Premenstruační syndrom vs těhotenské příznaky
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti v ranném těhotentsví. Mám celkem specifické signály, že přijde MS – bolí mě hlava, píchá v bříšku a občas mám bolestivá prsa. Vím, že všechny tyto věci mohou být i příznakem těhotenství a také vím, že u každé je to jinak. Přesto by mě zajímalo jestli se u Vás objevily příznaky jako před MS a nakonec z toho bylo těhotenství a nebo jestli byly příznaky těhotenství naprosto jiné a specifické od těch před menstruací.
Omlouvám se za téma, které je tady propíráno sem a tam, ale vždy jsem našla jen diskuze, kde jsou psány jen konkrétní příznaky těhotenství, nikoliv jestli byly stejné, jaké se u vás vyskytují v době před MS. Moc děkuji
Když jsem čekala druhou dceru, tak jsem byla přesvědčená, že těhotná nejsem. Už týden před MS mě bolelo břicho a čekala, jsem, kdy to příjde. M se mě furt ptal, jestli jsem těhotná a já byla naštvaná, že určitě ne. A nakonec jsem byla 🙂
@guinea
@lv
@hanyzka11
@betelgeuzz holky děkuji za vaše odpovědi 🙂 Zajímají mě právě ty vaše konkrétní pocity i zkušenosti těhulek a maminek, když měla dorazit ms a nakonec bylo těhu. Čekám na ms, už druhý den mám bolesti břicha v podbřišku a píchání - příznaky jako by měla každou chvilku přijít mrška. Trošku mě to i překvapilo, protože normálně takové příznaky běžně nemám ani před ms. Ale vše je jednou poprvé a nevylučuje se, že občas se premenstruační syndrom projeví, tak uvidíme 😉

@radiz Ahoj, já když jsem ani po třech měsících neotěhotněla (a myslela jsem si, jak je to šíleně dlouhá doba), tak jsem v hlavě těhotenství na čas "odložila" s tím, že se budu věnovat jiným věcem (cvičení podle Mojžíšové, stěhování, atd.). Takže jsem tak nějak automaticky předpokládala, že MS dorazí jako obvykle. A jako obvykle mě bolelo dopředu břicho a záda, tak jsem čekala, že prostě každou chvíli dorazí. Ale pak mě napadlo podívat se do kalendáře, a zjistila jsem, že na ní čekám už asi 5 dní (s těmi příznaky přicházející MS). Pořád jsem byla přesvědčená, že mám jen zpoždění, ale si pro klid duše jsem si udělala test, abych mohla jít vesele o víkendu pařit. A jak jsem byla šokovaná, když se najednou ukázala i druhá čárka! Teď už vím, že čekáme chlapečka 🙂