Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@upuska hm no, ten můj i pověsí prádlo když já jdu někam a on dojde z práce - prostě když je třeba i uvaří a pomůže s převlíkáním postele ...
ano má rád konfort přijít domů - navařeno, ale když nestíhám tak mi nic neřekne ... 😀 😀 😀
@kolibricek36 Sto let?!Pááni,to ma muj obdiv!Auz je teda babicce lip??Muj deda zacal taky mluvit nesmysly a pak zjistili,ze je to z kombinace leku.Nemuze to byt ten pripad??
@pitris77 no doufám, že bude líp, v pondělí vyšinovala úplně, tak nám sestry volali, že má sestra přijet - na to babi sama volala úplně rozhozenná, že at jí přiveze Katku (tedy mě). jinak ty nesmysly u ní začali ještě když jsem bydlela s ní, ale v malé míře.... doted mi neodpostila, že jsem se vdala, ale to se dá pochopit 😀 😀 😀
dneska jí brali krev - tak snad .... bere léky, ale asi spíše většina jsou vit. "B", magnesko, myslím, že nějaký ten rybí tuk a "C", a taky něco na tlak ...
jinak holky už jste slyšely, že se může člověk předávkovat vit. "C" - a to předávkování postihuje sluch? a taky předávkování vit. "D" to zas způsobuje u dětí opožděnost - že je lepší ho nádávat v tabletách nebo jak, ale víc jít s dítětem ven.
@maggie_ snad jo, držím palce, aby ti to vyšlo ... 😎 🙂
já zatím nic - MS taky nic, testovat se nebudu - zbytečné, když byl včera negativní - počkám do neděle - pokud MS nedojde (to budu 33 DC) tak to bude asi jasné .... 😀 😀 😀
akorát že jedem na tábor - ted se tu mořím s jídelníčkem .... 😀 😀 😀
@kolibricek36_ No budu držet palce, aby ti dala MS na táboře pokoj 😀
@terka228_ To jsi moc hodná, děkuji, ale nevim nevim. Test mě tak nasral, že už tomu fakt nevěřím 😀 😀
Jinak holky moc děkuju za podporu a za srdíčka 🙂 :*
ani to kafe už mi dneska nechutná 😎 to je teda krize 😀
vypadá to tak, že po táboře - kašlu na otěhotnění, ale myslím, že to dopadne tak, že budu mít doma jedno "velké dítko" - babi ...asi si jí na krk budu muset vzít já, pokud nedostane rozum - sice netuším jestli to s mýmy zdravotními problémy zvládnu - nic se jí v domově nedějě za křivda - já tam chodila pomáhat, tak vím jak to tam mají - jsou tam řádové sestry .... 😢 a původně tam sama chtěla ...
prominte tohle tu nepatři, ale musela jsme se vypovídat, bo z toho zcvoknu 😕
@kolibricek36 ach jo....to je mi líto, že máš takové starosti....kdyby Ti šlo ňák pomoct a babičce taky... 😒
@kolibricek36 já nevím jaké poměry vládnou v domově, kde je tvoje babička, ale ta moje byla úplně mimo, když jsme jí vzali z jejího prostředí i kdyby jen na odpoledne. Bylo jí 94, když jí vypovědělo srdíčko, ale v domově jí bylo dobře, sestřičky se tam o ní staraly, měla tam svůj režim.
My měli babičku doma po mozkové mrtvici, nemluvila, ani podepsat se nedokázala když jí nesli důchod, ke konci se jí začali hýbat metastázi a stal se z ní úplný ležák, nikdy mojí mamku ani nenapadlo aby jí někam dala a starali jsme se o ní doma, je to už skoro dvacet let, byla to jiná doba ale vím jak to bylo moc náročné skloubit vše dohromady aby nebyla nikdy sama doma. Po mrtvici se dala dohromady, sice už nemluvila jen ano ne a to ještě měla otočné význami ale snažila se něco dělat. Jednou se jedna z nás slozdila a málem jsme vyhořeli babička si chtěla uvařit vodu v kastrolu a měli jsme plynový sporák. Tím chci jen říct že ne vždy je dobré se byť z lásky obětovat a starat se o druhého, dnes je vše mnohem lepší a pečují o nemocné s mnohem větší láskou a úctou. Je jen na každém jak se rozhodne ale není to jen o té lásce že se člověk musí obětovat. Držim ti palce ať se nakonec rozhodneš jakkoliv
@kolibricek36 tak to mate doma dobře nastavené, můj drahý taky nedrzkuje, když není zrovna uvareno a je spokojenej, když je..a o tom jak jednou sam uvařil oběd bude vyprávět asi i vnoucatum 😀
Jinak babička se dožila krásného věku a není se čemu divit, ze se ji to plete. Je dobře, ze víš, ze je o ni dobře postarano, drtim palce, at to všechno zvládne s 🙂
@terka228 @janina29k @upuska @fifacek dík za podporu, než jsem se vdala, tak jsem do toho domova chodila pomáhat jako dobrovolník byla jsem tam někdy i 14 dní v kuse 24hod. denně - vím co tam mají, i jak se chovají - jsou tam řádové sestry ... pokud jsem nebyla vdaná, tak jsem tam byla pečená vařená ... 🙂
buhužel naše mamka před 6 lety zemřela - pokud by žila bylo by to asi jiné ... musíme se postarat i o bráchu - takže segra mu pere i dává obědy přes vikendy - já mu zajdu občas umýt okna a vyměnit záclony - jsem poněkud dále 4 hod. busem a 3 x přestupovat, a k babi to je ještě dále....
já sama mám sluchové postížení + lehčí formu DMO - sice se postarám o domácnost v pohodě, něž zemžela mamka tak jsem vlastně chodila uklízet i k ní - no, ale jsem náchylná na záda a křeče svalů. což je spojeno s DMO - zní to děsně, ale i s tímto se dá v pohodě žít normálním životem i když jsem někdy odkázána na manžela - vyřizování, telefonování ...
holky děkuji za srdíčka 🙂
@kolibricek36 jsi silná ženská! A i tu babču zvládneš! Třeba se zase zlepší a nebude to tak náročný..
@janina29k dík, možná ano, máš pravdu. ale s babi to bylo vždy náročné vyjít - vždyt nás chtěla do poslední chvíle rozeštvat ...
Né, že bych nechtěla se postarat, ale vím moc dobře, že to napořád nedám - moc dobře vím, že pokud není po jejím, tak dělá peklo - skoro 20 let jsem s babi bydlela - i ted není jiná - jestli si nechci přivodit cukrovku tak bohužel - ano, na pár dní, ale ne napořád
ale proč vše máme odskákat my - tedy já se segrou - teta nehla nikdy prstem a taky má dvě dcery - a obě zdravé - ani za ní nejezdí ...
Taky se snažíme měsíc, zatím jde jen ja ta trochu posedlá 🙂ale nejak to nehrotime. Naštěstí nas čeká za chvilkou druha dovolená tak budou myšlenky trochu "zabavené" i něčím jiným. Jinak beru kyselinu listovou a lépe se stravuji, vyhybam se stresu a snazim si užívat léto 🙂
@zanetkamaresova Přeju, aby vám to vyšlo, určitě dej vědět 🙂
@zanetkamaresova taky přeji, aby ti to vyšlo 🙂
@zanetkamaresova hodně štěstí a přeji brzo mimčo 🙂
Holky, já dneska 28 DC, třetí den zpoždění (mám dost krátké cykly) a teploty jsou jako na houpačce 😒 Vůbec nevím, co si o tom mám myslet... Jestli do soboty nic, tak si udělám pro jistotu test, protože jdu večer na svatbu a budou tam mít výýýborné víno, tak abych ho případně mohla s klidem pít 😎 Ale kdybych ho pít nemohla, tak bych byla nejšťastnější člověk na celé svatbě 😀
@pitris77 ty brďo, to máš teda pevnou vůli 😀 ani kvůli nám si ho nechceš udělat? 😅 moc držím pěsti, aby zpoždění trvalo už na furt ( teda aspoň do šestinedělí 😀)
@pitris77 přeji, aby ti to vyšlo, jinak máš pevné nervy na to netestování se 😀 😀 😀

@byra gratuluji k miminku, jak radí ostatní, hod se do klidu a užívej si - hlaď si pupík 😀 😎 🙂