Utrogestan a pozitivní ovu test. Co si o tom myslíte?

simionka
2. led 2023

Ahoj holky. Mám nasazený Utrogestan 1-0-1 od 18. DC po dobu 10 sní pro chybějící menstruaci (i ovulaci). S partnerem se už roky snažíme o miminko, bohužel zatím stále nic. Co mne ale zajímá. Dle ovu testů mi vyjde pozitivní VŽDY 2-3 dny po nasazení Utroše. Gyndařka s tím je ok, ovšem na netu jsem se dočetla, že Utroš je gestagen, tudíž když se nasadí PŘED ovulací, zablokuje ji. Co si o tom myslíte? Taky je možné, že sice LH hormon stoupne, ale folikul nepraskne. Nemusí být zralý. A pokud ano, nemusí v něm být vajíčko.. díky za každý názor 🙂

lilian2111
2. led 2023

Ano, utrogestan ovulaci opravdu blokuje, takže je možný, že sice lh hladina stoupne, ale k ovulaci přes utrogestan nedochází, bohužel.
Pockala bych s nasazenim až ovulace opravdu proběhne.

simionka
autor
3. led 2023

@lilian2111 děkuju za názor, myslím si to samé. Bohužel bez něj po ovulaci ani ťuk. Vyzkoušeny i různé přípravky, kotryhel, Gynex, zobu inosifol, macu, listovku.. ale tohle mi prostě nefunguje..

katule1990
3. led 2023

@simionka Ano, jak bylo psáno výše, Utrogetan blokuje ovulaci, proto musí být nasazen až po ní. Ne každý má ovulaci 14. den, jak doktoři rádi předpokládají. Ideální na zjištění ovulace je měřit bazální teplotu a jejím potvrzení Utrogestan nasadit. Jinak může nadělat víc škody než užitku. Pokud se snažíte už několik let, určitě bych navštívila CAR, nemusíte hned na umělý, ale zjistí, jak jsi na tom s hormonální hladinou, jak rostou a dozrávají folikuly, jestli dochází k ovulaci, jak je na tom partner se spermiemi atd. Známé manželovi např. přišli na to, že nemá spermie vůbec žádné, takže přirozeně byla šance opravdu čistě nulová, kdyby tam nešli, děti by neměli. Takhle už mají 2 vlastní děti.

valinka0002
4. led 2023

@simionka Je mi divný, že dr. jen tak od oka předpokládá, že ovulace proběhne a bez nějaký kontroly ti ho nasadí, i když musí vědět, že pokud neproběhla ovulace tak ji progesteron zablokuje. Nicméně já mám ovulaci třeba až 26-36DC, záleží který vaječník ovuluje. Cykly mám teda o dost delší..

simionka
autor
4. led 2023

@valinka0002 Bohužel to taky nechápu. Dávám tomu ještě poslední šanci a pak pujdu jinam. Za týden jdu na kontrolu, s tím že se nasadí Clostilbegyt a Ovitrelle. Ovulaci měřím posledních 5 cyklů testama, předtím ne. Ale jakmile nezobu hormony, menstruaci nemám, co je rok dlouhý.. Na poslední kontrole, kdy jsem byla 11. DC, tak sliznice 3 mm a žádný dominantní folikul. I kvůli té blokaci ovulace jsem sama chtěla počkat a Utrogestan nasadit až po ní (dle testů), ale opravdu jsem se nedočkala..