icon

Začínáme s Clostilbegytem

maslicko
31. bře 2016

AHojky holky, najdou se tu některé, které začínají poprvé s Clostilbegytem jako ja? Vajíčka mi dozrávají, ale málo, tak je potřeba je popošoupnout Clostíkem, máte s ním už nějaké zkušenosti?? 🙂 POpřípadě jak ho berete?

blauen
13. črc 2016

@rejni Já jsi pamatuji, že chodíte ted k Čaplygiovi do Frýdku že? jen doufám, že Vás neposlal na genetiku do Místku, tam jsme čekali 5 měsíců na výsledky a z Prahy imuno přišlo za 2 měsíce.

rejni
13. črc 2016

@blauen ano k Čaplyginovi.. Jj Místek.. Ajaaj 🙈 Dr říkal měsíc imuno, 6 týdnů genetika.. Tak jestli fakt tak dlouho..no co naděláme! A vám našli něco v té Praze? A při tom testu po styku vám našli nějaké mršky nebo vůbec?

blauen
13. črc 2016

@rejni a to kdyby sestřička neurgovala telefonem tu genetiku tak to není ani do dneška, jsou tam strašně zavalení, ale co mezi tím jsme stejně otěhotněli, tak už to bylo celkem jedno...v Praze na imunologii mi přišli na sníženou imunitu, hrozily by mi potraty, že bych neudržela plod v sobě, nasadili léky které jsem užívala a ještě užívám a snad bude všechno v pořádku. Držím pěsti, at to všechno jde rychle ty vyšetření a at je všechno v pořádku.

blauen
13. črc 2016

@rejni při styku ve mě nenašli ani jednou mršku...měli jsme ještě do toho i špatný spermiogram.... ☹ ale všechno se zaléčilo, manžel poctivě zobal vitamínky půl roku a vše se zlepšilo a vyšlo hned první IUI.

rejni
13. črc 2016

@blauen Tak to jste teda čekali pěkně dlouho, hrůza ☹ ale hlavní bylo to imuno ne..takže po těch 2 měsících nasadil Dr něco na tu imunitu jj, podle výsledků a za jak dlouho jste byli na IUI? Tak jsem teda zvědavá jak pochodíme my.. U mě mršky našel ale né moc a málo pohyblivé..ale chlap má spermio dobré. Ale našli nám k tomu ureaaplasmu tak jsme 20 dní zobali antibiotika.. Děkuji 😊 přeji příjemné těhu 😊

blauen
13. črc 2016

@rejni v prosinci 2015 jsme byli v Praze na imunu a začátkem února 2016 byly přišly výsledky, trvaly ty vyskedky trosku dele asi k vuli vanocům a svatkům nasadili mi hned léky musela jsem je brát 3 měsíce před iui a v dubnu jsme šli na první pokus. Děkuji. Urcite budete mit všechno v pořádku. My jsme meli malou šanci, upřímně jsem ani nevěřila ze to vyjde a ono hned a první pokus.

lussinka88
13. črc 2016

@rejni imuno trvá 4týdny - hlavně si nech poslat výsledky domů, protože jinak musíš počkat až co ti Dr. napíše... a než si to přečte a tak.... je to tam hezky vysvětlený a alespon budeš mít nějakej papír v ruce.

v srpnu tam jdu uz poctvrteee a evidentne to není naposledy :-/ budu tam muset docházet i v těhu ☹ ale co by člověk pro to miminko neudělal.
a tu genetiku si zjisti, tady jí dělaj do 2-3týdnů nejdéle. Ale nějak bych si s tím nelámala hlavu, protože jí budete mít dobrou a když tam něco vyjde, tak se s tím už stejně nedá nic dělat....

rejni
14. črc 2016

@blauen Aha takže 3 měsíce.. Když najdnou nějaké protilátky proti spermiím tak se bere ten prendison..u té snížené imunity je to něco jiného? Promiň, že se tak vyptávam 😀 když nás to čeká tak mě to moc zajímá..děkuji, kéž bychom byli v pořádku a nejlíp tam ani nemuseli 🙂

blauen
14. črc 2016

@rejni me to nevadí, klidne se ptej! Presně jak piseš zjistili mi tu imunitu a hned nasadili ten prednison který jsem musela začít užívat hned. Ale prý tu imunitu snizenou má každá druha holka, ani o tom neví. Jinak výsledky nám poslali taky domu, ale stejne jsme je hned vezli Caplygynovi, on je myslím neměl.

rejni
14. črc 2016

@lussinka88 Dr říkal měsíc..ale vidíš jak psala bluen..ale snad to bylo těmi vánoci. U genetiky je fakt, že není už se čekat nemusí..jj Dr říkal ať si to poslem domu, tak si to ohlídame a přijdem hned potom.. To víš, že jo co, co pro miminko neudělat..Hlavně, že už víš, že musíš něco užívat a v těhu taky..Brzo to vyjde 🙂 Teď si užít dovolenou 🙂

rejni
14. črc 2016

@blauen Já myslela, že ta snížená imunita je ještě něco jiného než ty protilátky proti spermijím..tak teď už jsem v obraze 🙂 známou poslal taky na imuno, po styku jí nenašel žádnou živou ani mrtvou a teď už užívá první týden prendison..Takže fakt, že je ta snížená imunita často.. A myslíš, že je nutné jít po tom přeléčení prendisonem na IUI? Achjo, tak zase čekat..to bude ještě na dlouho pokud mi na tu imunitu přijdou :-/

katkaticha
14. črc 2016

Ahoj holky,
mám na Vás dotaz, i když asi nepatří přímo sem. Přesto budu ráda za Vaše postřehy. 🙂
S manželem se snažíme rok o miminko. Teď v červenci jsem brala Clostyl 1-0-1, je to po 5 co ho užívám (brala jsem ho 3 měsíce, pak pauza a teď zase). V květnu jsem prodělala biochemické těhotenství.

V úterý jsem byla na UTZ, děloha v AVF (nevím co to je), endometrium 6mm a vpravo fol 15mm jeden a 13,5 druhý, vlevo drobné. Lékař mi předepsal injekci Ovitrellu, kterou jsem si dnes ráno měla aplikovat.

No a teď můj dotaz, včera odpo jsem začala slabě krvácet, večer to ustalo, ráno jsem si píchla injekci a teď zase slabě krvácím. Našla jsem si, že se může jednat o tzv. ovulační krvácení (jen teda nevím, zda probíhá před, v době nebo po ovulaci). Nikdy se mi nic takového nestalo, tak jsem volala doktorovi a ten řekl, že se může jednat buď o pokles estrogenu, nebo o hodně předčasnou ovulaci... Jak jsem z toho zblblá, tak sem se ani nezeptala, jestli pokud ovulace proběhla, jsem si teď nějak tím ovitrellem nemohla spíš ublížit... 😒

Máte některá podobnou zkušenost? Budu moc ráda za Vaše odpovědi. 😉

Díky Katka

lussinka88
14. črc 2016

@rejni
@blauen neni to snizena imunita. Je to naopak "zvysena imunita".... To cislo co dostavete na papire "index inhibice migrace spermii" tzn. Kolik spermii prezije a jakoby projde deloznim hrdlem - na deloznim hrdlu jsou totiz receptory ktery kdyz mas vystimulovanou imunitu zapricini tvorbu protilatek proti spermiim a spermie zlikviduji... (Bere to jako neco ciziho- co do tela nepatri tak je zabije) a proto se dava ten prednison - aby "potlacil" imunitu a telo se nebranilo prave tema protilatkama. To samy je u trofoblastu akorat u toho trofoblastu jsou ty receptory v deloze a protilatky zabiji embryo cca kolem 7.-8. tt. Ja mam oboje a kdyz mas i ten trofoblast tak mas vysoky riziko potratu nebo zamlkleho tehu (uz jsem mela 2krat) proto se to sleduje i v tehu. Jinak pokud budes mit jen protilatky proti spermiim, tak i tak muzes otehotnet prirozene jen je mensi sance - proto se chodi na IUI - obejdes to ze spermie budou muset prochazet pres to delozni hrdlo kde jich velka cast zahyne.

blauen
14. črc 2016

@lussinka88 Já tomu tak nerozumíme, dr . říkal něco o imunitě stejne tomu nerozumíme, ani jsme se nesnažili to nějak moc studovat, protoze jsi myslím, čim více člověk se v tom vrtá a nerozumi tomu tim hůř. Pro nás je hlavni že nám ta léčba zabrala. Omlouvá se že pisu jak hotentot, pisu z tabletu.

blauen
14. črc 2016

@rejni při te léčbě prednisonem jsme nemohli taky sexovat nesmí se dostat spermie na sliznici aspoň v našem případe. Takže sex jen s kondomem a ted jsi nejsem jista jestli nám říkal dr.že jenom v době ovulace můžeme se pokusit. Kazdopadne my jsme poctive dodrželi tři měsíční pust. Možná vam na nic nepřijdou. Ještě k tomu Podolí jestli mužů poradit běžte se hned ráno po příchodu zaregistrovat na recepci, kde dostanete číslo poradove. Pak to je jinak na celý den. Nejlepší je tam byt už ráno v 7. Podle poradovych číslech probihaji pohovory, jeden pohovor páru trvá cca 1,5 - 2 hodiny.

lussinka88
14. črc 2016

@blauen jasny v pohode... Ja jen chtela At si tady nekdo neprecte ze je snizena imunita a u BI protilatek proti spermiim budou mit nizky index... A prijde jim ze maj brat prednison, kterej jeste potlacuje imunitu. Ja bohuzel trosku vim o cem je rec, mam z toho statnice a uz v tom par let pracuju 🙂.

@renji Jinak ted uz je jedno v jakym si poradi. Nejdriv jdou vsichni na konzultaci a po vsech konzultacich se jde na odbery.... Maj to tak od ledna kvuli akreditaci... Ale je to celkem rychly. Odchazela jsem kolem 11

rejni
14. črc 2016

@lussinka88 Teda! Ty jsi nám to dobře vysvětlila 🙂 👍 no jasně když to máš a ještě v tom pracuješ tak víš o co jde přesně..

@lussinka88
@blauen Holky vy mě trochu děsíte 😀 že by jsme tam měli ztvrdnout celý den.. Přes telefon paní říkala, že to bude tak do 11..že by ten jeden pohovor trval až 2h!😲 To neřekla.. Tak to teda záleží kolik nás tam bude.. A jjj že si máme dřív zajít dole pro karty a pak pro pořadové číslo.. Říkala odběry já chlap spermio a pak ještě ta konzultace..v takovém pořadí mi to říkala.. No každopádně tam budem spěchat! Budem tam den předem na noc..

@blauen a vše kolem s užíváním mi pak řekne Dr kdyby mi tam na něco přišli..zatím neříkal nic podrobněji..Jejda s ochranou nebo vůbec jj 🙈 Takže i ten první měsíc užívání prendisonu se to může zkusit v době ovu? No kéž by nám nic nenašli! Já se tak bála, že budu mít třeba nepruchodne vejcovody protože mě můj Dr strašil s laparo vzhledem k mé děloze, prý je jak trojcipá hvězda..a v pořádku krom toho tvaru který na plodnost nemá vliv, spíš nemusí zvládnout první těhu.. A taky ta bakterie, kterou nám našli..Dr to nepotvrdil ale píše se že na plodnost vliv má..

blauen
14. črc 2016

@lussinka88 tak to je určite lepší, jak jsme tam byli v prosinci to bylo presne naopak a nekonecne, byli jsme tam od 7 AZ do oběda a to jsme meli 3 poradove číslo.

blauen
14. črc 2016

@rejni az přijdou výsledky tak my jsme jim je vezli a šli na konzultaci a něco kolem toho říkal, ale člověk tomu nerozumi a někdy je lepší i nerozumět než se zbytecne stresovat. A předepsal mi ten prednison manžel do toho taky uzival supradyn nějaké vitaminky a drželi pust i když jsme to myslím mohli ale jenom presne v době ovulace zkusit, ale Já to na sobe neodhadnu a riskovat pak dlouhodobější léčbu se nám nechtělo. Kdyby se nezdařilo iui říkal že se pak musí vysadit prednison na měsíc a začít znovu zkoušet iui. Je fajn ze u caplygina iui dělají 2 dny za sebou. To je super že se zvysi šance když máš třeba pak po clostiku více folikulku.

blauen
14. črc 2016

@katkaticha Ahoj mne pichli pregnyl Ve stredu A Ve ctvrtek Jsem sla Na IUI a v noci jsem slabe krvacela pak to šlo do hněda a dr. v patek mi potvrdil, že v to byla ovulace. Takže jsi myslím, že to mohla byt i ta predcasna ovulace. Ale nejsem doktor, lepší by bylo kdyby se podival do tebe doktor co se vlastně tou injekci stalo.

katkaticha
14. črc 2016

@blauen právě, že já si injekci píchla až dnes ráno, a lehce jsem krvácela už včera odpo... 😒 Je to celý na prd...

blauen
14. črc 2016

@katkaticha tak proc jsi nezajdes k dr. je to lepší než spekulovat, a aspoň budeš vědět, i sám dr.pokud jdeš na iui by se měl o to zajímat.

lussinka88
14. črc 2016

@katkaticha ja to mela stejne a v motole mi rekli ze injekce nevadi 🙂 akorat uz je po ovulaci (takze neni az tak rizena)

katkaticha
14. črc 2016

@lussinka88 diky moc... Ja k doktorovi volala a říkal, že buď je to pokles hormonu nebo předčasná ovu.
Když jsem ale měla v ut folikul 15 mm a pokud by ovu byla vcera, tak by folikul mel max 17 mm a to ude jeste asi nezralej,co?

lussinka88
18. črc 2016

@katkaticha uvidíš no.... napis pak jak jsi dopadla... kazdymu to proste praska jinak a nevis jestli to byla ovu. Drzim palce

lussinka88
18. črc 2016

@maslicko Ahojky, tak jsi na tom? už jsi se dlouho neozvala? Něco novýho?

lussinka88
18. črc 2016

Ahoj holky, jak jste na tom? Nám se konečně po clostiku 1-0-1 zadarily dva foliky na spravne strane. 🙂 V patek nas ceka první a poslední IUI, tak nam drzte palecky. Když to nevyjde, tak 2.8. začíname stimulovat na IVF. Všem držím palečky!!

jitule007
19. črc 2016

@lussinka88 uz 2.8. ? 🙂 není to nak brzo když mame MS den po sobe....me by to vychazelo na 7.8. 🙂

kastanek87
19. črc 2016

@lussinka88 no tak to je paráda 🙂 moc na tebe budu v pátek myslet!!!! Ať Vám to vyjde!!! Já jsem dnes 9DC a zítra jdu na kontrolu foliků, tak jsem zvědavá.

maslicko
autor
19. črc 2016

@lussinka88 ahojky 🙂 jojo máš pravdu, dlouho sem tu nebyla 🙂 No jsem na tom dobře..TT sice negativní a včera dorazila mrcha,ale byla sem na kontrole po 3 měsících na Clostilu a paráda, vejce jako blázen🙂 takže teď už jen čekat a plodit 🙂 co ty?

Strana