icon

Moje kolegyně mi říkají, že už mám nejvyšší čas na dítě

klonkytka
5. čer 2019

Ahojte holky, je mi 30 let a v práci dělám s kolegyněmi do 40 let a 40 + a pořád vyzvídají, jestli plánuji dítě. Nějde mi hned otěhotnět jak jsem si myslela. A tak už mě tyhle otázky už docela trápí. Určitě, až se tak stane tak to všem kolegům nepůjdu vyžvanit. Jedná kolegyně mi řekla dnes, kolik ti je? Já 30 let a ta druhá to už máš nejvyšší čas...taky vás to holky štve? Je vám 30 let a okolí z vás dělá starou fuchtli? Tohle bych si k nikomu nedovolila. Co děláte abyste na to nemysleli? 🙄😥

Strana
z2
michaela_2
6. čer 2019

@martinakovar tak mě přesně tohle říkali i ve 21 😃

Každopádně tahle diskuze je spis mirena na to, jak se “bránit” častým a nevhodným komentářům - kór u těch kolegů v práci, které člověk vídat musí, je to nervy :(

makronka222
6. čer 2019

Maj pravdu. Nemysli to zle, ale tak jak to proste je. Odsuzuju stary matky, kor kdyz nektery vypadaj tak, ze nechapu, jak na ne mohl nekdo jeste vlezt

zelenaesmolda
6. čer 2019

@makronka222
a ted to schytas :D

pavlinar
6. čer 2019

@makronka222 ano. Jenze zakladatelce to nejde. A i kdyby deti jeste nechtela nebo vubec.. tak co je komu po tom?
Jako takhle.. mne to taky zajima u ostatnich, je to proste velke zivotni tema. Ale z nikoho nepacim kdy uz to teda bude??? Kdyz mi to prijde vhodne, tak se zeptam zda planuji.. ale neptam se kazdy tyden nebo 2, jak jsem to sama zazila.
Ja taky nejsem odvarena ze 40 letych prvorodicek...idealni to urcite neni, ale nekdy se to proste tak semele.
A opravdu pekna udrzovana 40 muze byt vic sexy nez zanedbana 20. Znam jich dost, tech mcbp 😁😁😉

michaela_2
6. čer 2019

@makronka222 hele taky se osobně necpu vysočinou a když ji v kanceláři můj kolega téměř denně svačil, tak jestli jsem na to za ty roky ve vtipu poukázala jednou, je to hodně ;)

Nejde o to, co si kdo mysli, ale snad nějaký takt ne, ten už se nenosí?

zelenaesmolda
6. čer 2019

@pavlinar
co to je mcbp?

vineta
6. čer 2019

@makronka222 Ale o tom tahle diskuze přece není, kdybys četla pořádně, autorka se o dítě snaží.

klonkytka
autor
7. čer 2019

@makronka222 ve 30 letech už je stará žena matkou? Podívejte se okolo. Jen mě vadí narážky okolí a kolegů. Nikdo nevidí do druhého... každého věc. Ví prd, kdo jak je na tom finančně, zázemí, s hlavně první věc, zda jsou oba dva zdraví a psychicky připravení. Já loni nebyla vůbec připravená. Teď mám jiný názor

klonkytka
autor
7. čer 2019

@bayt taky si to myslím. Řekla, jsem jim, slušně že ještě neplánujem. Přece nebudu všem říkat jak.se snažím...pak budou drby a o to jim jde.

klonkytka
autor
7. čer 2019

@miba10 věk je jen číslo...a myslím si, jestli budu jednou rodit, určitě budu na pokoji s paní co má přez 30 let a budu v klidu. Přibývá nás víc, co odkládají nebo nemají s kým... bohužel, každému utíká čas....😊 Děkuji za pochopení

klonkytka
autor
7. čer 2019

@laka_lacenda souhlasím...až to příjde, dozví se to v práci všichni dřív nebo později..😉😁

jitulka87
7. čer 2019

Ja se ti nedivim...taky jsem to od jedne kolegyne poslouchala stale...ze ona mela deti pozdeji a ze byly jen problemy v tehu a tak...myslela to asi dobre, ale podavala to pichlave...ja ve 30 otehotnela a bohuzel (urco ne mym vekem) jsem o miminko v 26tt prisla...pak jsem kvuli cisari mela min pul rok stopku...ted cekame druhe a budu mama temer v 32letech....kdybych mohla vratit cas, sla bych do toho o trochu drive ... v porodnici byly vetsinou mladsi maminky, ja ve 30 druha nejstarsi....ale byla tam pak treba i prvorodicka v 40...jenze taky s komplikacemi, nastesti to jeji maly vse zvladl...

bayt
7. čer 2019

@klonkytka Jednou měl někdo v minulosti takovou poznámku, to bylo furt: "A bude mimi??? A už se snažíte???" Tak jsem se osobě podívala do očí a velmi klidně jí řekla: "Myslíš tím, jestli spolu souložíme a nepoužíváme kondom?" Od té doby se nezeptala 😃

miba10
7. čer 2019

@klonkytka já chtěla být na pokoji sama, takže s tímhle zkušenost nemám 😂
A jasně že to chápu. Do mě takhle totiž ryla teta skoro 10 let, ať už si pořídím děti 🤦‍♀️ teď když je mám, tak zase reje že bychom se mohli vzít 😂 lidi si vždycky něco najdou

lusinda485
8. čer 2019

Můj názor, nikdo nemá právo někoho soudit ale co se týče tebe tak bych jim řekla, že ti to nejde budeš mít klid.

klonkytka
autor
9. čer 2019

@miba10 souhlasím. Je to každého věc.. svatba není důležitá. Důležité je se mít rádi i bez papírů.Svatba mi přijde, že je spíš o tom, že se žena cítí jak princezna a že si užije ten den a má hezké fotky na památku. Ale každý to má jinak. Někdo nejdřív děti a pak svatbu. My jsme s přítelem 13 let a taky ještě nic. Všechno bude 😊😉

leymea
9. čer 2019

Mrzi me co prozivas. Ja v praci mela skvelej kolektiv a vsechny kolegyne vedely, ze po svatbe budeme chtit miminko. Me v ty dobe bylo 22 let a snazili jsme se pres rok. Naopak mi byly oporou. Ja todle zazila spis u sousedky, ta se furt ptala (ona je divna) a me uz to teda bylo neprijemny, protoze jsme chteli, ale proste to neslo. Jenze jsem sousedce nechtela vypravet jak se snazime a nejde nam to. Jo a kdyz mi bylo 21 tak mi teta rekla, ze v mem veku jsme si domu nemeli poridit kocku, ale dite 😀 naopak moje mamka rikala, ze mam casu dost. Jo a tchyne? Ta se taky vyptavala a ji jsme teda rekli, ze nam to nejde. No vyptavala se furt (proste nepochopis) a ze uz teda chce konecne vozit (manzel je o 9 let starsi). Myslim, ze ve 30 stara jeste nejsi, neboj, ono to prijde. Drzim palce.

A k tomu veku, ja kdyz rekla gynekolozce, ze jsme se zacali snazit tak me pochvalila, ze v mych 22 letech idealni vek 😀 ale ja vzdycky chtela mit deti max.do 28 let 🙂

miba10
9. čer 2019

@klonkytka my chtěli, ale nejdřív mi onemocněl a zemřel tatínek, pak jsem otěhotněla, tak jsme to odložili a pak jsem otěhotněla podruhé, tak jsme řekli, že až děti povyrostou. 😁

astyna88
25. čer 2019

No...neni dulezite kdy,ale s kym 😀 ja si na sveho manzela pockala a prvni bylo v 27, dalsi v 29. Nedokazu si ale zase predstavit mit dite ve 40. I tak toho mam casto dost.

astyna88
25. čer 2019

@klonkytka

Kdyz svatba neni dulezita a jde jen o papir,tak proc nebude? 😀 ten papir das do supliku a je to.

astyna88
25. čer 2019

@makronka222

Ono to zase nemusi byt tak stary. Ale kdyz ma mesicni dite a zadek pres dve sedacky,tak me to napadne taky. A kolik ma vlastne ta koza nosnost 😀

Strana
z2