Je mi 16 let a nejspíš jsem těhotná. Je ještě brzy na test? Mám to říct mamce?

1. črc 2020

Zdravím, je mi 16 a mám přítele něco přes 5 měsíců. Asi 3 týdny zpátky jsme se rozhodli mít náš (obou první) sex. Použili jsme kondom, ale mám takový špatný pocit, že byl asi porušený. V tu chvíli jsem si toho ani nevšimla, teď mám ale opožděnou ms už o 9 dní, která je jinak pravidelná. Nemám vůbec žádné příznaky, jen mám nadmutý podbrisek, podobne jako před začátkem ms, ale vubec se necitim, jako by měla přijít. Je ještě brzo na test? Mám o tom říct mamce? Bojím se, že by to moc dobře nevzala, proto bych radši na případnou miniinterupci šla sama a ona by se to dozvěděla až od nich.

opeth
1. črc 2020

Test by uz byl pozitivní, tak jdi a udělej si ho,pokud bude pozitivní, tak to samozrejme mame povez - lepsi se to dozvědět od tebe nez od lekare...i kdyz to bude těžké.

takyjedna
1. črc 2020

Nejspíš ti meska mestruace jenom proto, ze se nervujes.. Ale test si urcite udelej, kdyby jsi mela byt tehotna, tak uz by byl pozitivní. A rekni to pripadne doma vcas a neotalej. Na interrupci jit v 16ti sama nemuzes, rodice by k tomu museli dat v nemocnici souhlas. A nez mit takove nervy z každého sexu, to s tim radeji jeste pockej.. Nejsi podle vseho na sex jeste zrala..

tasimia
1. črc 2020

Na test určitě brzo není, když máš zpoždění. Každopádně popřemýšlej i nad nějakou ochranou - antikoncepce aj. Jinak i z pravidelné MS se může stát nepravidelná.
A ano řekni to mamce.

autor
1. črc 2020

Dekuju moc za odpovedi, mozna fakt jen plasim... test si teda udělám, pak zvazim co potom... mne se prave moc nezdálo, ze by se ms kvuli stresu zpozdila az o tolik :/ já jsem z toho fakt hrozně zmatena, vim, ze mamča je horka hlava a ze az se to dozvi, prijde peklo. Jeste k tomu nemame zrovna nejlepsi vztah. Proto jsem se chtela sebrat a vyresit si vlastní problémy sama. Ale jak říkáte tim testem zacnu a uvidim co dál.

maci299
1. črc 2020

v 16 ti ještě ta menstruace nemusí být tak pravidelná.Nebo u tebe byla?

autor
1. črc 2020

@maci299 Mám menstruaci od 11 let a už cca 4 roky jí mívám skoro na den pravidelnou, proto mě to hned zarazilo, když teď víc jak týden nic...

maci299
1. črc 2020

Tak si zajdi koupit test,a zkus ho,ať víš na čem jsi

marketka_m
1. črc 2020

stres umi udelat sve..me pravidelnou menstruaci rozhodil a posunul o 15 dni..

lachtanice86
1. črc 2020

Udělej test. Výsledek máš do 5 minut. Hotovo

agneska7
1. črc 2020

Zkus test a uvidíš .... Já teď taky čekám na ms už 9 dní a ta mrcha furt nikde , možná že jak jsem ve stresu kde sakra je tak právě proto nepřichází 🤷🤦😁 mě asi jebne 😆 na testu nic nemám a snad to tak i zůstane 😁

amazonkajanik
1. črc 2020

Udělej test a mamce to budeš muset říct,jelikož co tak vím,do 18let ti interrupci bez souhlasu zákonného zástupce neudělají

agneska7
Autor odpověď smazal
Zobraz
maci299
3. črc 2020

Tak jak dopadl test?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru