Jsem těhotná nebo mám rozhozený hormony po vysazení HA?

nikki2
8. dub 2014

Po asi 9 letech užívání antikoncepce jsem ji v únoru vysadila, poté přišla normálně menstruace ze spádu hormonů. Dnes je to 37.den cyklu a další menstruace stále nikde. Ovulaci (pokud jsem ji správně poznala) jsem měla někdy kolem 23.-25.DC. Teda nepoznala jsem přesně ovulaci, ale v těchto dnech jsem měla hlen jako bílek. Jak dlouho po tomto hlenu mohla proběhnout ovulace? Nebo probíhala v těchto dnech? Jak to máte vy?
27.DC jsme měli s partnerem nechráněný sex. Včera a předevčírem (8. a 9. den po TOM sexu) jsem zlehka špinila (hnědá nebo růžová barva, ne krev), už druhý den mám citlivější bradavky, dnes mě začaly jakoby pálit. Test jsem dělala dnes ráno a je negativní tak nevím ☹ Asi je brzy. Samozřejmě budu testovat zítra, pozítří a dál pokud nepřijde menstruace. Myslíte, že to můžou být příznaky těhotenství? Bylo by teda velmi překvapivé, kdybych otěhotněla hned po vysazení antikoncepce. Co když budou testy stále negativní (do kterého dne po ovulaci mám testovat?) a menstruace nikde? Objednat se k doktorovi nebo počkat až naběhne sama? Miminko si přejeme, ale nechci do sebe hned cpát další hormony nebo prášky.

nikki2
autor
8. dub 2014

Ještě jsem zapomněla dodat, že během toho špinění mě občas bolelo v podbřišku. Den před začátkem špinění mě píchlo jednou tak silně , že jsem si musela sednout. Mohlo to být uhnizďování?

prdecek
8. dub 2014

@nikki2 to mohlo být i jak se uchytilo vajíčko, s testem vydrž tak týden pokud nedojde MS a mělo by se to už na 100% ukázat. Držím pěsti! 🙂

anetadr
8. dub 2014

@nikki2 Pokud jsi ovulaci měla opravdu 23-25DC (obvykle ji opravdu provází vyšší tvorba průhledného vodového hlenu), tak nechráněný styk 27DC je pravděpodobně pozdě. Spermie mohou pár dní počkat na vajíčko, ale vajíčko nečeká. Třetí den po ovulaci už se považuje za úplně bezpečný (v případě nechtěného těhotenství) - tohle je sice možná teprve druhý, ale i tak bych tomu moc nevěřila. Špinění může, ale taky nemusí ukazovat na těhotenství - já špinila před MS, aniž bych byla těhotná více než rok. Každopádně těhotenský test bývá lehce pozitivní cca 11. den po ovulaci. Pokud nedostaneš menstruaci do týdne a test bude negativní, osobně bych určitě zašla k dr - dostaneš injekci na vyvolání. Po užívání hormonální antikoncepce je organismus strašně rozházený - osobně bych žádným příznakům nepřikládala zas takovou váhu - může to být vše od rozházených hormonů. Přeji, ať to dopadne tak, jak si přeješ - a pokud ne, tak aby se případně těhotenství povedlo co nejdřív🙂

laucha
8. dub 2014

@nikki2 Ahoj, ségra tento problém řešila minulý měsíc. Vysadila HM a nedostala to. Trochu špinila. Šla za doktorkou, ta říkala, že se to stává, než se zase srovnají přirozené hladiny hormonů. Ale přesto jí řekla, ať se za měsíc staví, kdyby to nedostala (pak už by to asi bylo celkem jasné 🙂 )

lennaaa
8. dub 2014

@nikki2 HA jsem brala cca 8 let, vysadila jsme loni v květnu. tento měsíc jsem taky lehce špinila pár dní před ms a myslela jsem si že jsem těhotná...špinila jsem v pondělí, pak nic...a v pátek jsem to dostala. takže jedeme nanovo...Vám přeju ať to klapne co nejdříve!

gosa22
8. dub 2014

@nikki2 chápu, že pokud se snažíte už nějaký čas, leze to na mozek...ale vykašli se na každoměsíční sledování příznaků těhu...třeba nebudeš mít ani jeden a budeš v tom 😉 nebo se zblázníš...neřeš nějaký zahnízďování či co...normálně žij a užívej si života a prostě počkej, až to přijde...vím, že bys chtěla slyšet, že už je to ono...ale tím to nepřivoláš, jen se slepě nadchneš...vydrž a těš se na ten pravý okamžik 😉 určitě to vyjde, držím pěsti!!! 🙂

mymetka
8. dub 2014

No, já jsem třeba měla ovulaci až cca 5-tý den po tom plodném hlenu, ale po uhnizďování jsem první slabě pozitivní test měla až za 6dní a za 8 to bylo mnohem silnější. Takže bych zatím neplácala testama a týden počkala. Na doktora je brzo v každém případě.

nikki2
autor
9. dub 2014

Tak dnes jsem to dostala, takže mám opravdu jen rozhozené hormony a delší cyklus (37 dní) po vysazení HA. Beru to ale pozitivně. Jsem moc ráda, že menstruace přišla a že nemusím na vyvolávačku nebo čekat několik měsíců než by se mi vrátil po vysazení HA cyklus. Taky podle mých výpočtů proběhla ovulace cca v ty dny, kdy jsem ji tipovala což je super, že ji poznám aniž bych se musela testovat ovu testy- mám ukázkový hlen jako bílek 3 dny. Tak příští měsíc se začneme s partnerem doopravdy snažit a pokusíme se trefit do plodných dní 🙂 Tak snad se zadaří.

anetadr
9. dub 2014

@nikki2 držím palce!

laucha
9. dub 2014

jeee, no ja Ti chtela napsat pozitivni zpravicku, ze sestra ma // ... Ale rozhozene to nela take. Nema totiz ani pruvodni bolesti ovu ci ms, tak ani netusi, kdy se to stalo :D tak ted kdyz se to srovna, to pujde snad lepe!! ;)🙂

nikki2
autor
9. dub 2014

Díky holky za podporu 🙂

teenyel
19. dub 2014

Ahoj, take bych se k tomuto tematu rada zeptala....zapomnela jsem nejak brat HA-tyden... Neni to poprve co se mi neco takoveho stalo, vzdy ale kdyz jsem zapomnela, tak jsem na to prisla po cca 3-4 dnech, protoze jsem okamzite zalaca menstruovat. A ted mi to pripomnel az manzel, kdyz mi dal platicko vcera vecer (jeli jsme k jeho rodine na navstevu a on prasky sbalil k sobe k hyg.potrebam). Najednou koukam a nesedi mi pocet prasku a ejhle, 8 jich prebyvalo. Meli jsme v utery a ve stredu nechraneny styk. Tak jsem si rano zmerila BT jak jsem nekde vycetla, jelikoz tady opravdu nevim,kde sehnat tehutest....na ten musim pockat az do pondeli. BT jsem mela 37,4. Je mozne, ze bych otehotnela? Brala jsem HA 8 let...

lucisekkk1
19. dub 2014

@teenyel Moje Adinka vznikla při týdenní pauze, den před dostavenou menstruací. HA užívám a užívala jsem i před tím spoustu let, a to pravidelně. Takže možné je naprosto všechno 😀 .

teenyel
19. dub 2014

@lucisekkk1 my s manzelem jsme stejne planovali za pul roku vysadit,tak by se nic hrozneho nedelo, spis mam strach, jestli to neni neco jineho. Jak rikam, uz nekolikrat se mi stalo, ze jsem zapomnela brat a vzdy jsem to hned dostala. Takze kdybych do toho spadla, dobre, ale co kdyz ne? Projevuje se takhle i nejaky zdravotni problem? Po kolika dnech od sexu ma smysl delat domaci test? A pripadne jaky by jste doporucily, jaky je kvalitni a bezne dostupny?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru