icon

Plynatost, nafouklé břicho, nechráněný sex. Co si o tom myslíte?

bvl
27. pro 2019

Ahoj všem,
už téměř 3 roky beru HA. 19.12. jsem si vzala první prášek z nového platíčka, 20.12. a 21.12. jsem si prášky vzít zapomněla (2. a 3. prášek v 1. týdnu užívání HA). S přítelem jsem měla od 19. až do dneška (27.12.) styk 2x denně (stále beru HA, ale jinak jsme se nechránili a přítel se také nehlídal). Zhruba od 22.12. mě trápí plynatost (nikdy předtím mě takhle moc netrápila), mám nafouklé tvrdší břicho a dnes jsem zaznamenala na toaletním papíru růžový výtok s nitkami krve.
Někde jsem četla, že se může jednat o nidaci, plánuji si udělat těhotenský test, ale nevím, jaký den ho udělat, zda není moc brzy... Na gyndu už jsem objednaná na 20.1. Žádné jiné výrazné změny zatím nepozoruji.

ivisek7
•
27. pro 2019

Při vynechání ha samozřejmě k otěhotnění může dojít. Těhotenský test je ideální udělat 14 dní od případného oplodnění...

zajiczek
•
27. pro 2019

@bvl k uhnizdeni vajicka (nidaci) dochazi ve vetsine pripadech 12.ty az 13.ty den od oplodneni. Nelze proto spojovat tvou plynatost s nidaci, mozna s malou pravdepodobnosti ji lze spojovat s oplodnenim.
Jenze to jsou porad domnenky.
+ Pokud k tvemu oplodneni doslo 19., 20., ci 21., tak je dnes na nidaci moc brzy a spis to vypada budto na rozhozeny cyklus, nebo ti praskla pri styku nejaka zilka v pochve a spinis.

bvl
autor
•
27. pro 2019

@zajiczek
Nemyslela jsem plynatost, spíš mě vystrašil ten růžový vytok. Dočetla jsem se, že k nidaci dochází někdy už od 5. dne po oplodnění, hodně často 7. den a to už by pak právě sedělo...

jjasmina
•
27. pro 2019

@bvl No ono ikdybyste opravdu otěhotněla, kdoví jak by to dopadlo, když ste i nadále brala pilulky.. Ale já myslím, že šance na otěhotnění je minimální. Navíc teda já když jsem kdysi zapomněla vzít pilulky, měla jsem taky špinění a těhotná jsem nebyla. Musíte vydržet a počkat jestli to dostanete, pokud ne, udělala bych test.

jjasmina
•
27. pro 2019

A jinak já teda v takovým začátku těhu žádný příznaky ani neměla

sudylichozrout
•
27. pro 2019

@zajiczek k nidaci dochazi drive. Zacina uz cca 6. den po oplodneni a trva par dni. Uz 10 dnu od oplodneni embryo produkuje hCG, je tedy implantovane.

zajiczek
•
28. pro 2019

@bvl vyjmecne a z velke casti u dvojcat.

zajiczek
•
28. pro 2019

@sudylichozrout ano, ale hCG, ktere by bylo vypozorovano z moci, se nakupi az ten 12.,13. Den. Ono to trva, nez se oplidnene vajicka uplne zavrta a zvysi se tim hladina hCG. Je o tom na netu lekarske vysvetleni v Powerpoint.

zajiczek
•
28. pro 2019

@zajiczek ale kfyz jsou ta vajicka dve ci vic, znasobi se hCG a proto se to objevuje vetsinou u vicercat.

zajiczek
•
28. pro 2019

@sudylichozrout jj, to uz je realnejsi. Me se to stalo s prvnim, u druheho jsem ducha (tedy vyssi pritomnost hCG) videla az 14.den.

bvl
autor
•
29. pro 2019

Tak dnes 29.12. už růžový výtok přešel ve velmi slabé špinění. Také mě trošku píchá v podbříšku. Počkám do 31.12. a ráno chci testovat, abych případně večer nepila. Snad už je možné po 11 dnech po zapomenutí HA něco vypozorovat.

bvl
autor
•
29. pro 2019

@zajiczek Můžu se zeptat, jaký test je nejspolehlivejsi a kde ho koupit?

zajiczek
•
29. pro 2019

@bvl to je orisek. Za me stacil DrMax test. Ale nejspolehlivejsi je odber krve. A jeste pockat. 11 den urcite uz bude realnejsi termin.
Osobne spis pridavam hodnotu rozhozenemu cyklu diky vynechani HA. Je to hold chemie a ovlinuje prirozeny chod tela, takze telo asi odpovedelo.

zajiczek
•
29. pro 2019

@bvl Citlivost testu vybirejte jedine 10.

bvl
autor
•
29. pro 2019

@zajiczek Dobře, skočím si tedy pro nějaký test s citlivostí 10 a 31.ráno otestuji.
Mně se to rozhození cyklu právě moc nezdá, mám jen slabé špinění a tlak v podbříšku, MS u mě vypadá úplně jinak..

zajiczek
•
29. pro 2019

@bvl rozumim, zazila jsem podobne priznaky ( a to jsem nebrala HA) zitra uvidite. 😊 Pokud se spineni nerozjede, testovala bych od zitra az do treba jeste 13. Den a pak 15.den. pak uz bych se radsi objednala na gyn.

zajiczek
•
31. pro 2019

@bvl Jak jste dopadla?? 😊

bvl
autor
•
31. pro 2019

@zajiczek ze vcerejska test negativni, ale nebyl z rani moci

zajiczek
•
2. led 2020

@bvl tak uvidite. Dnes bych to taky jeste zkusila. Statisticky je nejvic pozitivnich testu 18 po styku (oplodneni). A staci obden. Koncentrace Hcg v moci se zvysuje po 48h.

bvl
autor
•
2. led 2020

@zajiczek prestala jsem pro jistotu od 27.12. brat HA a 31.12. jsem dost silne krvacela. Myslim si, ze tehotna opravdu nebudu, test si planuji udelat v dobe, kdy ma prijit MS.

zajiczek
•
4. led 2020

@bvl To je zrejme nejlepsi rozhodnuti. 👍