Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //
Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*
@katty77 a imunulogii v Praze máte za sebou?
@bonynka1981 ano, máme. máme snad vše - genetiku, laparku, hysteroskopii, endokrinologii, hematologii, celiakii, dokonce i toxoplasmosu, x hormonálních profilů a spermiogramů, atd.atd... 🙂 jediný, co nemáme a mít ani nebudeme je PGD, na to je třeba, aby v IVF bylo hodně oplodněných vajíček a nám jich z asi 10ti posledně zbylo jedno pěkný a jedno nic moc... Další IVF neplánujeme, už na to není (poslední dvě jsme platili každé kolem 85 tis.). Takže pokud stimulace, tak jen minimální nebo nativ, teď zkoušíme zase IUI...
@katty77 jo, prý tam musíš znát přesný čas narození..a to by se mohlo nechat zjistit v kartě u doktora..četla jsem na to nějaký recenze tady na koníkovi a prý to funguje..těžko říct, ale zkusit to, je asi to nejmenší, co můžete udělat..jógu bych taky potřebovala..včera jsem před zrcadlem zkoušela "střechu" a fakt neni špičatá 😀
@katty77_ To je jasné 😉 Snažím se být určitě maximálně citlivá k ostatním párům, vím, že někdo se snaží několik let, já v uvozovkách "jen" 8 měsíců. Na jednu stranu je to ještě v úplné normě a na druhou už mi to leze krkem 😕 😀
@beruska1889_ No v lékárně mi řekli, že je to úplně jedno. Já třeba tím, že mám rozházený cyklus, ani nevím, kdy mám a nemám ovulaci, takže proto jsem se tam šla zeptat 😉 prý nic neblokuje a dokonce to ověřovala u gynekologa, se kterým lékárna spolupracuje. Takže asi "Jedna bába povídala" 😝 😀
@maggie_ jako mě to štvalo už druhý měsíc snažení - žena mého bratrance, s kterou jsme si řekly, že budeme spolu těhotnět a pak vozit, otěhotněla hned první měsíc, malej Péťa chodí už do druhé třídy a já jsem se zasekla doteď 😀 (a to i první dítě počali taky napoprvé!) . Takže to, že tě štve snažení 8-mý měsíc, je naprosto pochopitelný 🙂
@maggie_ jé super, tak moc děkuji za info, já mám předepsaný na 3 měsíce Duphaston a po 17 neúspěšných měsících mě trochu vyděsilo co jsem tady všude četla právě o blokaci ovulace, nerada bych si tímhle "zabila" dalších několik šancí na těhotenství... ☹ a ovulaci mám taky pokaždé jindy a když mi to doktor už nesleduje, nechtěla jsem něco podělat... ☹ i když logicky, jakožto umělý progesteron by na tom něco pravdy být mohlo... ale děkuji moc za uklidnění 😉
@katty77 tak to jsme na tom podobně, taky mám vše zasebou, vše ok, kromě imunulogie, teda laparku a hystero jsem ještě nepodstoupila, ale jinak komplet. Je to boj ☹
holky Clostilbegyt má jen podporuřit ovulaci nebo ji může také posunout? Jde mi o to, abych tento měsíc něco nepropásla, když mi ho doktor nasadil a chtěl mě vidět na UTZ 10-12 den cyklu, což bohužel vychází na víkend ☹. Takže jdu až v pondělí.
Ja mam po něm ovulku déle 🙂 20-21 dc @bonynka1981
@katty77_ Děkuju 🙂 aspoň se už necítím, jako úplnej blázen 😀 😀
@beruska1889_ Není zač 😉 snad by mi neporadili špatně v lékárně, držím pěsti, aby se povedlo, co nejdřív 😉 😉
@bonynka1981 no a já jsem četla, že ta imunologie není zas takový průšvih, jednak se může nasadit prednison a hlavně když je třeba problém v "nepřátelském" hlenu, tak se to obejde inseminací (spermijky se tím pádem hlenu vyhnou) a pokud je žena "alergická" na spermie, tak se to dá řešit ICSI (vpíchnutím spermie přímo do vajíčka) a imuno problém při zahnízdění by právě měl řešit ten prednison. takže hlavu vzhůru 🙂 a chodíte někam do caru? jestli jo, překvapuje mě, že nemáš laparku, tím se většinou začíná... pokud nemáš průchodné vejcovody, tak je každá léčba a snaha marná ☹ ☹
@katty77 asi vejcovody průchodné mám, protože jsem otěhotněla již 4x a 4x potratila. Zatím se léčím Medrolem (obdoba Prednisonu). Zatím máme při medrolu druhý měsíc snažení. Pokud to neklapne půjdeme na to IUI.
@bonynka1981 tak to budeš mít průchodné vejcovody, to je fakt... 🙂 kdyby člověk věděl, proč ty potraty, co? já mám za sebou 3, dvakrát po IVF a jednou po přirozeným početí.... Nenabízeli ti genetický vyšetření embryí? ale to bys musela podstoupit IVF....
@katty77 já vždy potratím v 6 týdnu. Mám i antifosfolipidový syndrom, takže v děloze mi vznikají "malé infarkty", takže ještě beru Anopyrin na ředění krve. Už fakt nevím co ještě zkusit ☹
@maggie_ jééééé, no to si můžeš říkat stokrát, ale co si budeme povídat.... stejně to v hlavě je a budeš na to myslet ať chceš nebo ne.... 🙂 jinak já jsem 9 den po IUI, dnes jsem zkoušela testovat, na testu téměř neviditelný duch, ale koupila jsem si testy, které podle holek tady dělá falešný duchy, takže vím prdlajs 😀
@bonynka1981 aha, tak to mi dělali taky a to já mám v pořádku a potrácím stejně... a na hematologii jste asi byli, když píšeš, že máš všechny testy kromě laparky a hysterky? a celiakii?
@katty77_ 😀 To máš recht 😀 😀 počkám si na další MS nooo......Tak se vykašli na ty duchový a kup si digitální od Clear Blue a tam budeš vědět 🙂 i když teda je to citlivost 25mlU/ml. Zkus možná Rapiclear, tam je citlivost 10mlU/ml 😉
http://www.lekarna.cz/tehotensky-test-rapiclear...
@maggie_ děkuju moc, nápodobně 😉 ... už by to fakt chtělo.... to čekání je hrozné... ☹
@maggie_ ten mám doma taky asi rok, kupovala jsem ho, když jsem měla nečekané spoždění..zrovna včera jsem zkoumala jakou má citlivost a nejradši bych testovala..ale tak nějak cítím, že to neni potřeba..a jsem z toho pěkně vzteklá a teda celkové jsem pěkně prudérní...vždycky jsem řikala, že bych chtěla otěhotnět neplánovaně, abych si tohle ušetřila..i když tedy takhle aspoň vím, že miminko chceme oba..
@upuska nejvíc se vleče od ovulace k době, kdy ne/očekáváš menses 😀 tu dobu bych zkrátila teda 🙂 navíc mě vlivem léků a změnou jídelníčku apod se ovulace ukázala už 12 DC (jindy až 18DC), takže to čekání je ještě o skoro týden delší, očekávaná ms je až 29.5.... tak snad budou z duchů čárky a pokud ne, tak třeba příští týden...
@katty77 no, já si vůbec nejsem jistá, kdy jí mam..měla jsem pocit, že to na sobě poznam..bolesti v podbrišku, výtok, běďaři na bradě..vycházelo to zhruba v polovině cyklu..ale pak jsem si přečetla, že na konci ovulace může být výtok narůžovělý a to mívám den dva před 1. DMS a to by uplně měnilo situaci.. 😨

@katty77 jo, myslim, že chápu, ten pocit, že by bylo lepší vědět, že je někde konkrétní chyba..a zkoušeli jste třeba i Jonášovu metodu? Nebo něco alternativního?