icon

Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!

moxha
6. únor 2018

Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás

sarkoc
31. kvě 2018

@magicka89 je to tak určitě nejlepší, odprostit se od toho...skoro bycxh věřila, že na dovolenou už pojedeš s mimčem v bříšku :D Nás čeká v úterý druhá kontrola v 8+3tt, kde se ukáže, zda váček zůstal jen váčkem nebo se v něm objevilo i mimi :/ Uvidíme no...dnes to poznaly další dvě kamarádky, co jsem potkala ve městě, aniž bych něco řekla, takže upřímně doufám, že to klapne ...samozřejmě nejen kvůli tomu, ale i proto...vysvětlovat co se stalo a bla bla bla se mi fakt nechce :/ jinak do úterka mi to utče, ptž zítra dopoledne přijede švagrová s rodinkou až do večera do soboty, chlapi budou makat, my si užívat s dětma a v sobotu večer jedeme zaase až do neděle večer k nim, také potřebují s něčím pomoct...pondělí i úterý dopoledne program máme a pak už "hurá" k doktorce, no, vůbec se mi tam nechce, ale jednou to přijít muselo

magicka89
31. kvě 2018

@sarkoc no nevím..na jednu stranu si říkám, že jsme oba zdraví a že jsme jenom opravdu málo trpěliví a mysleli jsme na to až moc...pak mě přepadnou obavy, že ikdyž jsme zdraví, nemusíme počít...no beru teď gynex, tak ještě uvidíme 🙂 kdyžtak nám pomůžou 🙂 neboj, bude to oka 🙂 věřím v to...je super, že máš program...ale chápu Tvé obavy, já až to jednou zjistím, tak to snad nikomu neřeknu, dokud neuvidím to ❤

evelisi
31. kvě 2018

@magicka89 tři roky snažení o mimi, dva roky na CARu, na krvi vyšla špatně genetika, nulové AMH a vysoké FSH, nereakce na dvě stimulace, MS bez hormonů nemám vůbec. Jediná možná volba jsou DV.

magicka89
31. kvě 2018

@evelisi strašně moc držím pěsti :-* ať brzy chováte uzlíček :-*

sarkoc
31. kvě 2018

@magicka89 no upřímně, ani to srdíčko není jistota :/ u nás minule v 7+4 ukázkový drobek se srdíčkem a v 8+2 se přestal vyvíjet :/ Jinak minule jsem to manželovi řekla až cca tři týdny poté, co jsem to věděla já, a přišlo mi, že ho to dost mrzelo, že to nesdílel od začátku se mnou, tak ted už to ví od udělání testu...plus jsem to řekla dvěma kamarádkám a dalších pár to poznalo samo, když jsem je potkala 🙂 Proto jsem zrušila i setkání s rodiči, co mělo být tento týden, ještě alespon tu jednu kontrolu chci vydržet, i když původně jsem chtěla alespon do 15.tého týdne, ale to už asi budu mít mega pupek :D

magicka89
31. kvě 2018

@sarkoc tak to jsem nevěděla, promiň ☹ teď už bude jistě vše oka :-*ale nikdy člověk nemá v ničem jistotu..

krisatko
31. kvě 2018

@magicka89 Já to měla uplně stejně. Vysadila sem clostil, kontryhel, začla s tréninky na koni a vůbec se mi to ted nehodí. A navíc, je to první těhotenství, které fakt neřeším! Nijak se neomezuji, tatarák ani plísňové sýry nejím ani normálně takže fakt, nehrotím to. Co má být bude a je jedno, jestli budu sedět s nohama nahoře (jako v lednu před potratem a revizí) nebo ne.

sarkoc
31. kvě 2018

Já jsem tedy přestala pít kafe s kofeinem a mín se snažím zvedat dcerku, už má 16 kg, tak se pronese, ale jinak taky funguju až na tu děsnou únavu normálně...jezdíme na kole, dokonce se rozhlížím po práci, hodně dělám na zahradě i s rýčem atd...

lusy1983
31. kvě 2018

Zeny, bolelo nekoho bricho (jak pri ms) pred ovulaci ? Dnes jsem 12 dc a zacalo me vecer bolet ovu test negativni

priefi
1. čer 2018

@sarkoc ja nejim syrove maso, ryby a vejce (vcetne tatarky, obcas si dam helmansku, ta je pasterizovana), kafe jsem nikdy nepila a ten jeden cerny caj si rano dopreju, plisnove syry si taky odpoustim a jatru a vyrobky z ni taky (hodne vit.A). Pak si davam pozor na byliny, protoze nektere udelaji paseku. Treba jsem cucela jak puk, ze kdyz je rizikovka, nesmi se ani matovy a fenyklovy caj... takze i s tim jsem sekla 😅
@krisatko

magicka89
1. čer 2018

@krisatko tak jako já samozdřejmě budu přešťastná až se to stane, ale dneska jsem frčela práce na starém kolem, co mi včera manžel koupil a dal do pořádku...vzadu košíček, pohodlné sedlo, super posed a mám úplně super náladu 🙂 tady v Hradci to je nejlepší řešení 😀 jinak jsem pěkně naprdnutá na manžela...včera jsem ho sváděla a nic...někdy je pěkně línej 😀 já bych mohla furt.....máte to holky taky některá tak? 🙂

sarkoc
1. čer 2018

@magicka89 jééé, ty jsi z Hradce? My bydlíme v Týništi n.O....a pravda, tady je kolo ideál 🙂

@priefi fakt máta jo? Tak to jsem nevěděla...jak jsem ted odstavovala, tak máta pmomáhá, aby se netvořilo mléko, takže jsem ila ve velkém čaje ze sušené a na balkoně mám čerstvou a skoro každý den dělám k pití vodu s citronem, mátou a medunkuou...tak to bych teda asi měla brzdit :/ Já akorát vím, že libeček by se neměl, způsobuje potraty. Jinak syrové maso a plísnové sýry nejím moc ani normálně, takže to nepovažuji za nějaké omezování se...ale co je špatného na rybách a vejcích? Ne, že bych se tím cpala, ale tak nějak normálně to zařazuju do jídelníčku jako vždy...

magicka89
1. čer 2018

@sarkoc jééé z Týništzě mám kamarádky :-* jj jsme z Hradce...a pracuji v centru 🙂 pěšky do práce za 20 - 25 minut...na kole 5 min..takže jsem totálně nadšená 😃 až potkáš holku z červenou rtěnkou a černým ohonem na staré červeném starém Velamosu, tak klidně mávej 😀 holky já jsem prdlá, ale já si dneska přišla jak někde na venkově 😀 vůbec jsem netušila, že jsou tá stará kola tak strašně pohodlná..no já až sednu na to svoje trekové, tak to bude hrůza..tady člověk sedí vzpřímeně a může jet i v sukni 😀 no snad mě jednou nechá manžel drandit i s mimískem v břiše 🙂 do nějaké doby...

sarkoc
1. čer 2018

@magicka89 jinak jak jsi psala, že bys mohla furt, to já měla před narozením první dcerky, od té doby dávám přednost spánku a ted v druhém těhu vůbec...nicméně včera Eliška usnula brzo, tak jsme zalezli dříve a poprvé a doufám, že naposled, se nám stalo, že fakt přišla v nejlepším...najednou říkám...hele, nestojí ve dveřích Eliška (mám 8 dioptrií, tak bez brýlí nic moc nevidím :D)...a manžel, to to říkáš tak v klidu, vždyt tam fakt stojí, co ted? :DDD Tak říkám, že už jako asi nic, páč si beruška vlezla mezi nás, chytla nás každýho kolem krku a že chce dneska spinkat s náma :D Doufám, že ted na nějakou dobu přejdou choutky i manžela, myslím, že jo :D

magicka89
1. čer 2018

@sarkoc 😀 😀 😀 tak to je realita rodinného života ❤❤

priefi
1. čer 2018

@sarkoc myslela jsem syrove ryby a syrove vejce. A vlastne i nepasterizovane mleko a vyrobky z nej. Ja treba mam rada sunky ze syroveho masa a nekdo rika, ze ok, nekdo ze je to porad syrove maso. Pak syrove ryby jsou i ty kysele, nekdo zase tvrdi ze nalev to pozabiji, nekdo zase ze ne. Jj, s matou brzdi, behem pohodoveho tehu se doporucuje max 2 salky za den, pri rizikovem se nedoporucuje vubec. Krom libecku potrat muze zpusobit i ginko, a ve vetsim mnoustvi petrzel, bazalka, oregano a majoranka. Hledala jsem co vlastne muzu pit na nevolnosti a nestacila jsem se divit. Bezpecna je myslim kopriva a medunka. Treba fenykl mi delal dobre, ale taky se doporucuji max 2 salky a u rizikoveho nic. Jelikoz jsem krvacela a minule i potratila, tak raci to pit nebudu. Ale popravde, o libecku jsem nevedela, uvarila jsem polevku a sup tam libecek a pak jsem si to precetla a trnula jsem. Vse ok. Takze bylinky v malem mnozstvi asi nevadi, ale uz raci nebudu riskovat. Ono jsou byliny, ktere se muhou a nemuzou v ruznych stadiich tehu.

priefi
5. čer 2018

Ahoj Holky, na dnesni 2.kontrole vse v poradku a dostala jsem uz i prukazku. Mimi odpovida 9+0, takze je dle ms, ma 2,3cm, srdicko krasne bije. Vse je snad v poradku. Dnes byl videt i hematom, ktery nejspis zpusobil to spineni na zacatku, dr.rikala, ze je ok, ze je maly a ze by uz nemel udelat neplechu. Gynprodil i ascorutin muzu dobrat nebo rovnou vysadit, zalezi na me. Placenta prozatim se bude vytvaret, jeste se nevi, kde bude. Pristi tyden jdu na krevni testy ke screeningu, cca za 3 tydny pojedu na scr.a u dr.se mam hlasit za 4 tydny (pokud nezacnu opet spinit, to bych mela prijit hned).

@sarkoc ahojky, tak jak?

sarkoc
5. čer 2018

@priefi Ahojky, prvně gratuluji k úspěšné kontrole 🙂

My máme miminko potvrzené, odpovídá velikostně naprosto poslední MS, srdíčko tlouklo 🙂 😍❤❤❤❤ Další kontrola, odběry krve a průkazka 20.6. 🙂

kaja2016
5. čer 2018

Holky nevolnosti 5 dni pred MS, setkala jste se nektera s tim? Strevni chripka u nas probehla pred trema tydny, tak je me divny, ze by zase, na testu samozrejme nic.

sarkoc
5. čer 2018

@kaja2016 také mi bylo 3x nevolno mnohem dřív než byl pozitivní test, tak šance tam určitě je...pět dní před MS může být u někoho na test opravdu brzy 🙂

kaja2016
5. čer 2018

@sarkoc Tak kdo vi, s touto informaci se me bude aspon to blivno lepe snaset🙂

priefi
6. čer 2018

@sarkoc uzasne! 😍 Dekuji 😊 Snad bude vse uz jen v poradku. Tim, ze je vse ok, pridej se k nam
https://www.modrykonik.cz/forum/spolecny-termin/lednatka-2019/

priefi
6. čer 2018

@kaja2016 na pozitivni test je 5 dni pred ma jeste brzy 😉

sarkoc
6. čer 2018

@priefi už jsem se přidala včera 🙂

priefi
6. čer 2018

@sarkoc ja jsem to napsala uz vcera, hned po tom, co jsi mi to tady napsala, ale jaksi jsem neodesla, takze jak jsem se podivala, tak jsem to opozdene poslala 😅 je fajn, ze uz jsi tam taky 😊

kaja2016
6. čer 2018

@priefi To jo, ale na nevolnosti take🙂

sarkoc
6. čer 2018

@kaja2016 to tedy být nemusí brzy...spousta žen pozná těhu pár dní po početí (já třeba konkértně den pátý, třetí a ted druhý)...měla jsem hned takhl brzy spoustu příznaků a rozhodně jsem si to nenamlouvala, protože za prvé o těhu vždycky šlo a za druhé třeba to druhé nebylo vůbec plánovaně, a ted jsem otěhotněla nečekaně den po skončení MS, takže to mě ani nenapadlo něco sledovat atd...doktorka říkala, že tak citlivých na to jako já tedy moc žen není, ale třeba desátý den po početí už to pozná spousta žen, podle prsou, nevolností, vadí pachy atd...

krisatko
6. čer 2018

@sarkoc
@priefi no my jsme se tam sešly všechny...... 🙂

priefi
6. čer 2018

@kaja2016 ono to nemusi byt tehu, ale muze. Kdysi jsem myslela, ze to zalezy od hcg a jak je vysoko. Ale pak se objevily zeny, kterym bylo zle uz docela vcas. Nahoda? Nebo opravdu vina tehu? Tezko rici. Cas ukaze i u Tebe 😉

priefi
6. čer 2018

@krisatko a je to moc dobre 😊

Strana