Holky, je možné mít pozitivní tehu test teprve 5. den po souloži?
cca 2 týdny zpet..jde o to, ze mam pozitivni testy, ale menstruaci jsem mela
Po dvou týdnech od ovulace (pokud teda proběhlo opoldnění) může být pozitivní test. Soulož před 5 dny s tím ale nemá zcela určitě nic společného
otěhotnět můžeš jen pokud proběhne ovulace (dozrání a uvolnění vajíčka). Pokud proběhla ovulace, otěhotněla jsi v té době, jindy to prostě nejde (pro otěhotnění je potřeba vajíčko i spermie 😀 ). Spermie můžou čekat na vajíčko třeba i týden (ale spíše méně). Pokud jsi měla sex po ovulaci (víc než 1 den po ovulaci), už to bylo mimo plodné dny a z toho konrétního sexu jsi otěhotnět prostě nemohla. Mohla jsi mít i posunutou ovulaci, tak potom by otěhotnění bylo možné, ale asi by to test ještě nezaregistroval. Otázkou je, jestli si myslíš, že jsi měla ovulaci před 14 dny, nebo jestli to 100% víš...
takže jak to bylo:
- pred dvema tydny jsem mela pohlavni styk - CHRáNENý!! - kondom ( v té dobe jsem pravdepodobne mela ovulaciä
- minulý pátek jsem dostala presne na cas menstruaci
- mela jsem ale divne tuseni a udelala jsem si test..
už tretí den se testuju, 6 testu pozitivních - clear blue ukázal 1-2 týdny od početí..
6 pozitivních testu...mela bych být tehotná...ale pres kondom?? a pres menstruaci?? a bez prízanku??
Po víkendu jdu hned k lekari..ale prosím, chci znát vás názor..
Nic není nemožné..Jestli měl kondom nějaký defekt ( nebo nebyl protržený, nesklouzl?), tak to možné prostě je.MS můžeš mít i když si těhotná (nebyla slabší, trochu jiná?), a příznaky některé těhulky nemají vůbec..Bylo by podivné, kdyby se tolik těstů a i clearblue mýlilo..No uvidíš, co ti řekne gynekolog dle UZ..
Menstruace byla normální..pravda je, ze me pak asi tri dny bolely neskutecne prsa, ale to preslo..delala jsem si test a nic..a po dvou tydnech a po probehle menstruaci mi vyjde 6 pozitivnich testu..
kondom jsme pouzivali, ale vzdy tesne pred vyvrcholenim...
jsem teda v tom?
a kdy to pujde na UZ videt?
no tak jestli až před vyvrcholením, tak to je jasný...část spermatu se může uvolňovat během styku ještě před vyvrcholením-tzv. kapičky lásky...no a kdy jde vidět-záleží jak má kvalitní UZ-ze začátku jde vidět jen zvětšená sliznice, pak tečka-váček-pak srdíčko..ale opravdu záleží co má za UZ, většinou kolem 6týdne to už pozná každý na UZ.ale gynekolog ti může hlavně nabrat i Hcg z krve, a podle toho už ti řekne, jestli je to těhotenství..
@ohiri no ono i před vyvrcholením z penisu uniká tekutina, která nějaké spermie obsahuje. O tomto "úniku" ani muž neví.... Ale na otěhotnění to při správné konstelaci stačit může 😉
Jestli jsou testy jasně pozitivní, pravděpodobně těhotná jsi, ať k tomu došlo kdykoliv a jakkoliv. Cca za týden po pozitivním testu by mělo být těhotenství v děloze vidět.
moc dekuju, ze se mnou konverzujes..nemuzu to zatim krome pritele nikomu rict a jsem z toho nervozni. Vubec se mi to ted nehodi, ale jsem proti potratum.
Dejme tomu, ze pujdu v pondeli na krev..pozná z toho jestli je to treba potracené tehu?
Nechci se totiz tesit zbytecne..
...rikam si porád, ze to je jen omyl..ale 6 testu....
a jeste dotaz, pila jsem..celkem hodne v techto tydnech a kourim..samozrejme mam v planu hned prestat..ale mohla jsem uz ted pripadnemu mimcu ublizit?
@ohiri potrácené těhu dle krve nepoznáš (to až z víc odběrů). Nemyslím si, že by to byl omyl 😉 Za mne je krev zbytečnost počkej na UTZ, nebo si kup další digitální, na něm uvidíš, zda HCG roste 😉
S alkoholem si staroti nedělej, embryjko ještě není napojeno na tvůj krevní oběh. To samé kouření. Ale přestaň s obojím hned 😉
tak s alkoholem a kouřením přestaň už teď, úplně v první chvíli to nevadí, protože mimi ještě nemá spojený oběh s matkou, ale tak od 14 dne po oplození je vhodné toho nechat..hodnota Hcg v krvi odpovídá určitému týdnu těhotenství, podle toho může odhadnout, jak se mimi vyvíjí, i když tak zpočátku si tě stejně spíš pozve za 2 týdnu znovu i na UZ..
paneboze..holky..já budu mít asi miminko...ani ve snu by me to nenapadlo..a vy dve jste prvni, kdo o tom vi...ach boze..
ale napadá me tolik otázek..jsem alergik, beru pravidelne prasky, ted jsem navic jakási nachlazená, porad mi tece z nosu a kýchám...mám jeste skolu, .. ach ...
@izka1 HCG je hodně individuální.... To co někdo ve 4tt může mít jiný v 6tt. Za mne je skoro zbytečné se s tím stresovat 😅
@ohiri mne taky nenapadlo, že budu mít druhé dítě a teď jí budou skoro dva roky 😉
Léky na alergii bych osobně taky přestala brát, dá se to i bez, je to o zvyku 😉 A to nachlazení může být i důsledek těhu, které ti dočasně snížilo imunitu.
myslis si tedy ze jsem tehotna?
kdy mohu tehotenstvi povazovat za jiste? bude se totiz od toho odvíjet celá rada veci..
@ohiri tak nejpravděpodobnější je těhotenství v děloze, pak je mimoděložnní a nebo zvýšená hladina HCG může ještě značit cystu, ale tam už je ta pravděpodobnost hodně nízká.
A kdy jisté? Těhu není nikdy jisté, bohužel, vždy se může něco stát. Skutečnou jistotu máš až tehdy, kdy mimi držíš v ruce. Každopádně slibně to vypadá, když má embryjko srdíčko, tedy konec 6tt- 8tt (4-6 od početí, obvykle tedy 2-4 týdny po pozitivním testu), větší jistota je ale pak od toho cca 13tt, tedy po konci prvního trimu a provedení genetických testů.
@ohiri ahoj, podle mě jsi těhotná... A na uzv je mimi vidět až od hodnoty 1000 hcg, což odpovídá cca 5-6 týdnů tehu. Hoď foto testů 🙂 ... A neboj, vse zvladnes!!! Já měla první dceru také brzy - bylo mi ještě 19 ( 2 měsíce před dvacetinama ). Ale malá byla plánována ... Kazdopadne gratulace, bude to ok. Uvidíš!!!!
@ohiri já bych řekla, že ty testy jsou jasné. HCG v sobě prostě máš 😉
tak jsem ted z toho trochu špatná..
tolik testů pozitivních..a dnes jsem si udělala poprvé mamatest a nic..ani náznak..pravda je, že jsem si test dělala až ted na večer..ale snažila jsem se pár hod. před tím nepít..
takže ted fakt nevím...
@ohiri hladina hcg kolísá. Delej si testy pravidelně ve stejnou dobu a na stejném typu testu abys viděla jak to je. A mamatesty už nejsou, co bývaly. Dnes jsem si ho shodou okolností koupila a udelala pokus-mamatest a test Lady Max. Na Lady Max byla čárka podstatně silnější. A když tak @akmitaf řešila podobný problém, myslím že taky na mamatestu se ji ztratila čárka. A pak zkusila jiné testy a bylo to v pohodě. Věřila bych clearblue i těm co jsi už dělala.
@ohiri ty mamatesty dělaj pidi čárky měla jsem znich stres jako prase , jiný testy jsem měla tlustý a mamatest slabonký ani moc nezesiloval málem mě kleplo... dělej furt stejnou značku a furt jen ranní moč tam uvidíš jestli zesiluje
@ohiri ahoj přesně jak píšou holky mamtest mě úplně vyděsil - první pozitivní, druhý nic - tak jsem myslela, že to odešlo, ale pak jsem koupila test od maxe a tento clearblue a vše pozitivní - myslím, že ty mamtesty jsou fakt k ničemu. Na tom clearblue je i psána veliká procenta úspěšnosti, tak to bude určitě dobrý. Držím pěsti
@ohiri jo jak ti psali holky o těch alergiích, tak prášky opravdu přestaň brát - ty se těhu nesmí. Taky jsem alergik a v těhu jsem žádné problémy neměla i bez nich, ale určitě ti dají nějakou jinou alternativu. Taky jdu zítra poprvé k lékaři, tak mám taky nahnáno budu na tebe myslet. Já bych měla být cca 6 týden.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
@ohiri Záleží kdy byla ovulace....