Zoufalá... Máte podobnou zkušenost?
Ahoj kočky. Nie som najmladšia.. Snažíme sa dlho. Skúsili sme aj 2x ivf, ale foliky nerastli. Po nejakych vitaminoch som bola u gyn na kontrole. Po 2 cykly videla 20 az 22mm folik. Nasledoval ovitrelle a snazenie doma. Žiaľ, nič z toho. Navyše - posledna ms v decembri a nedávno sme šli do CAR, co s tým. Ci native, ci soft... Vraj jedine DAROVANE VAJICKA... Zly HP, zväčšené vajcovody... Vraj prirodzene to nepôjde vobec a aj o darovanych pochybuju. Ze tekutina, co je vo vajcovodoch, sa moze vyliať do maternice a mozny plod zabit. Mate podobnú skúsenosť? Ci viete dať kontakt na nejakého liečiteľa? Uz vážne neviem, co si počať. Nemáme este ani jedno dieťa. V podstate ma v car odpísali... 😪
@levandule_k Naprosto s tvými názory souzním, ne vždy jde jen o to, že to nejde fyzicky, já se našla v psychosomatice a možností je hodně.
Osobně jsem nikdy neměla potíže otěhotnět, ale donosit dítě, až napočtvrté to dopadlo dobře. Byla jsem v lázních, chodila na TČM a jinak na sobě pracovala, opravdu je hodně možností a cest, taky můžu poradit.
@kevi1 co to tu plácaš. Vytiahla si to ty. Ja som sa branila, ja viem, co som vtedy písala. Sama si sa toho zastala, ze to české kočky nechápu, ze je to jazyková bariéra. Načo si sa ma zastavala? Vra to my tak zvykneme povedať. Bolo to mienené úplne inak. Bol unavený, co som chápala. Povieme to aj na seba, ze som bola totálne nepouzitelna trebárs v práci, ze som sa necítila dobre napríklad. Co tu hráš ľútosť. Absolútne to tak nebolo. A každá trochu normalna tu to tiez určite pochopí. A áno, viedli sme so ženami aj na inej stránke diskusiu o tom, ze im je do zufania, ze maju plodné dni a doma tichú domácnosť ako na just uz par dni, ze co robit. Alebo ze plodné dni su tu a chlap nemôže a nemôže. Ze to aj tym ženám príde hodne mechanické. To sú normálne veci, co sa stanú aj v dobrých domacnostiach. Ty si zrejme výnimka a máš to dona cukrové stále. Je to náročné aj pre chlapov. Zeny aj riešili ako primäť chlapa k sexu, ked maju plodné dni, aby sa necítil, ze je to všetko nalinajkovane v iste dni. Prestaň tu so mňa robit hyenu, co si nevazi chlapa. A urob mi láskavosť a uz neprispievaj. Myslím, ze si už dosť poradila. A prestaň klamať...
@rootham ahoj, chápu, že hledáš směr...ještě jsem ted četla že jsi několikrát potratila...napis mi prosím jestli ti u toho dělali kyretáž a kolikrát...bohužel mě to zničilo úplně a to jsem byal extra plodny typ ktery owehotněl z každého nechráněného styku...AMH mám ve 38 letech jako 18 leta...a FSH 2 DC 7.8 a 23 DC 3.3 což se prý taky dá...ovulaci mám každý měsíc a přesto jsem skončila jak jsem skončila bez vejcovodů, právě po zánetech dělohy způsobených kyretaží na kterou mě poslali kvuli zamlklému těhu a mé tělo ho nechtělo pustit...pak už jsem pořád jen samovolně potrácela..trpela na krvaceni mimo cyklus a nekolik doktoru at to neřesím a těhotním...do toho me partner nakazoval streptokokem alagaciae do spodku i krku...nevedeli jsme to nemela jsem ve spodku typicky priznaky žádne vytoky zapach nic...a s krkem jsem koncila 7 x ročne na atb..takže za 5 let mi to tak zhuntovalo organismus, že doted se davam dokupy...a teda k tomu co ti chci rict, nekolika doktoru jsem se ptala jestli mi nemohli nic udelat s delohou, protože ja jsem byla uplne jinak v poradku imuno v poradku, genetika pllodu v poradku, nase genetika ok...a oni se mi vysmali ze jsem magor...tak jsem otehotnela naposledy jedno embrio zaroven v deloze kde jsem ho potracela druhe ve vejcovodu ktre se vyvyjelo a museli mi ho vzit...pak uz mi nezbyl ani jeden vejcovod...skoncila jsem v reprofitu v Ostrave kde je jeden uzasny gynekolog MuDr. Vrána a ten me podporil v mojí teorii ze mi prose s tou delouhou mohli něco udelat a posala me na hystereskopii delohy a bác potvrdilo se 1/3 srostlé dělohy poroz na ultra to nikdy neslo poznat...je opravdu nutne vzdy vysetreni kamerou...ted mám srust odstraneny a nejspise pujdeme zkusit IVF
kazdopadne pokud se rozhodnes to vsechno jeste zkusit nebylo by od veci pred tim vložením mít jistotu, že máš dělohu v pořadku prave bez srustu a jizev ktere by mohli znemoznit uhnizdení embria, u nás se to dělá i ambulantne a je to opravdu v pohodě. pouvazuj o tom at más proste jistotu...a jak rikam zkus si založit téma prave na darovane vajička, myslim že ti pouzou i prime zkusenosti žen...jak rikam i kdyby tam z tveho genofondu bylo 5% tak přeci to stojí za to...a ani to si myslim není rzhodujicí bylo by to tve ditě...drzím palce a přeji hodne sil, protože pro nás zeny je to prostě velmi náročne vsechno ppdstupovat, ale zvladnes to neboj
@kevi1 teraz tie tvoje víťazné správy čítam uz neospalá a nedá mi... Ked si to uz tak vytrhla z kontextu, mala si sem prilepiť moju pôvodnú správu aj tvoju zastanie sa ma. O tej som ja písala. Máš pravdu, túto si ani nepamätám, pretože som ju písala v nervoch a chcela dotyčnu vytočiť, tak ako ona pre nepochopenie mňa. Jasné, ked to čítam, znie to otrasne, ale ako hovorím, to bol zámer. Mnohé su tu necitlive. Tak aj mne to vtedy bolo jedno. Myslela som, ze tu všetky ťaháme za jeden koniec...
@europa00 si skvelá. Ďakujem za názor, rady a podporu. Ja som mala 3 kyrety. Je mi ľúto cim všetkým si si tiež prešla. Pane Bože, ozaj to my ženy nemáme ľahké. Nie len telo trpí, ale tá psychika dostane tiež hodne zabrať. Moc moc ti budem držať päste, aby si sa tiež dočkala vysnivaneho voňavého batôžka. Moc ti to želám po toľkých problémoch. Zasluzis si uz tiež kus radosti z bábätka.
@kevi1 Prosím tě, už to přestaň řešit. Už si řekla všechno co si mohla, už jsme to všichni četli a už to začíná být opravdu obtěžující. Jestli si to spolu chcete vyřídit, tak si pište přes soukromé zprávy ale tohle je opravdu zbytečné. Myslím, že bude rozumné, když už si spolu psát nebudete - prostě se neshodnete na ničem. A všem se dost uleví a ten kdo si bude chtít s autorkou psát na téma které aktuálně řeší, tak bude moci pokračovat v této diskuzi. Díky
@vitezove nehnevaj sa, ale ja autorke neodpovedam, tak ako chcela.. oni ma tu furt oznacuju... tak co mam robit. Ja som to prestala riesit ale ona ma znovu oznacila a znovu som jej neodpovedala. Pridavate sa dalsi, ja som predvcerom vecer uz neodpovedala, ani na to vcera som jej neodpoveda.. tak, ako si ona priala. Ale ked ma dokola bude niekto oznacovat, tak je tazke to ignorovat. Tak s tym prestante a problem vyrieseny. Idem to zmazat a bola by som rada, keby ma tu uz nikto neoznacoval vratane autorky, ktora nechce, aby som jej odpisovala.. tak naco ma furt oznacuje?
Nam mela pomoct jen adopce, nic nemělo být možné. Nakonec mám dvě děti přirozeně. Ale měli jsme zažádáno o adopci, takže se mysl a tělo asi uklidnilo. Já chtěla s mužem děti a původ nám byl jedno. Nakonec to dopadlo. Zkuste se zaměřit na něco jineho, je to asi ta nejtezsi vec, ale nezbytna. Drzim pesti, ale opravdu zkuste zit jinak, zit pro neco jineho, pokud alternativní cesta neni pro Vás. Znám více párů, kterí se dockali po deseti a vice letech neplodnosti svych vlastnich a prirozene. Hodne stesti
@journals ďakujem ti. Tiež nechápem, co to sem vtiahla. Cítila som potrebu brániť sa. Tak ako v tom príspevku o 'darcoch'... Dotyčnu vtedy som chcela tiež vytočiť. A nechápem načo vôbec čítala diskusiu, ku ktorej nemalo co povedať okrem toho, ze som mala mať deti v 20tke. Taká chytrá sme tu každá, ze vtedy to ide najlepšie. Ona určite vtedy odrodila.

@kevi1 ja som vlastne aj pisala, ze mi povedali v car, ze prirodzene to nepôjde. Tak nechápem, prečo tu píšete, ze také veci nechcem počuť, ked toto uz viem a vlastne som to pri otvorení duskusie písala. Tiež som pisala, ze stimulka, teda ivf nepostupovalo ako malo. Takže aj to viem, ze opäť nepôjde. Neviem, o co Vám teda išlo týmto zosmiesnenim ma