icon

Snažíme se o miminko 2019

monib66
10. led 2019

Pojďme si zkrátit chvíle na čekání 🙂 Jsem maminkou 1,5l chlapečka a od listopadu jsme se začali snažit o druhé miminko.
Pojďme sdílet grafy baz.teplot, ovulační testy a také těhotenské testy. Předávat si rady, zkušenosti 🙂
M.

paja285
28. kvě 2019

@zak1991 ahoj, ano me ceka behem nasledujich 2 dni. Zaciname tim 3 mesic snazeni se 😊 tak uvidime...

monib66
autor
29. kvě 2019

@zak1991 Ahoj a vítej 🙂 Budu držet palce, ať vám to s mužem tentojrát vyjde napoprvé 🍀

jirikmaminka
29. kvě 2019

Holky tak dnes slabej duch okem.vidim ale mam blbej fotak a neberw mi to tak udelam v patek dalsi a.u idim zda uz bude silit

biton
29. kvě 2019

@zak1991 ahoj....já měla ovulaci podle bolesti o víkendu...necháváme tomu volný průběh od prosince a od té doby mám také nepravidelné cykly 🙂

jirikmaminka
29. kvě 2019

Holky prosim gyndu mam daleko napuse zadanku na krev i obvodak na hcg nebo musim jako samoplatce

zak1991
29. kvě 2019

Dekuji za přivítání. 🙂

@monib66 Děkuji, na poprvé by to byl zázrak... Budu ráda, jestli se vůbec zadaří.

zak1991
29. kvě 2019

@paja285 Tak držím pěsti, ať to brzy dopadne. 🙂

jirikmaminka
29. kvě 2019
jirikmaminka
29. kvě 2019

Prosim vidite slabou jako ja?

mariej
29. kvě 2019

@jirikmaminka vidím 🙂

jirikmaminka
29. kvě 2019

@mariej juuuuuuuu nejsem blazen v patek udelam dalsi jestli bude silit

radullah
29. kvě 2019

@jirikmaminka taky vidííím 🙂 Držím palce i u nohou :D Teď už by to mohlo klapnout

jirikmaminka
29. kvě 2019

@radullah moooooc.dekuji zitra je asi zbytecne.delat dalsi vid? Pockam do patka pokud vydrzim

radullah
29. kvě 2019

@jirikmaminka no já od prvního douška dělala každý den :D Těšilo mě, že se tam ty čárky opakují a pomaloučku sílí. Ale pokud máš takovou vůli, vydrž aspoň obden 🙂

jirikmaminka
29. kvě 2019

@radullah obavam.se ze prave nemam.😂😂😂😂😂 premyslim ze nez utracet za testy ze si zajdu zitra rano na krev to uz by melo byt jasne a hodnoty videt

radullah
29. kvě 2019

@jirikmaminka Jasný, tak skoč na krev 🙂 Když je doušek na testu, tak už by ta hodnota mohla být vyšší jak těch 5 jednotek

jirikmaminka
29. kvě 2019

@radullah urcite jen se obavam togo ted by mela byt jako ovu ale pokud je tehotenstvi tak ja mam bazalni teplotu nizko 36.8 a to jsem mivala a výš

hermij
29. kvě 2019

@zak1991 Ahoj, vítej 🙂 Dovolím si upozornit na jeden mýtus. Pobolívání podbřišku nerovná se ovulace. Může a nemusí být. Pokud ovulace dorazí, tak odstup od bolestí podbřišku může být i týden (vykoumáno na studii několika set žen, klidně dohledám odkaz). Stejně tak citlivá prsa... i ovulační testy, ty reagují na hladinu LH v moči a ta různě kolísá. Už jsem se setkala i s paní, co měla pozitivní ovu test a ovulace přišla až po 10 dnech. Přesnější je měření bazální teploty a sledování dalších znaků plodnosti jako děložní hlen apod. Netřeba se tím nějak stresovat, je to pro Tebe důležitá informace o Tvém zdraví a plodnosti, ne "honění se za ovulací" 😉
Další mýtus, na který si dovolím upozornit je, že čekáš na ovulaci, abyste se snažili. Při ovulaci je nejnižší šance početí. Samozřejmě hned po neplodném období 😅 Proto se doporučuje sledovat i děložní sekreci (stačí na kalhotkách a toaleťáku), protože spermie potřebují k přežití hlen a pak si na ovulaci počkají. Nejvyšší šance je cca. 2 dny před ovulací, ale stále tu popisuji šance jako 30-40%. Každé z nás se zadaří různě, jen doplňuji důležité informace 🙂 Hodně zdaru 🤰

jirikmaminka
29. kvě 2019

@hermij a je mozne nebo jak je mozne pri zacatku tehotenstvi je bazalni teplota nizka? 36.8

radullah
29. kvě 2019

@jirikmaminka já ji měla na začátku těhu 36,7 a to už jsem měla ducha na testu ;) vylezlo to nad 37 až po pěti dnech ;)

hermij
29. kvě 2019

@jirikmaminka Každá žena je jiná a má jinak vysokou teplotu. Taky se každá měří něčím jiným a na jiném místě (ústa, pochva, konečník...). Absolutní teplota nás tedy vůbec nezajímá 🤒😇 Po ovulaci teplota vzroste oproti době před ovulací a při těhotenství se drží vysoko. To může být pro některou ženu 36,7, pro jinou 37,3. "Teplota nad 37° při těhotenství" je další mýtus, který vůbec netuším, kde se tu vzal :D Asi jak to od sebe ženy odkoukávají. Já mívám třeba běžně 36,9 před ovulací. Každá jsme jiná ;)

zak1991
31. kvě 2019

@hermij Ahoj, samozřejmě sleduju všechno možné. Za nějaké ty tři roky pokusů mám načtené kde co. Ovulaci mám teplotou i dalším sledováním vypozorovanou 17. maximálně 18. DC. Ovulaci bohužel hlídat musím, manžel má špatný spermiogram, takže se tomu snažíme jít co nejvíc naproti...

zak1991
11. čer 2019

Zdravím, jak se vám daří? Já jsem dneska 29DC, třetí den zpoždění... Už aby ta mrcha přišla, to čekání mě vůbec nebaví. :D

hendrychovadeni
Autor odpověď smazal
biton
11. čer 2019

@zak1991 zdravím....já dneska 32DC a včera bolest podbřišku jako při ms, ale ta nedorazila...i dneska to trochu bolí, ale ne tolik jako včera...ale mám nepravidelný cyklus, takže nevím, kdy má ms dorazit...

sailen
Autor odpověď smazal
hermij
11. čer 2019

@biton Škoda... kdyby ses víc sledovala a věděla, kdy byla ovulace, tak by sis to mohla dopočítat. Nepravidelné cykly jsou velmi zřídka. Pokud máš cykly třeba 40denní, tak nelze očekávat MS každý měsíc ve stejný den. 28denní cykly má jen 30 % žen, takže nezoufej, jestli z této škatulky nějak vybočuješ 🙂 Uvidíš, třeba se zadaří a pokud ne, tak je Ti dána další možnost pracovat na sobě a otevírat se přijetí miminka třeba zase jinak než doposud. Já tak aspoň celou tu dobu vnímám. Každou MS vítám, jakoby se nechumelilo. Je to trénink na porod a můžu na sobě dál pracovat - výživa, pohyb, náš manželský život... Třeba jsou Ti má slova úplně k ničemu 🤐 a třeba Tě něco osloví 💃 Držím pěsti 🤰

hermij
11. čer 2019

@zak1991 Jak třetí den zpoždění? Vždyť jsi psala, že máš vysledovanou ovulaci, tak se nepočítá žádné zpoždění, ale délka luteální fáze. Pokud byla ovulace ten 18.DC, jak píšeš, tak to je sakra krátká!!! :( Takže nepočítej žádné zpoždění, ale přej si, aby se Ti LF natáhla, bez dostatečně dlouhé LF miminko nepočnete, anebo hrozí raný potrat 😢 A to nechci slepě strašit, to je fakt, určitě to i víš, když jsi psala, že hodně k tématu načítáš :(Tak já Ti přeju minimálně ještě další tři dny "zpoždění" 😂😍

biton
11. čer 2019

@hermij zkoušela jsem sledovat i čípek a na přelomu měsíce byl vysoko a tvrdost a otevřenost moc nepoznám (už jsem jednou rodila), takže bych řekla tak napůl a hlen byl téměř pořád (buď jsem ho měla na prstech nebo to bylo vidět na WC)

biton
11. čer 2019

@hermij ještě jsem zapomněla napsat, že jsem si dělala ovu test 22.a byl pozitivní (bolel mě podbřišek), ale týden na to se to opakovalo (ale už jsem test nedělala)

Strana