icon

Může tělo pamatovat těhotenské nevolnosti každý rok?

8. srp 2023

Říká se že tělo si pamatuje porod a každý rok v den porodu ženu bolí břicho. Znám dost žen co to tak má, i já, i když si to uvědomím až později. Ale co mě trápí víc - otěhotněla jsem před 4 lety touto dobou. Někde do října jsem mívala nevolnosti, ne že bych zvracela, ale žaludek na vodě, všechno mi smrdělo. A mě se to vrací každý rok +- ve stejnou dobu 😣 Jsem zoufalá, už druhý den mi všechno smrdí, a zas mi je blbě od žaludku, přesně stejný pocity jako v těhotenství 😤 Máte to některá taky tak?

pavicka
•
8. srp 2023

Ne

pavicka
•
8. srp 2023

Jinak psychika je mocna carodejka

gruyerre
•
8. srp 2023

Já to tak nemám a nikdy jsem ani o ničem takovém neslyšela, jsem z toho, co píšeš, dost překvapená. A nejsi nemocná nebo zase těhotná? Jinak bych řekla, že to máš vsugerované.

pavicka
•
8. srp 2023

Taky bych rekla, ze spis vsugerovano
Mne se napr.stava, ze mi ze skolky prijde email, ze tam maji strevni chripku, apod.
Mno a za chvili citim bricho a ze to urcite mala prinesla domu, atd. = vetsinou doma nikomu nikdy nic neni, ale mozek uz o tom 'vi a pracuje'

autor
•
8. srp 2023

Myslíte že teda pracuje podvědomí? Protože já vážně nepřemýšlím nad tím kdy jsem byla těhotná a jak mi bylo. To mi vždy dojde až když mi tak zase je.

malytlustyhroch
•
8. srp 2023

Mozny je vsecko, nikoho s timhle problem neznam, teda ani s tim brichem, ale zato vim o lidech, kterym se jeste desitky let po ukonceni VS dela blbe v dobe zkouskoveho... Nebo lidi, kterym je spatne na vyroci lecby boreliozy... Chtelo by to nejak uzavrit, prijmout, ze to bylo hrozny, a ze ted uz jses jinde, ale to je asi jasny.

annasmyckova
•
8. srp 2023

no moje tělo si asi nevšimlo, že už není těhotný, protože pořád tak vypadá...

vikinkav
•
8. srp 2023

Ne, ale vzdycky kdyz se objednavam k zubari na preventivku tak me zacnou bolet zuby 😄 mame to v hlave.

sinicka
•
8. srp 2023

Moje tělo si nic nepamatuje. Ani hlava kolikrát :D je to vsugerovaný..

malytlustyhroch
•
8. srp 2023

@vikinkav mne vzdycky zacaly rust osmicky, kdyz detem zacal rust jakejkoliv novej zub 🙈

mama_mila
•
8. srp 2023

Ježíš ne, v prvním těhotenství mi bylo zle celých 9 měsíců 😀 to by byla většina roku faaaaakt naprd. Ale souhlasím s tím vsugerováním, to samozřejmě možné je a prostě je to potom v hlavě.

mama_mila
•
8. srp 2023

@vikinkav ano, mě vždycky bolí zuby, když mám jít k zubaři, měla jsem to tak i jako dítě už, pamatuju si to moc dobře 😀 pak jsem se divila, že nemám žádný problém

95newmommy2020
•
8. srp 2023

Já si teda dokážu ty porodní bolesti vybavit úplně přesně. Říká se, že na porod zapomeneš, abys mohla mít další. Tak ne, já si to pamatuju a dost dobře a každý 3. Únor si na to vzpomenu.

eviicka
•
8. srp 2023

Nikdy jsem si nevšimla, že by některá z žen okolo mě, nebo já měla bolesti v den narozenin dítěte.
Za to vsugerovat si toho umím opravdu hodně.

amazienka
•
9. srp 2023

Trochu mimo téma, ale dočetla jsem se, že si ženské tělo do oblasti mozku ukládá DNA svých dětí z doby těhotenství a stejně tak i DNA každého chlapa, se kterým měla sex.
Podle mě o našem těle mnohem víc nevíme než víme a stejně tak i o nevědomí. Takže kdo ví?

aarriel
•
9. srp 2023

@amazienka ale to je zajimava infirmace 🤔 by me zajimalo jak si ten mozek muze zapamatovat tolik DNA 🤔🙈

amazienka
•
9. srp 2023

@aarriel Fyzicky si ho ukládá. Resp. tělo ho ukládá do oblasti mozku.

eviicka
•
9. srp 2023

@amazienka tohle už jsem taky slyšela, říkala to kamarádka, jejíž babička pocházela z jiné kultury. Že i v dětech ženy pak mohou být "otisknuti" i predešlí partneři.

werik153
•
9. srp 2023

Já mám něco podobného od doby co jsem prodělala Covid, začala jsem z ničeho nic všude cítit cukrovou vatu nebo Savo, nebo prostě smrad až mě z toho nabírá. Byla jsem s tím i na magnetické resonanci, jestli v mostě centra čichu něco není a není, všechno v pořádku. A přichází to taky v různých fázích. Někdy mi ke takhle 3 měsíce v kuse, pak zas nic...a pak zas znovu.