Začínáme s Clostilbegytem
AHojky holky, najdou se tu některé, které začínají poprvé s Clostilbegytem jako ja? Vajíčka mi dozrávají, ale málo, tak je potřeba je popošoupnout Clostíkem, máte s ním už nějaké zkušenosti?? 🙂 POpřípadě jak ho berete?
@rejni Jak ty dnes Reni? 🙂
@lussinka88 No asi se taky na to zeptám...
@janule1987jk jen je to v praze v Podoli a ve VFN. A pak myslim v plzni a mozna brno, ale tim si nejsem jista
@lussinka88
@janule1987jk Ahoj holky. Ani já nemám moc pozitivní zprávy.. Folici malí ☹ nebylo ani co měřit.. Tak jdu ještě ve čtvrtek, zda se tam bude něco dít, mám delší cykly ale už nedoufam ☹ tak minule 16DC už cysta 30mm a teď 14DC a ani ne 10mm..míň když neměřil.. Já to prostě nechápu..jsem smutná ☹ možná kdybych se rozhodla jít už teď na tu laparo tak se aspoň bude něco dít než to čekání ☹
@rejni Takže cysta se ti zmenšila? to je přece dobrá zpráva ne? Jako já koukala jak blázen, že ji tam zase mám :( a asi bych měla jít na imuno, protože to vypadá, že spermie nějak hubím nebo co :(
Holky tak já přidám taky něco do placu z dnešní kontroly, mám tři dominanty foliky, které mají okolo 14 mm tak čekáme do středy, znovu na přeměřeni, sliznice je krásně připravena, a čtvrtek pátek IUI. Ale beru to sportovně....je to naše první IUI tak si nedáváme žádnou naději, i když se říká, že štěstí sedne i na blbce 😀
@blauen A který jsi den cyklu? ta sliznice mě taky zajímá, vždy ji vidím na obrazovce, ale nechápu její funkci a proč musí dosahovat 8 mm? Nevíš více?
@rejni to je mi moc líto! ☹ heled ale kdyz mas delsi cykly, tak teoreticky by mohly jeste vyrust ne? 🙂 jeste neztracej hlavu! A ty na tu laparo nechces jit?
@janule1987jk dneska jsem 11 DC kontrola 13 DC a pak uvidíme....ted už jen mám obavy, aby všechno klaplo ze strany manžela se spermiem už bojujem rok....tak uvidíme...sliznice je důležitá, aby se embryjko zahnizdilo...
@janule1987jk na tu sliznici mi právě pomáhá hodně kontryhel a červené víno 😉 ale tu kontryhel jenom tak do 14 DC od začátku MS
@blauen a jak velkou si ji měla? Bože tolik věcí musí hrát do karet, tohle je fakt šílený 😀
@janule1987jk abych pravdu řekla jak je vysoká jsem se neptala, to mě nenapadlo, Dr. říkal, že je hezká vysoká a víc mě nezajimalo... 😖 jenom mluvil k těm folikum na jedné straně mám dva a na druhé jeden se kterým by to mohlo vyjít o více menších ani nemluvil...mně přišlo i ty tři málo, čekala jsem víc....ale to je těžko ...jj hodně věcí musí padnout do sebe, aby to všechno klaplo.....my podle počtu spermiek právě uvidíme jestli příští měsíc už nebude IVF 😢
@blauen taky již začínám o tomhle přemýšlet, ale chci na to jít, až mi opravdu řeknou, že jiná možnost není. Příjde mi, že mi ani pořádně neřekli, kde je problém.
@janule1987jk je fakt, že my pořádně taky nevíme po vyšetření v podolí jenom slýchávám o snížené funkci buněčné imunity, ale pořádně nevím jaký to vliv má na těhotenství....a máme zákázan styk bez kondomu krom ovulace
@blauen jo a tu inseminaci vam doporucili? Na taky povolili jen v dobe ovulace. Zajimalo by me kolik styku si predstavujou. My meli dva 😂... Snad to kvuli imunu neni moc a kvuli miminku malo 😃...
@lussinka88 po prvních dvou vyšetřeních spermiek mluvili jen o IVF že IUI nemá v našem případě smysl, ale ono se to zlepšilo do roka a najednou navrhl Dr. že je zase škoda to IUI nezkusit. Sex bez kondomu můžeme jen v době ovulace jinak prý ne do té doby než neotěhotním. My neměli od vánoc ani jeden styk blbě jsme pochopili doktora, myslela jsem že ani v době ovulace nemůžem 😀 no a styk s kondomem něco hroznějšího již nemůže být to radši budeme abstinovat 🙂
@blauen jo vy jste meli jeste k tomu spatnej spermiogram? A ovulaci se mysli jeden den nebo 2dny pred a jeden po? No s tim kondomem je to des. Pamatuju si jak jsem sla pro ne do drogerie. Pripadala jsem si jak pubertacka 😀 hlavne jsem nevedela ktery mam vybrat a o sexu nemluve. Ve ctvrtek jsem to nevydrzela po 4mesicich jsme spolu spali normalne... 🙈
@lussinka88 tak o koupi to ani nemluvím - to jsem hned pověřila manžela at se taky zapojí 🙂 já mám ještě na kondom (latex) alergii...hrozné...dneska nás obdivoval doktor at si tím pustem nezničíme manželství... 😀 naštěstí mám hodně chápajícího manžela......ale je to otázka času kdy to taky nevdržíme a vlítnem na to bez kondomu 😀 většinou ovulace se počítá 48 hodin (2 dny) ale nevím jak je to před a po přesně myšleno, ale proto nám budou dělat IUI 2 dny za sebou....tak jsem zvědava jj do toho ještě bojujeme se spermiogramem...s množstvím
@janule1987jk Cysta se zmenšila už přes dva týdny tomu,což jsem měla radost, proto už jsem mohla nasadit clostik a chtěli jsme to zkusit s pregnylem, zatím jsem měla dva cykly jen clostik.. A kde ti to imuno udělají? Jen někde v CAR?
@lussinka88 Narust by ještě asi mohli, můžu doufat ale když nemají už aspoň 10mm 14DC..tak nevím nevím ☹ no nechci je to operace! Ale právě proto jsme chtěli vyzkoušet i ten pregnyl jestli není chyba jen v ovulaci..
Ja prave nevim, kde tu imuno delaji ☹ musim pozjistovat. Snad i v okoli Ovy 🙂
@janule1987jk my jsme z Frýdku - Místku 🙂 a k vůli toho imuna jsme museli do Prahy do Podolí
@blauen no tak to je parada 😀 a co ti delali a vysledky ti rekli hned?
@janule1987jk trvalo to asi cca dvě hodiny to sezení, myslím, že berou jenom cca pět páru denně .....holkám brali krev, chlapi hodili jednotlivě do "komurky" a dávali svoje vzorky 🙂 a hodinu a půl pohovor hlavně nemoci v rodině, kde pracujeme ...zjištovali co by mohlo mít vliv na sperma...na výsledky jsme čekali cca 1,5 měsíce a pak jsme museli na genetiku na ní jsme čekali na výsledky cca dva měsíce
@blauen takže jestli chápu dobře, tak když řekli, že můžem bez kondomu, tak můžem dva dny 😀 tak to já si teda ještě dneska užiju... 😀 mám teda takový nějaký divný tlaky v podbřišku tak nevím co se to tam děje 😒 tak pak mi napis zážitky z IUI, taky o tom přemýšlím, ale asi si to nechám až do toho CARu. Nakonec jsem se obejdnala k Apolináři, tam je MUDr. Malíčková, někdo říká, že je lepší než Dr. Madar z Podolí, tak uvidíme.
@blauen genetiku uz mam, zitra jdu na pohovor. A co teda zjistili, jestli mohu vedet 🙂
@lussinka88 v době ovulace tak můžeš ty dva dny max. tři dny 🙂 jasně naslouchej svému tělu a pokud cítíš nějak divno může to být ovulka a já byt tebou tak do prubnu 😀 na IUI jdeme ve čtvrtek v pátek tak pak písnu pocity a jak to dopadlo...MUDr. Madar je hodně profláklý ale půsil na nás velmi sympaticky hodně se zajímal zbytek už jen byly výsledky z krve a ze spermia...
@janule1987jk na genetice nám nezjistili vůbec nic a na imunu mi zjistili sníženou buněčnou imunitu já tomu moc nerozumím co přesně (hrozí mi potraty a nějak špatně reaguji na partnerovo sperma), abych pravdu řekla, já se v tom moc nenimrám a do podrobna se nevyptávám, aspon se pak mín stresuju.....takže mi nasadili prednison (sex můžeme jen s kondomem)
@blauen to je sileny jen s kondomem 😀 to asi muj nevydycha 😀

@janule1987jk to je vysetreni imunity. Takova ta alergie na sperma, trofoblast atd. Tak beru leky na potlaceni imunity.. No nekdo rika ze je zbytecny nekdo ze je to potreba. Tak me to nedela problemy tak to uzivam