Zdravotní problém a nebo těhotenství?
Chtěla bych se zeptat dne 5.1. jsem měla pohlavní styk se svym expřítelem a nepoužili jsme ochranu,jelikož jsem brala antikoncepci, ale nedošlo mi, že jsem měla na tři dny antibiotika, antikoncepci jsem normálně dobrala do 15.1. a dne 17.1. jsem to měla dostat, ale nedostala jsem to. 19.1. jsem si dělala těhotenský testík a vyšla mi na něm, druhá slabá čárka spíše jakoby duch, test jsem opakovala několikrát a pokaždé tam byla tak nějak vidět, ale nikdy né silně. mám i výtok, a dne 5.2. země vypadl cucek, a jela jsem na gynekologii tam mi pan doktor řekl po ultrazvuku, že tam ještě nic nevidí a at příjdu za 14dní. menstruaci jsem stále nedostala a pozoruji na sobě unavu, bolesti prsou a i trochu v podbříšku,a občas i zácpu, mám dny, když vidím jídlo tak je mi na zvracení. promačkávala jsem si prsa a z obou mi vyteká taková vodička.Můj pan doktor mi řekl, že se obává jestli nemám mimoděložní těhotenství dal mi nějaký papír, kdyby mě bolelo břicho tak at jdu k nejbližšímu doktorovi nebo jedu do nemocnice,a že tam mám cystu 25mm velikou, a ta tam před těma 14dněma nebyla proto mi řekl pan doktor, že od ní nemůžou být ty potíže. když jsem si volala na výsledky krve tak mi bylo řečeno, že je nízká a že to dostanu.Ale menstruace se stále nedostavila a to jsem ted měla 28.2. mít už třetí. :( už je to 5týdnu od posledního vyšetření kde se nic nenašlo..Mám gynekologa v Praze a jedu tam ve čvtrtek stím, že jsem už naléhala. Ale já jsem to stále nedostala a je to uz 68dní.. A nevím co se děje.Nevím jestli jsem těhotná a nebo jestli jsem nemocná. Chtěla bych se tedy zeptat zda je možné, že jsem těhotná, nebo že je nějaký jiný problém... Nikdy se mi nestalo abych to takhle dlouho nedostala, max se i stalo jeden den spoždění, ale ted už je to 68dní a já mám už divný pocit.. Šimrá mě v podbříšku, občas i bolí, prsa mě taky bolí a bradavky,, ale menstruace stále nic... Tak nevím co se semnou děje,.
Mohly by jste mi napsat svůj názor děkuji vám...
@lily20 Koukni pak ještě tady pro představu: Tady máš obrázek z ultrazvuku v 7. týdnu. Miminko má 1 cm
http://www.babyonline.cz/tehotenstvi-tyden-po-t...
A v 8. týdnu (kdy jsi byla u lékaře Ty): http://www.babyonline.cz/tehotenstvi-tyden-po-t...
Věř tomu, že tohle by žádný lékař nepřehlédl. Nemusíš se bát.
@werumka a tady mi to píše že by mě teprve ultrazvuk čekal http://www.babyonline.cz/vypocty-terminy/termin...
Tak jsem zvědavá, jak dopadneš, ten tvůj první test je totiž pozitivní, takže teoreticky těhotná být můžeš, i když je to fakt divný, že by to tvůj doktor koncem února nepoznal, to už by totiž měl poznat i jen pohmatem, nejen ultrazvukem.
@lily20 Ty kalkulačky počítají s určitým rozptylem, protože mnohdy nejde přesně určit dobu, kdy došlo k početí. Ale v době, kdy jsi byla na ultrazvuku, už by zárodek vidět byl. I kdyby nebylo vidět srdíčko, tak už pro lékaře je to jasná známka raného těhotenství. Obecně se první ultrazvuk dělá mezi 6. a 8. týdnem (aby bylo vidět srdíčko). Prvotrimestrální screening na vývojové vady se dělá ve 12. týdnu. A tam je už miminko ve své reálné podobě. Miminko už je tak velké, že se ultrazvuk dělá přes břicho. tudíž nějaká kalkulačka, která uvádí, že bys měla jít na první utz až teď je mylná.
Nafouknuté břicho bývá v době, kdy se blíží menstruace - žena často i přibere, protože zadržuje vodu. Ale test si určitě udělej, jestli máš 🙂
Tak nejsem a nemam ani cystu... Pan doktor mi rekl,ze jsem naprosto zdrava.. A jeste se me zeptal Vam vadi,ze nemate menstruaci? Tak tim me polozil totalne.. Vezu si domu recept na injekci musim ji nekde sehnat a nechat si pichnout.kdyz to nezabere tak mi nasadi pry nejakou nizkohormonalni antikoncepci.. No po dnesku mam dost...
@elvira hodne otom uvazuji... Jelikoz kamaradka mi rekla,ze si mysli,ze to je naprostej debil a ze by chtela videt ten muj ultrazvuk..Protoze to uz neni mozny.. Byla jsem i u kartarky a ta mi rekla,ze jsem tehotna a ze tam mam i cystu a ze mi to mozna doktor oznami,ale ze nemusi.. Bohuzel jinak se do vseho trefila,akorat tohle nejak nevyslo a nejak romu nerozumi... Koukam ted po jinem doktorovi nelibi se mi pristup vam vadi,ze nemate menstruaci? ....

@lily20 To je trochu prapodivně napsané. Srdce bije mezi 7. a 8. týdnem. Pokud nebyla posunutá ovulace. V 9.- 10. týdnu jsou vidět ručičky, nohy. Ve 12.- 13. týdnu už je vidět celé miminko a většinou začíná být vidět i břicho. Mezi 5. a 6. týdnem je vidět dutina, případně zárodek.