Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@kolibricek36 jde o hodnotu, od které je test citlivej, jakmile se uhnízdí embryjko, tak začne vylučovat hcg a protože ho je ze začátku málo, co se dostane do moči, tak je vhodný na začátku testovat tou desítkou, aby ti ten test něco zachytil. Kdybys věděla, že meškáš pár dnů či týden, tak už klidně použij s citlivostí 25, to už tam ta hodnota bude taky. hodnota hcg se má ideálně obden zdvojnásobovat. Zkrátka citlivost 10 je pro nás nedočkavky, které testují ještě před očekávanou ms 😀
@katty77 já mám MS dostat tak v neděli - tedy pokud se někde nebude toulat - mam od revize rozhozenej cyklus až běda - někdy 28, někdy 32, někdy 30 - no kdo se v tom má vyznat 🙄
@kolibricek36 ono se ti to srovná, kdys byla na revizi? já po ní měla cyklus taky úplně jinak,....spíš je tedy klíčové nikoli to, kdy máš dostat menstruaci, ale kolikátý den cyklu asi seš a kdys měla ovu...
Myslíte si že 10 dní od ovula by mohli být nějaké příznaky???
@katty77 17.1. letos, DC jsem 23 - a ovulka nevím kdy byla ale nejspíše od 4 - 8. 6
Já teda netestuju před očekávanou MS.. Vždycky čekám až jestli nastane zpoždění.. Hodně jsem na internetu četla že zkoušet to před čekanou MS nemá cenu a hlavně že je pak na nervy když vyjde před pozitivní a potom stejně přijde MS. To bych asi nezvládla ten pocit, že test byl pozitivní a mrcha došla ☹ měla bych potom asi divnej pocit
@kolibricek36 tak to máš ještě tak týden čas... ale seš na tom ohledně čekání líp, já měla ovu teprve v neděli.. i když si od toho moc neslibuji, tak stejně tajně doufám... ale rozumově vím, že od 2 dne následujícího cyklu mě nemine stimulace na mini IVF.... ☹
@sarinka0411 to já si taky vždycky říkám, že nebudu testovat, ale pak to nevydržím... a jak píšeš, nejednou jsem se radovala z dušíka a pak mrcha stejně přišla a bylo to zklamání.... jenže je to jaksi silnější než já 😀 tedy testuji jen po nějakém zákroku, po iui či ivf, po normálním cyklu ne, to by bylo asi zbytečný, otěhotněla jsem přirozeně už před cca 3 lety a stejně to odešlo v 5tt, takže při normoš snažení se sice na ovulku soustředíme, ale nic si od toho neslibujeme....
@katty77 to ano, ale stejně nejspíš se žádný zázrak konat nebude ...
sice jsem přirozeně otěhotnela, po 2 a půl roce snažení - ale v 9tt mu přestalo bít srdíčko - taky jsme se radovali ale kapku předčasně.... ☹
@katty77 tak po těch zákrocích a to chápu teda.. Ale při normálním mi to přijde jen že to je špatný na tu psychiku asi... Podle mě když najdu pozitivní test a pa mrcha dorazí asi to s psychikou hne víc než se snažit držet jestli nebude meškání.. Ale to je jen můj názor každá ženská je jiná takže i tohle všichni asi berou jinak
@kolibricek36 to je děsný, já potratila už 3x, ale k srdíčku jsme se ještě nedobrali, 2x to bylo v cca 5-6tt a jednou dvojky v 8tt, ale taky se hned od začátku špatně vyvíjeli a odpovídali 6 tt. je to děsný, když je srdíčko, tak to musí být ještě horší... ale pořád je to v podstatě dar potratit takhle brzy, když tu přijdeš do styku s holkama, co potratily třeba v 5 měsíci, tak je mi z toho na omdlení... :-/ ale pak je taky samo hodně holek, který ani to naše trápení nepotkalo a to si pak samo musíš říkat, proč zrovna já...
@sarinka0411 bohužel se někdy stává, že mimi odejde s MS - biochemické těhotenství - a žena to ani neví že těhotná vůbec byla .... aspon pro tu ženu je to milostrdné ... když o tom neví ....
@sarinka0411 to jo, ale zase si vem, že tu jsou holky, kterým přijde ovulka třeba po mnoha měsících nebo nedej bože letech... to jsou pak tak napjaté, že testují... 🙂 ale samo jednoznačně je nejlepší to vydržet, to je jasný... 🙂
@katty77 jevanečky - jo je děs - je mi tě moc líto - jeden se mnou zamával, že jsem musela brát antidepresiva 2 měsíce
@kolibricek36 no právě kvůli tomu to myslím, že je lepší nevědět.
@katty77 já to nemyslela špatně.. já to myslela tak, že je to lepší kvůli tý psychice no.. já bych se asi hodně užírala s pozitivním testem a pak MS dávala bych si to zavinu že jsem něco špatně udělala že se to nemuselo stát. Proto raději to nevědět
@kolibricek36 no co naděláš, sama víš, že to musíš překonat a zkoušet to dál, dokud to jde... dokud je naděje...
a nerozhodila ti cyklus ta antidepresiva? určitě s tělem zacvičí, i když tobě pomohou psychicky, tak pro tělo to je asi taky záhul....
je nás už tady hodně, takže se nezlob, jestli se ptám opakovaně, ale uvažujete nad pomocí doktorů nebo se snažíte sami?
@sarinka0411 jé, já to špatně taky nemyslela a od tebe mi to špatně nevyznělo! naprosto s tebou souhalsím, když si vezmu, jak vyvádím, když testuji a vím, že je to kravina, tak si sama nadávám, že sem tak slabá a že si nijak nepomůžu 🙂 jenže pak taky samozřejmě chápu všechny, co testují dříve a doufají v ducha, ptž to znám od sebe 😀 člověk když má prostě větší naději než obykle, tak šílí, no 😀
@katty77 no, uvažujeme, ale nemáme odvahu - u nás by šla tak max inseminace - jelikož neschvaluji potraty - při vkládání oplodněných vajíček se vkládají 2 a co pak s těmi zbylým
no asi něco na tom bude - myslíž že by i těmi antidepresivami to mohlo být ..
@katty77 a hlevně jsem už starší tedy je mi 40 - snad mě neodsoudíte ...
@sarinka0411 jasně - že je lepší nic nevědět 🙂
@kolibricek36 taky můžete jít případně na nativ, to se pracuje jen s tím, co "vyprodukuješ" v přirozeném cyklu, tedy 1, max 2 vajíčka. ale inseminací se běžně začíná, je to nejvíc přirozený, ale třeba to nebudete potřebovat,... nicméně pokud jste se před tím potratem snažili 2,5 roku, tak to už je dost a značí to nějaký problém ☹
no jen tak zkusmo jsem teď zadala antidepresiva a cyklus a vyběhlo na mě hodně odkazů, kde se píše, že to ovlivňuje.... ☹
@kolibricek36 mě je 39, ale vzdát to nehodlám, dokud budu ovulovat, tak to budu zkoušet, ať si o tom myslí kdo chce, co chce 🙂 začali jsme se snažit, když mi bylo 30...
@katty77 a taky hlavně představa teda těch peněz za ty testy ono se řekne že to stojí pár korun ty obyč, ale když se to potom rozjede už to asi na pár korunách nezůstane 😀
@sarinka0411 to mi povídej 😀

@kajunka01 tak jí řekni, že tě bolí nebo píchá v podbřišku a budeš na utz hned! 😉 srdíčko asi ne, to je opravdu brzo. držím palce a koukej sem pak švihnout obrázek, ať se pokocháme 🙂