Mohl Clomhexal způsobit pozitivní těhotenský test?

zdalu
8. kvě 2012

Ahoj holky,jsem tu nova a mam na vas otazku.už od zaří 2010 se snažíme s manželem o miminko jednou se nam to už povedlo,ale v 9tt jsem musela jit na revizi,přestalo mu bít srdičko a od te doba už je to 10měsicu a pořad nic.cvičila jsem mojžíšovku,byla jsem v nemocnici na vyšetření a vše je ok ale pořad nic.ted mi pan dr předepsal clomhexal a včera rano jsem si dělala test,protože mam strašně špatnou plet a pořad chodim na zachod,tak jsem to jen ze zvědavosti zkusila a byli tam dvě čarky,mate nejaka s timto zkušenosti?myslim si,že to ale zpusobujou ty prašky..

eloana
8. kvě 2012

Vzhledem k tomu, ze jsi nenapsala, kolikaty jsi den cyklu jsi, asi tezko radit🙂)
// zpusobuje na testu treba pregnyl- hormon na vyvolani ovulace... clomhexal je neco jako clostilbegyt... ten by // ukazat nemel

lucille85
10. kvě 2012

Jak píše @eloana chtělo by to údaj, kolikátý den cyklu jsi? Ale Clomhexal obsahuje účinnou látku Clomifen, je to vlastně hormon na podporu dozrávání vajíček a ovulace (něco jako Clostilbegyt), čili pokud by měl ovlivnit výsledek nějakého testu tak OVULAČNÍHO, nikoli těhotenského, protože HCG je úplně jiný hormon (ten je třeba v tom Pregnylu, který může výsledek těhu testu ovlivnit)...více třeba zde, co může a nemá vliv:

http://www.femina.cz/magazin/rodina-a-deti/fale...

Takže to vypadá, že těhu budeš, zavolej doktorovi a hlavně už neber ten Clomhexal (pokud zrovna teď jsi ve fázi kdy ho máš brát)...Moc přeju, aby to bylo zdravé a prosperující těhotenství!!!

elana
11. kvě 2012

Clomhexal určitě nemůže způsobit pozitivní těhotenský test...je to antiestrogen, zatímco test reaguje na hcg hormon. Pravděpodobně jsi teda těhotná, tak to Clomhexal určitě neber a počkej, až se to nějak vyřeší. Pozitivní tt může způsobit (jak psala Eloana), pouze Pregnyl nebo Ovitrelle, jiné běžně užívané hormonální přípravky rozhodně ne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru