icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

veronyque
15. dub 2019

@biton Já jsem dnes 18DC. Podle bolesti a hlenu se neřídím. To bych řekla, že jsem měla ovulaci 12DC. Teplota tomu ale vůbec neodpovídá a podle ní ovulace ještě nebyla. Mohla by přijít v následujících dnech. Mám nález na čípku a podle doktorů by pro mě bylo nejlepší otěhotnět co nejdříve. Jen mám obavy, že když na to budu moc spěchat, tak to nepůjde.

veronyque
15. dub 2019

@mariej Držím pěsti, ať najdete // 🙂

veronyque
15. dub 2019

@beruchajda Zkoušela jsi kontryhel? Já měla takto dlouhé cykly před prvním těhotenstvím a kontryhel mi je zkrátil na cca 35 dnů . Teď mám cykly 30-45 dnů, začátkem tohoto cyklu jsem ho opět pila a rozházel mi teploty, tak jsem s tím přestala. Myslím, že mi tentokrát cyklus prodloužil. Chce to asi zkusit. Přeji, ať se brzy zadaří 🙂

biton
15. dub 2019

@veronyque jj...jasný...taky to moc neřeším..jen se snažím sledovat své tělo...toto totiž neznám...před dcerou jsem ani nevěděla co je ovulace, hlen, bolesti...prostě nic...aha, tak to přeju ať se brzy zadaří...také si myslím, že když to budu moc řešit, že to nepůjde..

beruchajda
15. dub 2019

@veronyque Kontryhel jsem nezkoušela, ale teď testují Gynex kapky kde je taky tak uvidím, jestli se to nějak projeví. Dík 😉

katerina20
16. dub 2019

Holky tak já mám na skoro půl roku utrum o snažení se o miminko.. ☹ Byla jsem dnes u zubaře a ten mi řekl abych to vůbec nepokousela, že bych s největší pravděpodobností měla strašný problémy a bolesti dokud mi zuby nedá alespoň do takového stavu abych neriskovala.. ☹ jsem z toho smutná a je mi do breku i když vím že si za to můžu defakto sama.. Nejradši bych si nafackovala.

hermij
16. dub 2019

@katerina20 Káťo, vůbec nezoufej a ber to jako příležitost, jak si dát sebe samu do kupy 💃. Nejenom zuby 🤐. Ale můžeš zapracovat i na dalších aspektech životního stylu. Naplánujte si třeba nějakou divočejší dovču, kterou by sis jako těhulka netroufla. Zkus se dostat do pohody fyzické i psychické, abys pak byla takovou mámou, jakou si Tvé dítě zaslouží. Zdravou, fit, krásnou... Dovolím si ještě poznámku - zkuste se toho půl roku obejít bez hormonálky (nevím, zda jsi užívala), aby sis zase "nepřihnojila" a neuspala svou plodnost. Těch nehormonálních metod je dnes několik, je z čeho vybírat. Cokoliv dobrého uděláš pro sebe nyní, to Ti za těch pár měsíců pomůže být připravená na otěhotnění a třeba to půjde snadněji 🙂

katerina20
16. dub 2019

@hermij děkuju za tak milá slova 🙂 antikoncepci žádnou brát vůbec nechci, to v žádném případě . Budeme se chránit jinak.. Máš pravdu že na jednu stranu vím že si užiju jak svatbu tak už teď si můžu naplánovat leteckou dovolenou a nemusím řešit zda náhodou nebudu těhotná.. 🙂 poslední návštěvu u zubaře mám začátkem září ale říkal že až budou vyřešený ty,, nejhorší "problémy, což by mělo být kolem půlky srpna tak že se pak už to dá popřípadě řešit..a je pravda že tak dlouhá doba to není.. Mám se na co teď soustředit a ono to čekání uteče 🙂 ale zamrzelo mě to, nebudu říkat že ne 🙂

lusinda485
16. dub 2019

@katerina20 Káťo nejsi v tom sama taky chceme až na podzim 😍

katerina20
16. dub 2019

@lusinda485 to je super...,, Pojedeme" v tom spolu 🙂

lusinda485
16. dub 2019

@katerina20 přesně tak, už teď se těším 😍

margaret88
Autor odpověď smazal
margaret88
19. dub 2019

Ahoj holky. Já se zase po delší odmlce hlásím. U nás proběhla 4.4 první genetika a vše na jedničku.🤗🙏Nevolnosti už ustoupily a já se na začátku 2.trimestru cítím jako znovuzrozená.☺Pohlaví zůstává překvapením. 😊
Jelikož nestíhám všechny příspěvky číst tak všechny nováčky moc vítám a přeji vám hodně štěstí ať se brzy zadaří.🍀🍀🍀🍀

katerina_j
19. dub 2019

@mariej už jsem to zjistila díky menstruaci 😄

monib66
autor
19. kvě 2019

Ahoj holky, jak se vám všem daří? Jak vám jde snažení? A jak rostete vy, těhulky?

Já se mám hezky, miminko v bříšku se vyvíjí jak má ❤ Mám za sebou 2.screening, vše je v pořádku, malinké váží 394g, pohlaví stále zarytě skrývá 😀 Já mám prozatím +4kg, ale u syna jsem zpočátku taky moc nepřibýrala. Zato za posledních 10týdnů přibrala 14 kg 🙈 Tak pokud to bude tentokrát stejné, budu mít co shazovat.
Syn před týdnem oslavil 2.narozeniny a začíná pomalinku mluvit 😉 Jen nočník se mu stále nelíbí, tak doufám, že v létě odplenkujeme 🙂

Těším se na zprávičky od vás 😉 :-*

beruchajda
20. kvě 2019

@monib66 Ahoj, moc ti to sluší 😉🍀. Já jsem byla v dubnu na prevenci. Vše ok. Jen bych prý měla přibrat, ale když si člověk drží váhu už 10 let i když sní co vidí tak se to lépe řekne než udělá. No a ty 60 denní cykly se mu opravdu hodně nezamlouvali. Tak jsem po 36 DC dostala vyvolávačku, pak na 5 dní Clostilbegyt. Zítra budu 12 DC a jdu se tam ukázat znovu. Jsem docela zvědavá, jestli to pomůže. Moc bych si přála, aby to dopadlo.🙏

pajulisek
20. kvě 2019

Tak děvčata já jdu ve středu k dr. Tak snad už to tentokrát dobře dopadne ❤️❤️🙂

monib66
autor
20. kvě 2019

@beruchajda Děkuji moc ❤ Chápu, že je těžké přibrat a pokud by to pomohlo zkus napsat na FB stránku Fit s Májou. Mně pomohla zhubnout po porodu a vím, že pomáhá i s přibíráním. Moc držím palce ať brzy najdeš //. 🍀

@pajulisek moc gratuluji ❤ Ať miminko krásně roste 😉

pajulisek
20. kvě 2019

@monib66 doufám že už ho ve středu uvidím 😍😍

beruchajda
20. kvě 2019

@monib66 Děkuji za tip. Kouknu se a uvidím 😊

paja285
21. kvě 2019

Tak ja 1DC 😣

margaret88
21. kvě 2019

@monib66 Ahojky.Teda krásně rostete.😊Já se taky pěkně kulatím. Dnes jsem začala 20tt.☺Za 14 dní mně čeká druhá genetika.Pohlaví bude překvapením. Jinak mám nahoře zatím 2kg ale nemám strach že to nedoženu.😁Přesně jak píšeš,ze začátku nic a ke konci rup a byla jsem ze dne na den jako slon.😂Z nočníku si nic nedělej,všechno bude. Mně malá taky začala až 3týdny po 2roce. A během půl roku byla suchá i v noci.😉

pajulisek
22. kvě 2019

Děvčata tak jsem byla u dr a ta potvrdila že jsem opravdu těhotná ❤️❤️

monib66
autor
22. kvě 2019

@margaret88 Děkuji. Páni už 20tt, to utíká. Budu držet palce, ať je vše v pořádku 🙂 Já už mám +5kg 🙈 A dnes na kontrole zkrácený čipek a naléhající hlavička ☹ Dostala jsem utrogestan a magnezko + klidový režim. Za 3 týdny kontrola, tak snad se miminko umoudří a vše se srovná 🙂

@pajulisek moc gratuluji ❤❤❤

margaret88
22. kvě 2019

@monib66 Děkuji.Já mám kontrolu zrovna zítra tak snad bude všechno v pořádku.
Tobě držím palcem. Určitě se mimi moudří.🙂

radullah
22. kvě 2019

@monib66 Ahoj, no pěkný tyjo. Kam to tvoje miminko pospíchá? 🙈 Já začínám 9tt, kvůli špinění a malému hematomu ze 7tt mám taky nasazený utrogestan a je mi po něm teda děsně zle. Tak snad se to tobě vyhne 🙂 Zítra si jdu pro průkazku, ale jsem pořád jak na jehlách, loni právě touhle dobou miminku přestalo tlouct srdíčko a dozvěděla jsem se to až v 11tt na první poradně. Uff...tak snad se to nebude opakovat.

jirikmaminka
28. kvě 2019

Holky.ja uz tomu vážně nerozumím je mi uz nekolik.dni hodne na zvraceni menstruaci jsem mela nemala tento mesic den spineni.den mikro ms a pak jak kdyz utne prsa pobolivaji boli me podbrisek ale testy neustale nic

jirikmaminka
28. kvě 2019
hermij
28. kvě 2019

@jirikmaminka Ten kontryhelový čaj co je v poznámce teď piješ? Mohl Ti způsobit spádové krvácení, které nebylo menstruací, přestaň ho pít. Není nijak prokázané, že by pomáhal k početí, ačkoli se v Česku doporučuje, je místo toho indikován k mnoha zdravotním neduhám, ne pro zdravou ženu. Tím, jak teploty klesly, tak to na těhu nevypadá, spíš na blížící se ovulaci. Ale to ukáže čas.

zak1991
28. kvě 2019

Ahoj všichni, četla jsem diskuzi a vidím, že je to tu nějak zázračné. Smím se přidat a doufat, že tu chytím taky trochu štěstí? Trochu se vám představím, ať víte, s kým máte tu čest. 🙂 Je mi necelých 28, jsem skoro čtyři roky vdaná. S manželem se snažíme už tři roky, ale je to s přestávkami. Vždycky už mi to lezlo na mozek, tak jsem přestala hlídat ovulaci a nechala to být. Teď jsem po půlroční pauze znovu připravená se do toho vrhnout. Shodou okolností čekám zítra ovulaci, zatím netestuji, ale příští měsíc začnu. Od vcera cítím podbřišek, takze to bude ona. Pustíme se do toho hned, nechce se mi čekat. :D Je na tom někdo s ovulací podobně?

Strana