Kdy si udělat těhotenský test?
Ahoj holky, snažíme se teprve 1 měsícem o miminko. Chtěla jsem se zeptat po kolika dnech či týdnech se dá z těhu těstu zjistit že jsem těhotná? Ukáže to test dříve než první den po nedostavení se mentruace? Díky za rady Nikča
@mimisef ja myslim, ze carka hovori jasne, i kdyz je to dost brzy.
@mimisef myslim ze si tehotna
@pulguita ahoj tak u nas uz zase vladne spravny chaos😀😀😀manzel dohani vse co ma a jsme vsichni v poklusu zitra vezeme Kubu rano do nemocnice tak uz mu to nastane maly vecer zlobi se spanim oci ma unavene ziva ale nemuze proste zabrat je i protivny a chce se chovat na rameni aby mohl cumakovat😀😀😀kdyz se nam zadari ho uspat tak jsme oba hotovy ja hned po sestinedeli dostala ms a ted uz mam pokoj tak snad probehne konecne nejake milovani 😀😀😀uz to ani neumim sem z toho pekne vypadla kde je ta doba snazeni😂mam z vas velkou radost jen si to pekne uzivejte a ty se setri me bolely prsa cele tehu bylo to dost neprijemne a brisko sem mela nafoukle taky neboj to zvladnete utajit vanoce jsou za dverma😉
@mamiiinnaa no dnes jsem delala dalsi a nic,ve stredu jdu k doktoru,tak uvidime,taky myslim ze je brzy.Ta bolest v podbrisku me rozhodila a od soboty chci jen spat ....akorat mam za to ze pres ms to nejdee
@mimisef no teoreticky by nemelo, protoze kdyz je menses, neni ovulace, ale pokud test ukazal co vidim nejen ja, tak bys musela otehotnet nejak tesne pred m., ta byla jako vzdy?
@mamiiinnaa pred to není možny,davame si pozor,pozor jsme si nedalx pravě kdyz byla ms .Nechci plašit,pro jistotu jsem si udelala test v nedely a slaba carka tak nevim no
@mimisef tenhle test vypada pozitivně, ale zitra rano muzes zkusit novy a uvidis. Mudr ve stredu stejne nic neuvidi, to bys musela byt tehotna mnohem dyl.
@petrysek181 Dobré ranko! Páni! Tak už zase makáte? Ten tvůj manžel je teda akční 😅 Moc držím palce, ať Kubovi operace dobře dopadne. Přítele mají operovat tento čtvrtek, tak jsem zvědavá 🙂 No držím palce, ať si užijete s manželem i ty hezké chvilky a určitě zas příjdeš na chuť 🙂 A takhle bez důvodu je to lepší, než u snažení kdy se tak nějak muselo 🙂 Včera jsem se naštvala v práci, protože jsou lidi, kteří prostě potřebují dělat peklo. No nejraději už bych řekla, že jsem těhotná, ale ještě je moc brzo a chci počkat. Krásné úterý! 🙂
@pulguita ahoj a peknou stredu🙂chces chodit do prace dal nebo zustanes doma na marodce?ja si planovala jak budu chodit ale ty tri smeny me zabijeli tak sem byla doma od 3 mesice a celkem sem si to uzivala🙂prcka sem uspala venku v kocarku tak mam klid kdyz usne dohanim resty doma🙂Kuba jde dnes po dvanacte hodine je na pokoji sam tak je tam jak v hotelu😀dneska za nim pojede tata a mi si ho zitra vyzvedneme manzel je akcni ale snazi se byt i s nami a pomahat🙂v sobotu mam jet ke kamaradce tak sem z toho cela nesva ze ho necham doma😂😂😂😂vubec se mi od nej nechce nikam chodit 🙂priteli at to dobre dopadne a ty se v praci nestresuj musis byt v pohode a v klidu aby melo klid i miminko🙂moc se tesim na prvni fotecku z utz😉
@petrysek181 Ahojky! No tím, že pracuji v kanceláři, tak budu muset vydržet a pracovat. 😕 Navíc tady ti jen tak nemocenskou nedají, pokud opravdu nemáš nějaké komplikované těhu. Moje kolegyně, která otěhotněla po dlouhé době snažení a po 3 pokusech o umělé otěhotnění, na počtvrté se jí to povedlo a šla na nemocenskou až ve čtvrtém měsíci a to je na zdejší poměry brzo. Ostatní kolegyně odcházely tak měsíc - měsíc a půl před porodem a jedna vydržela dokonce až úplně dokonce...v pátek byla v práci a v pondělí měla domluveného císaře.
Uvidíme jak se budu cítit a jak to budu zvládat 🙂 Tak ať se Kuba brzy zotaví. Ty si hezky zajdi za kamarádkou, aspoň se odreaguješ. To je prima, že ti ho manžel pohlídá. 🙂 Jak to jako tatínek zvládá? Přebaluje, koupe a krmí malého? Přítel už se mě ptal, kdy že to půjdeme na ten kurz, ať se nauči co a jak.. a jak tak malé miminka mají držet, přebalit atd 😅 Chudáček má strach aby mu nevypadl z ruky. No pro oba to bude novinka, ale nějak to musíme zvládnout. Zítra čeká operace přítele, tak je nervózní a nechce být ty 3 měsíce na nemocenské, no ale co se dá dělat. Snad se mu to brzy zacelí.
Já jdu k dr 23.11, tak snad budu mít první fotečku a kéž by bylo i srdíčko 🙂
Určitě dám vědět! Měj se hezky! 🙂
@mimisef tak co mudr???
@mamiiinnaa jeste jsem se tam nedostala,asi vydrzim,zda dorazi ms a uvidime,tehotne si neprijdu,mam dve ditka vzdycky jsem poznala ....
@mimisef pozor, já u syna otěhotněla při ms 🙂 a u první dcery den po ms, a ted treti den po ms :D
@hvezdicka93 fakt? No uvidime,zatim si myslim je brzy,za 9 dni mam dostat ms,tak uvidime.Mam uz dve deti snad bych uz poznala,kdyby neco ...
@pulguita ahoj tak co pritel jak zvladnul operaci,?, doufam ze se rychle zotavi Kuba v pohode ani to nemel moc otekle a modrinu malou je spokojeny s vysledkem tak sem rada😂maly je fajn akorat pres den toho moc nenaspi a ja jsem dneska od 3h vzhuru tak se unava podepisuje manzel se snazi ale asi ne tak jak bych si predstavovala ja takze vlastne je to na me nechci to nejak rozebirat nebo by jsme se akorat hadali🙂jesteze tu mam mamku ktera obcas pomuze jinak bych byla na vse sama pristi tyden maji dojet ze Slovenska po pravde se toho desim protoze nevim co si predstavujou ale sedet s nima do noci nehodlam co ty jak se citis uz ti zacali nejake nevolnosti nebo zatim dobry krasnou sobotu🙂
@mamiiinnaa ovulace muze byt v jakekoliv fazi cyklz, i v prubehu MS.
@pulguita to je nesmysl. Ze zakona na MD musis nastoupit 8-7 tydnu pred TP...aspon tak to bylo receno nasi personalistkou.
@mimisef kazde tehu muze byt jine, takze stat se mohlo 🙂
@mimisef jo, u dcery a syna jsem to poznala hned na zacatku, ted to bylo zjisteni docela mazec, u deti se mi hned zvetsilo poprsi ze to bylo viditelne, a boleli prsa, ted se minimalne zvetsili a v den ocekavane ms vzdy jsem mela den zpozdeni, jsem si z hecu udelala test, a ono dve carky 🙂
@petrysek181 Ahojky! Tak přítel už má operaci za sebou, ale vypadá to zase na ty 3 měsíce nemocenské. Dokonce mu tam dali kolem dokola stehy. Dolík je hlubší a o něco větší než minule 😕 Naštěstí chodí jednou denně, aby mu to ošetřily sestřičky, tak jsem ráda. 🙂 No už jsme oba klidnější 🙂 Jsem ráda, že to těhotenství vyšlo ještě před tou operací. Dnes jsem si udělala ten druhý test, co mi zbýval, abych věděla jestli se to tam uvnitř hezky vyvíjí a ukázal mi 2-3 takže zatím to vypadá dobře 🙂 Cítím se dobře, jediné co cítím jsou prsa a únava jinak nic. Kéž bych to zvládla bez nevolností 🙂 Ale pokud mi není špatně, tak se pomalu začínám smiřovat s tím, že to asi bude chlapeček. 🙂 No uvidíme.
To je prima, že je Kuba spokojený tak ať se rychle zotaví. 🙂 No možná se manželovi zdá malý moc křehký a malinký a má strach s ním něco dělat, uvidíš že až trochu povyroste, tak to bude jiné kafe a bude si s ním víc hrát, zabaví ho a ty budeš mít víc času 🙂 To zvládnete. 🙂 No přeji pevné nervy se slovenskou návštěvou a rozhodně si jeď po svém zajetém režimu, ať se přizpůsobí oni. Drž se! Uvidíš, že to zvládneš. Krásnou sobotu! 🙂
@petrysek181 Ještě připíchnu ten dnešní testík 🙂 Dnes jsem 5+3 🙂
@absintka19 Děkuji, ale já žiji mimo ČR 🙂 Uvidím, jak se budu cítit a jak bude přispívat miminko, pokud mi lékař napíše nemocenskou, tak určitě půjdu, nebo kdybych se necítila dobře, tak to lékaři taky řeknu. Jinak jen tak pro zajímavost, tady je mateřská jen 16 týdnů, tak si to vem.... 🙂
Zlatá česká republika! 🙂
@pulguita dobre rano hlavni je ze to ma pritel za sebou a ted yz se bude jen zotavovat🙂ja si dneska taky trosku prispala a citim se lepe vcera mi bylo cely den divne a je to z nevyspani mela bych se asi hodit do klidu a co stihnu to stihnu🙂tady je dneska uz pekne chladno a prsi dneska jsme si vzali maleho do postele vim ze bych nemela ale vidis na tom miminku jak je spokojenejsi a klidne spinka🙂asi se to u nas stane pravidlem🙂to je dobre ze si zatim bez nevolnosti ale ty jeste muzou dorazit kolem 8tt snad proplujes v pohode prvni trimestr🙂ta unava je to je fakt telo se srovnava se zmenami 🙂na malem je znat kazdy den uz si brouka vejska chce nosit na rameni aby videl vse si prohlizi smeje se uz to neni takove to malinke miminko🙂🙂vim ze je clovek unaveny ale miluji ho nadevse a taky mam o nej vetsi strach nez kdyz sem mela Kubu je znat ze sem starsi🙂presne tak pojedu si podle sveho oni to musi pochopit a prizpusobit se vaha se mi zatim sekla zase na nejaky cas jeste 4kg do sve vahy tak snad je sundam do vanoc🙂tu zbytkova kila mam na brise a bokach budu muset zacit trochu posilovat aspon doma 😉
@petrysek181 Ahojky! No je to pravda, hlavně že už to má za sebou, kéž by se mu to rychle zahojilo, ale rána je větší než minule😕 Dnes ráno jsem ho taky doprovodila na to ošetření a pak jsme se šli projít, jenže chudák jde hrozně pomalu no a když jsme došli domů, tak jsem dostala chuť na vaječinu a pak jsem úplně vytuhla...tak na 2hodiny...nejhorší je, že po probuzení jsem byla jak přejetá parním válcem a mírně unavená😅 No mám se na co těšit, ale raději budu unavená, než mít nevolnosti. Nějak to musím zvládnout. Ty taky dělej jen to nejnutnější a snaž se odpočivat. A pokud spaní s malým znamená, že se vyspíš o něco víc, tak si ho v té posteli nech 🙂 Já to tak asi taky budu dělat.
Tu váhu máš super, shodila jsi to hodně rychle, ten zbytek půjde taky dolů...uvidíš. 🙂 Já jsem zvědavá kolik kg naberu, nakonec jsem zhubnout nestihla, tak to bude nářez🐷 Už teď mám břicho ale váha se o moc neposunula, tak jsem ráda. Mám velkou žízeň, takže budu nafouknutá z té vody a z žábáka co mám v bříšku 😀 Hezky si malého uživej, protože hrozně rychle rostou....ještě nedávno byl v bříšku a jaký už je teď cvalík.🙂 Návštěva ať se přizpůsobí a hotovo. Ty si nedělej žádné nervy. V tomto mám jasno a řekla jsem to i příteli...po porodu chci mít klid a návštěvy chci mít minimálně...a pokud někdo přijde, tak ať pomůže a ne na vyžírku a ještě aby se kolem nich mělo skákat...v žádném případě. 🙂 Pak jsem z toho na nervy a to nemá cenu. Tady je hezky, ale už je zima i když svítí sluníčko...No prostě podzim je tu. Teď je to k večeru takové pravé podzimní sychravé počasí...ale má to své kouzlo. Krásný zbytek neděle! 🙂
@hvezdicka93 dnes dalsi testik a nic,tak jen poplach ... :/
Mám 4 dny zpoždění a test negativní, myslite ze je ještě šance??:(

@petrysek181 Tak to je prima, že ti takhle hezky pomáhá 🙂 Hezky si užívej té vaší rodinky 🙂 Teplý obklad jsi zkoušela? Mi to celkem pomáhá, nebo i hodně teplá sprcha, kdy se ty plotýnky uvolní...mě z nich i občas dost bolí hlava a přejde mě to když se vyspím. Musím říct, že ty první dny jsme tomu vůbec nemohli uvěřit. S odstupem času a taky tím, že MS zatím pořád nedorazila, tak už tomu začínáme oba věřit a radovat se 🙂 Přítel mi dneska po obědě hladil bříško a poslouchal, co se tam děje😅 Musím říct, že se zatím cítím dobře, občas trochu víc unavená, ale o víkendu jsem se snažila odpočívat. Jinak jediné co cítím, jsou prsa, jinak nic. A mám celkem dost nafouknuté břicho😨 Jestli to tak půjde dál, tak to moc dlouho nebudu moct tajit. Chceme to říct na vánoce rodině. To už budu tak 11tt, tak snad vše bude v pořádku. 🙂 Hezký zbytek neděle! 🙂