icon

Jak na holčičku a jak na chlapečka?

helinkaaa
14. čer 2017

Dobrý den,
ráda bych se zeptala jestli je to pravda a nebo s tím má někdo zkušenost - měla bych ráda chlapečka ale mám obavy, že budu mít holčičku (tak či tak,aby jsme byli hlavně zdraví). S manželem jsme se rozhodli mít rodinu. Na interneru píšou ,,návod,, jak na chlapečka a jak na holčičku. U chlapečka, pravidelný sex, čerstvé sperma a především vše uskutečnit v den ovulace nebo den po. U holčičky, sex klidně po týdnu (spermie vydrží déle).
Máte s tím někdo zkušenost? My jsme vše uskutečnili 2 dny před ovu a pak v den ovu. Zatím nevíme, co čekáme ale já myslím, že to bude holčička.
Děkuji, odpovědi.

agnes2ivory
14. čer 2017

@helinkaaa promin, ale tohle je proste 50:50 😀 😀 😀
O tech babskych radach jsem slysela. I o tom, kdy mit sex - to jedine dava trochu smysl, nicmene spermiim proste neporucis, ktera tam ma byt prvni a spojit se s vajickem 🙂
Jak pises - neni nad to mit zdrave dite. Co ma mezi nohama je naprosto nedulezite 🙂. Drzim palce, at se vam splni prani.

jezz1e
14. čer 2017

Tahle babská rada vychází z prostého faktu, že ženy jsou obecně o něco odolnější už od embrya. Takže pokud byl sex delší dobu před ovulací, je mírně větší šance, že přežily ve větší míře spermie s X. Ale "klučičí" spermie nejsou o nic rychlejší, takže při sexu v den ovulace je to fakt 50:50.
Na plánování sexu nejen podle ovulace, ale ještě podle chtěného pohlaví, bych se vykašlala, pokud si nechceš partnera spolehlivě znechutit.

jitulka89
14. čer 2017

asi to moc nefunguje, kámoška s přítelem spolu spali každý den a čekají holku :D

helinkaaa
autor
14. čer 2017

Tak na internetu píšou vše možné věci,chtěla jsem se zeptat jestli s tím má někdo zkušenost,jestli se tím někdo zabýval. Jak jsem řekla - v první řadě aby bylo zdravé. Manželovi je to jedno,tak se musíme nechat překvapit. Nicméně mne by potěšil chlapeček, do budoucna by pak mladšího sourozence chránil 😇

terykk
14. čer 2017

Tak ja bych mela čekat holčičku podle toho co jsi psala 😀 a bude to klučík 😅 spis bych potřebovala návod na tu holku 😂

helinkaaa
autor
14. čer 2017

Asi je to 50:50, nebo je to každému souzeno,někomu holčička někomu chlapeček. Moje mamča vždy říká, že to co chceme si nesmíme přát, protože se nám narodí to opačné pohlaví 😀

tesarovani
14. čer 2017

My jsme dělali kluka a narodila se holka, pak jsme dělali holku (už jsme věděli, jak na to) a narodil se kluk, takže tak👌

mercedesse
14. čer 2017

No spíš nevím, kde bereš tu jistotu, že by maldšího sourozence ten starší chránil. Mám staršího kluka a mladší holku a chrání spíš ona jeho. Já zas říkala, co bych dala za to, aby byly opačně, že by se holčička o miminko spíš starala. Jo a oba jsme je dělali asi stejně, takže četností styku to nebude.😉

misutka007
14. čer 2017

🙂 tyhle teorie mě baví...kdo mi řekne jak jsme to udělali my? Já fakt netuším 🙂

helinkaaa
autor
14. čer 2017

Dobře děkuji, alespoň mám jistotu, že u každého je to jinak. Myslela jsem si,že to jde hodně ovlivnit ale zdá se, že je to prostě bohem dáno komu co nadělí. Znám spoustu vrstevníků co mají chlapce a ti chrání menší sourozence tak se mi to líbilo ale zvládnou to jistě i holky jak píšete 🙂

andreasustrova
14. čer 2017

Jej to jsou starosti... a co kdyby to byla holka? Nic s tím nenaděláte a budete nakonec rádi a milovat ji stejně, ať je to cokoli. Já u první také chtěla holčičku a narodila se mi. Teď s druhým se chci nechat překvapit, protože už je to dané a stejně to neovlivním a jsou jen dvě možnosti... buď kluk nebo holka. 🙂 Hlavně zdraví, ale budu ti tedy přát chlapečka.

kerol2016
14. čer 2017

Tak podle dvou tvých teorii bych měla mít kluka a mame holčičku😀 já jsem si ji moc přála a od začátku jsem tomu věřila a vyšlo to. Dle početí jsme měli sex každý den v tom tydnu i den ovulace. Takže asi tak😉 ale ve finále je to opravdu jedno, přej si draví ne pindíka

andreasustrova
15. čer 2017

Já dnes četla, že to záleží i na poloze. Když jsi nahoře tak holka a zezadu prý kluk... No dělali jsme to zezadu a máme holku. Některé babky rikaji, že když je aktivnější žena tak to bude kluk a když chlap tak holčička. 😀

vanea
15. čer 2017

Četla jsem o tom v knížce od Pařízka =) ve zkratce jde o to, že spermie nesoucí holčičí chromozomy vydrží delší dobu, takže pokud plánujete holku, je větší šance na ni, pokud spolu budete mít sex 2 dny před ovulací - ty chlapecké mezitím pozbydou schopnost vajíčko oplodnit, nebo úplně zahynou. Chlapecké spermie nesoucí jejich chromozomy jsou totiž méně odolné vůči prostředí, vydrží max několik hodin, takže je ideální sex přímo v den ovulace. Spermie se ale mohou různě namísit, takže jistota není nikdy, i v den ovulky se vypustí spousta "holčiček" ;) Nicméně týden je opravdu přehnané tvrzení, v dnešní době se uvádí životnost spermie max 5 dní, přičemž oplodnění schopné jsou tak 3 dny. Ale jsou i výjimky pochopitelně, pokud je ideální PH a další faktory ..

vanea
15. čer 2017

mimochodem nám se chlapeček povedl přímo v den ovulace =)