X DPO - to čekání je šílený
Ahoj, jsem 9 DPO a potřebuji někoho kdo je na tom podobně jako já a s kým můžu sdílet své čekání na pozitivní test nebo v horším případě MS. Určitě někoho kdo trpí stejně jako já najdu 😁😁 to čekání je šílený... Pojďme se podpořit 😊
Tak dávám pro srovnání. Ten "Maxí" je 12 DPO s 1. dcerou, ten druhý test je 11 DPO s druhou dcerou a ten červený je 13 DPO s druhou dcerou. Takže ten dnešní večerní test je fakt úplně megadálnicovatý proti tomu... A to je ještě fotce méně výrazné než ve skutečnosti, protože jsem měla blbé světlo 😃 docela mi to vrtá hlavou 🙂
@elzab a jeste jedna vec me napada, kdyz uz to tady tak rozebiram cele 🙂 Ovulace me vzbudila asi v jednu po pulnoci a jeste rano me podbrisek hodne bolel. Protoze to bylo takto brzy, pocitam DPO nikoliv od nasledujiciho dne, ale uz ten den jako 1DPO. Kdybych to pocitala "lekarsky", byla bych dnes s takovym testem vlastne jen 11 DPO 😀 Coz je fakt neuveritelne. Cim vic nad tim uvazuji, tim vice se psychicky pripravuju 😀
@sudylichozrout pokud vím, tak ano. HCG u vícerčat je vyšší 😊 ale nemusí to být pravidlem, tady ti fakt nezbyde, než čekat... 😁
@sudylichozrout ja te zkusim trochu uklidnit. Neznam ty terminy DPO ale zkusim to naznacit jednoduse 😀 5.5. Byla poslední MS, tehotensky kalendar podle tabulek (jak se to teoreticky počítá) zahlasil 18.5. plodne dny. Probehl sex. 5 dni pred MS (mam ji zhruba po 28-30dni) ukazal první tt pozitivní. Pak jsem zkusila jeste jeden z ranni moci a pak 2 dny pred MS z odpoledni moci a byl krasne viditelny. Na UTZ se "zatim" objevilo jen jedno ale mudr tam cosi zahledl a nebyl si ale jisty, nakonec to uzavrel tim, ze to byl pravdepodobne zloutek. Tim padem jsem se vrhla na procitani vseho mozneho ohledne dvojčat a muzu ti 100% rict ze zadny test neni jistotou jestli cekas dvojky nebo ne. HCG i u dvojcat nemusi byt velika a testy uz vubec nejsou smerodatne. To je jen na uklidnění. Jako, kdyby ti nevadila dvojcata, moc bych ti je prala. Ja bych se dvojkam nebranila, tak nějak si rikam ze jestli jedno nebo dve navic k tomu co uz doma mam je uplne fuk, hlavne at jsou v poradku a at jim jsem schopna dat to nejlepší ceho jsem schopna 🙂. Ale i tak jsem napnuta jak to s tebou bude... Fakt. No a jestli se nezastavis.... Zastavis. Jakmile deti prerostou urcitou hranici uz to bude úplně v klidu. Jasný, jen ty haldy pradla a obr nakupy 😀 ja uz manzelovi rikala, ze za porod bych chtela mycku a susicku. Zehleni je uplne mimo moji parketu a ta susicka v zime je pozehnani. 🙂
@elzab tak kdy kdy kdy? Rekni den kdy mas v planu udelat test. Jsem napnuta jak hromosvod 😀
@michaelapfeiferova dělala jsem dnes, ale nic tam nevidím(tedy chvilkami mám pocit, že tam něco vidím, ale spíš je to jen velké přání, nic tam spíš není) ... Jelikož podle teploty mám málo progesteronu, tak nevěřím, že by se mělo v čem uchytit... Ale budu testovat dokud to nedostanu, testů mám asi 7... 😁 Sice by mě zajímalo, co mi brzdí ms, když podle teploty už bych jí dávno měla mít, ale i tak tomu nevěřím...
@elzab mas foto? 🙂
@sudylichozrout tak jedeno pro tebe speciálně dělané 😁 nic tam není... 😊
Hezký den snažilky, snad nebude vadit, když se zapojím a snad některá zkušená poradí, teď to bylo 26 měsíců, co jsem rodila předčasně a uvažuji zda synovi nepořídit sourozence, začala jsem sledovat cyklus, poslední dva měsíce a je to divočina, ovulace mi oba měsíce vycházela okolo 15-16dc, dle ovu testu a fertility microscope, ale bazální teplota u mě nějak přestala fungovat, protože FF by ovu označil 12-13dc, tento měsíc úplný chaos v době ovulace vysoké teploty je pravda, že měření probíhalo o hodinu dříve syn se v noci budil, nemocná rovněž nejsem, ale 14-15dc digital clearblue jasně ukázal smajlíka a teď čemu věřit, grafy přikládám. Teď jsem už po ovu a 6-7dpo mám bolesti břicha jak když má přijít ms, ale ještě je brzo, cykly po porodu 25-40dc, poslední půlrok 29-32dc. Už snad věřím i že mám hormonální nerovnováhu. Moc díky.
@levinstonka já zas tak moc zkušeností nemám, měřím také druhý měsíc. Bohužel v FF se nevyznám, používám ovuview... Předpokládám, že prázdná kolečka označují teplotu, která byla něčím ovlivněna? Moc nechápu proč ti FF vyznačuje ovu v aktuálním cyklu až tak pozdě, podle mě by měla být 11 DC... Ale je pravda, že tam máš ještě málo teplot. Minulý graf se mi zdá v normě... Co tě vlastně zajímá? 😁
@elzab no zajímá mě, jak mohla být ovulace 11dc dle FF, když pozitivní ovu testy byly až 30.6-1.7, tj. 14-15dc čemu věřit, ten digital je prý spolehlivý, prostě žádné hádání zda je už čárka stejně silná, prostě smajlík vyznačí dva nejvhodnější dny a šup na to 😃 přikládám klasické pásky, ani minulý měsíc ta ovulace není správně vyznačena bohužel, pozitivní test byl opět později jen mě mate, že ty teploty takhle nekorespondují s testy
@levinstonka já osobně věřím více teplotě. Pokud měříš pokaždé poctivě, za stejných podmínek, teploměr je spolehlivý a nejsi třeba nachlazená, nemá v těle co s teplotou hýbat. Estrogen teplotu snižuje a tvoří plodný hlen, progesteron, uvolňující se ze žlutého tělíska, které vzniká po ovulaci z prasklého folikulu, teplotu zvyšuje. Max tak se zvýšení teploty může projevit o 3 dny později, ale proč by to bylo dříve... To nevím... Já bych ale věřila spíš teplotě. Jelikož každá jsme předci jen jiná. LH hormon, na který reágují ovu testy v těle kolísá celou dobu cyklu... Léky nějaký bereš? Měříš vždy ve stejnou dobu? Stejným teploměrem? Máš v něm nové baterie? Měříš v pochvě? Doma stejná teplota? Spíš před měřením dostatečně? Co alkohol? Noční vstávání, neklidný spánek? Spíš pokaždé na stejným místě? Atd atd, těch faktorů je matky, někdo jsme citlivější... Můžu ti tak max poradit, zkus napsat na CENAP...
@levinstonka ještě otázka na tebe... Zkoušela jsi mikroskop v době těhotenství? Mám takovou teorii, že když je LH hormon tak podobný HCG, mohl by také způsobovat kristalizaci slin, a fungovat jako indikátor těhotenství... V prvním těhu jsem měla sliny zkristalizované asi dva dny před testem, minulý měsíc také a to jsem prodělala biochemické, dnes jsem zkoušela a malý náznak křišťál tam je, ale je fakt, že jsem nezkoušela mimo možné těhu, nebo ovulaci... Přidám sem foto z prvního těhotenství...
@levinstonka tak kecám, kristaly jsem našla 3.1 a těhu test byl 11.1 pozitivní
@elzab pokud jde o měření, spím min. 6 h, stejně oblečená, pod stejnou dekou na stejném místě, teploměr mám stejný jako v roce 2016, teď jsem vyměnila baterií tři měsíce zpět, ten mikroskop jsem nezkoušel a schválně zkusím, nevím zda by to mohlo něco značit krom plodných dní, teď těhotná asi nebudu cítím se divné jinak než při mém kazdomesicnim PMS, no uvidíme
@levinstonka teď bys ještě neměla nic poznat. Vajíčko se s největší pravděpodobností ještě neubytovalo 😊 pokud napíšeš na ten CENAP a budeš se chtít podělit o odpověď, ráda se také dozvím něco nového 😊
@elzab napsat zkusit můžu, jen jsem z toho trošku zmatená, dnes jsem se cítila úplně stejně jako když jsem čekala syna to bylo ale 8 dpo, kdy byl i implantacni pokles ukázkový těhotenský graf, což teď se říct nedá, no byla bych šťastná kdyby se podařilo dřív než se vůbec začneme snažit, ale nebudu se rouhat, mam jedno zdravé dítě a za další budu ráda, ale nebudu to hrotit a stresovat se🙂
@elzab musím počkat do ms 11-12 dní no bude těžké vyčkat, ale už jsem poučena, duchařinou jsem v minulém těhotenství žila tři měsíce
@levinstonka jakože 3 měsíce jsi neměla jasně pozitivní test?
@elzab ovulacni vůbec pozitivu neukazovaly, pak jeden měsíc trošku rozdíl byl a vyšlo to byly to mamatesty, teď mám wondofo a ty jsou dost citlivé tak uvidíme, musím počkat a pokud ms nedojde testnu jen vydržet
@levinstonka tak držím palce, doufám, že s námi sdílíš výsledek 😊
@elzab určitě až se to někam posune napíšu 🙂 i tobě držím pěstičky, kdy budeš testovat?
@levinstonka zítra a každý den, dokud to nedostanu... Ale myslím, že to nebude trvat dlouho, byla bych asi přírodní úkaz 😂😂
Tak js to dostala vcera :-/ No nevadi,tak nekdy priste.Ale nechapu vsechny ty priznaky minuly tyden.🙂
@sudylichozrout ahoj, pisu az ted, protoze jsme byli na dovoleny a ja mobil do ruky ani nebrala tak jsem nebyla na netu. No koukam, ze mas krasnou carku. Je pravda, ze u dvojcat muze byt carka silnejsi, ale treba ja mela ted silnejsi nez u syna a bylo mi receno, ze silnejsi byvaji u holek. Nastesti tam je jen jedno 😀 a tu holku bych klidne brala 😀 preji at sili a je vse v poradku 😊 ja ted zacala 13tt, tak jsme kousek od sebe 😀
@leymea Ahojky, moc diky 🙂 Test sili ukazkove, dnes jsem 13/14 DPO a dalnice je na svete 🙂 Vsechno mi to ted teprve dochazi, bude to ukrutna sichta, ale jsem fakt stastna 🙂 Jsme, ted jsem dle ms 5+1, dle ovulace to bude 4+0, mam ji o tyden pozdeji oproti lekarskemu kalendari. Takze mas termin kdy, nekdy z kraje ledna? Ja jsem 6. ledna 😃
@sudylichozrout krasne sili 🙂 no budete mit doma masakr 😀 ja mam ted doma rvouci dite (a jeste furt huci, nemluvi 😀) a jebe mi z toho 😀 termin mam 21.1., ja jsem 3.1. 😀 Tobe vychazi termin kdy?
@leymea Je, tak to je vtipny, spolukozoroh 🙂 Mam terminy 2, podle MS 8.3., podle poceti 15.3. Uvidim, jak to bude pak na ultrazvuku 🙂
Mne z tech dvou jebe taky, no a z tech tri... Porod bude "jizdenkou" do Bohnic 🙂

@elzab Opravdu je u dvojek hCG vic nez u jednocetneho tehotenstvi? 🙂 Mam se fakt pripravit na to, ze by to mohla byt dvojcata? 😃 To by me fakt asi trefilo... Ale v rodine prirozene pocata dvojcata mame, dokonce dvoje 😃 No, asi budu cekat na utz jak na smilovani bozi 🙂
Za chvili sem hodim fotky testu 12dpo, co jsem mela v predchozich tejozenstvi, at muzeme porovnat...