Prázdný gestační váček, přetrvávající těhotenské příznaky

kastanek87
27. únor 2017

Ahojte, právě prožívám těžší chvíle.... jsem (nebo byla, ani nevím jak o tom psát) těhotná. Prostě mám v sobě dle pana doktora jen prázdný gestační váček. Podle MS bych měla být už nějak 8tt, ale bylo to menší o nějakých cca 10-14dní. Doktor mi řekl na poslední kontrole v pátek, že je to prázdné a že na revizi to není, že má váček 8mm (rostl, i žloutk.váček tam byl) ale jelikož tam není plod, odejde to v klidu samo, že pokud se do 14 dní nebude nic dít, mám dojít. Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Vyšlo to samo? Měli jste stále těhotenské příznaky i když byl váček prázdný? Jsem z toho dost psychicky vyčerpaná. Mám neustále nevolnosti, prsa mě stále bolí a jsou nalitá, o to je to horší, že moje tělo se chová jako těhotné a já čekám kdy začnu krvácet. Děkuji moc za jakoukoli radu!

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
absintka19
27. únor 2017

Ahoj, muze to odejit samo i nemusi, to nikdo dopredu nerekne. Proto te objednal i posleze na kontrolu. Telo bohuzel nez zareaguje tak to chvilku potrva. Co vim, tak holky po potratu/revizi do par mesicu otehotneli, rika se ze je to 'pohnojene' i kdyz ted to boli. Cas bude nejlepsi lekar. Takovych diskuzi na foru je hodne.

kastanek87
autor
27. únor 2017

@absintka19 jj, já jsem s tím tak nějak smířená, je to už teda podruhé... loni v srpnu jsem též měla SP, ale to teda šlo hned v 7tt, že jsem začala krvácet a samo to odešlo. Takže to jsem si pobrečela a bylo to, ale toto mě deptá čím dál víc. Moje tělo se chová jako těhotné, ale musím se vyrovnat s tím že to nedopadne. Jsem raději pro samovolný odchod, ale nevím jestli to zvládnu pořád čekat a čekat ☹ každopádně děkuji za reakci 😉

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
kastanek87
autor
27. únor 2017

@rennni proč myslíš že to bude taky špatné? ☹

janylu
27. únor 2017

ahoj, měla jsem to úplně stejně jako ty, gestační váček tam byl, ale plod ne. Těhotenské příznaky byly velké. Mě ale doktor objednal hned na revizi. Kdybych měla čekat, až to samo odejde, psychicky bych to nedala. Drž se.

kstablova
27. únor 2017

@kastanek87 Ahoj, Měla jsem to podobně. Bohužel se čekalo asi tři týdny, jestli to odejde samo. Neodešlo, tak revize v 9tt. osobně bych za tu revizi byla radši mnohem dřív, abych už mohla obrátit list a jít dál, ale na druhou stranu jsem ráda, že jsem tomu dala šanci, abych si byla jistá, že opravdu není jiné řešení a že je vývoj špatně a taky že jsem dostala čas, aby odešlo samo. Nicméně v případě opakování se, bych šla na revizi dřív.

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
absintka19
27. únor 2017

@rennni podle priznaku se neda predikovat ani posoudit jak tehotenstvi probiha. Takze hlavu vzhuru, ty i pripadne mimi ted potrebujete klid.

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
kastanek87
autor
27. únor 2017

@rennni to mě moc mrzí, ale ještě nehaž flintu do žita 😉 příznaky mít nemusíš, podívej na mě, já je mám a je mi to prd platný... když jsem byla v tom létě, tak jsem taky neměla příznaky, snad jen ty prsa. Ale spoustu holek píše že ani prsa je nebolely, že až později. Budu na tebe myslet!! Dej pak vědět jak jsi dopadla. Já si dávám čas do pátku, když do té doby nic, volám na gyndu, protože 14 dní čekat s příznakama opravdu nebudu, to bych taky mohla jjít rovnou do blázince.

kastanek87
autor
27. únor 2017

@janylu no já to dýl jak do pátku asi nevydržím. V práci to celkem jde, jelikož se rozptýlím, ale doma je to horší ☹ uvidíme, zkusím si zase uvařit kontryhel. Víno teď nemůžu ani cítit, takže to je pasé a ještě bych mohla zkusit horkou vanu, horká sprcha nepomohla. Vidím že jsi v očkávání, tak gratuluji 😉 otěhotněla jsi brzy po revizi?

kastanek87
autor
27. únor 2017

@kstablova no tak to tě obdivuji, 3týdny čekat by mě hráblo! A stejně zbytečně... je to na prd. Kdyby aspoň bylo něco čím by to urychlily, bylo by to lepší.

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
janylu
27. únor 2017

@kastanek87 až za rok, ale půl roku jsme to nezkoušeli, protože už jsem to zklamání nechtěla znovu zažít. Touha byla ale větší. 🙂

kastanek87
autor
27. únor 2017

@rennni dekuji moc,určíte dam vedet. Moc ti držím pěsti ať máš ve čtvrtek dobře zprávy! 🍀

kastanek87
autor
27. únor 2017

@janylu jasne, to chápu. Já po tomto dalším zklamání taky nevím kdy budu Mít další silu. Ale malej furt mluvi o tom ze chce sestřičku, tak je to o to těžší, hodně se to ve me pere. No ted stejne musím čekat az budu zas ok.

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
kastanek87
autor
3. bře 2017

@rennni a co ti řekli? Tak to ale muselo vyrůst ne? Kolik jsi?
jinak já byla v té nemocnici a tam mi doktorka potvrdila, že tam není plod. Dnes jsem už 8+2, ale pouze gestační váček ☹ ten roste jak má, ale nic v něm. Takže jdu 8.3. na revizi... ať už je to za mnou. Tobě moc moc držím pěsti, ať je to v pořádku! ♥

linee
3. bře 2017

@kastanek87
@rennni holky,mam to same.Koncim 8tt,vacek odpovida,ale je prazdny a neni tam ale ani zloutkovy.V pondeli jdu na posledni ko a pokud nic,jdu na revizi. Dr.rikala,ze pokud vacek roste,samo to neodejde.Hcg vyznam brat nema,protoze v 8tt bez zloutkoveho vacku,pokud mam +- pravidelnou ms vyznam nema. Tak jsem pozadala jeste o tyden,at mam klid,ze jsem udelala maximum.
Proste se to nekdy deje,pokud se napr.uvolni spatne vajicko,priroda to zastavi uz na zacatku.
Nad dalsim ted neuvazujte,je to jeste moc cerstve.Dejte tomu trochu casu.
Hodne sil!

rennni
Autor odpověď smazal
Zobraz
kastanek87
autor
3. bře 2017

@linee to mě moc mrzí! já se snažím brát to tak jak je, snažím se být silná. Jen mi vadí těhotenské příznaky které mám hodně a o to víc na to musím myslet, že mám v sobě něco... no je to prostě nepříjemný, ale asi víš jak to myslím.
je to prostě na houby. Nad dalším pokusem teď vůbec neuvažuju, pěkně si dáme pauzu, půjdeme na genetiku a uvidíme kam mě ještě pošle.
Já jsem chvíli doufala že by to mohlo odejít samo, ale právě když mi řekli že normálně roste, bylo mi hned jasný že to samo nepůjde.

linee
3. bře 2017

@kastanek87 mam to stejne tak.Navic jsem neskutecne unavena a vecer mi byva spatne:(

pythia
18. kvě 2017

Ahoj holky, včera jsem byla u doktora na kontrole a bohužel na ultrazvuku jen prázdný gestační váček. Jsem v 9 tt. Pro jistotu mě poslal do nemocnice na konzultaci a tam mě rovnou objednali na revizi. Čeká mě zítra. Jsem úplně na dně. Vůbec to nechápu. Celou dobu trpím pomalu celodenními nevolnostmi a nechutenstvím, zhubla jsem 2 kila, roste mi břicho, prsa. Těšila jsem se, jak na ultrazvuku uvidím náš vánoční dáreček a ono nic. Jedinou mou útěchou je můj skoro tříletý rošťák. U něj mi naopak nebylo blbě vůbec. Akorát teď nějak nevím co dál. Na podzim mi končí rodičák. Syna snad vezmou do školky a já si začnu hledat práci, protože mi u předchozího zaměstnavatele skončila smlouva. Doktor říkal, že to za 3 měsíce můžeme začít znovu zkoušet. Manžel je pro. Ale já si to po téhle zkušenosti budu ještě hodně rozmýšlet. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale potřebovala jsem se z toho vypsat 😢

janylu
18. kvě 2017

@pythia moc mě mrzí jak to dopadlo, bohužel se to stává. 3 měsíce je ale doba tak akorát na to, aby ses dostala z nejhoršího a našla zase chuť to zkoušet. Píšu z vlastní zkušenosti. A momentálně se upnout na hledání nové práce je ta nejlepší cesta k dobrému těhotenství. Budeš myslet na něco jiného a uvidíš, že se to podaří. Přeju hodně sil.🙂

pasteta
18. kvě 2017

@kastanek87 Mně taky na prvním ultrazvuku řekl,že vidí jen prázdný váček a víc nic. Sám mně řekl,že se mám připravit na tu horší variantu.Za týden si mě pro jistotu pozval znovu a už tam viděl a ne jen jedno.Tak není možnost,že si byla taky moc brzo a naděje ještě je?

kastanek87
autor
18. kvě 2017

@pasteta určitě nee, čekala jsem do 10tydne a stále prázdný váček a porad rostl ale embryo nikde.8.3.jsem byla na revizi.

kastanek87
autor
18. kvě 2017

@pythia to mě moc mrzí!! Já to taky tak měla strašná zloba,nechut ke všemu, bezmoc.... ale přejde to uvidíš! Přeji hodně sil!!

linee
18. kvě 2017

@kastanek87 to mne moc mrzi, ja byla 7.3. Kdy planujete se opet snazit?

pythia
18. kvě 2017

Holky, moc vám všem děkuji za podporu. Už jsem s tím tak nějak smířená. Hlavně chci mít po revizi. Abych za tím vším mohla udělat tlustou čáru. Nejhorší je, že mi přijde, že jsou okolo všichni těhotní nebo mají mimča. Třeba jedna vzdálená příbuzná čeká čtvrté dítě. Přitom si je pořizuje, aby nemusela makat a hrála rodině na city a ta ji nechala bydlet dál zadarmo. Každé těhu kouřila jak továrna, o děti se nestará, jsou živy z instantních polívek... Prostě někdy tu přírodu nechápu.