Mimoděložní těhotenství? Jak se provádí diagnostika?

alice345
25. led 2023

Ahoj holky, máte někdo prosím zkušenost s následující situací?

Před 2,5týdny mi vyšel pozitivní těhotenský test. Cca týden poté jsme začala špinit (což trvá do teď). Na UZ v 5+6 byl pouze prázdný gestační váček, který byl navíc nepravidelného tvaru (jakoby "sešlápnutý"), což podle mého lékaře nebylo dobré znamení. Nicméně mě doktor poslal na 2 odběry krve (5 dní od sebe) na hcG. HcG pěkně rostl (z cca 700 jednotek na 7000 jednotek za 5 dní), nicméně dnes na kontrole (jsem 7+0) váček stále naprosto prázdný a cca stejně velký jako minule. Je tedy jasné, že toto těhotenství nebude mít dobrý konec.

Co je ještě horší je, že doktor má podezření na mimoděložní, kvůli rostoucí hladině hcG. Prohmatal mi břicho, to bylo dle něj ok. Za 2 dny mám jit na další odběr krve. Doktor nedělal UTZ vejcevodů (ani nevím, za se dělá při mimoděložním)? Z čeho jiného může hcG růst?

Jak postupovali doktoři u vás při podezření na mimoděložní?

Děkuju

klokanka31
25. led 2023

@alice345 Já měla mimoděložní, a bylo to tak že jsem špinila, v děloze nic nebylo, ale vejcovod jsem měla zvětšený, a v něm to bylo. Proč ti při ultrazvuku nezkontroloval vejcovody?🤔

siima12
25. led 2023

@alice345 Taky jsem měla mimoděložní. Špinila jsem nahnědlou krev a bolelo mě na pravé straně vejcovodu. V děloze nebylo nic. Hcg rostlo pomalu, šla jsem na kontrolu že mě hrozně bolel pravý vejcovod a poslali mě hned do nemocnice. Tam udělali hned operaci a odstranili pravý vejcovod. Měla jsem už krvácení do břicha.

luciebelohradska31
25. led 2023

Já měla taky mimodelozni a začala jsem krvácet v 6 tt 4 dny a v tn den mě začalo píchat ve vejcovodu měla jsem vysoký hcg takže kdZ neviděli nic v děloze tak věděli že to vypadá na mimodelozni tehu

alice345
autor
25. led 2023

Holky, děkuju za odpovědi. Zatím mě nic nebolí, nevím, proč doktor neudělal UTZ vaječníků. Zítra mám domluvenou kontrolu u jiné doktorky, pro jistotu.

klokanka31
25. led 2023

@alice345 Mě nebolelo u mimoděložního vůbec nic...

alice345
autor
5. únor 2023

Tak abych to celé nějak uzavřela, nakonec to mimoděložní nebylo. Prosperující těhu ale taky ne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru