Kombinovaný kočárek do 10 000 Kč (i z druhé ruky, lehký, skladný a pro vysoké rodiče). Jaký?

Zodpovězené
9. zář 2019

Dobrý den,

prosím o radu s výběrem kočárku - dvojkombinace.

Naše priority - dostatečně vysoké madlo (manžel má 2 m, já 1,7 m), nafukovací kolečka, lehká konstrukce a dobrá skladnost do auta. Bude to pro listopadové miminko. Koukali jsem na značky - Baby design - Husky, Espiro (u těchto si nejsem dostatečně jistá velikostí hl. korby a že se v nožkách zužuje, pak jestli nebude moc těžký sporťák), Cam a ABC salsa 4.

Plánujeme koupit kočárek z druhé ruky do 10 tisíc.

Je to reálné, nebo můžete doporučit nějaký, co by vyhovoval nejvíce požadovaným parametrům?

Děkuji za odpověď.

Ahoj!

Baby Design Husky

Baby Design Husky

i kombinované kočárky Espiro řady Next jsou dobrou volbou jak pro vysoké rodiče, tak i na zimu a do terénu - ale co se týče lehké konstrukce, mně osobně lehké nepřijdou. Je to dáno taky nástavbami a jejich váhou (částečně), ale tedy - i když já je považuji za dobré ve své kategorii, je třeba počítat s tím, že jsou to velké a těžké kočárky. A ke korbičce Espiro - myslím, že je jednoznačně prostorově dostatečná. A listopadové mimi to v každé z nich určitě vydrží - zase nepočítá se, že bude v korbičce ještě i za rok, takže opravdu nevidím problém. V zimě právě bude ještě malinkaté, takže do ní 100% vejde i s fusakem.

Cam - především asi myslíš Dinamico Up

Cam Dinamico Up

je poměrně lehký, tak i skladný a s prostornou korbou - problém tam ale vidím v předních kolech. Zadní jsou super, nafukovací, ale přední jsou pěnová a vysloveně městská. Budou Ti na horších površích možná i hrkat - tak já jen, aby sis ho nekupovala v případě, že počítáš s terénnější jízdou (jelikož říkáš, že bys chtěla nafukovací kola). A ještě jeden dodatek - Cam kombinované kočárky jsou spíše z nižších, takže pokud jste oba s manželem vysocí, spíše asi do této značky nechoďte.

ABC Design Salsa 4

ABC Design Salsa 4

mi v tomto případě vychází nejlépe i co se výšky a váhy týče, i ohledně podvozku (lehký, ale dostatečně odpružený), i co se prostornosti nástavby týká. Řešila bych zejména ten - i když možná spíše ne modely před rokem 2017, kde byla sportovní část ještě korýtkového typu - a teda o něco odlišnější.

Kromě něj se doporučím podívat i na Kinderkraft Prime 2019,

Kinderkraft Prime 2019

což je opravdu dostupný kombinovaný kočárek s dobrým poměrem cena - výkon. A protože není drahý (seženeš ho i za těch 10 000 Kč), možná se vyplatí z důvodu, že bude v záruce na dobu Vašeho používaní, co je vždy fajn. Kromě toho je i dostatečně funkční a dokonce poměrně lehký a relativně skladný na svůj typ - zejména ve srovnání s Baby Design či Espiro.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.