Ovulace 22,23,24.11.2015, ukáže něco těhotenský test?

saries
5. lis 2015

Zdravím všechny 🙂 Moje otázka je dělala jsme si ovu testy. s tím že začatek menstruace byla 14.10.2015 kolem 19.11.2015 ovulacni testy jsem dělala od 21.10. vysledky : 21-22.10 negativní 23-26.10 pozitívní dále jsme netestovala. Myslíte že kdybych si udělala těhotenský test za 2-3 dny tak už by mohl být pozitívní? Čípek je momentálně dole,uzavřený, tuhý. Nebo mám počkat až na den menstruace která má příjít tedy 14.11.2015 🙂.... Snažíme se už 4 měsíce a až tento měsíc jsme jeli podle OVU testu kdyby jich nebylo tak žádné mazlení v té době vlastně ani neproběhne protože přítel měl noční.. Jen díky toho že jsme vlastně zjistila že mám ovulace o hodně dříve než jsem si myslela tak jsme se teda mazlili 🙂.... A ještě jedna otazka není dívné že ovu test je
dny po sobě pozitivní? ( 2 hodiny před testovaním žádné tekutiny a vždy ve stejnou hodinu dělán)

saries
autor
5. lis 2015

@saries 4 dny po sobě pozitivní ... omlouvám se nějak mi vypadl num lok

michalamala99
5. lis 2015

ahoj,já měla ovu 2dny před tebou a ještě čekám s testem.mrcha by měla dojít 12tého,tak raděj ať nejsem zklamaná

anonym88
5. lis 2015

Ahoj,jsem na tom podobne jako ty. MS 15.10. ted má přijít 14.11. akorát ovu jsem mela 2.11. To je hrozny to čekání vid 😒 Jinak jsme taky jeli podle ovu testu 🙂

saries
autor
5. lis 2015

Hoky tak si musíme držet palce 🙂 Mě jen překvalilo že sem ovulu měla tak dlouho fakt 4 dny obě čárky stejně tlusté 🙂 No uvidíme jako cítím se tak nějak divně ale víme co dokáže udělat psychika když člověk něco moooc chce :-/ 🙂

anonym88
5. lis 2015

@saries To me se nestalo. Postupne silila a pak jeden den dvě stejne silný čárky a další den už zase slaboucka. Budeme si držet palce 🙂 😉 ja jsem moooc brzo od ovu takže zatím nic..

michalamala99
5. lis 2015

tak psychika dokáže své,ale já 5-6 den po ovulce špinila jen slabě během dopoledne a 10den od ovulky jsem totálně unavená,je mi zle od žaludku,střeva mi dneska jezdí,jak kdyby dávaly závody,a taky se k tomu přidalo motání hlavy,že jsem myslela dneska,že sebou mrsknu.

werumka
5. lis 2015

@saries To je asi tím, že máš moc citlivé testy - doporučuju místo citlivosti 20 koupit citivost 30, ukáže Ti to líp.

anonym88
5. lis 2015

@michalamala99 To vypadá moc dobře 😉

andelka
5. lis 2015

@saries tak ovulační testy reagují na hladiny hormonů, a jen dopředu avizují, že nejspíš do 24-48h proběhne ovulace. Takže můžou být několik dní po sobě pozitivní, a pak nastane ovulace. Být tebou tak ještě vydržím.Sotva týden po domnělé ovulaci pozitivní tt nebude ještě. Počkala bych 14dní od posledního pozitivního testu.

michalamala99
5. lis 2015

@anonym88 no kéž by.myslela jsem,že je to třeba chřipka,jelikož mě bolí i hlava,ale je to už několik dní za sebou a žádná změna,dneska mám i píchání,nebo jako by natahování spodku.Sice už dítko mám,ale tohle jsem u těhu nikdy nezažila,tak uvidíme 12tého by měla dojít,chodí pravidelně,ale nemusela by 😀

anonym88
5. lis 2015

@michalamala99 To ja chřipku mela hned den po ovu. Dneska už je to naštěstí lepší. Tak to držím palce 🙂

pekkaa
5. lis 2015

@saries nevim. me prijde, ze lutealni faze by byla az moc dlouha (3 tydny), kdyby si opravdu mela ovulaci kolem 26.10. Takova dlouha nebyva...
Mivas menstruaci pravidelnou? Nebo se mohlo zrovna ted stat, ze se ti zkratil cyklus a v tom pripade uz muzes za 2 dny klidne zkusit test.
jinak ja s ovulacnimi testy nemam dobre zkusenosti. ukazovalo si to pozitivni i negativni jak si to chtelo. I kdyz byl pekne pozitivni tak ovulace stejne pak nakonec jeste nebyla (dle gynekologa)... zkus pripadne mereni bazalni teploty. z toho se nam to povedlo.. je to spolehlivejsi.
drzim palce

andelka
5. lis 2015

@pekkaa souhlasim,pokud ovu byla po tom 26.10. někdy brzy,tak by MS přišla dřív než 14.11. Prostě díky dřívější ovu bude cyklus kratší. Lf bývá max.16 dní.

bajana
5. lis 2015

Bez ohľadu na ovuláciu netreba testovať skôr, ako nedorazí MS. Biochemické tehotenstvo je veľmi časte.

saries
autor
6. lis 2015

@pekkaa Menstruaci mám pravidelnou mohu podle ní skoro řídit hodinky 🙂 A prosím jak je to s tou bazalní teplotou kdy by se měla měřit a může být digitalním nebo by na to měl byt lepe ten normální teploměr?

saries
autor
6. lis 2015

@michalamala99 No unavená jsme právě taky pořád a hodně ( já to teda spíšpřikládám k tomu počásí ), špatně mi taky bývá mám furt hladd a to je fakt divné :D a jednou jsem zvracela jen tak z niceho nic odpoledne se mi udelalo špatně ale to taky přikládám třeba k tomu že jsme něco špatného snědla... 🙂 No uvidíme jsem napjatá jak kšanda 🙂

andelka
6. lis 2015

@saries pravidelnou ji mít můžeš, ale LF prostě delší než 16dní není. Od délky cyklu odečti 14 dní a to bude pravděpodobné datum ovulace. Max. tak dva dny před nebo dva dny po. I když ji máš pravidelnou, jednorázově se může cyklus zkrátit, kvůli dřívější ovulaci. Anebo ty testy prostě nejsou spolehlivé.
Pokud čekáš MS 14.11. a máš to nabeton pravidelné, tak ovulace byla někde na přelomu října a listopadu.

BT se měří každý den, většinou od konce MS, ráno po probuzení, před vstaním. Ideálně vždy ve stejnou dobu, po dostatečném spánku. Teploměr je jedno, ale digi je jednodušší, a měl by být na dvě desetinná místa.

pekkaa
6. lis 2015

@saries digitalni je lepsi protoze ukazuje i desetiny. musi se merit vzdy rano ihned po probuzeni jak otevres oci, takze si ho dej hned vedle postele.. mer v pochve, tam to je nepresnejsi (hluboko, ale tak aby to nebylo neprijemne) a idealne ve stejnou dobu. vytvori se ti pak takovy navyk a uz to bude takovy ritual.
taky pokud se nahodou vzbudis rano v 5 na zachod, tak je lepsi to zmerit, nez pak jeste usnout a zmerit za 2 hodiny.. byla by ta hodnota pak vyrazneji vyssi a zkreslena.
pokud ti nedela problem anglictina tak doporucuji fertilityfriend.com. Nakresli ti to z tech hodnot graf a taky je to tam vsechno hezky vysvetlene.. nebo si zadej do googlu bazalni teplota a neco ti urcite najde i v cestine.
jinak princip je takovej, ze pred ovulaci je teplota v prumeru nizsi a po ovulaci vyssi, pricemz ovulace je posledni den nizsich teplot. takze pokud mas pravidelnou menstruaci, tak budes presne vedet kdy je ovulace a muzes to pak dle toho planovat. pokud prave budes na to mit nejakou tou aplikaci jako fertilityfriend, tak tam staci kazdy den zadavat teplotu a program ti sam rekne kdy byla ovulace.
kdyby si k tomu neco potrebovala tak dej vedet.
muzes se taky podivat do meho profilu. mam tam jednu ukazku grafu jak to vypada.

andelka
6. lis 2015

Ještě se dá zapisovat na womenzone.cz nebo wunschkinder.net
FF občas hodnotí podle plota.
Na blogu mám spoustu grafů, psaných do tabulek i na wunschkinderu.

saries
autor
6. lis 2015

Děkuji Vám mockrát 🙂 Určitě pokud to tedka nevyjde tak budu měřit tu bazální teplotu 🙂 Mrknu na sktánky které jste mi poradili.

michalamala99
6. lis 2015

@saries tak to jsem zvědavá,máš také zajímavé stavy 😉

saries
autor
7. lis 2015

Zdravím 🙂 mám dotaz... Včera jsme si příchystala teploměr večer a hned ráno aniž bych vstala jsem si změřila bazální teplotu a měla jsem 37,1 ale měřila jsme si jí vlastně uplně poprvé takže to asi nemá nějak cenu si myslet že když je tedka zvýšená tak že by to mohlo znamenat těhotenství když jsem si jí neměřila celou dobu že? 🙂

evulina77
7. lis 2015

@saries a proč se otáš, když to víš? 😀

saries
autor
7. lis 2015

@evulina77 no já nevím :D protože jsme nedočkavá :D no jo blba otazka no :( :D

pekkaa
7. lis 2015

@saries je potreba videt cely trend celeho mesice. Kazda zena to ma trochu jinak. Dulezitejsi je rozdil teplot folikualni a lutealni faze, nez absoutni hodnoty.
Dle 37,1 to vypada tak, ze ovulace jiz byla. Ale nevime kdy presne byla..
Jinak tehotenstvi se da poznat tak, ze zvysene teploty jsou po dobu aspon 18 dnu.
Nebo u nekterych byva "implantacni pokles" - jednodenni pokles a nasledny narust na vyssi teploty.
Nebo byva jenom dalsi skokovy narust teploty v lutealni fazi..
Nebo ty teploty proste jenom trvaji dlouho.

Z tyto teploty za jeden den se nic moc vic vycist ted neda. Ale pokracuj v mereni a zapisovani. Minimalne si to natrenujes pro dalsi cyklus🙂.
Pred ms (u nekoho az v den ms) teplota zas klesne a bude dolu az do dalsi ovulace.

saries
autor
7. lis 2015

@evulina77 no já nevím :D protože jsme nedočkavá :D no jo blba otazka no :( :D

saries
autor
7. lis 2015

@pekkaa Ano děkuji budu pokračovat do té doby než dostanu tedy MS (doufam teda že už nedostanu 🙂 ) a kdyby ano tak přístí cyklus budu poctivě každý den měřit.
MS bych měla dostat 12-14.11 takže zachvíli a děkuji moc za hezky vysvětlené odpovědi 🙂

pekkaa
7. lis 2015

@saries rada poradim🙂. Kdyz budes neco potrebovat, tak dej vedet. Drzim palce

lenusaak
10. lis 2015

@saries ja měla MS taky 14.10. 🙂) a 27.10.jsem podle uzv měla dozrále folikuly, tak jsem dostala injekci Pregnylu na vyvoláni ovu.řeším ted stejný problém, kdy začít testovat 😀 nejradši bych je dělala každy den, ale je mi jasné, že ej brzo o tm jsem se přesvedčila dnes, kdy jsem si ho udělala🙂) další udělam v pátek, do té doby musím vydržet :-/

saries
autor
10. lis 2015

@lenusaak Tak budu držet palečky at to vyjde🙂 Já testnu až toho 14 kdy bych to měla dostat pokud to nedostanu teda dříve mám takové smíšené pocity nooo 🙂 Bazalní teplota se drží zatím už 5 den rano nad 37 ale to nic neznamena i kdyz me to trochu uklidnuje :D Uvidíííme no pokud se to nepovede ani tento měsíc snažime se 8 měsícu tak se zajdu poradit s doktorem no a uvidime co se bude dát dělat u první dcery jsem otěhotněla zcela nechtěně a když bych chtěla druhé tak to prostě nějak nejde

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru