Otěhotnění po sterilizaci. Máte zkušenost?
Zdravím, mám rok a půl po sterilizaci po cs.
( takový zvláštní do dnešního dne není zákrok vykazane na pojišťovně, v propouštěcí zprávě o tom též nebyla zmíňka až když jsem půl roku psala do nemocnice tak až po třech měsíci mi do emailu poslali dopsanou propouštěcí zpracuje tužkou)
Ejhle dnes na testu výraznější duch - vidí ho i partner 🙏.
Dělala jsem si mamatest 🙏.
Otěhotněl někdo po sterilizaci?

@sviticihvezdicka1 negativní - ryska šla bych na krev ...záleží jak byla sterilizace provedena
Klientce se to stalo, podle znaleckeho posudku se to po preruseni vejcovodu stat muze a neni to chyba. Ale tohle neni podle me ani duch, natoz pozitivni test
@sviticihvezdicka1 já bych šla na krvní testy, jelikož já tam toho ducha taky vidím. I když je to zvláštní kdyby se to tak stalo při sterilizaci.
Já teda ducha vidím na obou testech.
@sviticihvezdicka1 a jsi si tou sterilizací jistá? 😶
Žádný zákrok není se 100% jistotou, stát se to může i po sterilizaci. Ale tohle je negativní test s ryskou.
@sviticihvezdicka1 a jsi si tou sterilizací jistá? 😶
@journals upřímně ne. Přijde mi zvláštní když do propouštěcí zprávy o zákroku nebyla ani zmíňka až když jsem to urgovala tak to dopsali tužkou a odeslali emailem. Jak jsem psala do teď to vykazané na pojišťovně ani není.
Klientce se to stalo, podle znaleckeho posudku se to po preruseni vejcovodu stat muze a neni to chyba. Ale tohle neni podle me ani duch, natoz pozitivni test
@elesse no já právě vím že některým se to stalo že tehotneli po sterilizaci 🙏.
@sviticihvezdicka1 já bych šla na krvní testy, jelikož já tam toho ducha taky vidím. I když je to zvláštní kdyby se to tak stalo při sterilizaci.
@jan_hah právě že normálně byl vidět 🙏 dneska stejně to dorazilo. Jenže tohle je už druhý měsíc co se mi to děje 🙏 v červnu mi takhle vyšli 4 testy od pepina nikdy mi falešný testy nedělal a tenhle měsíc od mamatestu.
Poslední 3 měsíce mám ms zásadně zpožděni o 3-4 dny 🤣. Jinak celý život chodí jak hodinky na čas.
@jan_hah právě že normálně byl vidět 🙏 dneska stejně to dorazilo. Jenže tohle je už druhý měsíc co se mi to děje 🙏 v červnu mi takhle vyšli 4 testy od pepina nikdy mi falešný testy nedělal a tenhle měsíc od mamatestu.
Poslední 3 měsíce mám ms zásadně zpožděni o 3-4 dny 🤣. Jinak celý život chodí jak hodinky na čas.
@sviticihvezdicka1 tak pokud je to už poslední 3 měsíce pravidelně ,,opožděné,,, tak to není zpoždění, ale prostě se mění cyklus.
Taky jsem po sterilizaci lítala asi dvakrát s testama 🤣 nebála bych se... Zákrok na pojišťovně vykázán nebyl (jen SC), ve zprávě to myslim bylo, ale jistá si taky nejsem. Mě jen doktor říkal po SC, že je dobré že se to udělalo, že ta děloha byla tenká a další těhotenství by nedala...
Taky jsem po sterilizaci lítala asi dvakrát s testama 🤣 nebála bych se... Zákrok na pojišťovně vykázán nebyl (jen SC), ve zprávě to myslim bylo, ale jistá si taky nejsem. Mě jen doktor říkal po SC, že je dobré že se to udělalo, že ta děloha byla tenká a další těhotenství by nedala...
@anetka1701 tak mě emailem bylo sděleno že zákrok bude vykázán na pojišťovnu? Mě tedy tu sterilizaci také dělali když jsme šla na císaře. Dávala jsme žádost o zákrok se souhlasem. Nakonec mi psali že to bylo uděláno že zdravotních důvodů prý variexy na vejcovodech. Tak každý zákrok co se udělá musí být v operačním protokolu tudíž i ve zprávě. Mě nic k tomu neřekli až když jsem se po tom začala pidit.
@sviticihvezdicka1 tak pokud je to už poslední 3 měsíce pravidelně ,,opožděné,,, tak to není zpoždění, ale prostě se mění cyklus.
@kolunka to si nemyslím ten cyklus je naprosto stejnej tohle bylo i v září 🙏.
@sviticihvezdicka1 tělo není stroj 🤷🏼♀️ do cyklu zasahuje mnohem víc, než si my ženy uvědomujeme: stres, strava, prostředí, různé události a okolnosti... co plati dnes nemusi zitra anebo co bylo pred mesicem nebo v zari nemusí ovlivnovat stejně dnes.
@felis @sviticihvezdicka1 Navíc vzhledem k povolení sterilizace tam bude ještě určitě faktor věku - od cca 40ti už ten cyklus může lítat všelijak. Někomu i dříve.
@felis @sviticihvezdicka1 Navíc vzhledem k povolení sterilizace tam bude ještě určitě faktor věku - od cca 40ti už ten cyklus může lítat všelijak. Někomu i dříve.
@merope jj přesně tak... jen jsem se neodvazovala střílet tady vek 😃 a nevěděla jsem, jak to stou sterilizaci je... můžu potvrdit, ségře takhle začala menopauza, ze ji lítal cyklus.
@sviticihvezdicka1 dělala jste jiný test ? Nebo byla jste na HCG ?
Otehotneni asi mozne je, ale fakt nema smysl po sterilizaci kazdy mesic delat 10 tehotenskych testu kvuli 3 dnum zpozdeni. Trochu vydechni, cyklus se v prubehu zivota meni, testuj az kdybys mela nahodou vetsi zpozdeni (nejmin tyden +).
Sterilizace by se teď už měla provádět pouze odebráním vejcovodů, tam otěhotnění prostě možné není - nejí jak. Pokud ti vejcovody jen podvázali, mohly se znovu zprůchodnit. To mi říkal můj lékař, že za svou praxi potkal třeba 10 pacientek, co takhle otěhotněly (což mi přišlo úplně šílené číslo, na 1 lékaře, takže to moc spolehlivé nebude). Být tebou, trvám na vyšetření a pořádné zprávě, jak máš tu sterilizaci, a jestli vůbec, provedenou. Protože žít každý měsíc ve stresu z otěhotnění a nechat tisíce za testy fakt není cílem sterilizace. 🤷♀️
Sterilizace by se teď už měla provádět pouze odebráním vejcovodů, tam otěhotnění prostě možné není - nejí jak. Pokud ti vejcovody jen podvázali, mohly se znovu zprůchodnit. To mi říkal můj lékař, že za svou praxi potkal třeba 10 pacientek, co takhle otěhotněly (což mi přišlo úplně šílené číslo, na 1 lékaře, takže to moc spolehlivé nebude). Být tebou, trvám na vyšetření a pořádné zprávě, jak máš tu sterilizaci, a jestli vůbec, provedenou. Protože žít každý měsíc ve stresu z otěhotnění a nechat tisíce za testy fakt není cílem sterilizace. 🤷♀️
@prejeta_zaba a ještě si žena sníží o 70-80% riziko rakoviny vaječníků ...
@prejeta_zaba zákrok údajně ze zprávy co dopisovali bylo že jsou vejcovody podvazané a přepálené.
Můj gynekolog - jezdím do HK k mladému Jiřímu Štěpánovi. 🙏 A i ten mi říkal když jsem to řešila 2 týdny před plánovanou sekcí že budou odebírat všechno.. Na chyndu jsme objednaná tak uvidíme. Já si dělala jen test když jsme se koukla do kalendáře že to je zpoždění a byl styk v době ovu. Jinak tohle neřeším
@ dělala od mamatestu a z Maxe jejich vysli oba stejně druhý den MS přišla.
@merope sterilizace se může provádět již od prvního porodu na žádost pacientky. Já původně stim že jsme měla plánovaný císař a šlo o třetí těhotenství tak jsme dávala žádost právě původně v HK na gymde že porodím a pak sterilizaci to jsme odmítla takže se volalo primární který mi na moji žádost povolil i cs ( jeden jsme měla už za sebou) vzhledem k tomu že měsíc před porodem jsem musela na krev skrz chudokrevnost a doplnění krve tak že zdravotních důvodů to bylo lepší 💫.
Takže sterilizace není vázaná již na věk jako dřív. Ale normálně se platí pokuvaď k tomu nejsou zdravotní důvody já jich měla více. Stim ze mi v únoru bylo 32 tak menopauza asi ne ✋

@sviticihvezdicka1 mě to teda prijde jako ryska 🤷🏼♀️