První sex a strach z otěhotnění
Dobrý den, je mi 16 let a před dvěma týdny jsem měla první sex. Vše proběhlo v pořádku a s ochranou. Akorát mám strach z toho, co všechno se mohlo pokazit nebo “uniknout” aniž bych o tom věděla. Druhý den jsme pro jistotu koupili pilulku po. Menstruaci jsem dostala přibližně o týden později, byla delší než ji mívám normálně. Už asi týden jsem kvůli tomu v hrozném stresu a internetové články (kde se píše např. že menstruaci mít můžete i když jste těhotná, nebo že pilulka po většinou nefunguje), mě vůbec neuklidňují. Cítím na sobě některé příznaky (křeče v břiše, bolí mě prsa, chodím častěji na záchod, objevilo se mi více akné) akorát nevím jestli to není třeba jen v mé hlavě a příznaky schválně nevyhledávám kvůli tomu strachu. Tak jsem se rozhodla napsat sem abych se trochu uklidnila, popřípadě si vyslechla co si o tom myslíte vy. Moc děkuji, R.
Postinor je silna davka hormonu, takze tyto stavy a posunuta silna menzes je z toho. Ted budes mit akorat na chvili rozhazeny cyklus. Prezervativ staci, pro vetsi jistotu se vyhni sexu ve dnech ocekavane ovulace.
Kondom v kombinaci s Postinorem, těhotenství by byl zázrak 😉
Když už jsi do sebe nacpala Postinor, tak si prepocitej, o kolik je normální hormonální antikoncepce šetrnější k tvému tělu, duševnímu zdraví i peněžence... Veškeré příznaky které pociťujes, jsou s velkou pravděpodobností reakce na Postinor.
Moc díky za odpovědi, jsem teď o dost klidnější😄 určitě začnu přemýšlet nad antikoncepcí, za ty nervy mi to nestojí. Díky díky, R.
Jestli máš takovéhle stresy, asi by bylo lepší nejdřív vyřešit antikoncepci které budeš věřit než s někým budeš spát.
Brát si pilulku po, kdyz jste měli kondom a neprasknul je úplná blbost. To tak chces dělat vždycky? Ja jen ze ta pilulka je pěkný svinstvo.
To budeš dělat po každém styku? Představ si to, kupovat ( ne uplně levnou pilulku) po každém styku. Budeš mít akorát rozházené hormony a máš napsáno v letáku, že se užívá jen v nutných případech, ne jako antikoncepce. V tvých letech jsem měla HA, taky jsem se bála ( škola a pod), ale to by jsi se musela unervovat. Za mě teda rozhodně lepší kondom než HA, vysadila jsem po letech a problém. Kondom je pro tvoje tělo rozhodně lepší. I když po zkušenostech, názor některých chlapů na tuto pro ně nepohodlnou antikoncepci ...
@rosita03 ahoj, chce to klid a nohy v teple, jak se rika 😊 Neboj, vse je v poradku. Kdybys byla tehu a probehla by ms, vypadala by jinak. Postinor rozhazuje cyklus, proto ta zmena v ms. Tim, ze jsi nervozni, muzes mit ty priznaky, o kterych pises. Navic, muzes mit ted dobu ovulace, ta nekdy taky docela umi pozlobit.

Jeste ze kdyz jsem zacala poprve sexovat nebyl internet a byla jsem zbavena takoveho stresu. Nevim..ale pokud se chranite a jste zodpovedni.tak by se nic stat nemelo. Asi by bylo dobre uvazovat o antikoncepci..abys nebyla stale ve stresu a sex si dokazala vice uzit...nic neni na 100%. Riziko je vzdy..ale jak rikam pokud clovek vedome neriskuje..vetsinou opravdu neotehotnis...to co popisujes je predevsim v tve hlave. Tehotenstvi nejsou jen krece v podbrisku a bolava prsa...tohle patri take k premenszruacnimu syndromu a take treba k ovulaci...takze tak.