Zvládneme to s miminkem? Nepokazí se náš vztah?
Ahoj holky, s přítelem jsme se rozhodly, že se budeme snažit o mimi. Ale mám z toho takové smíšené pocity.. Strašně to chci ale na druhou stranu se bojím. Mám strach jaký bude náš vztah, jestli se to celé nepokazi. Mám strach,že už nebudeme mít čas pro sebe, že si jen tak nezajdeme s kamarádama sednout, že si nezajdem do kina,na večeři,na dovolenou,že ztratíme veškeré hezké volné chvíle kdy jsme spolu.. Měla jste takové obavy některá také? Případně jaký byl váš vztah když se narodilo mimi, zašli jste si někdy někam s partnerem sami?
@zuzakova tady je zakopany pes.... jde o to,.ze pritel chce dite... pro Tebe je zakladni otazka,.zda to dite chces taky, protoze to budes Ty, kdo se bude o nej cely den starat. Pokud Tva odpoved je,.ze dite chces, ale jeste se na nej necitis, rekni to priteli, pokud Te miluje, pocka. Pokud ale dite nechces, rekni to priteli na rovinu, at se podle toho zaridi
Já to měla spoustu let tak, ze jsem se bála, jak podelim lásku mezi dítě a manžela. A upřímně je to prostě teď jiné, ale myslím, že je to chvilkova záležitost. Malá má 4 měsíce a prostě ty zacatky jsou náročné, není moc času, ale bude líp. Vždycky jsem říkala jak strčím dítě babickam ale realita je taky jiná. Ony by asi pohlidaly ale já zatím nemůžu malou opustit. Další věc je to, ze na mateřství se podle me prostě nepripravis dopředu, to je taková pecka! Vsichni mluví jen o tom, ze se nevyspis ale nikdo se nezmini ze se asi nestihnes vycurat 😂 ale opravdu záleží na tom jaký budeš mít mimco a to ti nikdo dopředu neřekne ☺
Přišla jsem o svobodu, odešla kvůli dítěti z práce, s partnerem to přineslo řadu krizí, rok jsem nespala, párkrát si sáhla emočně na dno... asi jako spousta jiných matek. A víte, co? Neměnila bych. Protože jsem taky získala skvělého syna, s manželem jsme to ustáli, svobodu jsem pomalu získala zpátky, jsem emočně silnější, naučila jsem se mnoho věcí o sobě i partnerovi... A hlavně jsem získala lásku svého života. Čekám druhé. Vím, že to bude náročné. Už je. Je mi šíleně blbě, se synem si moc neodpočinu, na manžela jsou kladeny větší nároky a někdy mu to leze na mozek. Ale jdu do toho. Protože vím, že náročné jsou tak ty první dva roky... a pak už máte zase tu svobodu, ty chvilky jen ve dvou... Už vím, že to, o co přicházím, je jen dočasné, ale to, co získávám, je nesmírné... Rodičovství není p...l, ale je to nejvíc, co můžete získat.
tak ztráta svobody je jistá, na různě dlouhou dobu v různý míře intenzity... ale to dítě ten vztah spíš znásobí, ty zážitky, i jen obyčejný bytí, starosti a radosti... jo, nikdy to už nebude jako dřív, ale podle mě je ten stav s dětma lepší, hlubší, smysluplnější, krásnější... a všecko to děsně utíká. je potřeba si to užít, a dokud sme mladý, pokud možno.
@zuzakova ahoj za mě takto, před dítětem cca rok spolu uzasny sex kazdej den i několikrát denně. Jednou týdne jsme šli někam na vecu nebo si ji objednali, chodili na koncerty,s kamosema,..
Po mem otěhotnění ja na rizikovem takže na nemocensky doma.. vychazky 13-19h.. děs bes.. pak svatba v mem 6mesici tehu.
Manzel se bal semnou i spat aby se něco nestalo dítěti hruza.. no a po narození malého.. moji rodiče 300km daleko a jeho bydlej s nama ale do všeho nám kafrali. Nikdy malého nikam nevzali. Nehlidaj max když to je fakt nutný tak s recma tak ze mas vecerku a pak to slyšíš jeste takže moc ani nedávám hlídat. Tím pádem spolu téměř vubec sami. Unaveni, nervozni a spat chodíme s dítětem s manzel sex s dítětem v pokoji ani nahodou. Takže sex 4x do roka. Teď jsme spolu 5let (za poslední 2r měl 5milenek) nastesti se z toho vždy probral ale pro mě uz to poslední byla konečná. Teď cekame dvojcatka. Ja jsem nepreletavy a dlouhovztahy člověk co za rodinu bojuje aby byla kompletní a fungovala. Kdyby se teď spustil odejdu i s detma. Uz by to bylo až až. Ale doufám s věřím ze v něm je porad dobro s ze v duši je ten koho sem si brala. Kdyby něco napis sz a ptej se. Hlídání tedy nemame a jsme tedy stále spolu
Bydlime 1000km od rodiny ...takze kdyz se narodil chodil s nama do restauraci na vylety po obcgodech ...spinkal nebo si hral 😉 cim je starsi tim vic se programu toci kolem nej ...pokud mas nekoho kdo vam treba 2c do mesice pohlida staci to na zajiti do kina nebo veceri a myslim ze to vztahu prospeje 😉
@coreprincess i presto, ze Te podvadi jsi s nim planovala dalsi dite? A myslis, ze ted, kdyz ho zase ceka pust, bude verny? No... drzim pesti. Nemas to lehke 😔
@zuzakova tak podle nekterych uzivatelek jsem asi divna, ake zadne takove obavy jsem nemela. 😀 A to mam sve rodice sloro 100km a tchanovce 300km daleko. Brachu ve stejnym meste, ale diky jeho skvele zene, ktera ho odtrhla od nasi rodiny, se stejne nebavime. Takze vsecko je to jen na nas. Dite stejne porad kojim, takze hlidani pres noc nejde, max na dopo/odpo bez spanku. A vubec mi to nevadi.
Náš vztah se po narození dítěte vůbec nezměnil. Času na sebe máme dost, ale sami spolu nikam nechodíme. Dřív jsme šli jednou měsíčně do kina a na koncert a to bylo taky všechno, takže nám nic nechybí. Na první koncert od porodu půjdeme v červnu a pak zase začneme chodit častějc, malé bude půl roku a jednou za měsíc nebo dva malou její babi ráda pohlídá 🙂 No a sex stejnej před, během těhotenství i po porodu.
@priefi bohuzel mě podváděl za poslední 2roky s 5ti holkama. A to predemnou měl jednu jedinou a 5let. Ja ho bohuzel miluji i prez toto ale neříkám ze to nebolí a není to těžké to je a moc. Ale doufám ze tam jeste je ten kterého jsem znala.. a ze když bude mít 3deti ze nebude natolik blbej sby si delal 4te nekde jinde s pochybujubze by ho jiná se 3ma detma chtela. Stejne tak snad pro ne bude chtít byt vzor a ne ten spatnej tata tak uvidíme. Každopádně ja jsem připravena pro své deti udelat první poslední ziju pro ne. At s nim nebo bez nej kdyby to neslo treba
Nevím, já mám úplně jinou zkušenost než je asi průměr nebo co 😀Se společným dítětem taky přišel tehdy přítel (dnes už manžel), souhlasila jsem protože jsem neviděla jediný důvod proč do toho jejít. Spis naopak, po 7 letech vztahu a 4 letech společné domácnosti a intenzivního cestování (kvůli proti sportu), jsem se těšila, ze se náš vztah zase někam posune. Nedovedla jsem si představit lepšího partnera, kromě jiného i proto, ze mi bylo jasné, ze k tomuto rozhodnutí proste dozrál... (já už jedno dítko měla a on zakusil, co výchova obnáší). Podařilo se nám ihned, radost obrovská nejen u nás dvou, ale napříč rodinami👍 Byl a je mi oporou ve všem, od porodů (přibylo další mrně😍) až po každodenní rutinu. Pro nás oba začala nová etapa, které jsme se přizpůsobili a moc si to užíváme. Pravda, nepotkaly mne žádné nevolnosti ani hormonální bouře, těhotenství, 6n i další dny jsem byla v naprosté pohodě 👌 rok po porodu syna jsme se vzali a pořad máme skvělý vztah❤️ Ne ze bychom se někdy nerafli, ale jsou to spis takové provozní prkotiny😂občas si někam zajděme jen ve dvou, večeře, kino, pracovní večer, ale i na kratší dovolenou, letos jedeme do Francie, loni jsme byli v Římě 👍 je strašně důležité nezapomínat být “jen” mámou a tátou, ale i partnery, milenci a prodevit si lásku a zamilovanost 👍 hlídat budou babičky společně, jinak je máme dost daleko, ale na tyto naše “úlety” moc rády vždycky přijedou a s dětmi si to naplno užívají 😀
@coreprincess snad ano, snad Te uz nezrani. A jak ses vlastne dozvedela o vsech tech zenskych?
Ahojky, vyhledej na netu knihu Prvootec, je tam dostupnych par prvnich kapitol a docela trefnych. Asi takhle, jedine spolecne chvile mame v sobotu a v nedeli dopol hodku a pul, kdyz mala chrupe. Je ji sest mesicu a byla jsem bez ni pouze dve hodky. Hlidani nemame, takze se nikam dlouho na vecu ve dvou nedostaneme. Stejně bych nikdy nemenila💕 je to to nejuzasnejsi, co se nam v zivote stalo. Paklize budes mit schopny babicky a nebudes kojit, tak si muzes vandrovat, jak budes chtit-mam kamaradku, co dva mesice po porodu proparila celou noc-asi tu plati, jaky si to udelas, takovy to máš.
Pche...kdybych mela pred detma premyslet, jestli si je poridim...nez jsem otehotnela, obe matky (moje a partnerova) furt hucely, kdy uz budeme mit ty vnoucata, kecy o tom, jak budou hlidat.
Pak jsem otehotnela...dvojcata...od zacatku rizikove. Predcasny porod. Psychicky teror od tchyne...neustale chtela informace, fotky (aby mohla ukazovat v praci). Vozila, dokud kluci sedeli v kocaru. Moje matka nevozila a nehlidala nikdy. Cekame dalsi. Planuju, ze u porodu budu sama a manzel bude s detma. Kdyz oni sami s detma byt nechteji, ja jim je nutit nebudu.
Deti jsou to nejlepsi, co me potkalo...ale jsou dny, kdy si to musim nekolikrat zopakovat, protoze dvojceci obdobi vzdoru je v 8.mesici tehotenstvi narocny.
Na druhou stranu...deti jsem si poridila ve 30 letech a nelituju. Predtim jsem si uzila vseho dost, takze mi nechybi nic a urcite nemam pocit, ze mi neco uteklo, utika ci utece. A manzela miluju snad vic nez pred detma.
P.S. Mluvim sice jen v 1.osobe jednotneho cisla, ale bez manzela bych asi mluvila jinak. Je skvely tata i manzel.
@priefi bohuzel smskama, telefonování na zachode, pak mě i lidi i anonymove informovali, no a o poslední sem měla tušení byl co pátek pryc a doma v 9rsno tak sem si říkala ze kalit asi nebyl.. takže sem mu vlezla na mail..prez mail si nechala na mobil jeho poslat heslo na obnovu hesla nás fb a bohuzel takto.. vymlatila sem ho z postele a uz to jelo jeho sem dorezala a pak sem jela ji setrvat k ni do práce 😂👊
@priefi a jinou se zapomněl odhlasit na fb a ja doma se synkem na mateřský takže mi naskočil jeho chat aktuálně..takže jsem tam oboum odepsala 🙂 :D
@coreprincess ty jo, tak to te nechapu ani omylem....jednak nechapu proc chodite spat s ditetem? Ono se to samo proste neudela a pokud ma pokojicek, tak nevim, proc teda spi s vami. My taky obcas padame na hubu, manzel do toho vlastnorucne stavi jeste dum, takze je o vikendech na stavbe, ale cas na sebe si vzdycky nejak udelame, protoze o tom to je preci. A kdyz uz teda vidis, ze te jednak podvadi a vas vztah je celkove takovej divnej, proc s nim proboha hodlas mit dalsi deti?
@zuzakova já jsem si takové obavy nepřipouštěla, ale pak bylo pravdou, že po prvním porodu se ten život úplně otočil a jen tak někam dvou už to fakt nešlo, je to pak komplikovanější, člověk musí být připraven si i něco odříct, na druhou stranu spousta věcí jde skloubit i s mimčem a hlavně záleží, jak ochotné a hlídací babičky nebo tety máte a jak daleko 😉
@coreprincess a co Ti k tomu rekl? A co Ti ony na to rekly? Ta v te praci asi mela opravdu radost 😅
@coreprincess a ditko ma u Vas v loznici postylku, anebo s Vami spi v posteli? Pokud spinka v postylce, tak nic Vam nebrani do toho prastit, ne? A pokud u Vas v posteli, tak sup do jineho pokoje 😊 Mam obavy, ze pokud bude mit pust, tak bude opravdu nepoucitelny... a ted v tehu zase muze prijit rizikovka a zase nic... Ja bych to nezvladla, ja bych ho nevykopala z postele, ale po prvni milence ze zivota. Jasne, mezi Vami to muze byt vselijake a beres to tak,.ze jste spolu nespali, tak proto, ale uprimne, ani to, ze jste meli pust to neni omluva pro neveru. Ale chapu, pro rodinu mu chces mu dat jeate sanci. Laska dela divy. A jakym zpusobem se Ti omluvil?
Já bych řekla, že pro mě je největším omezením ve "svobodě pohybu" kojení. Nejsem typ, který vytahuje prso na veřejnosti, takže žádná vycházka (ať už osamotě nebo s kočárem) nemůže trvat déle než tři hodiny. Mimo domov jsem zatím kojila akorát u rodiny nebo přátel, kterým to nevadilo a byli s tím předem srozuměni.
Taky kvůli tomu nemůžu spát na břiše (je to nepohodlné a navíc hrozí retence), takže se často budím pokroucená a bolí mě záda, byť máme dobrou matraci. Jako ten půlrok to šlo nějak vydržet, ale teď po 8,5 měsících mám toho fakt dost. Věčně řeším nalitá prsa, když nešidím pitný režim, tak se mi tvoří hrozně mlíka a je to otravný.
Syn se samozřejmě jen tak odstavit nechce a vidím to ještě na dlouho. Někdy fakt závidím maminám, které mají dostupné hlídání a dítě na lahvi. Klidně si můžou dát i víkend s partnerem někde mimo a nemusí řešit to co já.
Jasně, kojení je pro dítě nejlepší, bla bla bla. Ale mně to takto prostě nevyhovuje.
Prarodiče máme daleko a být s miminem většinu doby sama (přítel chodí do práce) mi někdy taky leze krkem. A k tomu to nekonečné noční vstávání. Přiznám se, že toto období mě vůbec nebaví a už se těším, až půjde do školky.
@blackhole S tím kojením se to časem hodně zlepší, s příkrmy nakonec budete kojit mnohem méně a prsa si zvyknou... Kojila jsem do roka a půl a ke konci už jen ráno po probuzení... První rok je největší záhul, pak už je to jen a jen lepší, cca od roka a půl jsem si to začala užívat, vydržte, bude líp!
@dc2015 přikrmuji od ukončeného 6. měsíce, ale jelikož syn odmítal různá pítka i savičky a z hrníčku taky pít nechtěl, tak ho kvůli tekutinám dokojuji. Bohužel v tom nemá míru a vypije tolik, že pak často blinká. Předevčírem dokonce "na jeden zátah" vyzvracel asi tak půlku oběda, tak jsem se rozhodla, že alespoň po obědě ho už kojit nebudu a kolik vypije z hrníčku, tolik vypije. Pomohlo to a neblinkal, ale je to boj. To, že mám vydržet, slyším od začátku :D První 3 měsíce prořval, do půlroku jsme řešili prdíky, na které nic nezabíralo, pak se to trochu zlepšilo, ale přišly příkrmy, takže zase zhoršení no a teď se mu klubaly zoubky, takže taky super... Prostě vždycky přijde něco dalšího, co mě demotivuje. Ale zkusím myslet na to, že to bude lepší 🙂
Naprosto souhlasím s blackhole, mám to stejně, na dceru jsem se moc těšila, ale od začátku je to uřvané dítě, nejdřív prdíky, aktuálně zuby a v noci prostě vstávám co 1-2h, nebaví mě nic, dělám vše jako robot, jenže jako musím. Vše mě vytočí do nepříčetna, nevyspalá, nejvíc mě nasere manžel jak ještě přijde v pohodě z práce. Závidím mu, šla bych hned do práce, prostě mě to nebaví a byla bych ráda, kdyby to vše skončilo a malá šla do školky. A to chce manžel ještě druhé, bych fakt vylítla z kůže. Přijde mi, že mi život utíká a já hniju s dítětem doma. Hrůza! 😢
@zuzakova v sestinedeli pokud budeš kojit tak si skutečně ani neuprdnes. Ber to s nadsázkou, ale skutečně ten malý tvorecek te potrebuje a me nevadí mít malého celý den sama. Teď mu jsou 4 měsíce a užívám si to. Ano změnil se nas partnersky vztah, protože máme dítě, ale o to víc se milujeme a jsme šťastný spolu všichni. I partner by měl pochopit, že už nikdy nebude všechno jako dřív. Můj manžel jde občas s kamarády, ale mě to nechybi. Během dne si dělám svuj program a snažím se dělat veci, které mám ráda i s malým. Jo a pochybnosti jsem měla taky, když se blížil porod- co já s tím malým jako budu dělat 😉
@zuzakova vite jiste, ze rodna bude ochotna hlidat? My mame babicky taky blizko, taky jsme si naivne mysleli, jak budou hlidat, jedine vnouce atd.
Jinak zname, co maji ty hlidaci babicky, tak ty svobodu ztratily max.tak na prvnich par mesicu.
@verinka88hb jeee to jsem ráda že nejsem jediná kdo ma tyhle pocity. Neboj bude lip. Ja v tom věřím 😂
@zmrzlinka Já taky, protože mi nic jiného nezbývá 😂

@zuzakova já myslím že kdyby jste stále myslela na užívání a tak tak nikdy ty děti nemáte. Pokud si oba děťátko přejete tak moc dlouho nečekejte 🙂