Kdy si udělat těhotenský test?
Ahoj holky, snažíme se teprve 1 měsícem o miminko. Chtěla jsem se zeptat po kolika dnech či týdnech se dá z těhu těstu zjistit že jsem těhotná? Ukáže to test dříve než první den po nedostavení se mentruace? Díky za rady Nikča
@pulguita uvidis jak to bude ale myslim ze ty prasky ti pomohou ani se nenadejes a budes tehule🙂ted si kolikaty den cyklu?priznam se ze se v tom ted ztracim😀ja vyklepavam prdiky a resim pocurane plenky😀😀😀a unika mi realita😂 uz se tesim az mi skonci sestinedeli na to ze sem mela po cisari krvacet jen tyden tak pokracuju vesele dal vzdy mi to da ja den pokoj a pak se to zase objevi tak snad ....pri me smule to ma konci sestinedeli jeste dostanu😂jo ta vaha ja vim nemuzu to zas tak resit jde dolu pomalu ale jiste jen me stve ze zapnu jedny kalhoty a pres ty to jeste tece😂jeden steh na jizve mi dela neplechu tak snad se to srovna hezky zbytek vecera ja jdu spat nez si maly vzpomene ze si dame nocni pokec😉
@petrysek181 jé v klidu po císaři můžeš krvácet celé šestinedělí, já po cs krvácela 4,5 dne. A po přirozeném porodu jsem z nemocnice odcházela jen se špiněním. Nevím zda to nebylo tím že mi byla zjištěna chudokrevnost, a museli mi dávat transfuzi krve 😕 Jinak jsem včera zjistila že naproti baráku máme gyndu ( měl by to být nás bývalý primář porodnice ✓ takže starší pán 🙂 takže uvidíme s přítelem miminko teď v pátek ó půl osmé jsme objednaný. A to jsem měli jít k bývalé gyndařce 30.10 v 11 hodin. Jak se daří prckovi? Mě minulý týden přepadla super chřipajzna :O Takže doma jsme byli se synem nachcípaný a od pondělka to schytal přítel a nám to odeznívá. Docela prča schytat dávyvej kašel a raději si nevzít žádné léky. Takže jsem se léčila, s kapičkama do nosu ( alespoň mám dva druhy co mi zabírají na ucpaný nos okamžitě ) čajík s medem a citronem. A konečně dneškem se cítím líp :D no taky aby né když se stín morfinu týden. Tak pevné nervičky, ať malinkej dělá pořád radost. Užívej 😘 Už bych to chtěla mít za sebou 😒 do května je ještě dlouhá doba :D
@hvezdicka93 prdlajs do Května ale do Června :D
@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 No kéž by ty prášky pomohly, jsem zvědavá. Dnes jsem 26DC, takže MS může přijít každou chvilkou. Myslím, že ale přijde zase v sobotu. Pokud má MS přijít, tak ať se nezpozdí, protože bych pak měla změnit datum návštěvy u lékaře.
A kdy jdeš na kontrolu ty? Když tak si zajdi a řekni jim o tom krvácení, aspoň budeš klidnější. Když tak jim ukaž i ten steh. Snad byl v noci malý hodný a neměli jste mejdan. Bobeček malinký ať ho moc ty prdíky netrápí 🙂 Uvidíš, že do vánoc zapneš gatě v pohodě a určitě pak oblékneš i jiné. Já tento týden na fitko prdím, jako každý měsíc těsně před MS "co kdybych byla těhu?", což myslím, že nejsem, ale hlavně taky nejdu, protože se mi nechce.😅 Příští týden s příchodem MS budu mít víc motivace 😀 Krásný den! 🙂
@hvezdicka93
@pulguita ahojky no me to vzdy mmna dva dny zmizi a pak se to zase ukaze je to celkem otrava🙂u nas nastesti zadny moribundus neradi🙂malej je zlaty akorat si chce v noci tak dve hodky pokecat a pak spi dal😀no a ja vstavam v 5h takze toho spani je opravdu malo jinak se mnou stale mlati hormony a zmeny nalad fakt sileny nekdy je mi fajn jindy brecim nebo sem nastvana snad to taky brzo prejde🙂neboj do kvetna to utece ani se nenadejes a budes mit prcka😉
@pulguita ahojky to krvaceni je normalni muze byt i celych sest tydnu a steh se zacina hojit uz neboli jako vcera🙂dneska maly prospal cely den ale procural mi plenku tak sem prala perinky i povleceni ted sem porad jako pradlena jeste ze neperu u potoka😃to bych nedavala😂dneska me zase prepadl smutek ze sem psala manzelovi at radsi nevola ze jen popiseme jinak bych zase bulela do telefonu doufam ze ki to da pokoj co nejdriv nevo se z toho zblaznim🙂uvidis jak dopadnes tento mesic a kdyz to prijde tak uz mas zase nadeji v tech tabletkach ja jdu na kontrolu vlastne za tri tydny po sestinedeli ale citim se fajn krome spanku a kolotoce doma😂
@petrysek181 Ahojky! No představ si že nakonec dneska dorazila MS! 😲 Počítala jsem s ní nejdřív tak zítra a teď nevím jestli mám volat doktorovi a změnit to návštěvu u něj o den dřív. On mi říkal, že když přijde MS mezi 27-29dnem cyklu, tak ať přijdu toho 24.10. Tak snad o ten den to nevadí. Je to zákon schvalnosti 25denni cykly moc nemívám a poslední 2 cykly byly 28 dní jinak jsou vždy těch 26dni. Asi tam půjdu toho 24.10, protože stejně už jsem si na ten den v práci vzala dovolenou. Vlastně ani nevím, co mi řekne nebo co mi bude dělat. Teď ten pátý den cyklu začnu brát ty tabletky, tak jsem zvědavá. A příteli jsem řekla že tento cyklus se prostě musíme pořádně snažit i přes týden. Tak jsem zvědavá...je to kolotoč furt dokola, nakonec se z toho zbláznim a vyprdnu se na všechno. 😅
Uvidíš, že na kontrole už budeš v pohodě. Ale kdyby ses necítila dobře, nebo by se ti rozjelo to krvácení, tak raději běž pro svůj vlastní klid. No to praní musí být síla viď? Z toho mám strach, protože nemáme sušičku, tak bych to tu neměla kde sušit kdyby bylo škaredě a kdoví jak dlouho by to trvalo... No až to u nás bude aktuální, tak to budu řešit. Úplně ti rozumím, že máš dny kdy raději mluvíš s manželem jen po telefonu, ale vydrž, za chvilku zase přijede a budeme líp.🙂 Všechno to zvládneš a po šestinedělí možná přijde úleva. Teď je to prostě všechno najednou...práce starosti všechny emoce, tak to s tebou takhle hází. Drž se! Zvládla jsi horší věci 🙂
Tady je zítra volno, tak jsem ráda. Já šla na čumendu do obchodu a koupila jsem si svetr, abych "oslavila" příchod MS a aspoň něčím se potěšila 🙂 Tobě přeji hezký zbytek večera! 🙂
@pulguita
@petrysek181
Ahoj holky,tak aby toho malej nemel malo za sebou co je na svete,tak jsme od vcera v nemocnici..Snad bude vsechno v poradku..Dr mela podezreni na zapal plic a nebo zanet mocaku,na zapal to zatim nevypada.Uvidime jak dopadnou odbery.🙏
@sluninko23 Ahojky 🌞 ! Jejda to je mi líto! Držím palce, ať se malý brzy uzdraví a jdete hezky domů! 🙂
@sluninko23 ahoj to me mrzi ale neboj bude to v poradku ja takgle byla s prvnim synem v peti tydnech mel nejakou bakterii v krvi a bali se ze mi umre ale dostali ho z toho vim jak je to hrozne kdyz nevis jak mu pomoci a vidis ten maly bezmocny uzlicek drzte se bude to dobre
@pulguita tak uz dorazila mrska jedna ale to nevadi tenhle cyklus si dejte zalezet proste verim ze to po tech praskach vyjde ja otehotnela kdyz sem brala antibiotika na anginu takze mozne je vsechno a jak si popisovala ty tablety tak je to to same co sem brala ja urcite jdi toho 24 myslim ze ten den nic neresi no delam co muzu a snazim se to zvladat jak se da doufam ze se casem hormony dostanou na normu a nebudu porad jen bulet iksyz ted uz to zvladam drzet😀on to tatka take nema lehke vrati se a malemu bude 7 tydnu uz se zacina smat zatim ne cilene ale jsou ty mimca k sezrani strasne roztomily tuhle sem se s nim vazila a uz ma neco malo pres 4 kg taky je to poradny jedlik kdyby ho netrapili ty prdiky tak je to zlate miminko🙂v sobotu ma synovec 5 let tak jedeme na chvili na oslavu aspon nam utece den🙂to je fajn ze mate zitra volno aspon odpocines
@petrysek181 Dobré ranko! Ano, snad to tento měsíc vyjde. Chci se zaměřit zase na to sportování, protože po tom co jsem v červenci běhala a shodila 2 kila ( teď mám 3 a něco zase nahoře), tak se mi podařilo otěhotnět. Takže teď chci zase zkusit od příštího týdne sportovat a něco shodit a snad to pomůže. No uvidíme. No hlavně se musíme snažit jak se patří...o tom žádná, tak snad to vyjde. Toho24 půjdu, měnit to nebudu. Tohle pondělí 16.10 jsem objednaná k tomu jinému doktorovi, přes to soukromé pojištění. Tam mu to všechno vylíčim a kdoví co mi řekne, ale ten by mi mohl potom vést celé těhotenství. Tak jsem zvědavá.
Uvidíš, že to s náladou bude čím dál tím lepší! A malý smíšek ti k tomu pomůže🙂 Ty miminka jsou krásné jak se takhle smějí. Ani se nenadáš a budete mít taťku doma. Aspoň si ho taky užije 🙂 Tak včera jsme měli volno a nakonec jsem nedělala vůbec nic. 🙂 Dnes ještě musíme do práce, ale už je pátek, takže už se těším na víkend.🙂 Ty si hezky užij oslav, a hlavně hezky oslavte tvoje narozeniny! Všechno nejlepší a krásný den ti přeji! 😘 ❤ 🎂 🌹 🎁 🎈

@petrysek181 Já doteď používala aplikaci Modrého koníka, ale od středy odpoledne vůbec nefunguje😕 Vůbec se mi nenahraje žádná stránka nic, tak jsem se připojila přes webovou stránku...nevím proč to z ničeho nic nejde🙄
Tobě funguje?
@pulguita ahojky moc dekuji za pranicko dostala sem domu donasku od tatky tak sem tu zase bulela🙂ale stestim ano me to funguje nevim asi nejaky zkrat🙂malinkej byl dneska tak zlatej a hodbej uz kouka libi se mu dekorace na zdi vydrzi si je prohlizet a brouka si🙂prvnich 14 dni je za nami ty jsou asi nejhorsi ted uz sem vic v pohode nez po porodu🙂budu ti drzet tes moc palecky i u noveho doktora treba ti neco k tomu povi🙂zitra jedu na tu oslavu k brachovi aspon na chvilicku Kuba jel na mejdan tak sem tu s prckem sama🙂uzij si vikend a odpocin si kila neres ted musis byt hlavne v pohode krasny vikend
@petrysek181 Ahojky! No to ti udělal krásné překvapení!😍 Paráda! Hezky si dneska užij oslavu. Malý teď začne dělat pokroky! Hezky si ho užívej, protože rostou hodně rychle! Teď už mi ta aplikace funguje! 🙂 Krásný sobotní den!🌞 🙂
@pulguita ahojky tak vikend za nami a ja zacinam treti tyden bez manzela maly je pekny jedlik kdyz nespi tak vyzaduje flasku co hodinu a pul cetla sem ze je to rustovy spurt a objevuje se to do 1 roku ditete doufam zw brzy to prejde jinak nas sni i s botama😀jinak je celkem hodny akorat je to maly brucoun stale bruci nebo heka😀na oslave jsme byli chvili o sem litovala ze sem tam jela bylo tam na prcka moc lidi nemel svuj klid a pak zacal plakat tak jsme odjeli a doma v naproste pohode dneska sem se s nim i celkem dobre vyspala ale zitra uz zase budu vstavat brzy a co ty uz si zacala s tabletama?a jaky si mela vikend?
@petrysek181 Dobré ranko! Páni už jsi skoro v polovině, ani se nenadáš a budeš mít manžela doma 🙂 Malý bude mít v sobotu 1měsíc😍 Až ho uvidí taťka, tak bude vidět jak hezky vyrostl, když tak hezky papá. 🙂
Možná se mu teď srovná i to spaní a nechá tě, ať se trochu víc vyspíš. Já včera začala s první tabletkou. Ještě musím brát další 4. Nakonec jsem to spletla k tomu druhému doktorovi, mám jít až ve čtvrtek. O víkendu tu bylo krásně, tak jsem pustila pračky o 106 🙂 V sobotu jsme šli s přítelem na večeři a včera k nám přišel na návštěvu jeden jeho kamarád. A víkend je fuč 🙂 Zase to ospalé pondělí a já už se opět těším na víkend 🙂 Tobě přeji krásný den! 🙂
@pulguita ahoj se mnou si zase pohrali hormony a mela sem doma slzave udoli reknu ti ze i ja sama nad sebou premyslim ze to neni normalni ale proste to prijde a neda se to zastavit je fakt ze sem porad v jednom kole od rana do vecera a mozna se to telu taky moc nelibi za ty tri tydny mam dole 19 kg to byl docela skok chybi mo jeste 6kg na moji vahu ale slo to dolu samo a je fakt ze se nestiham ani moc najist🙂mozna i proto se citim vycerpana i psychicky snad se to vse upravi a bude dobre🙂 mam tu problem i s rodici mamka je fajn ale nekdy hodne pohodlna na to neco udelat a o tatovi ani nemluvim vcera jsme se pohadali takze os nej nic neocekavam nejakou pomoc on stejne nikdy nepomahal nejhorsi je ze musim maleho hned po ranu cpat do kocaru a jit se psem pak znova v poledne nez se vrati Kuba snad to vse zvladnu nez se vrati manzel a trosku si odpocinu🙂
@petrysek181 Dobré ranko! Jejda to je mi líto. Teď je to těžké období, ale ber to tak, že ještě pořád si musíš zvyknout na malého a on na tebe a udělat si nějaký režim. S rodiči je to problém. Já se toho taky obávám. Moje rodina je daleko a ta jeho se nikdy k ničemu nemá. Takže si myslím, že by nám vyšla levněji nějaká chůva, než by nám malého pohlídala jeho rodina. Když nám jezdili hlídat zvířata, tak jsme jim museli platit i jízdenky na autobus, tak si vem. Je mi to líto, ale nic s tím nenadělám, prostě s něma nepočítám. Neboj, jsi silná, zvládla jsi horší věci a tohle taky zvládneš 🙂 Až budeš mít manžela doma, tak ti pomůže 🙂 Nemůžeš říct Kubovi, ať vodí na procházku Bernyho on? Než jde do školy a až přijde ze školy taky. Takhle by ti taky pomohl. 🙂 Vím, že se pořád opakuju, ale snaž se odpočivat. Nemusíš mít byt jako ze škatulky, prď na to. Pokud si trochu víc odpočineš, určitě se trochu zlepši i ta nálada. I když s tebou mávají hormony. Nemůžeš jít takhle na 200% každý den, protože nakonec z toho onemocníš. A malý tě teď potřebuje! Snaž se jíst a neblbni s hubnutím, protože potřebuješ mít mlíčko pro malého. Vím, že je to těžké, protože jsi zvyklá mít všechno tip ťop, ale tvoje zdraví je přednější. Pokud se někomu něco nezdá, tak ať to uklidí. 🙂 Musíš se naučit být splachovací. 🙂 Vím, že se mi to mluví, ale jestli jednou budu mít malé tak se to tak budu snažit dělat. A pokud nebudu měsíc utírat prach, tak se svět nezboří...stejně když ho utřu, tak už zase vidím, jak padá 🙂 V mém případě budu muset jít zpět do práce po 16ti týdnech a nevím jak to půjde všechno dohromady...práce, miminko domácnost atd. Bude to síla, ale nějak se to musí zvládnout.🙂 Ty to taky zvládneš, ten tvůj kulíšek ti za to stojí 🙂 ❤ Drž se! Jsi silná a začni vybírat co je opravdu nutné udělat a co ne a odpočivej a jez! 🙂
Představ si, že jsem zase začala měřit BT! Dnes jsem začala (trochu pozdě, protože jsem 7DC, ale nemohla jsem najít teploměr, tak jsem si včera koupila nový) , takže kdoví kdy proběhne ovulka. A kéž by se tento měsíc zadařilo! Nezbývá mi než jako každý měsíc...doufat 🙂 Krásné úterý! 🙂
@pulguita ahojky tak sem si nasla chvilicku napsat mam pocit ze sem v jednom kole😀dneska jela odpo mamka s kocarkwm tak sem toho vyuzila a usnula na dve hodky meli jsme krusnejsi noc a dost mi to bodlo🙂neda se vse zvladat takze dost polejuvuju v narokach a vahu uz prestavam resit bud pujde dolu a nebo snad casem🙂tobe budu moc drzet palecky byla si u toho doktora?a meris zase teplotu to je super aspon budes vedet kdy je presne ovulka zitra pisnu vic pekny vecer
Ahoj holky.
Prosim nemate nekdo zkusenost s AP ? 🙂
@petrysek181 Ahojky! No ten tvůj míšánek je krásný! 😍 A jak vyrostl! Super 🙂 Je podobný jak na tebe, tak na tatínka že? To se mi moc líbí jak jsou si děti takhle s rodiči podobné🙂 To je fajn ze už si pomalu zvykáš a že ti mamka pomáhá, ať si můžeš taky chvilku odpočinout.
Tak ve čtvrtek jsme byli u toho nového doktora. Příjemný chlap a budu ráda že mě bude vést až budu jednou těhotná. Zhrozil se proč beru ty prášky a to první co nám řekl, že máme velký předpoklad ze to budou dvojčata. I když jsme mu ukázali ty naše výsledky a řekl že jsou v pořádku, tak nám doporučil, udělat si ty testy znovu a trošku podrobněji. Takže pokud mi přijde MS, tak si necháme znovu udělat ty testy (přítel spermiogram a já krev). Zatím mi doporučil jeho kolegu z oddělení reprodukční asistence a pokud nakonec otěhotním, tak mě zase bude vyšetřovat ten můj nový gynekolog. Ještě mi řekl, že ty prášky co jsem brala, tak by mě měl ten doktor sledovat aby aspoň věděl, kdy proběhla ovulka, což on neudělal. V úterý jdu na kontrolu za tím doktorem, co mi předepsal ty prášky, tak kdoví co mi řekne. Podle BT ovulka asi proběhla 10den cyklu, pak mi vyskočila teplota na 36,8 Blbé je to, že včera jsme měli u nás na večeři návštěvu a zapovídali jsme se až do 3 do rána, tak jsem šla pozdě spát a nenaspala jsem ani 3 hodiny a dnes mi teplota naměřila opět 36,5 Tak kdoví co naměřím zítra. Ještě že jsem začala tu teplotu tento měsíc měřit, protože s těma práškama se mi asi posunula ovulka a mám ji dřív než předtím. No kdoví jak to tento měsíc všechno dopadne. 🙂 Tobě přeji krásný zbytek neděle! 🙂 Tady byl krásný sluneční víkend 🙂
@pulguita tak to vypada ze beres uplne to same co sem mela ja a ja chodila na kontrolu tesne po ms takze taky nevedela jestli je ovulka kaslou na to pani doktori🙂je super ze je pan dr fajn urcite to bude vse v poradku a vyjde to🙂 ja sem tu stale v jednom kole ikdyz mamka obcas pomuze delam to vetsinou sama takze se mam co ohanet🙂jeste se psem apod🙂ano maly ma asi od kazdeho neco zatim se vylupuje tak uvidime ke ktere strane se prikloni jestli do naseho rodu nebo manzela😀zase letim k malemu trapi ho prdiky
@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 No jsem ti z té mojí BT jelen. Myslela jsem, že ovulka proběhla 10 DC, protože z ničeho nic vyskočila, ale pak zase klesla. Dnes jsem dokonce naměřila 36,4 A to jsem minulý týden měla slimáčí dny, tak jsem si říkala, že mi asi ty prášky posunuly ovulku, no ale jsem z toho jelen, ovulka asi ještě neproběhla. No uvidíme, jak to tento měsíc nakonec dopadne🙂
Úplně tě chápu, musí to dát zabrat a určitě ti ten čas utíká jak voda. Malý je šikula a jde vidět jak hezky roste 🙂
Krásné pondělí! 🙂
@pulguita ahojky me taky posunuli ovulku tak uvidis jak to bude moc bych ti prala aby to tento mesic vyslo a ty u si nemusela nikam na zadne vysetreni mi jdeme v utery na kontrolu s malym po mesici ale trapi me posledni dobou sem si vsimla ze ma natekla varlatka tak doufam ze to nebude noc vazneho neboli ho to noc to nedela ale ja mam toho plnou hlavu zitra hlidam dopoledne jeste jedno miminko 4 mesicni holcicku tak tu budu mit pekne veselo😀doufam ze nebudou chtit chovat oba najednou😀ale je to jen na par hodin tak snad to zvladnu krasny zbytek utery a promin ze nepisu tak casto ale vubec se k tomu nedostanu
@petrysek181 Dobré ranko! 🙂 Tak máš pravdu, ovulka se mi opozdila. Včera jsem byla u toho prvního doktora a ten mi dělal ultrazvuk a řekl, že už brzy bude ovulka a že včera a dnes se máme snažit. Od MS se poctivě obden snažíme. Včera to vycházelo na "odpočinek" protože snažení bylo v pondělí, ale dali jsme na radu doktora a včera to zvládli taky, tak snad se nějaká spermijka uchytne. 🙏 Dnes mi opět stoupla BT, tak jsem klidnější. Ovulka asi proběhla včera. 🙂 Už jsem myslela, že se mi pokazil teploměr a to je nový. Myslím, že ty první teploty mi to mohly rozhodit ty prášky...kdoví. Jo! A ještě mi předepsal Ultrogestan, který mám brát vaginálně ode dneška cca 12 dní.
Největší sranda je, že dnes jdu na ultrazvuk k tomu doktorovi z té soukromé pojišťovny, tak kdoví co tam uvidí on. 🙂
No teda! Ten tvůj už bude mít měsíc! To to letí. Neboj, uvidíš, že to nic není. Nemívají to tak novorozenci? Kdoví co ti řeknou. Hlavně, že ho to nebolí. 🙂 Takže držím palce, ať hezky zvládneš i tu malou princeznu🙂 Kdoví jestli se budou navzájem vnímat. 🙂 To za ním brzy začaly jezdit holky!😅 Vždyť je to taky už kus šikovného chlapa 😍 Krásný den! 🙂 A vůbec si nedělej hlavu, že nepíšeš, úplně to chápu 🙂
@pulguita ahoj tak podle grafu je ro jasne mas tam krasne vystouplou teplotu🙂dneska to byl horor maly se rozhodl nespat a mala chtela jen chovat jibak rvala a rvala😀jeste ze mi pomohla mamka jinak bych nevedela co driv🙂to je super sakra to by bylo aby to tes nevyslo😉malemu bude uz 5 tydnu v sobotu a od soboty za 14 dni se nam vrati tatka😉konecne❤zitra dam urcite vedet jak jsme dopadli je super ze jste se snazili poctive😉

@pulguita dekuji moc