Nerozumím sdělení od gynekologa, může někdo poradit?
Ahoj holky, prosím vás, v pondělí jsem měla pozitivní těhotenský test, ale špinila jsem, tak jsem dnes skočila raději k dr. Udělal ultrazvuk, řekl mi, že tam nic nevidí, ale - vytáhl si fotku z ultrazvuku, řekl mi, že musíme předpokládat, že jsem těhotná, píchl mi injekci na zastavení špinění a dál mi Gynprodyl. Řekl, že uvidíme v úterý. Jsem z toho ale zmatená. Když jsem měla v lednu 14 dnů zpoždění, udělal ultrazvuk, řekl to samé - nic tam nevidí, vzal krev na hcg (to dnes ne) a měla jsem přijít na vyvolání ms. Myslíte, že tam mohl něco vidět, když mi krev nevzal a udělal si i foto z ultrazvuku? Mám strach, vůbec nevím, co si o tom mám myslet...Děkuji za případné podněty!
Jiná byla ta info o to, že jsi ho informovala o pozitivním testu, takže to bere tak, že můžeš být těhotná a tedy není zatím důvod dávat vyvolávačku. Na další kontrole by se vidělo, zda se tam tvoří zárodek nebo ne. Předpokládám, že kdyby na uzv nic nebylo a kdyby tedy chtěl pak píchat vyvolávačku, určitě by krev na hladinu hcg nabíral, aby to přkontroloval.
@absinthka19 promiň, dnes je to týden zpoždění, chtěla jsem jít až příští týden k dr, ale to špinění mě trochu vylekalo.. poslední ms byla 25.3., mám krátký cyklus.
@suzann13 jo, a priste kdyz necemu nerozumis tak se ptej primo lekare, my do tebe ani do jeho hlavy nevidime co tym mysli. Jak se rika :lina huba, hole nestesti. Zbytecne se pak stresujes, coz v pripade tehu embryjku neprospiva.
@suzann13 takze to vychazi na 4tt, to fakt nic videt nemohl. Chapu, spineni. Tak uvidis za tyden, muzes se za tyden testnout pro svuj klid.
A co takhle se ho zeptat rovnou, kdyz nerozumis? Misto hazeni do konskyho eteru? Uvidis beztak v utery. Btw co je na tom nejasnyho - kdyz tam nic nevidel, tak tam nic nevidel, Duvodu muze spousta, ultrazvuk rana tehotenstvi nema sanci zachytit. No a jestli v utery bude stejne mysticky, tak se ho zeptej rovnou, proc a co dela. Pacient nema jen drzet pysk a kejvat.
Na zastavení špinění se dává progesteron, tak by ta injekce mohla být třeba Agolutin? Jinak mohl vidět vyšší slizniciˇ, což by o těhotenství taky svědčilo. Test na hcg sice těhu potvrdí, ale pokud špiníš, stejně je potřeba počkat, jak se to vyvrbí.
@suzann13 ahoj, měla jsem to na zač, těhu podobně, taky tam 'nic neviděla', ale jelikož jsem lehce krvácela a test několikrát pozitivní, dala mi utrogestan a asacorutin. A za 2 týdny uz bylo i ❤
Myslím, že jen nechtějí dělat falešné naděje, aby pak nepřišlo velké zklamání, kdyby těhu odešlo. Přeji ať vše dobře dopadne😉
Ptej se doktora a ne nas... To je rada. To pak tahle fora nemusi existovat. Zakladatelku jiste zajimaji zkusenosti jinych maminek, jestli to na zacatku nemely take tak a jak doktor postupoval. Ne vzdy kazdy dokaze i pod vlivem emoci rychle reagovat a doktora se na vsechno zeptat
Ahoj, Gynprodyl je tuším náhrada za Utrogestan, ten jsem brala skoro celé, těh, je to na jeho udržení , takže si troufám říct, že tam pan doktor asi něco musel vidět, jinak by to nepředepisoval (vyšší sliznici, gestační váček ) akorát ještě nepotvrdil srdíčko, protože je brzy.
Držím palce! 🙂
Ve skupince Femibionu najdes lekarku, treba poradi 🙂
@mejan
@maii
@absintka19 tak to doufam holky,ze takto budete reagovat u kazdeho opakujiciho se dotazu.Admini aspon budou radi,ze se nedopluji dotazy....to aby se clovek uz vubec neptal. Nerozumi,tak se zeptala.
@suzann13 na utz nic jeste nemohl nic videt,je brzo,takze pokud jsi mu rikala o pozirivnim tt,vychazi z toho,ze tehotna jsi a ted se musi pockat,jak se to vse vyvine. Je to ted na mimcu,ty se setri a mysli pozitivne,momentalne vic udelat nemuzes.Drzim palce.
V lednu to byla uplne jina situace,u hcg se ujistil,zda tehotna nejsi (to ted nemusel,protoze jsi mela pozitivni tt test). Jinak pokud se vse dobre vyviji,tak u nekoho hcg neberou vubec.
Drzim palce

@suzann13 Ahoj. Neznam nic co by se pichalo na zastaveni krvaceni, spise bych chapala na vyvolani. Kolik dni mas zpozdeni? V jakem tydnu mas byt? Kdy byla posl.MS? Kdyz nam nic nereknes tak odkud to mame vedet? Prilis mlade tehu na utz fakt videt neni.