icon

Snažilky 2023: Sdílení tipů a zkušeností na cestě k dítěti

budma
18. únor 2023

Ahojky,zakládám tuto skupinku pro všechny snažilky. Mám 31 let a jedno dítko už mám. Teď se s přítelem snažíme o druhátko. Budu ráda za každou z vás která se přidá a můžeme spolu sdílet vše kolem snažení a společně se radovat s těmi kterým se zadání. Můj malý už má 6 let tak jsem i spoustu věcí zapomněla a je i dost věcí které nevím. Ráda ale poradim s čím budu moct a třeba mi i poradíte vy jak správně použít ovulační testy. Těším se na vás 🤗

lipline
22. bře 2023

Holky jak se dneska máte..? Mě ty ov testy nesílí....😒

annah1111
22. bře 2023

@lipline Ahojky, neves hlavu, třeba i tak proběhla, ale vím, jak je to stresující 🙄🙏
Já se mám jak kdy, občas jsem docela zoufalá. Všichni čekají, kdy budu tehotna (hlavně v práci a máme po svatbě) a téměř všechny moje kamarádky děti mají a nebo čekají. Všem to šlo téměř hned, tak mě to trošku se*e✌️do toho, jak zobu ty hormony,tak docela pribiram a necítím se moc komfortně teda🙄ale nějakým způsobem se pořád snazim myslet pozitivně a věřím, že to dobře dopadne🙏🙏

Co ty?

lipline
22. bře 2023

@annah1111 jako bys mi mluvila z duše.... brala jsem 3 měsíce utrogestan, pleť jak puberťák, 6kg nahoru... nálady jak na houpačce... vyprdla jsem se na to a zkusíme to do léta ještě bez toho a pak navštívíme centrum... začli jsem se snažením podobně jak ségra a ta je už v 5 měsíci... strašně jí to přeju, ale zároveň závidím.... alespoń to počasí mi teď dává energii 🙂

annah1111
22. bře 2023

@lipline tyjo, no o obliceji ani nemluvím 🙄 takhle hroznou pleť jsem neměla ani v pubertě...
Ono nám to vyjde, jen je to prostě trochu náročnější proces♥️ potom to bude stát za to!

budma
autor
22. bře 2023

Holky u mne noc moc. Pořád mám v hlavě to že se nám to podařilo ale nedopadlo to a i když na venek funguje tak nějak normálně uvnitř mně to žere. Doufám že to během pár dní přejde jak se budeme zase snažit.

@lipline já nevím jestli ty testy nejsou i na tu psychiku špatné. Pořád se jenom hlídáme. Jde to vůbec vydržet aby člověk ty testy nedělal a nechal to na přírodu? Já zkouším tu BT a mám teď tři dny po sobě 36,2 -36,1. Ms mám teď nějakou podivnou ,první den hrozně silnou a druhý den se to zpomalilo výrazně a teď už dva dny jen špiním. Vždycky jsem měla ms normální 5 dní,dva dny silné 3 dny slabší a konec. Myslíte že to může být tím biochemkem takové rozházené?

lipline
22. bře 2023

@budma když se koukneš so skupiny snažilek, tak ducha na testu má každá a v 90% z toho nic není, ty testy šly teď s kvalitou strašně dolů...asi bych se spíš prikláněla k falešnýmu testu 🙂 já si řekla že nebudu testovat, ale nedala sem to, sem analytik a potřebuju mít o všem přehled, stejně bych na to myslela, stejně bych furt se pozorovala, takže já ty testy ke svýmu fungování potřebuju 😀 ale ségře pomohlo se na to vyprdnout 🙂 každá z nás je jiná orifinální a na každýho to působí prostě jinak .-) pokud to zkoušíte 1 nebo druhej cyklus vůbec bych nevěšela hlavu 🙂

budma
autor
22. bře 2023

@lipline já toho ducha měla na třech testech 3 dny po sobě. To by byla asi velká náhoda že by byli falešné. Ale může se stát neříkám. Jenže ja na sobě i pociťovala že je něco jinak. Ano teprve druhý cyklus kvůli tomu hlavu nevěřím,spíš mně zaskočily ty testy že to pak zesláblo a s ms to skončilo úplně.
Já si myslím že to taky asi nevydržím a ty ovulační testy si půjdu zase koupit. Budu v tom mít teď totiž asi trochu zmatek jak jsem ještě začala měřit BT 😅

laiila
22. bře 2023

Ahojky holky, tak se k vám přidám, také jsem snažilka, ale už poměrně stará, v pondělí 37 😒 a doma mám 15 letého pubertáka. Snažíme se od října a teď 14 dní jsme vedeni v centru, manžel v pořádku, hormonální profil také v pořádku, ale dle UZ 10 DC nízká sliznice 5,5 mm 😖 , ta je prý důležitá k početí, folík 18mm, tak mi dal dom injekci Otrivelle, kterou jsem si píchla 11DC večer a o víkendu mělo být potěšení, jako bylo, ale vůbec nevím zda ta injekce podpořila tu ovulaci 🙄 , teď je to 5 den od té injekce a břicho mám jak ve 4. měsíci. Dřív jsem zkoušela také ty ovulační testy, ale nebyla jsem z nich vůbec moudrá, vy jste v tom tady jedničky 👍 . Moc vám všem přeji aby se už co nejdřív zadařilo 🙏

budma
autor
22. bře 2023

@laiila Ahojky,to jsem ráda že ses k nám přidala. Já v těch ovulacnich testech moc jednička nejsem,poprvé jsem je použila minulý cyklus 😅 já jsem dnes 4DC takže mám všechno to snažení a čekání před sebou 🙈

lipline
23. bře 2023

@budma ještě mě napadlo, že na amazonu mají docela levný a dobrý testy, tak jestli by to nešlo objednat tam 😉 https://www.amazon.de/-/cs/dp/B097BJ6L85/ref=sr...

budma
autor
23. bře 2023

@lipline já kuouji testy v actionu stojí 2,50e a je jich tam 5ks. A těhotenské mají 2ks za 1,50e ty 25tkové a ty 10kové za 2e. To mně vyjde levněji 🙂

laiila
23. bře 2023

Holky jak já bych si přála vidět zase ty dvě čárečky na TT ❤ , pokud přijde MS, tak mě objednají na vyšetření průchodnosti vejcovodů, nebyl jste na tom někdo náhodou?

lipline
23. bře 2023

@laiila osobně jsem na tom nebyla, ale slyšela jsem že se to dělá ;) taky bych si je přála, snažíme se taky Cca od října a dali jsme si čas do léta, po létě se taky objednáme do centra když se nezadaří 🙂

laiila
23. bře 2023

@lipline my také od října, ale mě už je 37 , tak nás můj gynekolog poslal do centra. No to vyšetření se dělá buď pod narkozou zdarma v nemocnici nebo ambulantně v centru, ambulantně určitě lepší a připravím si cca 3.tis. , prý je to standartní postup na začátku zjistit jak jsou na tom vejcovody, zda vůbec spermie projde. Tak se modlím aby se MS nedostavila 🙏

lipline
23. bře 2023

@laiila myslím si že pokud je spermiogram v pořádku je tohle další postup i dle logiky ;) třeba to nebude ani potřeba 🙏🙏😊

lipline
24. bře 2023

19dc konečně 🙏🙏

lipline
24. bře 2023

A můj průběh testů tenhle měsíc ;) neroste to úměrně nahorů, kolísá nahorů a dolů celou dobu a pak prostě vystřelí do oblak 😍😍 abyste nebyly smutné že zesilovač a pak zase zeslábl, je to normální 😊 teď ještě aby opravdu došlo k té ovulaci a snad třeba se na nás štěstí usměje 🙏🙏🍀

lipline
24. bře 2023
lipline
25. bře 2023

Tak dnes ještě silnější 🙏🙏😍

budma
autor
25. bře 2023

@lipline Ahojky. Dnes máš ještě silnější než kontrolní. Takže za den dva je váš den D super 🙂 tak ať to vyjde. Já jsem dnes 7DC takže nejdřív za týden asi bídě ovulka. Už aby to bylo 😅

lipline
28. bře 2023

Holky jak se máte..?

chlapecektehu
28. bře 2023

@lipline já zatím nějak... Menstruace zatím furt nikde a ve středu jdu na ten hormonální profil

lipline
28. bře 2023

@chlapecektehu aspoň se to řeší ;) s třeba se přijde na příčinu ;) dej pak vědět, budu držet palce ať to není nic velkého 🙏🍀

annah1111
28. bře 2023

@lipline ahoj, já tak nějak furt stejně 😊 teď jsem 8 DC a beru Clostillbegyt 🙂 co ty?

chlapecektehu
28. bře 2023

@lipline děkuji, já doufám že to nebude nic velkého 🙄

lipline
28. bře 2023

@annah1111 já jsem dnes asi 1DPO takže právě dlouhých 14 dní předemnou 🙈🙏😂

abigail123
28. bře 2023

A já jsem byla na kontrole, váček je v děloze a za týden jdu na kontrolu, snad tam bude i ❤

annah1111
28. bře 2023

@abigail123 tak to je skvela zprava🍀🥰

annah1111
28. bře 2023

@lipline to chapu😄 tak at to rychle utece☺️☺️🙏

lipline
28. bře 2023

@abigail123 tak super 😍🙏🍀 budu držet palce, příští týden budeme čekat na krásné zprávy 😘😘

Strana