"Snaženíčko", říjen 2011 a dál
Ahoj holky,
s manželem jsme si řekli, že bych mohla vysadit antikoncepci a začali bychom se "snažit" o miminko. Pojďte se přidat a popovídat si, ať nám ten čas rychleji utíká.. 🙂.
@pajiskazemlyna máš pravdu, už by to bylo dost dlouho po ovulce a MS nikde, ani příznaky....je fakt, že jsem ty čárky porovnávala spíš po zaschnutí, jako čerstvý si nejsem úplně jistá, jestli byly silnější než testovací 😒
kalkulačka na plod. dny mi to spočítala až teď mezi 5/2 a 9/2 a ve čtvrtek mě dost bolelo břicho i bílej výtok jsem tenhle týden měla, akorát jsem to moc nesledovala, jestli je bílkovej 😀 já už si čoveče nejsem jistá ničím, možná ta ovulka byla až tenhle týden no 😀 zase by aspoň byla ještě naděje na mímo 😎
@zzaneta no kéž by Žanet 🙂 je fakt, že to mám nějaký divný, ale už jsem nedělala pak dál ovu testy, takže je fakt, že to nemůžu vědět přesně ...zkusím ještě vyčkat a o víkendu bych mohla udělat další těhu test - naštěstí jsme zase se snažením přidali, tak kéž by to vyšlo 😀 a co ty, je u tebe něco nového? 😉
@zzaneta
Žanetko, pevně v to doufám, že brzy dorazí, podle těch čáreček to vypadá nadějně, tak uvidíme 😀
Za palečky moc děkuji, určitě se budou hodit 😀
@petanevesta
Já si právě myslím, že je to divné, podle mě naděje rozhodně je !! Držím palečky !!!! 😵
@zzaneta @pajiskazemlyna tady je holky ten výpočet na netu, jak mi to vyšlo http://www.plodne-dny-vypocet.cz/?idm=&ds=13280...
@pajiskazemlyna jinak taky držím palečky, myslím, že máš ovulku na spadnutí 😉
@petanevesta Nevěš hlavu, věřím že ovu ještě může přijít 🙂
Já jsem dneska 18DC, ovulku nehlídám, jen mi ve čt přišlo že mám hlen, ale nemám s ním zkušenost tak se můžu plést 🙂 pojišťujeme ob den 🙂 Jen mi dneska není dobře, bolí mne vpravo v podbřišku a buď je to slepák nebo vaječník - ten můj doktor v týdnu nemohl na utz najít ☹ Motá se mi hlava, odpoledne v obchodě jsem měla pocit že omdlím, pocit na zvracení, no je mi divně. ta bolest trvá už pár týdnů tak asi budu muset k doktorovi, pro jistotu.
@petanevesta Ta je dobrá, už jsem si ji ověřila vyšla mi. Takže podle ní ovu budu mít teď přes týden 🙂 No snad mi bude dobře 😀
@zzaneta
Kdybych tu o tobě nečetla příspěvky, myslela bych si, že jsi těhotná, podle toho, jak se cítíš ... 😀
Jinak také moc držím palečky, tentokrát to rozhodně vyjde !!!! 😵
@petanevesta
Petí, já v to jen doufám, zatím 😀 že ovu brzy dorazí, uvidíme no 😵
Ty hlavně nevěš hlavu a průběžně se snažte, ještě není nic ztraceno 😵
@petanevesta
@zzaneta holky, já jsem si teď na stopro jistá, že ovu je, začaly mě bolet prsa, jako každý měsíc, hlen nějak nesleduju, ale ty prsa mi to vždy potvrdí!
@gabuli202 tak to je fajn, když to poznáš takhle, neboj určitě ovu proběhla... šance je veliká, že to vyjde 😉
@pajiskazemlyna jasně, snažíme se zase už víc, takže taky doufám, že šance tu ještě je 😉
@pajiskazemlyna
@petanevesta hned po syzaení prášku mi každý měsíc bolí prsa, a pozitivní ovu testy jen dokazují to, že to ovu fakt je 🙂 uvidííííme 🙂
@pajiskazemlyna Já vím Páji 🙂 už jsem na to dneska myslela.
Snad máš pravdu, děkuju za palečky, držíme si je navzájem 🙂
Jen jsem myslela že vyžehlím ale nějak na to nemám sílu, to zase bude hromada 😀
@kora1 moc dekuju! Vcera jsem asi neco tusila, ale porad jsem tomu neverila a popravde jeste ani neverim 😀 Az uvidim miminko na ultrazvuku a az mi doktor rekne, ze je vsechno v poradku, zacnu si to uvedomovat 😉 Snazili jsme se od poloviny listopadu, takze v podstate 3 mesice. Tak jsme tady dve "talianky" to jsem rada 🙂 Ja nevim jak u vas v Parme, ale tady na Sardinii je zdravotnictvi sileny, takze ja si urcite budu hledat gyn. soukromeho. Zijeme uplne na jihu v Cagliari, z Cr pochazim z okraje Prahy 😉 Jak dlouho se snazite vy?
@sedivka dekuju moc! 🙂
@holky chtela jsem se zeptat - prave jsem se docetla, ze by se v tehotenstvi, nebo i pred jeho zacatkem mela brat kyselina listova! Ja ji neberu! ☹ Mam si ji rychle koupit a zacit ji brat, nebo si mam pockat az pujdu na kontrolu co mi doktor povi? To jsou dilema 😀 @kora1 jak se vubec italsky rekne kyselina listova - l'acido folico? A kupuje se to v lekarne a zadny recept, ci predpis k tomu nepotrebuju, ze ne?
@lola024 Ono se rika, ze to maminky "tusi" 🙂 my se snazime od zari, takze uz 7mesicu..Dlouho, ale stale doufam,ze to pujde, nejsem uz nejmladsi. Ano, jak pise @sedivka , kys.listova (l'acido follico) je fakt dulezita! Proti potratum na spravny vyvoj nervove soustavy, na udrzeni. Zacni ji jist co nejdrive. Ja ji kupuju v CR, v It je to pekna palka..Ty jo, mne nastesti nosi manzel tehotensky testy z prace, 30euro to je mazec..ovulacni kupuji pres internet, a zdravotnictvi tady je docela ok, aspon myslim, ze problem nebude. Ale ta cena.. 😨 A copak delas jestli se muzu zeptat, pracujes? Sardinie je krasna..byli jsme tam na dovolene 😉
@harley26 @lucille85 @zzaneta dekuji vam za podporu vcera holky 🙂 Manzel mel jeste dnes horecku a nebyl pri sile, ja to mam tak nejak napul taky, tak jsme to nechali tak. Bud to stacilo nebo ne..
Chtela jsem se vas jeste obecne zeptat, kdyz se snazite/jste se snazily , bral nekdo z vas antibiotika? Jak se to resi, kdyz vubec clovek netusi, jestli je nebo neni v tom a potreboje atb?
Holky všem kdo ještě nezná doporučuju tady ten kalendář http://www.womenzone.cz/menstruacni-kalendar-on...
Dá se tam zaznamenávat všechno - MS, podle toho vám to ukazuje i kdy ovulujete, můžete si zaznamenat kdy byl sex, BT, hlen, výtok atd atd. je to šikovná věcička😉
@lola024 já už beru listovku 2 měsíce. Měla by se začít prý brát nejmíň tři měsíce před plánovaným početím, ale když ještě nebereš tak nevadí, jen by bylo lepší kdybys začala co nejdřív😉 koupila jsem ji v lékárně bez předpisu, řekla jsem si o kyselinu listovou a dostala jsem 60 tabletek za 40 korun. Jedna tabletka má 200 mikrogramů a četla jsem, že před těhotenstvím by se mělo brát 400 mikrogramů tak beru každý večer tabletky dvě. V těhotenství by se to množství mělo zvýšit na 600 mikrogramů...
Jinak dneska poprvé jsem zpozorovala takovej průhlednej bílkovej hlen a sem tam mě dost píchne v podbřišku. Poslední snažení bylo 8.2., to byl 9 DC, podle MS kalendáře na kterej jsem dávala odkaz výš bych měla teď ovulovat ( 11. - 15. 2.)...tak nevím jestli si mám dělat naděje....
@zuziiiiicek diky, snad jsem neco nezvorala, kdyz jsem tu listovku nezacala brat ☹ Ach jo. Do lekarny se zitra dostanu az navecer...A je tam napsane davkovani, nebo si mam vzit jak pises 3 tabletky? A je jedno jestli rano nebo vecer? Ja mam porad otazek, co? Prijdu si jak blbec 😀
@kixi diky, uvidim co mi v lekarne daji, pak dam vedet.
@kora1 co dela Tvuj manzel, ze Ti nosi testy z prace? 😀 A kolik Ti je, ze pises, ze uz nejses nejmladsi? Vim, ze jsem to cetla, ale uz si to nepamatuju - neco malo pres 30? Neboj, ono se to povede, chce to klid a hlavne cas. Jinak ja pracuju u manzela ve firme, delam fakturaci 😉 Co delas Ty? 🙂
@holky A ted uz zase musim koncit, dneska jsme malem byli bez obeda, ted hrozi, ze budeme bez vecere 😀 Ja to vedu 😀
holky, da se otehotnet i po ovulaci? Treba den nebo dva? Kdy je mozne otehotnet nejpozdeji?
@lola024 to nééé, hlavně se neplaš, miminku udělá úplně nejlíp když se nebudeš ničím stresovat😉 mělo by tam být napsaný kolik mikrogramů obsahuje jedna tabletka. Na těch mých je právě 200 mkg a dospělým je doporučena 1 tabletka denně a je tam napsaný "nepřekračujte denní dávkování" tak jsem nevěděla právě co teda. A na internetu jsem našla právě, že před těhotenstvím by to mělo být 400 a v těhotenství 600 a že se nic nestane když budeš mít listovky nadbytek, protože co tělo nepotřebuje, to odejde močí.😉
jinak uz dneska vim, ze nevydrzim netestovat az do terminu pristi menstruace. Sem desne netrpelivaaa

@pajiskazemlyna Ahoj Páji, koukám že Tobě se ovulka blíží 🙂 držím mooooc palečky 🙂