icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

upuska
19. kvě 2016

@katty77 jo, myslim, že chápu, ten pocit, že by bylo lepší vědět, že je někde konkrétní chyba..a zkoušeli jste třeba i Jonášovu metodu? Nebo něco alternativního?

bonynka1981
19. kvě 2016

@katty77 a imunulogii v Praze máte za sebou?

katty77
19. kvě 2016

@bonynka1981 ano, máme. máme snad vše - genetiku, laparku, hysteroskopii, endokrinologii, hematologii, celiakii, dokonce i toxoplasmosu, x hormonálních profilů a spermiogramů, atd.atd... 🙂 jediný, co nemáme a mít ani nebudeme je PGD, na to je třeba, aby v IVF bylo hodně oplodněných vajíček a nám jich z asi 10ti posledně zbylo jedno pěkný a jedno nic moc... Další IVF neplánujeme, už na to není (poslední dvě jsme platili každé kolem 85 tis.). Takže pokud stimulace, tak jen minimální nebo nativ, teď zkoušíme zase IUI...

katty77
19. kvě 2016

@upuska na jonášovku je třeba znát přesné údaje, kdy jsem se narodila, ne? To já nevím a mamka taky nezná přesné minuty... Mojžíšku jsem cvičila hodně dlouho a nic, teď chodím na jógu, tam jsou podobné cviky a víc mě to baví 🙂 a uvažuji nad TČM, to jsme ještě nezkoušeli 😀 😀

upuska
19. kvě 2016

@katty77 jo, prý tam musíš znát přesný čas narození..a to by se mohlo nechat zjistit v kartě u doktora..četla jsem na to nějaký recenze tady na koníkovi a prý to funguje..těžko říct, ale zkusit to, je asi to nejmenší, co můžete udělat..jógu bych taky potřebovala..včera jsem před zrcadlem zkoušela "střechu" a fakt neni špičatá 😀

katty77
19. kvě 2016

@upuska no mě to upřímně přijde jako blbost, ale co by člověk ze zoufalství nezkusilo, že jo... 😀 no, střecha ještě jde, jsou tam horší.... 😀

upuska
19. kvě 2016

@katty77 právě a tohle ještě neni zas tak uplně zoufalý...jen ti doporučí datum a hodinu...nebudeš kvůli tomu muset tančit při uplňku 😀, i když po devíti letech bych možná i tančila..Hlavně se řiká..věř a víra tvá tě uzdraví..takže věřím, že tu střechu pokořim 😀

katty77
19. kvě 2016

@upuska no to já bych klidně taky tancovala, udělala bych cokoli 😀

maggie_
19. kvě 2016

@katty77_ To je jasné 😉 Snažím se být určitě maximálně citlivá k ostatním párům, vím, že někdo se snaží několik let, já v uvozovkách "jen" 8 měsíců. Na jednu stranu je to ještě v úplné normě a na druhou už mi to leze krkem 😕 😀

@beruska1889_ No v lékárně mi řekli, že je to úplně jedno. Já třeba tím, že mám rozházený cyklus, ani nevím, kdy mám a nemám ovulaci, takže proto jsem se tam šla zeptat 😉 prý nic neblokuje a dokonce to ověřovala u gynekologa, se kterým lékárna spolupracuje. Takže asi "Jedna bába povídala" 😝 😀

katty77
19. kvě 2016

@maggie_ jako mě to štvalo už druhý měsíc snažení - žena mého bratrance, s kterou jsme si řekly, že budeme spolu těhotnět a pak vozit, otěhotněla hned první měsíc, malej Péťa chodí už do druhé třídy a já jsem se zasekla doteď 😀 (a to i první dítě počali taky napoprvé!) . Takže to, že tě štve snažení 8-mý měsíc, je naprosto pochopitelný 🙂

beruska1889
19. kvě 2016

@maggie_ jé super, tak moc děkuji za info, já mám předepsaný na 3 měsíce Duphaston a po 17 neúspěšných měsících mě trochu vyděsilo co jsem tady všude četla právě o blokaci ovulace, nerada bych si tímhle "zabila" dalších několik šancí na těhotenství... ☹ a ovulaci mám taky pokaždé jindy a když mi to doktor už nesleduje, nechtěla jsem něco podělat... ☹ i když logicky, jakožto umělý progesteron by na tom něco pravdy být mohlo... ale děkuji moc za uklidnění 😉

bonynka1981
20. kvě 2016

@katty77 tak to jsme na tom podobně, taky mám vše zasebou, vše ok, kromě imunulogie, teda laparku a hystero jsem ještě nepodstoupila, ale jinak komplet. Je to boj ☹

bonynka1981
20. kvě 2016

holky Clostilbegyt má jen podporuřit ovulaci nebo ji může také posunout? Jde mi o to, abych tento měsíc něco nepropásla, když mi ho doktor nasadil a chtěl mě vidět na UTZ 10-12 den cyklu, což bohužel vychází na víkend ☹. Takže jdu až v pondělí.

smetanovak
20. kvě 2016

Ja mam po něm ovulku déle 🙂 20-21 dc @bonynka1981

maggie_
20. kvě 2016

@katty77_ Děkuju 🙂 aspoň se už necítím, jako úplnej blázen 😀 😀

@beruska1889_ Není zač 😉 snad by mi neporadili špatně v lékárně, držím pěsti, aby se povedlo, co nejdřív 😉 😉

katty77
20. kvě 2016

@bonynka1981 no a já jsem četla, že ta imunologie není zas takový průšvih, jednak se může nasadit prednison a hlavně když je třeba problém v "nepřátelském" hlenu, tak se to obejde inseminací (spermijky se tím pádem hlenu vyhnou) a pokud je žena "alergická" na spermie, tak se to dá řešit ICSI (vpíchnutím spermie přímo do vajíčka) a imuno problém při zahnízdění by právě měl řešit ten prednison. takže hlavu vzhůru 🙂 a chodíte někam do caru? jestli jo, překvapuje mě, že nemáš laparku, tím se většinou začíná... pokud nemáš průchodné vejcovody, tak je každá léčba a snaha marná ☹ ☹

katty77
20. kvě 2016

@maggie_ když si zoufale přeješ mimi, je dlouhý každý měsíc, to zná tady každá snažilka, takže blázen fakt nejsi 😀

bonynka1981
20. kvě 2016

@katty77 asi vejcovody průchodné mám, protože jsem otěhotněla již 4x a 4x potratila. Zatím se léčím Medrolem (obdoba Prednisonu). Zatím máme při medrolu druhý měsíc snažení. Pokud to neklapne půjdeme na to IUI.

maggie_
20. kvě 2016

@katty77_ To máš pravdu 😉 i když na jednu stranu už to asi neřeším, prakticky jsem to vzdala. Prostě už mě nebaví být pořád vynervovaná. Jestli jóó nebo néé 😔 Je to únavný 😠 No a co vy ostatní, jaký DC jste, testujete 🙂

katty77
20. kvě 2016

@bonynka1981 tak to budeš mít průchodné vejcovody, to je fakt... 🙂 kdyby člověk věděl, proč ty potraty, co? já mám za sebou 3, dvakrát po IVF a jednou po přirozeným početí.... Nenabízeli ti genetický vyšetření embryí? ale to bys musela podstoupit IVF....

bonynka1981
20. kvě 2016

@katty77 já vždy potratím v 6 týdnu. Mám i antifosfolipidový syndrom, takže v děloze mi vznikají "malé infarkty", takže ještě beru Anopyrin na ředění krve. Už fakt nevím co ještě zkusit ☹

katty77
20. kvě 2016

@maggie_ jééééé, no to si můžeš říkat stokrát, ale co si budeme povídat.... stejně to v hlavě je a budeš na to myslet ať chceš nebo ne.... 🙂 jinak já jsem 9 den po IUI, dnes jsem zkoušela testovat, na testu téměř neviditelný duch, ale koupila jsem si testy, které podle holek tady dělá falešný duchy, takže vím prdlajs 😀

katty77
20. kvě 2016

@bonynka1981 aha, tak to mi dělali taky a to já mám v pořádku a potrácím stejně... a na hematologii jste asi byli, když píšeš, že máš všechny testy kromě laparky a hysterky? a celiakii?

maggie_
20. kvě 2016

@katty77_ 😀 To máš recht 😀 😀 počkám si na další MS nooo......Tak se vykašli na ty duchový a kup si digitální od Clear Blue a tam budeš vědět 🙂 i když teda je to citlivost 25mlU/ml. Zkus možná Rapiclear, tam je citlivost 10mlU/ml 😉
http://www.lekarna.cz/tehotensky-test-rapiclear...

beruska1889
20. kvě 2016

@maggie_ děkuju moc, nápodobně 😉 ... už by to fakt chtělo.... to čekání je hrozné... ☹

katty77
20. kvě 2016

@maggie_ já ještě počkám, ten digitál si koupím příští týden... stejně je ještě brzy, ten test jsem si dneska vůbec neměla dělat... 🙂

upuska
20. kvě 2016

@maggie_ ten mám doma taky asi rok, kupovala jsem ho, když jsem měla nečekané spoždění..zrovna včera jsem zkoumala jakou má citlivost a nejradši bych testovala..ale tak nějak cítím, že to neni potřeba..a jsem z toho pěkně vzteklá a teda celkové jsem pěkně prudérní...vždycky jsem řikala, že bych chtěla otěhotnět neplánovaně, abych si tohle ušetřila..i když tedy takhle aspoň vím, že miminko chceme oba..

upuska
20. kvě 2016

@katty77 někdy se ten čas vleče, viď? ...ale moc držim palce aby duch sílil a všechno pak probíhalo v pořádku, tak jak má..

katty77
20. kvě 2016

@upuska nejvíc se vleče od ovulace k době, kdy ne/očekáváš menses 😀 tu dobu bych zkrátila teda 🙂 navíc mě vlivem léků a změnou jídelníčku apod se ovulace ukázala už 12 DC (jindy až 18DC), takže to čekání je ještě o skoro týden delší, očekávaná ms je až 29.5.... tak snad budou z duchů čárky a pokud ne, tak třeba příští týden...

upuska
20. kvě 2016

@katty77 no, já si vůbec nejsem jistá, kdy jí mam..měla jsem pocit, že to na sobě poznam..bolesti v podbrišku, výtok, běďaři na bradě..vycházelo to zhruba v polovině cyklu..ale pak jsem si přečetla, že na konci ovulace může být výtok narůžovělý a to mívám den dva před 1. DMS a to by uplně měnilo situaci.. 😨

Strana