icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

hermij
1. dub 2019

@wivisek Sleduješ se symptotermální metodou? děložní hlen + bazální teplota? Hádám, že ne, když si myslíš, že máš zpoždění. Jak dlouho piješ kontryhel... Může to být jím. Oddaluje ovulaci a natahuje cyklus. Důležitější, než výška sliznice je v této cvhíli pro tebe délka luteální fáze, tu zjistíš, když si budeš sledovat cyklus a psát záznamy. Není to o "trackování" ovulace, ale o poznání svého cyklu a zdraví 🙂

radullah
1. dub 2019

@wivisek Já mám taky nízkou sliznici, taky až po revizi, jak poporodní, tak pak za dva roky potratové. Naposledy jsem měla v prosinci taky pozitivní test a odešlo to...i potratová ms byla jen špinění..ale dlouhé, asi dva týdny. Od té doby mám místo ms jen špinění 2-3dny a konec. Každopádně jsem teď nasadila ke kontryhelovému čaji ještě kapky Jeřábu ptačího, měl by právě podporovat tvorbu estrogenu a díky němu roste děložní sliznice. Každopádně mě i ten pozitivní test - biochemické těhotenství počítá mudra jako neprosperující těhotenství, které mi zapsala do karty a když se to bude ještě opakovat, už se to bude řešit. 7x je teda už hodně...

mariej
8. dub 2019

Nějak to tady zkomíra ženy ;) jakpak na tom jste? Já vyhlížím za asi 2 dny ovulku, jedem na dovcu, tak třeba pomůže změna prostředí.

balogis
8. dub 2019

@mariej já dnes 28dc má čekám každou chvíli,pro jistotu sem udělala dnes test a teda byl divný.zruzovel a byl růžový aspoň čtvrt hodiny takže nešlo moc vyčíst,pak po půl hodině ryska a pak zase bílo.to se mi stalo poprvé,test z teta drogerie

paja285
11. dub 2019

Zdravim po nejake dobe ☺ maly update u me. Jsem asi 10-12DPO nevim presne nijak to nehlidam jen jsem ji asi tak nejak citila.. a ted me dva dny jakoby Pali v bradavkach a tahne se to smerem do podpazi, jsou i vetsi a vyraznejsi nez normalne, vcera vecer se mi udelalo strasne zle mela jsem co delat abych nezvracela a drzi se me to do ted. Je to asi strasne brzy na priznaky tehu, ze? 😀 muze to byt treba diky vysazene ha?

hasara33
11. dub 2019

@paja285 já ti nechci dávat pláně naděje, ale mě třeba bolely bradavky hned po oplodňujícím sexu 😀 nikdy jsem neměla bradavky citlivý až tehdy 😊 jinak asi 12 DPO se přidala celková bolest prsou a 13 DPO slabší čárka na testu, teď jsem 14 TT 😊 přeji hodně štěstí a asi bych na tvém místě zítra zkusila test 😉

paja285
11. dub 2019

@hasara33 uz mam test doma no ...ale prave se bojim az nejsem zbytecne zklamana, nechci si davat plane nadeje... a je to prvni mesic po vysazeni HA.

biton
11. dub 2019

@paja285 nevím kolik DPO jsem, ale včera jsem si zkoušela dělat test (týden už mě bolí na dotek bradavky) a vyšel mi negativní.

hasara33
11. dub 2019

@paja285 je to na tobě 😉 buď ještě počkej jestli se dostaví MS nebo zkus zítra 😉

paja285
11. dub 2019

no myslim si ze to spis nevydrzim, a zitra to zkusim.. aspon budu vedet na cem jsem 🙂

marky123y
11. dub 2019

Tak po druhé kontrole to konecne vypadá lépe. Hematom zmizel, nespinim mam zase normální režim a vše co mi zakázal už mám zase povoleno. Rovnou mi udělal 1.screening a na krev si budu volat příští týden tak snad to dopadne dobře. Hodnoty z UTZ mi stejnak nic nerikaji a radsi to nebudu ani googlit ☺.Jsem nejaka víc vystrasena u druhého těhotenství. Jinak jsem 11+6

hasara33
11. dub 2019

@paja285 tak dej hned vědět 😉 držím palce

laamanta
12. dub 2019

@paja285 Ty příznaky co píšeš jsem tento měsíc měla taky a hle... po 3 mesicich je to tady 🧡 tak držím palce!

monib66
autor
12. dub 2019

@laamanta moc gratuluji ❤

monib66
autor
12. dub 2019

@paja285 moc držím palce, ať najdeš // 😉

paja285
12. dub 2019

Belejsi uz snas ani nemuze byt... 😣 tak treba je jeste brzy.....

veronyque
12. dub 2019

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? 🙂

monib66
autor
12. dub 2019

@veronyque Jistě vítej 🙂

veronyque
13. dub 2019

@monib66 Děkuji za přivítání 🙂
Něco málo o mně... Teď v dubnu jsme se začali snažit o druhátko. Máme už doma sedmiměsíční holčičku. Ta se nám povedla po půl roce snažení a dvou SP. Tak jsem zvědavá, jak nám to půjde tentokrát 🙂
Holky, jak dlouho se už snažíte? Berete něco na podporu početí? 🙂

biton
13. dub 2019

@veronyque držím palce ať se Vám brzy zadaří...to budete mít děti blízko u sebe...my máme doma téměř 3letou cácorku a o druhé se snažíme od prosince...a od té doby mám nepravidelně cykly a beru jen kyselinu listovou

monib66
autor
14. dub 2019

@paja285 Třeba bylo jen brzo na testováni. Já měla až 12DC a to jen slabého ducha.

katerina_j
14. dub 2019

Ahoj holky, dneska jsem si udělala (samozřejmě nedočkavě) digitální test. Na displeji se objevilo minus, ale po vykuchání testu je toto. Myslíte, ze by to mohlo klapnout, nebo je to nějaký otisk kontrolní čárky? MS má dojít za 2 dny.

katerina20
14. dub 2019

Ahoj ráda bych se k vám přidala.. S přítelem jsme spolu 2,5 roku, teď v červnu máme svatbu a začátkem měsíce proběhl první pokus.. Zatím neberu žádné vitamíny, ale mám v plánu koupit listovku.. Zdravotně dle gynekologa jsem v pořádku tak uvidíme.. MS by měla přijít 19.4. Plodné dny úplně nesleduju, upřímně nemám zkušenosti s měřením bazální teploty a zatím jsem nezkoušela ani ovu testy.. Tím že máme před svatbou tak to úplně neřeším i když bych ráda kdyby se povedlo co nejdřív 🙂

veronyque
14. dub 2019

@biton Taky mám nepravidelné cykly. Měřím BT a začátkem měsíce jsem zkoušela, stejně jako u prvního těhotenství, pít kontryhel. Teploty mi hrozně lítaly, tak jsem s tím přestala, a už se ustálily. Jinak beru Femibion. Snad se nám oběma brzy zadaří 🙂 Kolik jste DC?

veronyque
14. dub 2019

@katerina20 Ahoj, budu držet pěsti, ať se brzy zadaří. Ono je nejlepší, když na to člověk až tak moc nespěchá 🙂

evusacek
14. dub 2019

Ahoj holky, rada se k vam pridam, doma mam 20. mesicniho prcka, snazit jsme se zacli v rijnu ale nejak to neslo-kojila jsem(malej byl nocni prsomil😍) na zacatku brezna jsem odstavila a dneska jsem na testu nasla toto... (foto) tak snad to vyjde 😊

biton
14. dub 2019

@veronyque dneska jsem 45dc, já se řídím zatím jen dle hlenu a bolesti...a tu jsem měla tentokrát dost velkou na začátku měsíce...snažíme se (spíš tomu necháváme volný průběh) od prosince a od té doby mám nepravidelne cykly - 74, 28 (v létě jsem vysadila HA a cykly měla 29 a 36)...nepravidelne cykly mám prý díky tomu, že stále kojim...jinak beru jen kyselinu listovou...kolik DC jste Vy? Přeji ať brzy najdete //

mariej
15. dub 2019

@katerina_j bohužel na digi jsou vždy 2 čárky. Já ho kuchala minulý měsíc ☹️

mariej
15. dub 2019

Dneska 4-5 dpo. Zatím jsem v klidu. Modlím se, aby mně z toho nehrabalo jako minulý měsíc 🤫 máme jet na konci května na dovolenou, tak aspoň bych neměla nevolnosti, kdyby to teď neklaplo. Docela se tím uklidňuji.

beruchajda
15. dub 2019

Já jsem dnes 15 DC. Poslední dva cykly byly sice oba přes 60 dní, ale byly už alespoň podobné. Z měření BT vím, že LF je dostatečně dlouhá, což je super. Po velikonocích jdu na prevenci, tak to proberu s doktorem délku cyklů a uvidím co si bude myslet. My se snažíme od září loňského roku takže to ještě není tak strašné, ale samozřejmě bych byla ráda kdyby to vyšlo co nejdříve. Poslední HA jsem brala v srpnu.

Strana