icon

Snažilky 2023: Sdílení tipů a zkušeností na cestě k dítěti

budma
18. únor 2023

Ahojky,zakládám tuto skupinku pro všechny snažilky. Mám 31 let a jedno dítko už mám. Teď se s přítelem snažíme o druhátko. Budu ráda za každou z vás která se přidá a můžeme spolu sdílet vše kolem snažení a společně se radovat s těmi kterým se zadání. Můj malý už má 6 let tak jsem i spoustu věcí zapomněla a je i dost věcí které nevím. Ráda ale poradim s čím budu moct a třeba mi i poradíte vy jak správně použít ovulační testy. Těším se na vás 🤗

budma
autor
19. bře 2023

@annah1111 Ahojky. A kolik dní máš spozdeni?

@chlapecektehu hele nejsem si jistá jestli se to dá brát jako pozitivní. Výrazná ta čárka je ale pořád ne tak jako ta kontrolní tohle je docela matouci. Ale taky jsem měla asi dva takové testy a myslela si že jsou pozitivní a snažili jsme se a po několika dnech na mně vyskočila úplně výrazná čárka která byla fakt jiná než ta o které jsem si předtím myslela že už je to ta snažící 😃

annah1111
19. bře 2023

@budma 1-2 dny... Lutealni fázi mám vetsinou 15 dni a dnes je 17.den...uvidime no😊

Co ty? Budeš měřit BT?

budma
autor
19. bře 2023

@annah1111 je možné že test ještě nic nezachytil. Moc ti držím palce aby to tak bylo a do pár dní tam ty čárky byly 🙏 ano budu měřit od zítřka už poctivě,nastavila jsem si budík aby mi to pripominal a bylo to ve stejnou dobu . Teď jsem totiž dva dny zapomněla 😅

lipline
19. bře 2023

@chlapecektehu důležitý je jak ten test vypadá v limitu, těžko takhle říct… já mám kolikrát v limitu čárku slabou a pak po zaschnutí tmavá….

annah1111
19. bře 2023

@budma super 🥳😊 no, ten budík je na tom nejhorsi🤣
Jj, prostě to nechám zatím být a budu měřit BT, možné je všechno 🙏 moc dekuju za podporu!

annah1111
20. bře 2023

Tomu se říká pád na držku 😁🙄 takže přijde MS

budma
autor
20. bře 2023

@annah1111 Ou. To naštve 🥺 tak jsme.v.tom spolu zase další měsíc . Ach Joo,jak se cítíš v pohodě? 🙄

annah1111
20. bře 2023

@budma Jono, jako mrzí mě to, ale už jsem si asi nějak zvykla..🙄 co ty?

budma
autor
20. bře 2023

@annah1111 Dneska už je to lepší, a začala jsem měřit tu BT . Dnes jsem naměřila 36,2 😁

annah1111
20. bře 2023

@budma a měříš v pochvě?😊 já jsem si kvůli tomu koupila i teploměr se dvěma desetinyma místama.. A nevím, jestli jsi někdy měřila, ale doporučuji na zapisování Fertility Friend aplikaci😊

budma
autor
20. bře 2023

@annah1111 já používám obyčejný digitální teploměr. A měřím v puse pod jazykem. Zapisují si to v aplikaci můj kalendář tam mám úplně všechno. V čem je ta tvá aplikace dobrá?

annah1111
20. bře 2023

@budma aha, s měřením v puse nemám zkušenosti.. 🙂

Do aplikace si zadavas každý den teplotu,hlen,ovu testy, sex atd. A ta aplikace ti pak zpětně (po 3 dnech zvysene teploty) označí ovulaci 😊

budma
autor
20. bře 2023

@annah1111 a ovulaci poznáš podle toho že se ti zvýší teplota?

annah1111
20. bře 2023

@budma no, teplota se zvedne až po ovulaci..takže ty to vlastně zjistíš až zpětně (takže zkoumat třeba i ten hlen nebo ovu testy)...chce to měřit více cyklu, aby se v tom člověk trochu vyznal..
Většinou je to tak, že po 6 nízkých teplotách by měly být 3 vyšší a ta poslední nízká teplota je ovulace...(Viz můj graf,je tam kříž)

budma
autor
20. bře 2023

@annah1111 Takže je lepší mít i ty ovulační testy teda? A ja si říkala že se na ně vyprdnu a budu to odhadovat podle teploty 😅

annah1111
20. bře 2023

@budma záleží na tobě 😊 určitě to můžeš odhadnout i podle toho hlenu nebo těch nízkých teplot, ale líp se v tom určitě člověk vyzná po více cyklech měření 😊je to věda 🤣🤣🤣

lipline
20. bře 2023

@budma teplotou zjistíš přesněji den kdy ovulace byla, testama zjistíš že ovulace bude ( asi) není to právě 100% teplota ti to potvrdí pak s jistotou…

Jinak holky já jsem 15 dc a testy vypadají takhle… většinou mám ovulaci 18Dc minule byl až 21 dc pozitivní test… já teplotu taky měřila ale malej teď blbě spí a chodí pro mě ať jdu za nim do pokojíčku, takže nemám ten nepřetržitém spánek před měřením a pak je to zkreslený, takže jsem se vrátila k testům…

annah1111
20. bře 2023

@lipline vypadá to, že bude brzy😊
Jak dlouho to zkousite?

lipline
20. bře 2023

@annah1111 od října dělám testy…není to ještě nijak extradlouho, chceme to nechat takhle do dovolené v červnu a pak necháme udělat nějaký testy ;)

budma
autor
20. bře 2023

@lipline jeeežiši no to je vážně věda. Dám tomu šanci a uvidím jak mi to půjde s měřením ale po tom co si napsala tak ty testy stejně budu kupovat protože bych ovulaci nechtěla prošvihnout. Moc ti děkuji za rady 🙏 Holky založila jsem soukromou skupinku na fb kdyby jste se některá chtěla přidat dejte mi vědět. V podstatě je to o tom samém co řešíme tady. Mám tam pár holem z emimina z diskuze jsme tam všechny snazilky tak kdyby jste měli zájem... 🙂

budma
autor
20. bře 2023

@lipline jinak ty testy vypadají naprosto ukázkově. Já teda tak pěkný neměla 😁 den dva a bude to pozitivní dle mého 🤩

lipline
20. bře 2023

@budma taky mívám celý cyklus světlý, takhle dlouho tmavý sem je nikdy neměla… během 2 dnů by měl být snad pozitivní ;) i když příznaky a bolest vaječníku jsem už dva dny cítila, ale myslím si že ještě nebyla…

lipline
20. bře 2023

@budma jinak ohledně toho fb, mě tady vyhovuje ta anonymita 😉😊

lipline
20. bře 2023

@budma a nejlepší zkušenost mám s testy livsane z Benu našla sem je teď na netu za pár Kč ;) najdu odkaz ;)

budma
autor
20. bře 2023

@lipline s tou anonymitou to chápu v pohodě 🙂
A ty testy pro mne jsou trochu problém protože já je tady v Amsterdamu bohužel nikde neseženu a nechat si to sem poslat by mne vyšlo asi hodně draho 😁 ale jinak děkuji jsi moc hodná

chlapecektehu
20. bře 2023

@budma nemám Facebook tak že se tam do skupiny taky nepřidám

lipline
20. bře 2023

@budma sem to zase zapoměla, promiň 🙈🙈

budma
autor
20. bře 2023

@lipline v pohodě 😁

annah1111
21. bře 2023