icon

Už založit rodinu?

arny100
7. bře 2017

Ahoj všem. Uz jsem vdaná 4 roky. Ted mi je 26 let. Dostavujeme novostavbu do práce chodím také 4 roky. V létě bychom se měli stěhovat a já přemýšlím jestli už by jsme měli jít do mimča... Vždy si řeknu až se nastehujeme, ještě 1 dovolená a pak a pak.... Mimčo už bych chtěla Vždyť i těhotná můžu k moři 🙂 Co Vás " donutilo" řict jsi už bych tomu měla nechat volný průběh...? Vím, že rozhodnutí je na mě ale ráda bych Vaše názory.... Děkuji moc

Strana
z3
dora13
8. bře 2017

@verusch myslim, ze te nikdo soudit nebude😉 Na materstvi v jednadvaceti neni nic spatneho, pokud se na to citis🙂

arny100
autor
8. bře 2017

Myslíte, že když včera byla ovulační bolest má být sex i dnes( byl včera) nebo je to zbytečné ? Spermie by mohly přežít klidně i 2 dny ne ?

novamamina
8. bře 2017

@arny100 Myslím že by mohly přežít. My jsme to jistili zhruba co dva tři dny 🙂

vanea
8. bře 2017

@arny100 Ono dost záleží na tom, kdy tu ovulaci skutečně máš...já mívala ovulační bolesti třeba až den po ovulaci, kdy už bylo zbytečné se snažit=) a někdo ji má klidně i dva dny před ovulací, ne přímo u ovu..takže celý ten týden okolo bych se snažila ob den. Protože pokud neměříš teplotu, nebo nezkoušíš testy každý den, tak to nemůžeš vědět úplně s jistotou =)

alicie_k
8. bře 2017

Chtěla jsem si splnit v životě to, že chci studovat Masarykovu univerzitu, vdát se a mít první dítě do 30, a to se mi momentálně splnilo 🙂
Nebylo to ale tak jednoduché jak to tady píšu. Rok po svatbě jsem otěhotněla a potratila. Pak proběhly ještě další dva nezdary a začala jsem se skoro dostávat do stavu testování ovulace, hádání s manželem že dítě nechce tak moc jako já. Každý měsíc vyhazování peněz za těh.testy, takových podobných případů je tu na MK plno a není to dobře. Pak jsme se rozhodli stavět dům a řekli si, že teda počkáme, že by se to teď stejně asi nehodilo. No a jak to dopadlo... jsem ve 29.tt. a na jaře/v létě rozjíždíme stavbu, takže nudit se letos asi nebudem 😀
Pracuju na IVF klinice, každý den jsem viděla různé případy a příběhy lidí, často to byl pár okolo 40 zoufale se snažící o dítě. Kariéru měli, peníze taky, ale to dítě si prostě za peníze nekoupí (i když někdo řekne že přes IVF je to stoprocentní, tak fakt ne).

arny100
autor
9. bře 2017

@vanea Nejsem vůbec nemocná, ani letos jsem ještě nebyla... Teď začínám mít bolest svalů a celková únava...To vubec neznám... Mám geneticky dané dvojčata v rodině... Můžu 2 dny po oplodnění takto začínat těhu ? Četla jsem,že i toto může být příznak. Kdyby se 1 vajíčko rozdělilo na jednovaječná dvojčata tak by hormony mohly být 2x tolik "aktivnější...? Počítám spíš se chřipkou, ale coldrex si nedám raději 🙂Myslím, že únavu a bolest svalů a celého těla se nedá vsugerovat 🙂

vanea
9. bře 2017

@arny100 dva dny po oplodnění ještě vajíčko není uhnízděné, tedy je opravdu dost nepravděpodobný jakýkoliv příznak...Spíš na tebe něco leze, nejdříve můžeš začít pozorovat nějaké příznaky od 7-8 DPO 🙂 držím palečky 🍀

normalnimatka
9. bře 2017

tipuju to spíš na tu chřipku,ale coldrex a podobný srágorky opravdu vynech.... myslim, že je i prokázaý, že nic z tohohle doopravdy tu nemoc neuspíší. v podstatě většinou stačí to vyležet, vyčajovat...neurychlíš nic🙂 (ale samozřejmě, když má někdo čtyřicítky, je dobrý si něco frknout, byť zrovna ne léky z paracetamolu, ale spíš brufenovýho typu)
mně se úplně na začátku těhotenství projevovalo spíš příznakama, jako mens... furt jsem čekala, kdy to teda přijde, příznaky byly silnější a silnější a když už to trvalo tejden a furt nic, bylo to jasný:D až pak se to vystřídalo za jiný obtíže, typicky třeba ta únava apod.

novamamina
9. bře 2017

@arny100 Já mám taky geneticky daný dvojčata a čekám jen jedno. Všichni v rodině se tomu diví 😅. Mě bolelo v kříži, fakt hodně, což jsem neznala, tak jsem si říkala že to bude asi ono. Ale ale pak to přestalo. Dělala jsem si testy 10DPO, pak nějak asi 3 dny před očekávanou ms a byly negativní. Celou dobu jsem si myslela že to dostanu. Měla jsem uplně jasný PMS. No a v den očekávané ms byl na testu duch.
Takže si taky myslím že na tebe spíš něco leze.... Ale jsem zvědavá jak to dopadne 😉

arny100
autor
9. bře 2017

@novamamina Zajimavostí je, že to i přechází a k tomu zima jak neco.. Typická chřipka, ale z rozdílem, že to i ustupuje 🙄 divný to stav. Taky si myslím, že z těhu to nemůže být, ale je to zvlaštní... Treba jen jarní únava 🙂

novamamina
9. bře 2017

@arny100 Nooo, tak uvidíš co z toho vyleze. A nebo si třeba mohla mít ovu dřív, a jestli jste spolu spali i dřív ještě, tak už se třeba zahnizďuje.... 🙂

arny100
autor
11. bře 2017

@novamamina Ahojte, bolest a unava se zhorsuje...V patek to bylo lepsi nez ve ctvrtek a v sobotu lezim cely den. Boli me cely clovek, teplotu nebo horecku nemam...Takovou " suchou chripku" bez teploty jsem jeste nemela...A hlavne jindy mam pri chripce nechut k jidlu a ted jako bych mela dostat menses.Denne beham 10 km,jim zdrave a vazim 53 kg, antikoncepci jsem nikdy zadnou nepouzivala a tento mesic jsme se poprve snazili.Vzhledem k teho chripce si myslim, ze z toho nic nebude.Tak me napadlo jestli se telo nebrani abych nebehala? Hlavne ta bolest zad z lezeni je nesnesitelna...ach jo

novamamina
11. bře 2017

@arny100 tak treba to fakt neni chripka a vyjde to 🙂. To se fakt da tezko odhadnout. Kdy bys to mela dostat?

arny100
autor
11. bře 2017

@novamamina Az 24.3. chce to cas bud to bude chripka nebo mimi...

novamamina
12. bře 2017

@arny100 na to jsem fakt zvedava. Hlavne musis dat vědět 🙂

arny100
autor
13. bře 2017

Dnes mam 6 dpo, mam obcas pichani v pravem miste, v pulce ceste od pupiku k trislu.Snad to nebude slepak...Strasna zima a to mam po jakoby chripce, takze se nevraci.Zima takto a neustaly hlad mam mit tak za 10 dni pred menstruaci a ne ted...Sla jsem na prachazku a nemuzu ani behat nejde to. Ne ze by me neco bolelo ale telo nechce a to jsem denne behala 10 km🙂 Snad to nebude mimodelozni...Cele dny jsem jen lezela tak snad by pripadne vajicko doputovalo tam tak melo...Pritom na to nemyslim, zkouseli jsme to teprve poprve...

novamamina
14. bře 2017

@arny100 Já vim že je to těžký, ale zkus se moc nepozorovat. Mně to taky všichni říkali, ale ono to moc dobře nejde viď? Já jsem 6 dpo, o ničem nevěděla. Je to strašně brzo. Někdo říká že 10 dpo už můžeš mít pozitivní těhu test. Já nevim no, mně to přijde jako blbost... Já měla v den ms teprve slabou čárku... Tak vydrž. Dělej to, co jsi zvyklá a zkus nad tím nedumat. Však do příštího týdne už to vydržíš! 🙂

arny100
autor
22. bře 2017

@novamamina Ahoj dnes jsem zkusila test a je pozitivní !!!! Muj první pozitivní test. Nečekala jsem to. Podle kalkulačky bych měla být zítra 5 tt, ale ještě týden počkám jestli nedojde menstruace a pak se objednám na gynekologii. Ale vubec nemám bolesti jak jiné holky v podbrisku jen neco malinko 1x za den jak před ms ale ani to ne...

normalnimatka
22. bře 2017

docela ftipný, jak se ta diskuze celá obrátila:D ale gratuluju🙂

arny100
autor
22. bře 2017

Jak ze chřipky může být těhotenství. 🙂

novamamina
22. bře 2017

@arny100 no tak to moc gratuluji! Trosku jsem si to myslela 😇. Tak nam dej vedet jak pokracujes, co doktor a tak jo?

arny100
autor
22. bře 2017

@novamamina A já jsem na to opravdu přestala myslet, byla jsem i běhat ale tak nějak oparně a bez vysoké tepovky 🙂 Stačí zavolat na gynekologii až za týden ? Chtěla bych tam jit tak v 7 tt což bude za 2 týdny abych videla treba i srdíčko ?

novamamina
22. bře 2017

@arny100 myslim ze i kdyz zavolas ted, stejne te objedna az na pozdeji. Takze ano, staci. 😉

arny100
autor
22. bře 2017

@novamamina
A chci se Tě zeptat vubec jsem nešpinila ani nic, jen mám nafouklé břicho a nadýmání .. Ty jsi špinila nebo něco ? Každá sem píše jak špiní jak při zahnízdění vajíčka nebo ze spádu a já nic... Třeba to ještě přijde? A taky chodím často čůrat ☹

novamamina
22. bře 2017

@arny100 neboj se, to je uplne v pohode. Taky jsem nespinila a kamaradky taky ne... Jen jsem mela nafoukly bricho a trochu me bolelo v krizi.

vanea
22. bře 2017

@arny100 nidační špinění není zas tak běžná věc ;) a jinak moc moc gratuluju!!!🙂

arny100
autor
22. bře 2017

@novamamina No taky už musím nosit volnejsí tricka mám velikost XS,S tak nechci aby to bylo hned videt aspon do toho 12.tt 🙂 Snad to utajim. Ach jo to nafouknuté bricho 🙂

novamamina
22. bře 2017

@arny100 ja jsem si v podstate od začátku musela rozepinat knoflik u dzin. Ale ono pak to bricho trochu splaskne a pak teprve zacne rust... Teda aspon u me. Ted jsem v 15tt a teprve to zacina byt trochu videt 🙂 resp.nejde zatahnout spek 😀

arny100
autor
23. bře 2017

@novamamina Cítím dnes od 5 tt jemné bezbolestné tlaky. Může se děloha roztahovat? A jak pociťujete roztahování dělohy Vy ?

novamamina
23. bře 2017

@arny100 Myslím že určitě může. Já mám občas bolest stejnou jako na menstruaci, ne tak silnou, jen lehkou. Občas mě tam tak jako tahá... Je to různé. Moc to nepozoruj 🙂

Strana
z3