icon

Špatný spermiogram, co dál?

lory303
4. únor 2017

Ahoj holky, včera jsem byla s přítelem na spermiogramu a nevyznám se v tom, jak moc špatně na tom jsme 😒 Prirozené otehotnení je snížené. Výsledky jsou: molidilita spermii : progresivní 15%, neprogresivní 0%, nepohyblivé 85%, Aglutinace - 1 stupeň, pH: 8,0, objem 5,5 ml, koncentrace spermii 15 mil/ml, celkový počet spermií : 82,5 mil., okrouhle formy : 2, Maskkrosp.vzhled: normální, zkaplnění: normální, viskozita:normální, Výsledek hodnocení: ASTENOZOOSPERMIE.

Pokud máte některá podobné výsledky nebo máte s ní zkušenost, prosím podělte se s ní. Doktorka nám k tomu nic moc neřekla, jen že to není dobré, ale zase není vyloučené normálně otěhotnět. Řekla nám at uziváme vitamíny. Jsou nějaké opravdu dobré? Předem děkuji za odpovědi.

Strana
z9
upuska
7. únor 2017

@lory303 a myslím, že by měla poznat rozdíl mezi cystou a folikem

salenas
7. únor 2017

@lory303 normálně si ten pregnyl píchni. 20 mm folikul je fain,do 36 hod bude ovulka,tak mazleníčko a nestresovat se.

Pokud bys měla podstupovatcivf,ze života tě nevyřadí. Normálně jsrm chodila do práce ,píchala si tam a doma bylavod punkce vajíčka. Celé ivf mě bolelo jak běžná menstruace.

Nicméně se divím,že tohle řešíš s obyčejnou gynekoložkou,tohle píchání pregnylu atd bych nechala už na klinice. Přeci jen vás dva lépe připraví a vše vysvětlí, inseminace nic není a my ji dokonce měli zadarmo.

Na pořádnou ovulaci a dozrálé folikuly a zlepšení spermiogramu vřele doporučuji inositol. U nás v čr je v prodeji i čistý,berou se 4 gr denně,jak žena,tak muž.

lory303
autor
8. únor 2017

@upuska děkuji moc za povzbuzení 😘
včera jsem byla opravdu naštvaná, protože takový přístup jsem nezažila. Nedokázala mi odpovědět na žádnou moji otázku. O té nízké sliznici by mi ani neřekla,kdybych jí nerekla, že mi v centru o tom rikali. Jen pronesla, že no je nižší, ale jako žádná hruza a říkam nejake vitaminy mam na to brat? a ona ze : na to nic nepomuze 😀 ted se tomu muzu jen smat... dnes ve 12:00 jdu k jine dr.,ale vubec nevim zda me bez objednani vezme.. chtela bych jen vedet, zda je to cysta nebo folikul, protoze ona mi to nedokazala rict... rano jsem merila BT a teplota mi poradne klesla, tak to vypada, ze ovulka byla, ale podle ni to je spis ta cysta. V centru kdyz jsem byla v patek, tak jsem se ptala, zda tam nemam nejakou cystu a dr.to vyloucila.

lory303
autor
8. únor 2017

@sonisek taky nechapu proc mi to IUI tak odrazovala. Ano, je tam menší pravděpodobnost, že se to povede, ale ona mi říkala stále o umelem.. Kdež to v centru o umělém nebyla vubec řeč, pouze zatím jen o inseminaci.

lory303
autor
8. únor 2017

@salenas děkuji moc za rady 🙂 tu inseminaci jsi podstoupila pouze 1x?

marion2017
8. únor 2017

@lory303 lorry, jak jsem ti psala, mne tehdy lékař řekl, ze je tam cysta, navíc u toho méně pruchodneho vejcovodu (jako naschvál to bylo uz třetí měsíc na této straně...). Druhy den v centru moc příjemná paní doktorka mi rekla, ze je to folikul 23mm a nevidí to tak černě a bylo z toho mimi. Ten Pregnyl mi někdy dávali okolo 20, někdy 24, je to individuální, já jsem měla problém, ze nepraskly a přecházely do cyst. Také jsem si vyslechla vselicos a i svému MUDr i v centru jsem jim rekla, ze mám pocit, ze je obtěžuji a jestli to tak je, ze si najdu jiné doktory. Ze pro me to vůbec neni jednoduché a do toho ještě abych měla pocit, ze někoho obtezuji. Obě strany obrátily. Ty folikuly rostou dle mého každému jinak a i mne se to měnilo: např. Na začátku 1mm za den, na konci až 2,2. Po stimulaci Clostil EU se mi zkrátil cyklus a pak logicky rostly rychleji.

marion2017
8. únor 2017

@lory303 PS: ještě jsem chtěla napsat, ze jsem byla zásadně proti IVF, a ani o IUI jsem nechtěla slyšet. Ale IUI je nic a opravdu to ušetří to zbytečně snažení. Když jsem byla po IUI přesvědčena, ze to nevyšlo a doktoři tvrdili, ze jediná varianta je IVF, tak jsem se s tím smířila, ze mimi buď nebude nebo na to půjdeme. Na dovce jsem si rekla, ze no a co, tak proč ne IVF? Vždyť je to jedno jak, ale jestli, navíc spermijky jsou naše. Takže po dovce jsem se chtěla s nimi domluvit a uz nebylo třeba. Jinak doktoři nemají rádi, když pacient ma informace z němu apod., ale ono je to dobré: když měl můj doktor za skok, tak mi lékař řekl, ze mám dva folikuly 6 mm (pátek) a máme se cely víkend snažit. Tehdy jsem si nebyla moc jistá a jen jsem se ptala, jestli nemají byt okolo 22..tak se rozčilil, ze jako snad ví co říká a ze ja mluvím pouze u těch, které se stimulují pro IVF a IUI...

lory303
autor
8. únor 2017

@marion2017 Ted jsi to napsala uplne přesně, taky si příjdu, že je spíše obtěžuji než abych z nich cítíla pomoc nebo nejake rady. Proste to včera fakt byla hruza.. odjizdela jsem s hroznou naladou a nedokazala jsem ji ani nic rict jak jsem byla v šoku... dekuji moc za podporu :-* doufam, že mě dnes Dr.vezme a budu vedet, zda je to cysta nebo folikul. Včera jsme meli s pritelem sex, tak jsme to kdyžtak pojistili.

marion2017
8. únor 2017

@lory303 držím palce!!!vim, jaké to je, já uz jsem byla v koncích, navíc to bylo šílené období v práci a do toho hormony, takže med. Bohužel ta ma doktorka v centru skončila a ta byla hrozné fajn s lidským přístupem a místo ni je nevím ani jak to popsat, ale bába, ze které byl i manžel na větví: stroj...bez empatie, bez čehokoliv navíc...kdybys cokoliv potřebovala, napiš...

salenas
8. únor 2017

@lory303 dvakrát,nemělo cenu dál postupovat inseminaci,přítel má velice málo spermií,je po rakovině, a i když říkali,že normální cestou by to šlo,nemáme věk,abychom to další roky zkoušeli...

lory303
autor
8. únor 2017

@marion2017 Máš uplnou pravdu, v dubnu pujdu na IUI a budu verit, ze se to podarí. Jen porad nevím zda to mam podstoupit s hormonama nebo bez.

lory303
autor
8. únor 2017

@marion2017 děkuji, si moc hodná 😘 už bych chtela, aby se to podarilo, protoze to hodne odnasi i muj pritel... tulení je ted proste dívné. Vzdy to bylo uzasne, ale ted se nedokazu vubec uvolnit a on taky ne, citim to z nej ☹ nechci si kazit vztah, to radeji podstoupim IUI a budu doufat.

salenas
8. únor 2017

@lory303 ano,tulení na povel je děs :(,iui nebolí,je to hned a milování pak je lepší

marion2017
8. únor 2017

@lory303 já jsem kašlala na hormony, můžeš se trápit dalších par let bez nich nebo můžou pomoci k miminku. Mne pak uz taky sex nebavil...

lory303
autor
8. únor 2017

@salenas jo ták, tak to je pochopitelné. Hlavně že vše dobře dopadlo a čekáš miminko 👶😍 ted uz te čeká jen to hezké 🙂

lory303
autor
8. únor 2017

@salenas a musela jsi se na to nějak hodne dopredu objednavat? My jdeme do centra zase 10.3. a chtela bych ji tam rict at me objedna uz na to IUI, ze jsem se tak rozhodla a chtela bych to podstoupit uz v dubnu, ale neivm zda je tam nejaka čekaci lhuta.

lory303
autor
8. únor 2017

@marion2017 taky me nebaví 🙄

salenas
8. únor 2017

@lory303 ne, 15 září jsem šla na první konzultaci,udělali ultrazvuk,sepsali naše iniciále,přítel spermio,odebrali mu krev a mě si pozvali na krev při měsíčkách. To byl začátek října,vzali krev a v půli října první iui

sonisek
8. únor 2017

holky, jak ja bych si rada rekla, ze na to nebudu myslet a treba se povede. Uz po prvni spermiu jsem si rekla, ze teda holt mimi asi jen tak nepujde a nechala jsem to byt, i kdyz jsem si rikala, treba vitaminy zaberou a bude to good. Sranda by teda byla, kdyby mi dr. udelala nejake vetsi vysetreni a zjistila, ze je neco se mnou :D To by mi uz asi fakt trefilo, ja se spoleham na to, ze jsem ok, jedno ditko uz mam...sice vek je jinej...

My treba co byli tady u nas v centru, tak pred samotnym spermiem s nami mluvil doktor a ten byl super, sice starsi pan, ale vse vysvetlil a fakt uzasnej. Ale kdyz jsme sedeli v te cekarne a koukali na ty sestry na recepci, tak nektere se usmivali, super, nektere to berou asi fakt jen jako praci...

Ja se teda asi taky stresuju v praci dost, ze jsem si rikala, ze mozna kdybych zmenila praci, ze by to treba taky prislo ani bychom nemrkli...ale to vse jen mozna...

lory303
autor
8. únor 2017

@sonisek uplne vím jak se cítíš, prožívám to samé. Já teda taky zatím nevím, zda jsem já v pořádku, taky pořád doufám,že až na tu nízkou dělohu mám vše ok. Ale možná bych se nechala taky více vyšetřit. Krev mi brali v pátek, ale nemela jsem MS a ani mi nerekli na co mi budou delat testy, uvidim toho 10.3.
Jak říkáš, človek by na to nemel myslet, ale nejde to.. já se nastesti v práci nestresuji, mam prave az moc casu premyslet a to me taky štve... potrebovala bych odeletet nekam na dovolenou hezky k mori a odpocinout si a uzit si to s pritelem, ale ted na to nejsou penizky ani čas.

sonisek
8. únor 2017

my se brali v zari a jeste jsme ani na zadne svatebce nebyli, ale na konci kvetna jedem na vikendovej pobyt na Lipno 🙂 Ditko pojede na prvnich 9dni v cervenci na tabor, takj sme si rikali, ze bychom mohli nekam na last k mori, ale na druhou stranu mne by bylo lito jet k mori bez nej, enbo by to vubec nesmel vedet, ale to jaksi nedokazu...mozna pojedem jen nekam pod stan tady a bude. My taky nejsme takovy abychom jeli nekam fakt na tyden na dovcu...to spis jen tak na dve,t ri noci a pak zas domu a delat vylety jen v okoli. Komu penize nechybi, ze, je to des....asi jsem udelala nekde chybu :D

upuska
8. únor 2017

@sonisek
@lory303 mně včera udílela rady kámoška..prý to nemám řešit, mám dost času, tak si mám užívat života..to se to kecá někomu, kdo má dvouletou holčičku, druhý dítě na cestě.. je o rok mladší než já a sama otěhotněla prakticky jen proto, že už si ve 27 připadala stará a bála se komplikací..zadařilo se jí ovšem na poprvé a teď během tří měsíců...asi to myslela dobře, ale jen mě rozčílila..

sonisek
8. únor 2017

Taky jsem tu měla v době prvního trhu kámošky,kterým to nešlo a říkala jsem jim,vydrzte,nemyslete na to...A teď to vidím jinak. Nejhorší je,že v okolí má snad každý mimino,je těhotný...I v práci...Ale taky v práci mám kámošku a ta má dítko,budou mu tři roky a teď se snaží přes rok o druhé a nic :( Tak si aspoň pokecáme,když je čas...

Holky a vy jste používali ovulační testy? Jak se mají nejlépe používat a ovu poznam podle dvou čárek,jo?

maslicko
8. únor 2017

Ahojky...taky bych se ráda podělila se svými zkušenostmi. My jsme měli taky pomalejší spermijky...na miminko jsme čekali 1,5 roku. Zkus koupit manželovi Supradyn tabletky..doporučil nám to pan doktor v CAru....🙂

upuska
8. únor 2017

@sonisek já jsem to zkoušela a uvažuju, že to zkusím zase, ale ve výsledku mi to nic moc neřeklo..rozcházely se s ultrazvukem..mají se používat během dne, nejlépe odpoledne a před použitím se nemá dvě hodiny pít..pokud jsou čárky stejně silné, tak by měla ovulace proběhnout do 48 hodin..někde uvádí myslím i 72

marion2017
8. únor 2017

PS: pokud je i problém s ovulaci, tak me 2x pomohla laparoskopie (do dvou a do tři měsíců tehu), pila jsem zelený ječmen. A rada, ze na to nemáte myslet, je mimo. Pravé, ze když jste na to nemyslely, tak to neslo a teď je potřeba to "ošéfovat" a zajistit nejlepší čas a podmínky, k čemuž patří měření, doktoři, léky apod. u čehož jaksi nelze na to nemyslet. Ale jste holky mladé a dobra zprava je, ze mate více času na zkoušení 😊

sonisek
8. únor 2017

No mladé..... 😀 Mně táhne na 35 a myslím,že je nejvyšší čas...
Ale věřím,že všechny se dočkáme.
@marion2017 a k čemu ta laparka je dobrá?

upuska
8. únor 2017

@sonisek mě na ni chtěl taky MUDr poslat, prý může rozhýbat líné vejcovody..
@marion2017 v dubnu mi bude 32_ nepřijdou si mladá na první dítě.. Ale to záleží jak kdo to cítí, já se s tím bohužel nemůžu vnitřně srovnat..že nejsou věci, jak jsem chtěla..

marion2017
8. únor 2017

@upuska myslím, ze lorry psala, ze je ji 29. Sonisku, ty uz resis druhé, ze? A u puška je tak normální...já jsem první dítě rodila v 32, řešili jsme aktivně cca 8 měsíců. Druhé pak v 36, rodí budu na konci 37.. Laparka je na zjištění, zda je vše OK a mimo jiné "protahne trubky", doktoři mi říkali, ze efek je max půl roku.

upuska
8. únor 2017

@marion2017 JoJo, jsem to s tou laparkou napsala blbe..mne MUDr řekl, ze i v případě, že není jiný problém, jako třeba srůsty atd, tak může aspoň rozhýbat ty vejcovody..

Strana
z9