icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

katty77
8. čer 2016

holky, děkuji za srdíčko!!! 🙂 A hlásím návrat od mudra. IUI se nekonalo (grrrrr) neb jsem už po ovulaci ☹ takže ta noční bolest na pravém vaječníku vážně nebyl sen, ale skutečnost - neobvykle bolestivá ovu, teď už bylo vidět jen žluté tělísko, takže tento cyklus je nenávratně ztracenej ☹ A vyfasovala jsem receptík na Clostilbegyt , hned jsem nafasovala Menupur a příští cyklus jdeme do mini IVF, to nás bude stát "jenom" kolem 25 - 30 tis a to na rozdíl od komplet IVF dáme nějak do kupy... chjo... takže tento měsíc jsem zde pouze jako pozorovatel 😀

peta73
8. čer 2016

@katty77 Ahoj, mrzí mě že to nedopadlo :-/. Co to přesně znamená "mini IVF" ? Zjišťuji co by kdyby, sice se snažíme chvilku, ale kvůli věku bych potřebovala, aby to klaplo co nejdříve. A možná tomu opravdu budeme muset pomoci 😲

digisek
8. čer 2016

Ahoj holky, tak já tu 1 den nejsem a už 3 nové listy diskuse....ufff....vy jste ale ukecané 😀 😀 😀 ......ale jsem už asi závislá, jen jsem dorazila do práce, tak jsem oetvřela koníka 😀 .....dneska 5dpo takže pořád jen čekání a čekání, ty dny se taaaak vlečou 😒

katty77
8. čer 2016

@peta73 děkuji, no co se dá dělat...zase fajn, že ovulka aspoň byla,blbý je, že před iui máme mít 4 dny sexual půst, takže ani přirozeně to nemohlo klapnout, i když to by stejně byla spíše utopie 🙂

Mini IVF je stimulace s cílem vyprodukovat cca 5-6 vajíček, je tedy menší stimulace hormonama než při klasickém IVF (tam je cíl vyždímat toho z tebe co nejvíc, já měla běžně 12-20 vajíček). takže můj protokol je takový, že od druhého dne ms budu až do šestého dne brát clostibelgyt, od třetího obden si budu píchat menopur a pak ještě něco... a proč jdem do tohoto a né do klasického? ptž toto stojí do 30 tis, kdežto poslední dvě klasická ivf nás stála více jak 80 tis., nic jiného než ty zasr... prachy v tom není (i když někdo na to chodí neb je to šetrnější vzhledem k menšímu množství hormonů). POkud uvažuješ nad ivf a ještě jste nebyli, tak běž do klasického, bude vám to hradit pojišťovna, za léky apod zaplatíte sami do 20 tis a budete mít třeba něco na zamražení. U tohoto se s mražením moc nepočítá...

katty77
8. čer 2016

@digisek já to tady taky otevřela hned, jak jsem přijela od mudra, jen to budu muset postupně dočíst 😀

peta73
8. čer 2016

@katty77 Děkuji moc za vysvětlení. Bohužel jsem za věkovým limitem pro úhradu, takže bych byla samoplátce. A ten můj se zatím moc netváří ani na spermiogram. Pokud to nevyjde tento měsíc s podporou duphastonu, tak půjde bez řečí 🙂. Finance musíme taky zvažovat- mini IVF by byla asi snesitelná nejenom z finančního hlediska, ale i z hlediska hormonální zátěže. No uvidíme. Příští týden jdu poprvé v životě na folikulometrii a tak doufám, že se prokáže že ovuluju. Takže taky samé čekání a napínání. Byť se snažím na to nemyslet, tak mi to jede v hlavě.

@digisek souhlasím, že MK je trochu návykový. Začala jsem vás holky sledovat nedávno a je fakt že sem chodím nakukovat. Přijde mi to bezpečné místo na všelijaké rozebírání a nemusím aspoň s tím tolik zatěžovat toho svého. Byť samozřejmě nenechávám si to jen v sobě 😀. Včera jsem dokonce od něj poprvé slyšela slovo ovulace - takže se i něco naučil 😀.

Tak ať nám všem čekání utíká hladce 🙂 a hlavně s úspěšným koncem

maggie_
8. čer 2016

@katty77_ To mě mrzí 😕 tak nad to výjde příště, ale jak říkáš, aspoň, že byla ovulka, to je pozitivní 😉 🙂

@digisek_ Jsme všichni závislý, věř mi - horší jak facebook 😀 😉 To už je vás víc, co to museli dočítat - pravda 😀 😀 už jsem to psala, za to může @upuska 😀 😀 - né promiň, ale dneska mě smích neopouští...(prosím neber to zle)

beruska1889
8. čer 2016

@maggie_ 😀 😀 😉 😉 kdyby to záleželo jen na mně... 🙂

katty77
8. čer 2016

@peta73 aha, no tak to pak mini ivf vyjde levněji... ještě levněji vyjde nativ - to se pracuje jen s vajíčkem z ovulky, odsaje se bez narkózy, oplodní se, nechá kultivovat a pak se zase vrátí. to pak vyjde asi na 6 tis myslím, ale je tam riziko, že bude anovulák nebo že ve folíku nebude vajíčko (to se ale může stát i u mini ivf, já vím z klasických ivf, že tam vajíčka mám, ale asi nevalné kvality vzhledem k věku... :-/ ). u vás je teď nej, abys měla prokázanou ovulku na utz a manžel měl být na spermiu už dávno! 🙂 já jsem tady takový kritik těch, co se souží, že to nejde a přitom nebyl chlap na spermiu, to je základ 😀 a jak jsem psala, tomu mýmu se na první taky nechtělo, jde to i doma, dají ti kelímek, uděláte to doma a šupem do laborky... na první odběr je to pro toho chlapa šetrnější, pak si zvykne i na kabinku 😀

upuska
8. čer 2016

@maggie_ v po-ho-děěěě 😀 jen do mě 😀

@katty77 to mě mrzí..tak se drž a my ti tu aspoň spestříme čekání do doby než budete moct započít další akci..tady ti bude hej 😀 viď @maggie_? 😉

peta73
8. čer 2016

@katty77 no však jo 🙂 - má poslední měsíc klidu a když to neklapne, tak půjde. Já se taky cpu vitaminama a za chvíli i hormonama, takže se taky bude muset posnažit. On si jenom prostě myslel, že to půjde tak hned jak před více než 10 lety- to nám vždy klaplo jen jsme pomysleli 😀.
Jinak děkuji moc za vysvětlení. Po spermio a ev. dalším cyklu případně v létě zkusíme konzultaci v nějakém CAR

katty77
8. čer 2016

@maggie_ no teď začínám pochybovat, bazální teplota je těžce na spodní hranici, takže podle ní jsem pořád ve folikulární fázi, takže si tak říkám, bůh ví, co tam ten mudr viděl... taky mi tam naměřil jeden folík 11 mm, jsem 12 dc, to není ještě tak hrozný, když roste asi 2 mm za den, tak bych teoreticky na ovulaci ještě měla čas... a to, co viděl jako žlutý tělísko mohla být třeba tekutina, ptž ta bolest, co jsem cítila, mohla být prasklá cysta? to už jsem taky zažila... no je to každopádně tento cyklus nějaký divný... budu měřit BT a uvidíme, třeba se ještě ovulka nedostavila a bude za cca 4 dny s tím folíkem, co má dnes 11 mm. včak ms mám dostat až 26.6., takže času je habaděj...

maggie_
8. čer 2016

@katty77_ Jistěěěě 😀 😀 tady je sranda.....Asi tady budu za největšího blbce @upuska_ hned po mě 😀 😀 ale to stojí za to, ty holky tady rozesmát....všechno bych dala za to, aby se ze slz staly úsměvy 😉

katty77
8. čer 2016

@upuska však já se odsud nehnu, je tu dobře 😀 😀

maggie_
8. čer 2016

@beruska1889_ Takže beruška první termín tzn. tento víkend, kdo si bere příští? 😀

upuska
8. čer 2016

@katty77 nemám zkušenost, ale skoro bych se k té cystě i přikláněla, podle těch netypických bolestí...a do 26. fakt daleko..nechci v tobě přiživovat falešnou náděj, ale ta prostě umírá poslední, tak to určitě jistěte 🙂

upuska
8. čer 2016

@maggie_ díky kámo 😀 😀

beruska1889
8. čer 2016

@maggie_ 😉 😉 😀 😀

digisek
8. čer 2016

@maggie_ jaký termín jaký termín?? 😀

katty77
8. čer 2016

@upuska víš co, jako i když ta ovulace teprve bude, tak ono těch nadějí na přirozený početí moc není, takže si nedělám velké naděje, jen mi to celé vrtá hlavou... Ovulaci mám každý měsíc a stejně jsme neotěhotněli (teda před třemi lety nebo čtyřmi jsme přirozeně otěhotněli, ale stejně to odešlo), takže já tak jako tak počítám s tím mini ivf, ale jen mi to dneska nejde celé do hlavy.. A ta bolest byla opravdu ostrá, jen v polospánku, tak si to už nemůžu vybavit, vím jen, že to fakt bolelo a párkrát už mi cysta prdla a byla stejná/podobná bolest... ale zase je mi divný, že by to doktor tak špatně odhadl.. Ptala jsem se, jestli je normální ovulace tak brzy a on mi řekl, že čím starší žena, tím dřív ovulace, tak nevím, jestli tím nechtěl říct, že příště ji budu mít třeba už 2 dc 😀 minulý cyklus jsem měla 12 dc 18 mm folík, dnes taky 12 dc 11 mm, to je taky divný... chjo, holky, prase aby se v tom vyznalo 😀

maggie_
8. čer 2016

@upuska_ Není zač 😀 😀 né samozřejmě jen ty, já jsem docela v pohodě 😀 ....auííí.....né holky končím, já mám pocit, že mi dneska vážně, ale vážně hrabe...A to dělám telefonistku pro banku jo, tak se tady nemůžu tlemit klientům do sluchátek, nebo mě vyrazí 😀 😀

@beruska 1889_ 🙂 no tak se pak nahlaš 😀

beruska1889
8. čer 2016

@maggie_ 😀 😀

maggie_
8. čer 2016

@digisek_ Vybíráme termíny, kdo kdy otěhotní. Už toho mám totiž dost, tak jsem se rozhodla, že takhle to bude vberuska1889_ Bude první a kdo další nevim 😀 😀

komive
8. čer 2016

@maggie_ Jááá! 😀

upuska
8. čer 2016

@katty77 no, já se v tom tedy nevyznám vůbec..ale tak si řikam, jak je člověk na některý věci prostě krátkej 😕

upuska
8. čer 2016

@maggie_ k čemu že jsi to @beruska1889 odkázala? 😀 😀

upuska
8. čer 2016

@maggie_ jo aha, už to čtu 😀 dobře ty, pořádek musí být, chápu 😀

ms.neomagic
8. čer 2016

Ahojky,holky jdu se zeptat,je mozny,ze bych mela ovulaci 4dni po ms? Bolesti zadny,ale ted jsem byla na wc a papir plnej pruhlednyho hlenu...dle kalen.bych mela mit plodny tyden az od soboty?

digisek
8. čer 2016

@maggie_ tak zlato....já se prostě rozhodla že tenhle cyklus otěhotním, takže já už udělala maximum, manžel taky a teď už jen čekám až mi to potvrdí ten test, ale ten beru už jako formalitu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

upuska
8. čer 2016

@digisek počkej, počkej, že ty ses rozhodla..😀 ještě ti to musi potvrdit tady naše drahá @maggie_ 😀 😀

Strana