz bych na tvym miste sla minimalne na inseminaci. drzim pesti. kamarad si ted nasel pritelkyni, ktery je taky 43 a dite by chteli, nevidim na tom nic spatnyho, jo, je to na hrane ten vek, ale jestli se na to zena citi, proc ne!

fatal_error
4. srp 2018

@fatal_error pred 2 rokama jsem nemela ms 3 mesice, hormony "jak pred prechodem", dostala jsem norethisteron, cyklus nabehl a otehotnela jsem. bylo to silenym stresem v praci, zadnej prechod.

rosalline
4. srp 2018

@zuzana_ka to je právě o tom, dávám příklady. Psala jsi o cestování, hodně jsem cestovala s batohem po světě... a víš co... cestování ( nemyslím tím upíchnutí celý týden u moře) je doména mladých lidí... všude většinou lidi cca od 21-35 let.... 50% těch pod 30 tady diskutujících čeká rozvod nebo rozchod... těch kolem 40 už potkal... mladé mamky na mateřské jsou v pohodě... peklo začíná s nuceným nástupemdo práce a případným opuštěním partnerem...

rosalline
4. srp 2018

@martonina smrt a umírání blízkého je pro každého člověka v každém věku smutnou záležitostí...

zuzana_ka
4. srp 2018

@rosalline takže podle tebe by si dítě měl pořizovat až ten co si projde rozvodem?

ilonne
4. srp 2018

@zuzana_ka my jsme s manzelem stejne stari, jsme spolu od nasich 24 let - uzili jsme si cestovani, dovolene, vystudovali, zaridili zazemi, zazili jsme si i krize a troufam si rici, ze vime jak se zivotem nakladat. Myslim ve smyslu, kdyz prijde krize hledame reseni a nebojime se ani odborne pomoci. Ano i to se nam stalo. Naproti tomu dost casto vidam "vykriky typu - ja chci byt mlada maminka" a pak zjistis, ze ona mlada maminka se po hlave vrha ze vztahu do vztahu, ve 30ti uz ma sice tri deti, ale kazde ma sveho tatinka a uz je opet na pokraji rozpadu vztahu. Samozrejme to nelze brat pausalne. Mmch pokud bych se ted prece jen rozvedla, ja osobne bych si dalsi dite neporizovala, ani kvuli partnerovi. Ja proste mam strop 3 deti a 40 let. Ale kazdy ho ma jinde. Nicmene neodsuzuju ani maminky 20tky ani.40tky. Co uz mi prijde pres caru je Brigitte Nielsem a jejich 54 let

rosalline
4. srp 2018

@zuzana_ka tohle jsi pochopila z mé odpovědi? Ne, tohle tím myšleno nebylo... jen to, že existují klady i zápory, rizika..u mladých i starších matek....rodičů...a nikdo nemá právo zakladatelku odsuzovat nebo napadat, že se rozhodla, jak se rozhodla... je to její rozhodnutí, odpovědnost i život.... a že ty jsi se rozhodla mít všechny děti do 30, neznamená , že je to ta jediná a správná cesta...

martonina
4. srp 2018

@rosalline to urcite ano. Bolet to bude vzdy. Jen rikam ze jako mama bych byka nerada aby to moje dote zazili treba uz ve 20-25 letech kdy bude treba jeste na vejsce atd.

rosalline
4. srp 2018

@martonina co osud přichystá, nikdy nevíme. Každopádně klobouk dolů před maminkou, že se o babičku doma starala... nyní převládají tendence strčit na LDN, do ústavu, na psychinu, hlavně minimum starostí

zuzana_ka
4. srp 2018

@rosalline prosim neuraz se, ale jako starší maminka cekatelka jsi hodně chytlavá🙂
Netvrdím že moje cesta je ta jediná správná, jen že bych už v 40+do miminka nešla skrz dlouhodobě hledisko výchovy...

michaela_2
4. srp 2018

@rosalline Pořídila jsem si děti ve 22 a 24 letech a rozhodne nemám pocit, ze jsem ustvana matka 😂😂 Ba naopak - viz. třídní schůzky k 1. třídě u dcery 🙂) Cestujeme jak s dětmi tak bez nich - máme totiž ještě věkově funkční a ochotne jak rodiče tak prarodiče ;) a je skvěle vidět, jak si pravnoucatek užívá moje babička! Snad se toho také jednou dockam 💙

rosalline
4. srp 2018

@zuzana_ka já už se nebudu opakovat 🙄 žijte blaze...

danfal
4. srp 2018

@zelenaesmolda a odkdy jsem teda stará? Jaká je ta hranice?

zuzana_ka
4. srp 2018

@rosalline je mi líto, že ve svém věku neberes jiné názory s nadhledem a jsi vstahovacna...

rituska88
4. srp 2018

Holky, to je každého věc. Moje babička si po 40tce taky našla nového partnera, měla tehdy už 4 děti s mým dědou a nakonec se jí narodilo ještě to 5.dítě s novým partnerem, kdy jí bylo 43. Sice se nakonec i s tím druhým mužem rozvedla, ale syna vychovala v pohodě až do dospělosti a umřela v 81 letech - užila si i od toho nejmladšího ještě 3 vnoučat. A moje maminka děti mít nemohla, snažili se s taťkou 15 let a povedlo se až když jí bylo 38 (taťkovi o rok míň). Tehdy byli pokládáni za staré rodiče, někteří lidi si z nich dělali i srandu a na mě pokřikovali:Kam jdeš s dědou? i když věděli, že tolik let se marně snažili a tolik se natrápili. Já jsem to jako malá brala taky trošku jako handicap - cítila jsem se blbě, když kamarádky měly stejně staré babičky jako já mamku, ale postupně se ty rozdíly úplně setřely. Sice se mnou rodiče nechodili na diskotéky a nelozili po horách, ale měla jsem hezké dětství a doma jsme rozhodně neseděli - mám s nimi spoustu krásných zážitků a troufám s říct, že se mi věnovali víc než někteří mladší rodiče svým dětem. Mamce bude 69, taťkovi 68, dalo by se říct, že jsou zdraví (samozřejmě, že nějaké problémy už jsou, ale nic, co by je v běžném životě omezovalo), naplno se věnují 4letému vnukovi - který je mimochodem strašné číslo a chvilku neposedí - děda ho učí jezdit na kole (na což třeba manžel, kterému je 39 a měl by mít víc energie nemá tolik času a je unavený z práce), jezdí s námi na výlety... Prostě nikdo nevíme, jací budeme za pár let, nikdo nevíme, kdy umřeme...Třeba kamarádce zemřela maminka v 29ti letech na rakovinu - kamarádce tehdy bylo 6 let a jejímu bráchovi 4 a zůstali sami s tatínkem. Takže když to jde a je pro to dítě zázemí, tak klidně směle do toho - třeba se bude mít líp než kdejaké dítě 20tileté matky, které má během prvních 5ti let už třetího tatínka a zázemí nulové. Mně je 30, mám 4letého syna, manžel je o 9 let starší a chtěli bychom ještě jedno dítě, ale zatím se nedaří - v listopadu jsem potratila, teď mám potvrzené těhotenství, ale zatím není srdíčko a mám tušení, že to zas nevyjde...Manželovi bude v listopadu 40 - mám to podle některých tady brát tak, že už bych to měla vzdát, že už bude starý a určitě bychom to dítě spolu nevychovali? Dnes je jiná doba než dřív, mám kolem sebe spoustu lidí po 40tce, kteří mají malé děti a zvládají to,většinou i líp než ti mladší - protože už mají zkušenosti a nadhled.

rosalline
4. srp 2018

@zuzana_ka vztahovačná....

michaela_2
4. srp 2018

@rituska88 přesně!! Jako jsem psala výš - je to každého věc jak se na to cítí - a jaké má životní okolnosti 🙂

Proto mi přijde směšné jak odsuzováni zadavatelky, tak vykrikovani těch ,,starších maminek” jak si aspoň uzily cestování apod. (jako kdyby snad s dětmi život končil nebo co 😅)

Fyziologicky je tělo ženy na první porod nejlépe připraveno mezi 20-25 rokem - tak to proste je, at se někdo vzteka nebo ne 🙂 Ale neznamená to, že ženská nemůže v pohodě otěhotnět, odnosit a porodit dítě třeba v těch 40. Každý má v životě jiné podmínky a každý svého štěstí strůjcem ;) A nikdo nemůžeme vědět - žádná z nás - co nám život přinese za dalších 5-10 let...

zuzana_ka
4. srp 2018

@rosalline ovšem, nic to nemění na smyslu ve kterém to bylo použito...

rosalline
4. srp 2018

@zuzana_ka no já bych nerada, aby si lidi říkali ta “vstahovačná rosalline”, když už tak už... ať je v tom pořádek 😃😃😃... 👍

rosalline
4. srp 2018

@michaela_2 o ou, já byla mladá maminka 😉 to je trochu vedle ☺️

michaela_2
4. srp 2018

@rosalline jak vedle? Reaguji na Váš příspěvek který je mířen obecně :D ne na Vaši situaci

journals
4. srp 2018

@michaela_2 Jen jestli nebude pes zakopán v tom "...že ženská nemůže v pohodě otěhotnět, odnosit a porodit dítě..." jak píšeš. Pro mě je třeba diametrálně jiná situace, kdy žena otěhotní ve 40 neplánovaně a dítě si nechá. Ne, že se ve 43 letech rozmýšlí, zda jít na umělé otěhotnění... to je pro mě dost podstatný rozdíl.

oveckaluky
4. srp 2018

@michaela_2 Taky mám děti, jedno v jednadvaceti, druhé v šestadvaceti...teď je mi 38 a čekám dvojčátka 🙂 Prostě se ještě necítíme na to, abysme zůstali za pár let doma sami 🙂 Já si zase říkala, že je fajn, že jsem začala brzy, že si s dcerami výborně rozumím i v jejich pubertě.

Podotýkám, že první dceru mám sice z prvního manželství, ale dvojky a mladší dcera (12 let) mají tatínka stejného, není to jen o výměně partnerů...ani o věku. Moje kamarádka, starší než já o pouhé dva roky, si našla o dost staršího partnera. Jí bylo v té době 23 a jemu skoro šedesát. Nechápali jsme, pořád jsme si říkali, chudák, až s dětmi zůstane sama, protože on jí dříve zemře...narodila se jim dcera, při porodu císařem jí zjistili nádor na střevech a když byly malé čtyři a půl a jí necelých 29, bohužel zemřela ☹ To bylo v roce 2007, její manžel je tu pořád, o dceru se jí stará její bezdětná sestra...ani věk prostě neovlivníte, nikdo nevíme, co máme napsáno v osudu...

raschwa
4. srp 2018

Jako "stará" maminka vždy ráda nahlídnu do těchto diskusí a opět žádné milé překvapení. nakonec se zvrhnou v souboj mezi "mladými" a "starými" maminkami. ☹ Já se ale i tak přikláním k journals. Sice jsem první měla v 36 letech a poslední, třetí, těsně před 41, ale vždy početí zcela přirozeně, bez jakékoli hormonální stimulace a pomoci lékařů. Chápu tu hroznou touhu mít dítě, taky jsem ji měla, ale obávám se, že příroda už tady jde opravdu proti zakladatelce. Škoda, že se nerozhodla to řešit o něco dřív. i tak držím palce!

oveckaluky
4. srp 2018

@journals Proč je v tom rozdíl? Pokud se na to cítí a nepřipadá si, že by to nezvládla...já třeba čekám dvojky ve 38 - ne, že bych se na to cítila stará, naopak - dcerám je 17 a 12 let a já se naopak cítím mladá na to, abychom s mužem za pár let zůstali doma sami 😉 Mému muži bude letos 51 a cítí to stejně 🙂 Je to prostě o tom, jak se na to kdo cítí...

journals
4. srp 2018

@oveckaluky Proč? Proč je pro tebe ve 38 ok mít dvojčata? Prostě to tak mám. Nemyslím, že bych svůj názor někomu cpala 😉 nicméně myslím, že když příroda řekne dost a je to dost. Pokud miminko tolik chtěla, za každou cenu, nechápu, že na umělé nešli už dřív. Tohle je pro mě nepochopitelné, zbytečné plýtvání času. Pro mě by byl strop těch 40 let.
A mladá maminka rozhodně nikdy nebudu, bohužel 😀

oveckaluky
4. srp 2018

@journals Neber to ve zlém, jen mě zajímalo proč, nebylo to rýpání 😉 Já třeba měla taky strop 40 let, kdyby se nám to nepovedlo, začali jsme se "snažit" loni - teda snažit, napřed jsme tomu nechali "volný průběh", že by bylo fajn, kdyby se ještě jedno povedlo, pak jsem ale potratila a to pro nás byla taková rána, že jsme do toho šli naplno...a i z dvojčat se radujeme. Ale pokud ta touha přijde později (třeba opravdu přišla později - mě by třeba loni na začátku roku ještě ani nenapadlo, že bych ještě jedno chtěla) a maminka se na to cítí, proč ne...

journals
4. srp 2018

@oveckaluky Vůbec to neberu zle 🙂 jen občas nějaké věci tak máme a nevíme proč 🙂 Pro mě jsou tyhle dvě situace rozdílné a rozdílné asi vždycky budou

pus
4. srp 2018

Holky,kašlete na to,zakladatelka stejně každý názor,co se jí nelíbí ,považuje za blitky,jak píše.no,myslím že to mluví za vse,dupe nozickama jak to tu už jedna z vás trefně popsala,nudi se v zivote,tak ji nechte......

klea81
4. srp 2018

@journals pro mě byl strop 35, dle přírody je strop 28 let pro všechny děti, nikoliv jen pro to prvorozené...sice se někdo může v pozdějším věku cítit dobře, to ale neznamená, že tělo biologicky nestárne

Strana
z7