Můžu být těhotná? Zkušenosti s otěhotněním přes HA

kackabis
4. lis 2016

Dobrý den,
mám takový dotaz. Již šestým rokem beru hormonální antikoncepci Triquillar, dá se říct pravidelně, vždy ráno po probuzení. Byla jsem teď na dva dny na služební cestě, a během této doby jsem tabletky neužívala tj.dvě vynechané tablety po sobě. Hned večer po první vynechané tabletě jsem měla pohlavní styk, při kterém přítel ejakuloval do mě tj. pohlavní styk - po vynechané první tabletě, den po styku opět vynechaná tableta. Tablety jsou z první části platíčka, takže první týden po menstruaci. Je velká pravděpodobnost, že otěhotním? měla bych HA raději vysadit aby v případě, že těhotná budu nepoškodily miminko? Za jak dlouho to můžu zjistit, a máte některá podobnou zkušenost? Jsem z toho trošku nervózní...

astyna
4. lis 2016

proč jste se nechránili, když víš, že jsi to zapomněla vzít? Ach jo...já bych z toho byla víc než nervozní. Samozřejmě, že můžeš být v jiném stavu. Pokud těhotná budeš, tak se připrav na kolotoč různých vyšetření, protože hormony mohou nadělat paseku. Spolužačka otěhotněla podobně a pořád někam běhala, na konec má zdravou holčičku.

kackabis
autor
4. lis 2016

@astyna bylo popito a kondomy daleko. To sem tomu dala no.. miminko bych nakonec i ráda, ale mám strach, kdyby bylo, aby bylo v pořádku :(

gnozka
5. lis 2016

@kackabis stane se . Pokud chcete mít klid asi bych konzultovala s Vašim gynekologem. Kamaradka me taky dceru přes HA a je v poradku . Ale spoléhat se na to neda . Ale tabletky bych ted vysadila nez půjdete k Dr . Zacit je znovu brát je můžete vždycky .

kristynatita
5. lis 2016

Vynechání 2 tablet v prvním tydnu... No, to je hodně rizikový. Ale nemyslím si, že by bylo tak jednoduché otěhotnět. Za rychlé otěhotnění se považuje mesic až tři snažení, tak bys musela být super plodná a mít fakt štěstí... Každopádně test bych si udělala.

dome
6. lis 2016

Prosím poradí mi někdo co to znamená včera ráno mě bylo nazvracení a pak to přešlo dnes ráno jsem 6x zvracela. Je to normální!?

kolibricek36
6. lis 2016

@dome a nemáš zvracecí chipajznu - nebo jsi těhotná ....

kika_21
6. lis 2016

@kackabis Ty dávky hormonů nejsou tak velké, nebála bych se toho.

dome
6. lis 2016

Nee jsem zdrava jeste se drzim vtomto pocasi ..to by me taky zajimalo jesi to nebude mimi ale rikam si ze je jeste brzy zkusit udelat testik ale jeste do ted se trepu mam zaludek na vode uf :(

dome
6. lis 2016

@dome aspon ze ty hormony nejsou velke asi by to semnou svihlo jidlo nemuzu ani videt dela se mi z neho spatne

dome
24. lis 2016

Prosim muzu otazku da se otehotnet pri ovulaci me zacne zitra ..a jeste nechapu kdyz mam ovulaci 25.11.+5dni co je tech 5dni!?nechapu asi sem blb!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru