Cvičení podle Mojžíšové. Pomohly Vám cviky k otěhotnění?

klonkytka
9. říj 2019

Ahojte všechny snažilky a maminky. Pomohly vám cviky podle Mojžíšové k otěhotnění? Cvičili jste sami, nebo podle zkušeného fyzioterapeuta. Chci začít cvičit, tak se ptám, zda to má smysl. Děkuji..🤗

evula19
9. říj 2019

Já jsem cvičila, ale i tak jsem otěhotněla až díky IVF,i když si myslím, že cvičení pomohlo a jako bonus jsem se zbavila bolesti zad. Každopádně doporučuji najít si zkušenou fyzioterapeutku, cviky je dobré se naučit pod odborným vedením a opravdu cvičit každý den + mobilizace kostrče (já jsem podstoupila dvakrát). Cvičení mi napsal gynekolog a chodila jsem tady ve městě, ale přišlo mi divné, že nechce dělat mobilizaci..kolegyně mi pak doporučila fyzioterapeutku z Olomouce a ta ze mě byla v šoku, jak mě to tady naučili a bylo to celé špatně! Takže jsem 3 měsíce zabila špatným cvičením...

pavlusak
9. říj 2019

@klonkytka za me ANO, snazili jsme se 15 mesicu po mesici a pul cviceni plus 2 mobilizace( ani nebyla nutna ta pres konecnik ) jsem nasla //, nyni jsem v 15 tt! Puvodne jsem zacala cvicit jako pripravu na IVF, na ktere ani nedoslo😄🍀

lenka_tom
9. říj 2019

@klonkytka Já byla těhotná 5 dní už když jsem šla cvičit poprvé, takže to nemůžu přičítat cvičení. Ale i tak mi to přišlo super a doporučila bych spíš zkušenou terapeutku. Třeba hned ten základní cvik, co mi dala, nikde a internetu ani v knihách nenajdeš.

baruska24
9. říj 2019

@klonkytka ahoj já začala cvičit když nám nevyšel první pokus ivf s fyzioterapeutkou plus jsem ještě chodila na akupunkturu, druhý pokus vyšel hned. Tělo se mi uvolnilo za mě ano asi to pomohlo, ještě jsem pila čaj od mojžíšové

helena1033
9. říj 2019

Já začala cvičit pod dohledem fyzioterapeutky ( 1x za 14dni u ni jinak sama doma 2x týdně) a zabralo to ......jen bohužel zamkle trhu a v 8tt revize. Ale začínám zas Pomohlo mi to se i uvolnit psychicky i fyzicky. Plus kontrihel a kyselina listová.

malenka3
10. říj 2019

Ano, já na to nedám dopustit, i díky Mojžíšové jsem 2x otěhotněla.
Nejdřív jsem cvičila sama, podle internetu. Pak jsem se rozhodla, že si zaplatím kurz s fyzio jako poslední věc, kterou udělám před IVF. Měla jsem 5 hodin cvičení, naučila se asi 15 cviků, podle internetu jsem samozřejmě cvičila blbě, klíčové je, kde jak přesně zapojit dech, dýchat do břicha a to tě internet nenaučí. Po 3 měsících cvičení jsem absolvovala mobilizaci kostrče (tedy až poté, co ty svaly pánevního dna byly posílené a dokázaly se už udržet, nikoliv hned na začátku cvičení, jak se to často dělá). Do měsíce jsem otěhotněla.

Druhé těhotenství jsem půl roku předtím začala Mojžíšovou cvičit už sama. Pak chodila chvíli na fyzio, dostala pochvalu, že můj stav je výrazně lepší, než před prvním těhotenstvím. Pak si došla na mobilizaci kostrče a do 3 měsíců byla těhotná.

Doporučuji to spojit s fyzio, která poví, kde přesně je potíž a na co se zaměřit. Cvičením nic nezkazíš, ale bez fyzio to nemusí stačit.

klonkytka
autor
20. říj 2019

děkuji všem za užitečné rady 🙂 a díky vám a modrému koníkovy v tom nejsem sama 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru