icon

Utrogestan, je lepší ho zavádět nebo orálně?

makayka
23. dub 2015

utrogestan je lepší ho zavádět nebo orálně? A jaké máte dávkování. Díky moc za odpověď 🙂 jsem z toho zmatená momentálně s snažíme otěhotnět. 😉

jitule1989
•
23. dub 2015

@makayka ja beru po ivf, zavadim 3 rano a 3 vecer.. tvuj dr by ti mel rict jak ho uzivat

andyandyandy
•
23. dub 2015

taky se snažíme otěhotnět, beru 16.- 25. DC a zavádím 1-0-1

linee
•
23. dub 2015

@makayka zkus se podivat do fora, toto téma je tady uz několikrát. Ale souhlasim, ze o spravnem davkovani te mel poucit lekar. Klidne mu zavolej a zeptej se. Zavadet muzes na oba zpusoby. Oralne to nesnasi kazda, ale doporucuje se, pokud napr. krvacis.

cepanka
•
23. dub 2015

je jedno zda zavádíš či polykáš...spousta žen má problém, když ho polkne - motání hlavy, závratě.čím vyšší dávkování, tím je to horší..vlastní zkušenost...
A také z vlastní zkušenosti, pokud máš sliznici dle dr. ok, není třeba ho brát...Utroš je na případné udržení = zvětšení sliznice..Když to vše zhodnotím, před otěhu jsem ho brala úplně zbytečně.. a dávkování při snažení (pokud ho brát musíš), tak stačí 1-0-1...Zvýšená dávka až při nějakém problému při tehu.

kvakuska
•
23. dub 2015

@makayka proč jsi zmatená, copak ti tvůj doktor nevysvětlil, proč ti ho předepisuje a jak a kolik ho máš brát? ... pokud ne, tak mu zavolej a zeptej se ho ... Utrogestan je možné užívat na několik způsobů, tady ti těžko někdo poradí, je tvůj lékař ví, proč ti ho předepsal 😠

vojackovaverca
•
23. dub 2015

já brala a beru při krvácení v těhotenství - z počátku jsem 3x denně zaváděla a teď již jen 2x denně ..... když jsem měla 3x tak jsem furt spala a měla jsem závratě, teď už je to docela ok. Upřímně mně doktor také neřekl jak ho užívat (jestli orálně nebo zavádět) pouze mi řekl kolikrát denně, v lékárně mi poradili, že v prvním trimestru tento lék pouze zavádět. Jelikož jsem ho musela začít užívat hned a doktor již nebyl v ordinaci, když jsem léky kupovala. Tak jsem mu volala až v době kdy tam byl (o 3 dny později) a naštěstí mi v lékárně poradili dobře. Takže raději se poraď s odborníky, než tady s námi ;)

makayka
autor
•
26. dub 2015

@kvakuska Ano já dávkování vím, ale spíš mě zajímá jak to mají ostatní a hlavně jestli je jedno pokud ho zavádíš nebo ho polkneš. A jestli se někomu podařilo přes to otěhotnět?

makayka
autor
•
26. dub 2015

@jitule1989 Jo to on mi napsal spíš jsem nevěděla jestli to výjde na stejno když ho zavedu.

tsambika1
•
26. dub 2015

Zavádění je lepší, alespoň mně to tak říkala doktorka, má lepší účinnost, Ráno a večer jsem zaváděla, v poledne polykala.

werunqa
•
26. dub 2015

Já měla Utroš při druhém dítku na udržení těhotenství a zaváděla jsem 3x denně spodem.Gynekolog říkal,že je to lepší než orálně.Ale měla jsem po něm šílené nevolnosti až do konce 3.měsíce, kdy jsem ho mohla přestat užívat..

makayka
autor
•
27. dub 2015

No já jsem zvědavá jestli se mi přes to, povede otěhotnět. Mám už takovej pocit, že jsem asi vadná. Bývalý s kterým jsem byla 9 let už čeká dítě a já pořád nic 😒 😒

jasminecek
•
27. dub 2015

Polykala jsem 17.-25. den, paradoxně jsem otěhotněla měsíc po jeho vysazení a nasazení kontryhelového čaje 😎

makayka
autor
•
7. kvě 2015

No, tak já to pro změnu nedostala vůbec... pochybuju, že jsem těhotná. Sice mě prsa bolí ale i podbřišek takže myslím že to už dostanu. 😠

cepanka
•
8. kvě 2015

@makayka MS muzes dostat az do 3 dnu od vysazeni..hlavne tehu priznaky jsou stejne jako na MS

makayka
autor
•
8. kvě 2015

Holky tak jsem těhotná 🙂