icon

Snažilky 2023: Sdílení tipů a zkušeností na cestě k dítěti

budma
18. únor 2023

Ahojky,zakládám tuto skupinku pro všechny snažilky. Mám 31 let a jedno dítko už mám. Teď se s přítelem snažíme o druhátko. Budu ráda za každou z vás která se přidá a můžeme spolu sdílet vše kolem snažení a společně se radovat s těmi kterým se zadání. Můj malý už má 6 let tak jsem i spoustu věcí zapomněla a je i dost věcí které nevím. Ráda ale poradim s čím budu moct a třeba mi i poradíte vy jak správně použít ovulační testy. Těším se na vás 🤗

budma
autor
31. bře 2023

@martina0888 Ano malý je předškoláček 🥰 ani se mi tomu nechce věřit že to tak uteklo 🙈 kdyby se narodil o 4 měsíce dřív už by byl teď ve škole 😄

annah1111
1. dub 2023

@budma presne tak😅😅 plan je jasnej😂ja dneska takto🥳🙏

budma
autor
1. dub 2023

@annah1111 no to je nádhera super 😁🥰 já mám dneska pořád stejně silné testy ta potvora nechce slabnout, myslela jsem že se to na testu ukazuje jen pár hodin 😅

annah1111
1. dub 2023

@budma jj, to je divny no🤣🤣

chlapecektehu
1. dub 2023

Holky já když to vidím tak mám chuť se na to radši nedívat pak jsem vysetresovaná že nemám ovulaci že nemám menstruaci atd...

annah1111
2. dub 2023

@chlapecektehu snaž se být v klidu, v týdnu budeš mít výsledky a vymyslíte další postup s doktorkou😊🙏 je super, že aspoň budeš vědět, na čem jsi🙏

A pokud ti to tu nedělá dobře, tak sem nemusíš chodit, to je samozřejmě na tobe😊 já jsem třeba omezila instagram kvůli oznamujicim těhotenstvím atd...

chlapecektehu
2. dub 2023

@annah1111 já nemám sociální sítě až na tohle...
No ne že by mi to nedělalo dobře, ale spíš mě to stresuje že všichni se můžete snažit a já musím čekat

budma
autor
2. dub 2023

@chlapecektehu Já vím že je to asi nepříjemné chápu to ale tady je to k tomu určené. Určitě se dáš brzy dokupy a budeš na tom stejně jako my. Musíš se obalíme trpělivostí vím že je to těžké. 🙄

@annah1111 mně už dneska ten test konečně zeslábl. Sex jsme měli včera i dnes v noci,doufám že to stačí ,muj ze sebe dostal vsechno pry mu nic nezbylo 🤭🙈😁

annah1111
2. dub 2023

@budma tak hura😄✌️no, já mám pro změnu dneska taky zase výraznou tu čárku😃
Já Teda musím říct, že se docela těším nato, až nebudeme "dělat dítě", po tom roce už je to taková spíš povinnost, to je na prd😅

budma
autor
2. dub 2023

@annah1111 naprosto chápu. My jsme si říkali dnes taky že když o té ovulaci přímo víme že je to trochu těžší se soustředit. Ale přitom to oba chceme jen to podvědomí je sviňa 😄

budma
autor
2. dub 2023

@annah1111 Tak nakonec můj lhal. Ještě mu něco zbylo a s radostí mi to daroval. Takže tento cyklus jsme se luxusně posnažili 😁 drž mi palce ať to vyjde 🙈 i já držím tobě 🫶✊️✊️✊️

radka313
3. dub 2023

@lamiaaa dobrý den nebo Ahoj. Chtěla bych říct nevzdavej se já osobně jsem děti Chtěla brzy ale bohužel první dítko přišlo až ve 30 a to dost složitých peripetiích trvajicich skoro 10 let kdy už jsem nevěřila že kdy budu moct mít děti. Zatoužila jsem po druhém a opět si počkala skoro 5 let než se povedlo a opet po složitých zakrocich. Co mohu za mě doporučit je doplněk stravy který se užívá před otěhotněním a pak v prvních měsících těhotenství. Říkat nemyslet na to je hloupost protože to nelze potrat je hrozný vím to ale nevzdavej se kamarádka měla první dítě 39 teď ji je přes 40 a po 3 potratech má krásnou holčičku. Tak moc držím pěsti a nevzdavej se

milusina
3. dub 2023

Holky,nám to tento měsíc opět nevyšlo.V sobotu ráno jsem to dostala.No,nebudu vám lhát,asi hodinu jsem to obrecela🤦🤦A nejlepší bylo,že jsme v sobotu odpoledne sli se synem na velikonoční stezku tady do vsi a první věta jedné ženské přede vsemi-Tak kdy bude ta holčička?Už by to chtělo.Jsem myslela,že ji jednu klepnu 😁😁😁

annah1111
3. dub 2023

@milusina ahoj, to mě mrzí🥹🙏🙏ty kecy těch lidí, to je podle mě na tom to nejhorší, je to taková bezmoc🤯🤯já osobně bych je nejradši vždycky poslala do patřičných míst..

athena91
3. dub 2023

Holky jen taková blba otázka když nemám ani jeden vejcovod mám ovulaci nebo ne?

lipline
3. dub 2023

@milusina tyhle řeči jsou masakr, taky to nesnáším... já teď po zimě přibrala, jak jsem byla 3 měsíce na utrogestanu ( není to 100% jeho vina, ale na něco se to svést musí že? 😀) tak jak potkávám na dědině starý ženský úplně vidím jak se čumí na břicho a pitomně usmívají.... ten 1DC je vždycky naprd, než se člověk oklepe a řekne si jedeme dál 😉

lipline
3. dub 2023

@athena91 pokud máš vaječníky a jen nemáš vejcovody tak asi jo ne? Nevím nic na 100% jen spíš co sem někde četla, tak to vajíčko by si teoreticky mohlo najít cestu i bez toho vejcovodu, ale fakt nevím jestli nekecám nesmysly....každopádně pokud půjdete do centra, určitě vám tam všechno vysvětlí a řeknou možnosti jaký máte 😉

chlapecektehu
3. dub 2023

@lipline
@annah1111
@budma
Tak jsem holky teď domluvili s doktorkou a výsledek je že má polycistické ovárie a dostala jsem hromadu prášků... Jsem z toho úplně mimo...

budma
autor
3. dub 2023

@milusina Jej to je mi líto,to je vždycky tak nepříjemné no. Ale třeba si Vem že by si to vůbec nedostala a měla spozdeni třeba 3 týdny a musela by si na vyvolávačku. Má to tak hodně holek a chudáci trpí a ms si přejí aby už s epak mohli konečně zase snažit. Takhle si na tom ještě dobře. Není to útěcha bůh ví jaká ale člověk musí myslet pozitivně 😁🫶 a ty kecy těch lidí jsou otřesné. My ani nikomu neřekli že se snažíme necháváme si to pro sebe a máme klid. A je to romantické že spolu máme takové malé tajemství 🤪🥰

@chlapecektehu tybrdo co to znamená? A na co přesně máš ty léky a jak dlouho to musíš brát? To je mi kiti snad to není noc vážného. Kdy jdeš zase k dr?

chlapecektehu
3. dub 2023

@budma no v podstatě je to špatný dala mi hormonální léčbu abych dostala menstruaci a pak podporu na ovulaci tuším. Každopádně je minimální šanci na to otěhotnět 😏

budma
autor
3. dub 2023

@chlapecektehu chvilku déle to potrvá ale aspoň se teď dáš dohromady. Lepší než když si čekala a nevěděla si pořádně co se děje. Teď už to víš a naštěstí se to dá napravit. Mrzí mne to za tebe vím že to je časově nesnesitelné ale co se dá dělat . Přeji ti brzké uzdravení 🤗

annah1111
4. dub 2023

@budma když mne přijde, že to ani nemusíš nikomu říkat a ty lidi stejně jedou. Ty třeba už dítě máš, my nemáme ještě žádný, ale máme po svatbě. A Nekecam, není tejden, kdy by neměl někdo nějaký řeči, jsem na to uplne alergická...a to ti lidi ani neví, ale očekává se to...

annah1111
4. dub 2023

@chlapecektehu to mě mrzí, že to takto vyšlo!🙄🙏 ale určitě se to zlepší a mimi časem přijde... Buď ráda, že se na to přišlo takto v počátku a jsi pod dohledem 😊

chlapecektehu
4. dub 2023

@annah1111 dostala jsem prášky na podporu ovulace a na to aby mi narostla sliznice tak snad se zadaří

milusina
4. dub 2023

@budma Já jsem takový problém,kdy si MS chodila jak chtěla nebo nechodila vůbec měla před synem a paradoxne jsem otěhotněla mnohem dřív než teď 😁😁😁

milusina
4. dub 2023

Holky,jsem takový blázen jenom já nebo to má někdo podobné?🙏Pokud si plánuji nějakou věc minimálně měsíc dopředu,tak mne vždy napadne-Co když budu tehotna?Budu moct jít?Jako třeba u masáže nebo teď řešíme dovolenou v létě.Radi bychom vyrazili do termálů v Maďarsku,ale co bych případně dělala těhotná v termálech??🤦🤦Je to asi zapříčiněné i tím,že když jsem otěhotněla se synem,tak mi doktor od zjištění těhotenství dal týden na vyřešení věci v práci a pak jsem byla až do konce na rizikovém,takže jsem musela všechny plány změnit.Podobny scénář mě čeká asi i u případného druhého těhotenství.

martina0888
4. dub 2023

@milusina Mám to úplně stejně. Manžel teď taky řešil, kam v létě pojedeme - rozhodneme se případně na poslední chvíli, podle toho jestli budu těhotná. V červnu mám jet na firemní akci do vinařství - už jsem si taky říkala, že možná nepojedu. Nebo třeba si říkám, že je zbytečný začínat cvičit - hubnout, že budu brzo těhotná 😀

annah1111
4. dub 2023

@milusina no, tak to mám dost podobně 😃 říkám si to každý měsíc, když má být nějaká akce nebo s dovolenou jsme to teď taky řešili. Chtěla bych koupit letenky někam, no, ale co když....?

martina0888
4. dub 2023

Taky se sledujete? Já mám pocit, že už jsem z toho vyšinutá...Ještě ty dny od ovulace do menstruace (testování) se tak táhnou 🙄

lipline
5. dub 2023

To je tak pěkný když člověk čte že to mají i ostatní stejně a není magor sám 😀 😀 Naprosto ve všem s váma holky souhlasím, jakmile dostanu ms, hned počítám kolik bych byla případně tt kdyby se podařilo na dovolené ( ryskli jsme to a jedeme Egypt v červnu)
Dnesja jsem 9DPO a jako touha testovat je obrovská, ale prostě nechci hledat duchy a pak být zklamaná, takže test udělám až 14 DPO což bude Velikonoční pondělí 🙂
Už 3 dny mě v noci budí bolest prsou jak spím na břiše tak mě to probudí a musím si lehnout na záda ( k smrti to nesnáším 😀 ) podbřišek taky trochu pobolívá, ale stejný příznaky jsem měla i minulej měsíc týden před ms, tak uvidíme.

Strana