Kdy si udělat těhotenský test?
Ahoj holky, snažíme se teprve 1 měsícem o miminko. Chtěla jsem se zeptat po kolika dnech či týdnech se dá z těhu těstu zjistit že jsem těhotná? Ukáže to test dříve než první den po nedostavení se mentruace? Díky za rady Nikča
@luciikhol No tak to je super!!!!! No tak vidíš, zase tak špatně na tom nejsi.. Jsi holka šikovná, že myslíš na zadní vrátka.. Tak to se v tom případě zase tolik neboj.. Důležitý je, že se z tebe nestane úplně totální závislák na někom, ale ve chvíli kdy to budeš potřebovat, můžeš šáhnout do svých rezerv.. Každopádně u tvého přítele to asi nějakou chvíli potrvá než se z toho vylíže. Snad to půjde dobře a bez nějakých zbytečných starostí a nervů 🙂
Já to budu mít podobný. Teď peníze máme, ale dáme je postupně všechny do baráku a ani nám nevyzbyde možná.. Manželovy rodiče nám slíbili že nám s tím pomůžou, jak bude potřeba, tak na nich taky budeme tak trochu závislý. A když do toho všeho přijde mimi, budeme to mít taky s rozpočtem pěkně nahnutý. řekli jsme si, že to prostě nějak doplácáme, jak to zrovna půjde. Důležitý je, abychom se nastěhovali. Ikdyž tam ze začátku nebudeme mít úplně všechno vybavení..
@lory303 Ahojky, hádku kvůli financím jsou snad ty nejhorší hádky, úplně chápu, že tě to štve, ale určitě se to uklidní, pokud si bude přítel brát hypotéku a byt bude jeho, dej si hlavně pozor aby jsi pak byla napsaná v nájemní smlouvě, protože by tě pak mohl nedej bože vyhodit, nepřeji ti nic zlého vážně ne ale i toto se může stát, bohužel ale o penězích se bavit musíte abyste věděli na čem jste. A snad se tvůj muž za chvíli uklidní a zahodí tu kalkulačku z ruky 😝 aby tolik nepočítal a snad ti ty výdaje nebude tolika kontrolovat...
Určitě vyhrát ve sportce by pomohlo 😀 a bylo by méně problémů 🙂
Víš co ty výdaje tady budou vždycky a i sám přítel mi řekl že nejsme na tom tak špatně a že jsou na tom lidi hůř, taky se bojím že když to odložim téma mimi tak bych se taky nemusela dočkat .. teď to ale asi nebude jako 1. věc co bych chtěla.. nechám tomu volný průběh, prostě když se zadaří, budu sťastná a když ne tak se nic neděje a zadaří se později 🙂
@raduzemlejna Jj jsem samostatná už dlouho, všechno si platim sama i bydlení, takže vím jaký to je těžký vyžít 🙂 ono to většinou nějak dopadne a ještě máte oba práci takže vyděláváte tak bych se toho taky moc nebála a ještě kord když vám pomůžou rodiče, tak se ani tak nemáte čeho bát i když vím že to nemusí být zrovna příjemné půjčovat si od rodičů ale aspoň máte nějakou jistotu 🙂 hlavně abyste se pak přestěhovali a to že nebudete mít všechen nábytek tak si myslím že to nebude takový problém, stejně, potřebuješ kuchyň, sedačku a postel a nějaké skříně na věci, ostatní můžete zařizovat postupně 🙂
@luciikhol Přesně tak, být tebou bych to neházela za hlavu a prostě se nehlídala a když se to podaří, tak se to podaří. Divej, stejně až se to miminko narodí, tak to bude to nejlepší v tvém i přítelovém životě. A co mám kamarádky a kamarády co mají rodinu ,tak miminko jim jen upevnilo vztah (pokud je vztah v pořádku i před mimi). Určitě to zvládnete i s miminkem. Přesně jak píšeš, jsou i mnohem horší případy kdy to zvládly a vy to zvladnete taky!!!!
Já taky doufám, že se ten můj uklidní. Říkám si, jestli není jen ve stresu, že si na sebe bere tak velkou věc. Ale má celkem nasetreno, takže hypo nebude velká. Jen je to pro něj závazek. Nikdy zadnou půjčku neměl. Jinak díky za info, já se v tom moc nevyznam prave. MS teda dorazila, jo ?
@lory303 Taky si myslím že bysme to zvládli i když by to bylo těžké ale máme se rádi a chceme být spolu takže teď se nebudu hlídat a uvídíme 🙂 jo to je mi jasný když neměl nikdy žádné půjčky tak je to něco nového a taky má strach. Uklidní se to neboj se 🙂
Nééé MS ještě nedorazila 😀 testovat chci zítra nebo neděli uvidím ale asi z toho nic nebude 🙂
Holky ještě se chci zeptat, když teď budu mít TT negativní a MS sama nepřijde, musím se objednat k Dr nebo mám počkat až přijde? K dr se mi úplně moc nechce ☹
@luciikhol S tou návštěvou u dr. neblázni.. Hrozně nad tím přemýšlíš.. nech tomu volný průběh, nestresuj se tím.. Buď ráda, když nepřijde.. a na testu se to opravdu může ukázat až dýl. Sama jsem to měla zpožděný o týden a to vůbec nevadí.. Až kdyby to trvalo nějak dýl, tak pak už bych asi být tebou k dr. zašla, vzal by ti krev a měla bys jasno. Já jsem to řešila pře pár dny a spousta holek mi psala, že tt měly pozitivní třeba až 14 dní od vynechání, dokonce ani z krve nebylo nic poznat, jedna to měla až 3 týdny po vynechání!!!! Je to pořád v normě, holt to u někoho trvá dýl..
Jinak s tím bydlením. To víš, chceme si to zařídit hezky a nechceme šetřit, prostě koupit rovnou pořádný věci, který tam s námi nějaký čas vydrží.. a ono to pak není sranda pořídit si pěknou kuchyň na zakázku s vestavnými spotřebiči, gauč a k tomu ještě ložnici.. Budeme muset nějak postupně.. No taky jsem na to zvědavá, jak to budem plácat. A je fakt, že s miminkem by to bylo ještě těžší všechno.. my dva se vyspíme i na matracích když na to přijde a hadry budeme mít klidně nějaký čas v krabicích.. ale s miminem už by to takhle jednoduchý nebylo.. to musí mít svoje zázemí.. No tak asi ta dušička ví, proč se jí k nám ještě nechce.. Neříkám, že bysme to nezvládli, zvládnem to určitě, ale prostě v kritických podmínkách a neužiju si ani to stěhování ani to miminko, páč nebudu vědět co dřív..
@raduzemlejna No já se chci právě vyvarovat těch vyvolávacích injekcí MS, chci jen aby dorazila MS sama, tak sem se chtěla jen optat jak se to řeší víš 🙂 jsem v tomhle vážně nováček a hodně mi tady holky taky s některými problémy pomohli 🙂 ale tím že jsme se moc nesnažili tento měsíc tak si myslím že to je jen rozházený cyklus..
To je jasný, že nemá cenu kupovat levný nábytek abyste to pak za chvíli kupovali znovu, když už tak je lepší do toho investovat. Máš pravdu, s miminkem by jsi si moc stěhování neužila.
Takže teď miminko odkládáte? nebo se k tomu stavíte spíš tak že tomu taky necháte volný průběh? co muž tvůj jak se k tomu staví?
@luciikhol Mám pocit, že mýmu chlapovi je to jedno. Nebo jako jedno úplně né. Miminko by si moc přál, ale asi to nehrotí tak jako já, že by chtěl teď hned nebo jak to mám říct.. Ptá se mě kdy budeme mít další OVU a vždycky říká, jak už se těší atd.. ale rozhodně z toho není tak na nervy jako já.. chápeš jak to chci říct.. To asi bude u chlapů všude stejný.. Necháme tomu nejspíš volný průběh a počkáme až prcek sám přijde. Samozřejmě že v telefonu vidím, kdy zhruba mám OVU, takže podvědomě budu vědět, jestli jsme se třeba trefili nebo ne.. ale určitě to nebudu takhle hrotit.
Končím v práci, jedu do Prahy na firemní vánoční večírek. Už se těším na svařáka na václaváku a na něco dobrýho.. juhůůů. A zítra doma zabíjačka.. taky mazec..
Co ty máš v plánu na víkend??
@raduzemlejna Jj jasně, chápu, to bude u chlapů asi všude stejné 🙂 taky to mám práve v telefonu takže vidím kdy co mám mít 😉 to je trochu blbý no že se tam můžeme kouknout ale zase mazat z telefonu to nebudu 😝 Jůůůů ty jedeě do Prahy? Ty se mááš, tak si to pořádně užij vánoční večírky jsou fajn 🙂 zabíjačku zase moc nemusím, takže toho bych se ani neúčastnila ale i tu si užij 🙂
Já se dneska jedu podívat do Lucemburska na otočku na jednu naší stavbu, kde i přítel pracoval, takže si uděláme takový výletík 800km a zase 800 zpět 😝 jinak celou neděli budu asi vyspávat 🙂
Přeju ti krásný víkend 😘
Ahoj holky,tak nejak se nemam komu sverit,kdyz nikdo nevi,ze jsem tehu a tak si jdu postezovat sem. Pritele tim nechci zatezovat,mel tezkej den. Od vcerejska se citim tak nejak zvlastne..prazdne..na ultrazvuk jdeme az pristi stredu a ja jsem nervozni z toho jestli je vse tak jak ma byt. Posledni dva dny mi neni nejak vyrazne spatne. Ty stavy jsou takovy narazovy. Jen najednou se mi zvedne zaludek a pak je klid. Ani vajecniky necitim. Prsa me neboli..absolutne si neprijdu tehotna. Kdyz to srovnam tim prvnim tehu ktere se nepovedlo,tak jsem z toho nervozni. V 7tt me tak bolely prsa a velikostne..pfuuu..byla jsem prekvapena tenkrat,ze to jde vsechno tak rychle. A ted?? Nic. Nic. Nic. Co se to deje?? :-\
@lokinsoon : ahoj, podle me se nic nedeje, nestresuj se. Musis byt hlavne v klidu. Kamaradka nedavno otehotnela a ze zacatku ji bylo zle a pak prestalo a take se necitila tehotna, ale byla u doktora a vse je v poradku. Priznaky nekdy vymizi a vrati se po nejakem case. Kazde tehotenstvi je jine a jinak se projevuje, chapu ze po nepovedenem mas strach, ale musis myslet pozitivne a byt v pohode. Verim, ze je vse v poradku, uvidis 🙂
@petrysek181 Ahojky! Jako že budeš pracovat i o víkendu nebo jen v to pondělí 26.12? Já jen ty pracovní dny od vánoc do nového roku, po novém roce budu mít týden volno. Dnes mě zase bolí hlava ale ne tak moc jako ve středu...beztak je to od nervů z práce, po tom co se semlelo, je tam dusno a bude to trvat než se to nějak srovná, tak uvidíme. No nějak se to musí zvládnout🙂 Ty se přes ten víkend pořádně vykurýruj, ať jsi konečně fit🙂
Já di na cukroví taky moc nepotrpim...ujíždím na čokoládě😝 a pak se divím, proč přibírám🐷😀
No v lednu se musím hecnout a začít něco dělat, protože to tak nejde. Teď před svátkama to nemá cenu, prdím na to🙂 Tak ti přeji hezký víkend!🙂
@lory303 Ahojky! Mám se dobře, v práci trochu vzrůšo a nervy, ale nějak se to vsákne, tak si nestěžuji🙂
Jinak ovulka by měla přijít teď někdy, dnes jsem 11 den cyklu a teplota byla ráno dole, třeba stoupne zítra nebo pozítří. U mě stoupá pomalu tak třeba až v pondělí/ úterý budu mít jasno, kdy ovulka proběhla. 🙂
A co ty? Buď ráda, že zatím nic nepociťuješ, možná záleží na dávce a taky na tom jak dlouho to budeš brát, ne? Nemám s tím zkušenost, tak nevím.
Jinak to jak jsi psala ohledně toho bytu hypotéky atd... Téma finance atd je občas složité téma. Jestli tomu dobře rozumím, tak tvůj přítel, tím že má své úspory, tak si bere hypotéku na sebe. To by bylo logické. Nevím jak dlouho spolu chodíte a jak dlouho plánujete koupi tohoto bytu.
Nešlo by to počkat, až třeba něco málo nešetříš ty a pak taky něco pridáš?
I kdyby jste to už měli všechno domluvené, a ty teď prostě nemáš nějaké velké úspory na to abys mu dala něco na tu hypotéku, tak jestli tomu dobře rozumím, tím že budete mít společný účet a obě výplaty půjdou na ten účet, taky budeš splácet část te hypotéky, že? Jako kdybys splácela nájem že? Nebo to bude celé splácet jen on? A napůl bude jen zbytek výdajů jako jídlo, elektrika, plyn,voda, telefon atd?
Pokud budete mít splácení hypotéky napůl, tak by ta hypotéka měla být na oba i když tam žádnou korunu ze začátku nedáš. Prostě abys tam figurovala taky. Jasně, že on ti řekne, že tím že on tam vloží své úspory tak to bude na něho a to má pravdu, ale vem si , že se něco mezi vámi nedejbože stane...třeba po 3 letech společného bydlení.
V případě, že je hypotéka jen na něj, tak nebudeš mít právo vůbec na nic i když jsi po celé 3roky splácela každý měsíc půlku JEHO hypotéky.
Proto je lepší, abys tam prostě taky někde figurovala, protože i když si pak byt nechá on, tak ti aspoň musí vrátit ty peníze, které si mu měsíčně dávala po celé ty 3roky na tu hypotéku.
Vím, že to takhle zní blbě, ale musíš myslet na sebe, protože podle toho co říkáš on to dělá taky. A kdyby se opravdu něco mezi vámi stalo, tak aspoň máš nějaké penízky na nějaký podnájem. Pokud budeš měsíčně přispívat na hypotéku, tak by ti náležela ta částka, kterou bys mu na tu hypotéku přispěla. Myslím si, že je to fér. 🙂
Držím palce ať to v pohodě vyřešíte🙂
@lokinsoon Vůbec ničeho se neboj a buď ráda, že ti není nijak moc špatně🙂 Hlavně buď v klidu, to je nejdůležitější pro tebe i pro miminko🙂 Pokud by ti bylo špatně, tak by ses zas strachovala, že je něco špatně ....
To si člověk nevybere, ať se děje co se děje, tak máme strach, ale neboj, určitě je všechno v pořádku. Opatruj se!🙂
Ahoj,mam na Vas takovou otazku..Mozna jste se s tim nektera uz setkala..V nedeli mam dostat MS,v utery se mi objevil krvavej vytok,ale fakt jenom slabej a jenom kdyz jsem sla na WC,a to samy ve stredu,ve ctvrtek dokonce nic,a dnes odpoledne zase a ted uz zase nic...Nikdy pred tim jsem tohle nemela.Vzdycky MS prisla presne +-o 3 dny dele..Jsem z toho takova nesva..Porad ve me je takova malilinka nadeje,ze to vyslo,ale uz me to nebavi..To uz radsi at tu MS proste dostanu a vim na cem jsem...
@pulguita ahojky momentálně nedělám nic a o vikendu to taky hrotit nebudu ne jdu jenom ty ctyri pracovni dny mezi svatkama ale mam odpoledni to me asi vadi nejvic snad se o víkendu z toho pořádně dostanu protoze od pondělí tam nemam kolegyni tak budu mit mazec posilam tijak uz svitime na stromek pekny vikend a odpocivej
@sluninko23 ahoj a nemuze to být uhnizdovani miminka?zkus v nedeli testik a uvidíš 🍀
@petrysek181 noo to me taky napadlo,ale ze by to trvalo takhle dlouho?Chci si test udelat az po nedeli,teda pokud do ty doby nedorazi v plne sile MS..Je fakt,ze mi to rikal i pritel,kdyz se mi to objevilo v utery,tak jsem mela radost,ze jde o uhnizdovani..jenze pak i ty dalsi dny noo a on mi rika,tyy a nebude to tim,ze se ti uhnizduje druhy vajicko😀(kartarka mu rekla,ze jednou bude mit dvojcata)
@sluninko23 mozne je vsechno nekdo spini jen jeden den a nekdo to ma i tri dny a nekdo to vubec nezaznamena tak si udelej testik po nedeli ale zatim to u tebe vypada nadějně nemeris bazalni teplotu podle te bys lecos taky poznala ale chce to delsi pozorovani aspon tri cykly☺
@petrysek181 jojo merila jsem..Mela jsem 37,1 ,36.97,36.8...a pak jak jsem prestala.po nedeli udelam test a uvidime.Moc se na to nespoleham...Uz kdyz se dostavilo slaby krvaceni,tak uz jsem to i obrecela,ze zase nic.Takze uz jsem i smirena s tim,ze to nevyslo.Ale uz bych se chtela zase zacit kdyztak snazit🙂
Joo ale zas tak dlouho tu BT nemerim...
@petrysek181 Aha tak to budeš pracovat jak já. Blbé máš to že jsi na odpolední, můj přítel tento měsíc taky. Co neděláme. Moje kolegyně od vánoc do nového roku bude na dovolené, tak tam budu sama a budu se honit, ale nějak se to přežije uvidíš🙂
Ten stromeček máš krásný😍👏
Já jsem zrovna domyla podlahu v předsíni🙂
Pěkný víkend a odpočivej u stromečku, máš to krásné...jsi šikovná a borka, že už to máš všechno hotové...já opět letos nestíhám, ale beru to jako mojí vánoční tradici😀
@petrysek181 Chtěla jsem říct *Co naděláme (a ne co neděláme)🙂

Ahoj holky, po delší době si tu pročítám Vaše diskuze. Zrovna včera jsem měla docela nepříjemnou hádku s přítelem ohledně financí. Kupujeme byt, ale hypo si bere jen přítel a našetřené peníze má taky jen přítel a nějak mi to včera zase vyčetl. Od svých 17 let se o sebe starám sama a veškeré jídlo, bydlení atd.si platím sama. Před rokem jsem si koupila své první auto na které jsem si těžce našetřila. Nemám žádné úvěry ani dluhy. Na dovolenou si taky vždy vydělám sama, ale proste naspořeno mám minimálně. Poslední měsíc se u nás řeší jen finance. Už to neberu tak, že to bude NÁŠ byt, ale JEHO byt. Dnes ráno po příchodu do práce mi napsal krásnou sms, že se mi omlouvá a že to tak nemyslel, ale prostě se mě to strašně dotklo a pořád nad tím přemýšlím. Je úžasný chlap s kterým rodinu chci! Jen se bojím, že jak budu mít mateřskou bude sledovat každou moji útratu. Navic si chceme založit společný účet, kam budu posilat celou moji vyplatu a i on nejakou část svojí. Tak mám ted před očima takovou vizi, že půjdu na nákup a on se hned podívá na internetové bankovnictvi, kolik jsem utratila v obchode. Možná je to jen chvilkový pocit, ale poslední mesic má v ruce kalkulacku a pocita kolik mesicne utatim a kolik mi zbyde. Jsem z toho trosku zklamana ☹
@luciikhol Luci, chápu, že se bojíš mít miminko a chceš s tím nějaký čas počkat, asi je to dobré rozhodnutí. Aspoň až budeš těhu, tak nebudeš ve stresu. Ale na druhou stranu mám kamarádku, která pořád odkládala miminko kvuli nedosatku penezum. Ted ji je 30 let a dva roky se snazi o miminko ( financne na tom neni o nic lepe). Miminko si tak moc přeje, že finance hodila za hlavu a s přítelem si preji jen to jedno a veřím, že když příjde tak to nějak zvládnou. Když jsem před 5 lety vydelávala 11 tisic, tak jsem úplně stejně vyžila jako teď co mám 16 tisic. Člověk se přizpusobí okolnostem. Dokonce bych řekla, že dřív jsem měla víc ušetřeno než ted co mám výplatu vyšší. Nemyslím si, že utracím za kraviny. Platím si soukromou školu a ty výdaje mi příjdou větší a větší 😀 Chtělo by to vyhrat ve sportce, co? 😀