Touha po dalším dítěti a obava manžela. Řešíte také někdo?
Zdravím. S manželem máme dvojčata (6 let). Jsou to vymodlené děti. Cesta k nim byla trnitá a náročná..prožila jsem si mimoděložní těhotenství a přišla jsem o jeden vejcovod. Ale i přes tuhle nepříjemnou situaci a vlastně i zkušenost jsem po roce od operace porodila naše dva poklady. Když měly děti půl roku, tak jsme se s manželem dohodli, že si nechám zavést hormonální nitroděložní tělísko. V tu dobu jsem si vůbec nedovedla představit mít další dítě. Ale pět let uteklo jako voda a v září loňského roku jsem šla na výměnu a zavedení nového. V té době jakoby ve mně došlo ke zlomu v otázce na další dítě. Manžel si vždy přál dvě děti, já alespoň dvě. Je pravda, že doba je národní, vše naprosto chápu, ale zároveň touha po dalším dítěti ve mně převládá nadále a nějak nevím, jak se s ní mám poprat. Děti tak rychle rostou a upřímně s dvojčátky ta mateřská tak rychle utekla 😔😢. Nevím, jak s manželem mluvit o dalším dítěti..máte nějaká zkušenosti, že byste třeba řešili stejnou nebo alespoň podobnou situaci? Vlastně ani nevím, zda by se to povedlo po předchozích problémech, děti máme zejména díky hormonům 😔.. předem děkuji všem, které se k danému tématu vyjádří, budu ráda za každý názor. Děkuji a pěkný den všem.
@terra001 ja mam tři děti s jedním chlapem😁, uz tomu se spousta lidí diví, mam je s velkým časovým rozestupem. Třetí jsem mela téměř ve 40 letech a musim říct, ze reakce okolí hlavně rodiny mě překvapila, manžela strana mela přesně to, co psala jedna uživatelka… dvě děti, dovolena v Chorvatsku…, tři děti mají jen cikáni a podobné perličky 😁, proste se to tak dělá. Rozhodovali jsme se docela dlouhou dobu, zda to toho půjdeme. Mame velký dum a peníze nejsou problém, teď je nejmladšímu 6 a musím říct, ze to byl nejlepší nápad mého života. Myslím, ze ve 32 letech máš čas, ale musíte chtít oba.
@xxxmarket A co v tvém případě říct manželovi že tomu necháte volný průběh, nebudete šílet jestli jsou plodný dny, jestli spolu spíte dostatečně často atd, ale nebudete se ani hlídat? Prostě nechat tomu volnost jak to osud chce...
@klokanka31 přesně tak to děláme. Já samozřejmě vím, kdy je dobré mít sexík a taky to většinou vyjde, že je nálada i z jeho strany 🙂 on to právě chce nechat na osudu, takže sex probíhá, nechráníme se, ale taky nebudeme dělat vědu z toho, že druhátko nebude. Tak to má on 😀 🙂 já se s tím musím nějak popasovat, že se nezabojuje víc...už jsem teda měla tři cykly Clostillbegyt, Ovitrelle taky x krát...beru taky vitamíny a to je teda asi všechno.
@xxxmarket já to měla podobně.
Vždycky jsem chtěla děti 2. Možná i tím, že mám sestru a jsme si blízké a moje mamka se svým bráchou taky.
První dcera se nám narodila, když mi bylo 28 (prášky jsem nebrala, takže se to dalo čekat) a byla to náhoda.
Před 2 lety jsem manžela ukecala, že zkusíme ještě jedno teda. Povedlo se hned, ale skončilo to zamlklým těhotenstvím. Od té doby nic. Nechávali jsme tomu volný průběh, ale nic se nedělo.
Loni v září šel teda manžel na spermiogram, i když ne s nadšením a tam nám řekli, že je na tom špatně a bez pomocí kliniky to nepůjde.
Takže jsem se smířila s tím, že další dítě mít nebudu a začali jsme plánovat letošní rok a ono ups..... Na konci února jsem zajistila, že jsem těhotná. Teď jsem v 13 tt.
Vůbec nic jsme pro to ani jeden neudělali - jen prostě plánovali něco jiného.
Takže jak se občas říká, je to o hlavě, něco málo na tom asi bude.
Tím chci říct, neztracej naději a zkus se opravdu zaměřit na něco úplně jiného. Jinak mě je aktuálně 37 a manželovi 41.
@mackys to je velmi nadějný příspěvek 🙂 děkuji za povzbuzení. Manžel byl v srpnu na spermiogramu, který mu vyšel parádně. Já jsem v té době měla pozitivní test, ale nedopadlo to no...a měsíc zpět jsem měla biochemické těhotenství. Je pravda, že v tom červenci byl jen jeden sex, protože jsem měla na dovolené hroznou alergickou reakci, skončila jsem na pohotovosti, strašně se to táhlo a zaměstnalo mě to na půl měsíce minimálně 😀 snažím se na to neupínat, jsem člověk, který neposedí, takže pořád něco dělám. Tak uvidíme co bude 🙂
@xxxmarket Ahoj. Úplně chápu..my jsme si prošli klinikou IVF, kde jsem dostala hormony, které jsem si musela aplikovat do břicha, potom nějaké zobání hormonů atd. Hned do tří měsíců těhotenství, ale bohužel mimoděložní, takže levý vejcovod musel pryč. Potom jsem se rozhodla po nějaké době, že změním práci. A po roce po mimoděložním se nám narodila dvojčata. Manžel to bral hodně podobně už tehdy.. navštívili jsme i tzv. médium, kde nám paní řekla, že děti budeme mít, ale že cesta k nim nebude snadná. Ale upřímně tohle zastává má tchýně, já těmto věcem moc nevěřím. Nicméně měla pravdu. No a teď to třetí dítko je tak nějak ve vzduchu. Manžel ví, že bych ho chtěla, ale bojí se hlavně té finanční stránky. Je to náročné. Zkusila jsi třeba nějaká homeopatika?
@terra001 homeopatika jsem nezkoušela. Má s nějakými zkušenost?
@klokanka31 přesně tak to děláme. Já samozřejmě vím, kdy je dobré mít sexík a taky to většinou vyjde, že je nálada i z jeho strany 🙂 on to právě chce nechat na osudu, takže sex probíhá, nechráníme se, ale taky nebudeme dělat vědu z toho, že druhátko nebude. Tak to má on 😀 🙂 já se s tím musím nějak popasovat, že se nezabojuje víc...už jsem teda měla tři cykly Clostillbegyt, Ovitrelle taky x krát...beru taky vitamíny a to je teda asi všechno.
@xxxmarket Taky jsem kdysi brala clostíka, a nepomohl 🤔

2 děti jsou akorát, manžel je spokojený a ty se s tím budeš muset nějak popasovat.
@1pomnenka kdo říkal, že dvě děti jsou akorát ? Tohle je přece hodně individuální. Pro někoho je akorát jedno, pro někoho 4. Pro mě dvě děti akorát opravdu nejsou 😄